Kononowicz,Rutowicz -koszmary senne??

zaba   żółta żaba żarła żur
19 marca 2009 09:26
do towarzystwa żałosnych i obciachowo-kiczowatych trzeba by jeszcze dorzucić     😂 Kupichę

chocby za sam wygląd.
Nie wiem czy to akurat ta sama półka,ale fakt-mnie koleś STRASZNIE drażni!  👿
Hiacynta, niestety... a takich jak Kononowicz łatwo namierzyć i wciągnąć, gwarantuję Ci że nawet nie wiedząc jak ten pan wygląda z daleka byś wiedziała że to on, nie sposób tego człowieka nie poznać zarówno ze słuchu jak i zachowania, gdziekolwiek by był..
I Państwa Rokitów bym dopisała do zawstydzających.
Z całej tej polityki podobał mi się Pan Jerzy Buzek.
Koniarz,zresztą. Uroczy.
Bischa   TAFC Polska :)
19 marca 2009 14:49
Nie no proszę Was  😲 Co macie do Kupichy ?  🙄 Nie wygląd zdobi człowieka , dajcie spokój  🙄
  Oprócz tego, że jest liderem boys bandu dla rozszalałych nastolatek, a ma o sobie mniemanie godne Zjawiskowego Artysty (patrz jego rozmowa z Wojewódzkim i słowa o "branży" muzycznej), a dodatkowo w tym samym programie zbezcześcił Pearl Jam, to nie żywię żadnych ciężkich uczuć do tego pana.  😉 Do mojego miasta też Feel dotarł, dodatkowo koncert odbył się w sąsiedztwie "końskich" obiektów i to było istne pandemonium. Zabawne widzieć kilkudziesięciu "byków" z ochrony, nie mogących sobie poradzić z naporem rozhisteryzowanych nastolatek. Panowie chyba woleli kibiców pilnować.  🙂
19 marca 2009 15:52
Jakiego znowu boysbandu ? Nie porównuj Feela do Backstreet Boysów , Just 5 czy innych tego typu gówien  🙄 Dla rozhisteryzowanych nastolatek ? Nie jestem ani nastolatką już ( skończone 27 lat ) , ani rozhisteryzowaną , a jak wielu moich znajomych ich słucham i nawet na koncercie byłam  🙄 Bo lubię muzykę , a nie przez to , że Kupicha powiedział to czy tamto  🙄 Nie tylko oni mają tłum rozhisteryzowanych nastoletnich fanek .
hmm..czy w takim razie, skoro głos i twórczość Roguckiego uwielbiam ale wizualnie nie podoba mi się za grosz i powiedzmy że mówi/robi poza sceną rzeczy których za grosz nie popieram a wręcz mogłyby mnie oburzyć, to znaczy że jest żałosny,śmieszny i że marny z niego muzyk?
tak trochę nie na miejscu chyba jednak jest wrzucanie do jednego worka twórczości wokalisty z tym jak się zachowuje w życiu codziennym , co mówi poza sceną, jak wygląda a już tym bardziej tego kto przychodzi na jego koncerty i jak ten ktoś się zachowuje na tych koncertach..podejrzewam że jakby Kupicha wyglądał jak wspomniany Rogucki albo Jagger i śpiewał dalej to samo to nie miałby tyle tych piszczących małolat dookoła 😉
nie wiem też co powiedział i zrobił Kupicha dla Pearl Jam'u,ale czy nie przesadzacie? mnie jeśli już to interesuje jak śpiewa wokalista i co śpiewa a nie co w którym wywiadzie powiedział i jak bardzo wyolbrzymione ma ego  🙄

a to co śpiewa, gatunek w którym się odnalazł (lub wybrał ze względu na to że mając dużo piszczących nastolatek większa szansa na większe wzięcie i obroty) to już kwestia gustu - wokalisty i słuchaczy i o tym się nie dyskutuje.. jak to się mówi nie piękne co piękne, a co się komu podoba
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
19 marca 2009 18:01
który to kupicha, ten co ma przerośnięte migdałki i drze paszcze z tym :jeeeest już cieeeeeemno, aaaale wszyyyystko jeeednoooo"? Taki Krzysztof Krawczyk, tylko, że młody.

k_cian, Ale Grzegorz nie pisał o jego muzycetylko o nim jako człowieku, wiec też tego nie mieszaj. A że przy okazji jakiegoś tandetnego lansowania się i występowania we wszystkich reklamach świata i grania do kotleta to już inna historia...

