Kononowicz,Rutowicz -koszmary senne??
Zgubił by się do reszty, gdyby ich "kandydowanie" zakończyło się sukcesem. A tak, powiedzieć mass-mediom, że "rozważa się kandydowanie", czy coś w tym stylu, to zagrywka obliczona na wzbudzenie zainteresowania. Wszak nie ważne jak się mówi, byle nie przekręcali nazwiska. 🙂
Tak serio-to jestem coraz bardziej przygnębiona takim powszechnym przyzwoleniem na wszystko.I nie umiem się odnaleźć.Dostosować.
Kononowicz w kraju,gdzie Lepper był wicepremierem nie powinien dziwić.
Dyktatura wieprzy i ladacznic.
Ech...
OT:
Przepadam za awatarem Grzegorza.
Grzegorzu,pisz częściej.
Tania - to miś Bernard jest 😉
Ale tez jestem "za" czestszym czytanie Grzegorza 🙂
Słów mi brak... 😫
Nie wiem czy miałyście okazję to zobaczyc:
Przecież to jakąs porażka totalna!!! 🤔wirek: Że ta kobieta za grosz wstydu nie ma??? 😲
🤔
Ona nawet głupkowatej Dodzie do pięt nie dorasta!
ushia, a to nie jest pies Gromit?
Co do wstydu to chyba nie musi mieć. Ale nie oszukujmy się, są ludzie i parapety. Zawsze i wszędzie. Nie tylko u nas. I nie powinno to w ogóle dziwić, bo jeśli takie rzeczy będą nas dziwić, to tylko się nasili, bo one - te rzeczy - właśnie są po to, żeby nas dziwiły.
Uf.
Pokój, miłość, rabarba, nie zapętliłam się 🤣
kretyni wypromowali
kretyni ją lansują
kretyni ją oglądają.
Normalni też oglądają, bo chcą się poczuć lepsi.
Jola wypełnia cudowną lukę - dzięki niej możemy się poczuć mądrzy.
Wszyscy jesteśmy kretynami
ja mam na to trochę inne spojrzenie. oczywiście ta rutowicz jest głupiutka.
ale mnie bardziej oburza promowanie jej-zapraszanie do takich programów i publiczne wyśmiewanie jej głupoty. takie kopanie leżącego, robienie z przygłupa jeszcze większego przygłupa.
maksymalnie niemoralne moim zdaniem 🤔
w tym kraju niemoralność jest modna.
Zauważyłam to od momentu, kiedy prowadzący w sondażach Tusk zleciał w notowaniach na łeb na szyję
jak mu Ci, co ukradli księżyc znaleźli dziadka w wermahcie.
Moralność ? to słowo jest juz niemodne.
Jakie serce, taki lęk - nie dziwi nic
Jaka słabość, taki grzech - nie dziwi nic
Jaka kieszeń, taki gest - nie dziwi nic
Nawet to co jest
Jaka róża, taki cierń - nie dziwi nic
Jaka zdrada, taki gniew - nie dziwi nic
Jaki kamień, taki cios - nie dziwi nic
Jakie życie, taka śmierć
właśnie tego tatalnie nie rozumiem...skoro mają ją za głąba to po jakiego czorta zapraszają do swoich programów??? 🤔
żeby zwiększyc ogladalnośc??? 🙄
Co za barany!!! 🤔wirek:
Dokladnie tak zaba. W dzisiejszych czasach najlepiej sie zarabia na seksie, krwi i bezdennej glupocie. Dwie pierwsze sa srednio przeznaczone dla masowych odbiorców, natomiast trzecia - jak sie patrzy!
(Jasne,że Gromit.Mój ulubiony bohater)
http://www.wallaceandgromit.com/
a mnie tego kononowicza było na samym początku "afery" z nim po prostu żal.
Gość, nawet nie do końca świadomy jak się "bawić" w polityce, moim zdaniem stał się marionetką w rękach kogoś innego.
Z kolei rutowicz jest po prostu żałosna. Chociaż... i tak ma więcej oleju w głowie niż panna frytka. 😁
Rutowicz mogłaby wrócić do tej swojej anglii na zmywak czy gdzie tam pracowała i przestać się coraz to bardziej upokarzać. No, ale cóż... widocznie bycie "na topie" jest ważniejsze od czegokolwiek innego.
Rutowicz jest szczytem debilizmu i jakimś totalnym nieporozumieniem. Ja najchętniej zamknęłabym ją w izolatce i zapewniła stały nadzór psychiatry.
Obejrzałam filmik z programu Figurskiego podany w linkach 😵 😵 😵 Nadaje się to tylko jako dowód o niepoczytalności tego żywego pudła.
Ja właściwie znów nie o tym.Czyli nie wprost o tej dwójce .Tylko o tym,po co nam europarlament ? Jeśli kandydujący tej klasy? Co my w ogóle wiemy o europarlamencie/o rozkładzie sił,o jego roli w UE/ - zanim zagłosujemy?
Czy zagłosujemy w ogóle? Podobno frekwencja ma być niska. Jak się dobrze skrzykną zwolennicy Kononowicza to go wepchną.Tak dla zabawy.
Całkiem się pokiełbasiło. Jadę do Pragi. Na święta.
Taniu, nie smutaj się. Nie tylko kandydują ludzie tej klasy. Jest paru fachowców, którzy kandydują i to ich ludzie wybierają . Tylko o tym się nie mówi, bo to nie poczytne. jak taka pani Rutowicz czuje się niespełniona, bo już dawno o niej nie mówili, to pisze do faktu, że chce być europosłem. Wcześniej chciała nagrywać płytę czy co tam jeszcze robić.
Z resztą, tak mówiąc na 100% szczerze, to miałabym problem czy wybrać do PE taką dziunie z błyszczykiem zamiast mózgu, która jest w gruncie rzeczy niegroźna, czy pana Giertycha Macieja ( który w PE niestety już zasiada), który neguje teorię Darwina i uważa, że równouprawnienie jest szkodliwe....
Ja przepraszam, bo troszkę niedoinformowana jestem, kim jest ta Jola Rutowicz?
Wszyscy się śmieją, jaka ona głupiutka, a najwyraźniej społeczeństwo pragnie oglądać takie osoby 🤔wirek:
Premier Lepper też kandyduje? 🙄
Swoją drogą szkoda, że kandydować może każdy, nawet taki Kononowicz jednego poprawnego zdania nie potrafi złożyć, i kandyduje do "Unii Europejskiej". Szkoda, że nie ma nigdzie zapisu o np. średnim wykształceniu, maturze, cokolwiek w tym kierunku 🙁
Co my w ogóle wiemy o europarlamencie/o rozkładzie sił,o jego roli w UE/ - zanim zagłosujemy?
Czy zagłosujemy w ogóle?
ja w tym roku dowiedzialam sie dosc duzo (jako jeden z przedmiotow obowiazkowych mialam prawo UE). wiem jak funkcjonuje, przeczytalam traktat lisbonski i traktat konstytucyjny i wiem czym sa i co nam daja. wiem jak unia funkcjonuje, jakie sa podstawy prawne, i przede wszystkim co moga zwykli obywatele czlonkowskich krajow. bedac bogatsza o to wiedze postanowilam sie zarejstrować i glosowac w czerwcu. teraz czeka mnie tylko rozeznanie na kogo moga glosowac wyborcy w Anglii 🙂
Obejrzałam filmik z programu Figurskiego podany w linkach 😵 😵 😵 Nadaje się to tylko jako dowód o niepoczytalności tego żywego pudła.
najbardziej podobała mi się mina Nowickiego i komentarz:
"CO TO JEST,KTO TO JEST?" 🤣
Ta kobieta działa mi na nerwy.
Jak widzę jej zdjęcia to robi mi się niedobrze.
Napewno będzie świetną kandydatką, chociażby ze względu na to, ze uważa iż równik przechodzi przez Polskę..
mamo...
Lotnaa, to jest osoba ktora wygrała "Big Brothera"...
Jolunia u Figurskiego dodatkowo się zbłaznila, ona zawsze była kretynką i miała swoje charakterystyczne kretynskie zachowania.
Ale u Figurskiego nie weszła Jola rutowicz tylko Doda II, ktora Dodę nawet cytowała...
dzięki Brzask :kwiatek: Ja naprawdę w takiej "popkulturze" bardzo do tyłu jestem 😡
Edytka, no właśnie, wiesz już jak to będzie wyglądać? Bo coś mi się wydaje, że w wypadku wyborów do EP będąc w UK możemy głosować, ale w wyborach brytyjskich. Choć możliwe, że zupełnie się mylę. Chciałam nawet polecieć na 7 czerwca do Polski ale jakoś biletu taniego nie mogę upolować 🤔
Lotnaa
There are 78 Members of the European Parliament (MEPs) representing the UK; after the 2009 elections there will be 72 UK MEPs. The UK is divided into 12 regions, and each region has between three and ten MEPs.
MEPs are elected under a proportional representation system. In Britain, you have one vote to elect all of your MEPs. Each party puts forward a list of candidates, called a regional list, and you vote for one of these lists or for an independent candidate. The parties are then allocated a number of MEPs according to their share of the vote. glosujemy wiec na jakiegos Anglika. tutaj znajdziesz wiecej info
http://www.europarl.org.uk/ lacznie z MEP dla Twojego regionu 😉
Dzięki za info! Trochę szkoda, bo żadna z brytyjskich partii do mnie nie przemawia, ale zobaczę jeszcze, może uda się polecieć do Polski.
glosujemy wiec na jakiegos Anglika.
Brytyjczyka 😉 Niech żyje poprawność polityczna, ja w Walii mieszkam 😁
Z Kononowiczem to była chyba o ile dobrze pamiętam historia taka, że za jego pomocą próbował się wypromować gościu pełniący zaszczytną funkcję jego rzecznika/szefa kampanii i główny pomysłodawca jego kandydatury. Był członkiem ONRu/NOPu/innego nacjonalistycznego ugrupowania i dzięki panu K. załapał się na kilka wywiadów do TVN 24/Polsatu i innych mediów, a to zawsze mogło dać mu kilka głosów więcej.
Nie jest z nami jako społeczeństwem aż tak źle, by Rutowicz mogła liczyć na jakiekolwiek liczące się poparcie (zakładając, że faktycznie wystartuje, a to nie tylko pożywka dla "Faktów"/Pudelków itp). Znane nazwisko, które jest znane tylko z głupiutkiego medialnego programu, zadziałało u nas chyba tylko raz - z SLD posłem został facet z "Big Brothera". Tak więc póki co byłbym spokojny - nie to, że nasze elity polityczne na miano elit zasługują, ale aż tak źle chyba po prostu nie jest.
Inna sprawa, co będzie kiedy do urn pójdą pokolenia wychowane na tej medialnej papce - dla których osoby pokroju Dody/Rutowicz/Toli czy innych "krejzoli" są normalnym elementem życia. I które akceptują fakt, że żeby być znanym, należy publicznie się zbłaźnić/przespać się z kimś przed kamerami/zrobić coś obrzydliwego itd. Gorzej, że taka na przykład młodzież w wieku szkolnym 🙂 szybko taką medialną zależność łapie i przenosi na życie codzienne, a wszak w "tym świecie" lepiej być znanym debilem, niż szarą myszką... Ha, że zacytuje House'a (niedokładnie niestety, ale przesłanie pozostało), bo pasuje jak ulał:
"Idioci są świetni. Każda wioska chce mieć własnego." 😁
A tak swoją drogą, to nie wiem czy faktycznie aż tak szybko przesuwają się nam normy tego co dopuszczalne, czy też po prostu to jakaś ukryta społeczna prawidłowość, że pokolenia "starsze" z takim krytycyzmem oceniają pokolenia "młodsze". 🙂 Rewolucja seksualna jest w toku chyba od wczesnych lat 50. Jesteśmy rzecz jasna "kilka" lat opóźnieni w stosunku do "zgniłej liberalnej czołówki", ale faktem jest, że chyba dla większości z nas to co się dzieje powinno być akceptowalną "normą". Z postów wynika, że nie jest, tak więc może jednak mass-media sobie, a ludzie sobie? Przynajmniej taką mam nadzieję. 🙂
Przepadam za awatarem Grzegorza.
Grzegorzu,pisz częściej. Wiedziałem, że jak wstawię sobie zdjęcie jakiegoś aktora-przystojniaka, to użytkowniczki zaczną śledzić moje posty. 😁
Grzegorz2, tak jak piszesz, do tego Kononowicz jak się okazuje był bardzo dobrym narzędziem do zwrócenia na siebie uwagi, niemal każdy - bez względu na wiek, zainteresowania i przekonania polityczne o nim słyszał i nawet śmiejąc się mimo wszystko oglądał te spoty czy też programy do których był zaproszony on i jego świta, partia w której był była najgłośniejszą i najbardziej znaną partią w tym momencie - nie tylko w polsce.. więc poniekąd osiągnięto cel
a że jest to wykorzystanie chorego człowieka - bo jest to po prostu człowiek chory i nie do końca normalny - to inna bajka, jest mi go żal i uważam że to co mu zrobili jest niemoralne
a Jola? żałosna
[quote author=k_cian link=topic=4122.msg205591#msg205591 date=1237448115]
Grzegorz2, tak jak piszesz, do tego Kononowicz jak się okazuje był bardzo dobrym narzędziem do zwrócenia na siebie uwagi, niemal każdy - bez względu na wiek, zainteresowania i przekonania polityczne o nim słyszał i nawet śmiejąc się mimo wszystko oglądał te spoty czy też programy do których był zaproszony on i jego świta, partia w której był była najgłośniejszą i najbardziej znaną partią w tym momencie - nie tylko w polsce.. więc poniekąd osiągnięto cel
a że jest to wykorzystanie chorego człowieka - bo jest to po prostu człowiek chory i nie do końca normalny - to inna bajka, jest mi go żal i uważam że to co mu zrobili jest niemoralne
a Jola? żałosna
[/quote]
Dokladnie k_cian jak kononowicz sie objawil niczym deus ex machina, to od razu wiedzialam, ze jest 'produktem', wiec wcale mnie to nie smieszylo. A jak zobaczylam w jakims programie dwóch mlodych, aroganckich, bezczelnych typów - którzy byli autorami pomyslu - to mnie juz totalnie krew zalala, a poza tym zrobilo mi sie zwyczajnie przykro.
W dawnych czasach indywidua obwozilo sie w klatce po wsiach, zeby gawiedz mogla sobie podworowac z odmienców. W dzisiejszych czasach jak widac mamy dokladnie to samo, tyle ze w 'cywilizowanej' wersji - na szklanym ekranie zamiast za kratami. Cywilizacja, my ass!!! Wszechobecna pochwala glupoty, szyderstwo, ponizenie - wszystko za publicznym przyzwoleniem i ku uciesze tlumów.
do towarzystwa żałosnych i obciachowo-kiczowatych trzeba by jeszcze dorzucić 😂 Kupichę