Kretyni byli są i będą, póki ktoś będzie ich oglądał i póki będzie się przy ich pomocy kosić kasę. moim skondensowanym środowisku, czyli LO, jest teraz masa takich blachar, ale jak sie jakaś panoszy, to daje się jej do zrozumienia, że to nie miejsce. Niestety jest ich coraz więcej i cieszę, że, że już za niecałe 2 miesiące opuszczam jej mury. tylko fajnych, luźnych nauczycieli szkoda.
19 marca 2009 18:27
We wszystkich reklamach świata ? Poza bankiem Millenium w żadnej go nie widziałam  😉 Jak Małysza wszędzie było pełno , że strach było lodówke otworzyć to jakoś nikt nie marudził , a Kupicha w jednej reklamie i afera . Niech sobie będzie jaki jest - mnie się podoba muzyka i wszystko na ten temat .
Lotnaa   I'm lovin it! :)
19 marca 2009 18:28
Dokladnie k_cian jak kononowicz sie objawil niczym deus ex machina, to od razu wiedzialam, ze jest 'produktem', wiec wcale mnie to nie smieszylo. A jak zobaczylam w jakims programie dwóch mlodych, aroganckich, bezczelnych typów - którzy byli autorami pomyslu - to mnie juz totalnie krew zalala, a poza tym zrobilo mi sie zwyczajnie przykro.

Pamiętam jakiś wywiad z tymi ludźmi, (jeden z nich ma zdaje się tytuł doktora), Żakowski zapytał ich, czy nie wstyd im wykorzystywać tego biednego człowieka, a oni tylko jakoś się migali, ciągle o głupkowatym uśmiechem na twarzy mówiącym "jesteśmy zaje****i, udało nam się zaistnieć w takim programie".
Ręce opadają  🙁
no ale co tu ma do tego że na jego koncercie jest tłum rozszalałych nastolatek? co ma do tego jak wygląda - kiczowato czy nie kiczowato i jaką muzykę śpiewa?I czy śpiewa ją w boysbendzie czy nie?  bo jednak mam wrażenie że o to też ta wypowiedź zahacza i to już ma się jak piernik do wiatraka jeśli mowa o sposobie bycia człowieka, to jaki ma sposób lansowania w mediach, w wywiadach to naprawdę inna już bajka 😉
19 marca 2009 18:41
Bischa L, ale Małysz to świetny ( no kiedyś był) sportowiec, który w reklamach występował, bo na to zasłużył cholernie ciężka pracą. A taki Kupicha coś posmęci z zatkanym nosem i niby super- hiper gwiazda, co to potem się faktowi sprzedaje... Dla mnie żenujące tak samo jak jego muzyka, ale jak to mówią o gustach się nie dyskutuje. ja tam nie mam nic przeciw ludziom, którzy go słuchają, nie mój style, ale fakt, ze koleś nagrał dwa kawałki i uważa się za bożyszcze. Spróbowałby jak The Rolling Stones, ponad pół wieku na scenie występować i robić to tak, żeby go chcieli zapraszać, to ew. mogłabym z nim podyskutować.

k_cian dla mnie on jest właśnie takim "produktem" artystą go nigdy nie nazwę, bo na to nie zasłużył. Raz, dwa, trzy, zaprosili go do faktu i dzień dobry TVN i uważa, że jest już GWIAZDĄ. Dupa jest a nie gwiazdą, owczym pędem słuchają go ( ale oczywiście nie tylko, nie czepiam się was, nie nie chcę wam umniejszać, bo ja też czasem słucham różnych dziwnych rzeczy) kury domowe i rozhisteryzowane nastolatki. Zgaśnie za parę miesięcy, bo przyjdzie inna Doda, Śmoda, Mandaryna czy inny Kupicha. Tyle.
19 marca 2009 18:53
Nie umniejszam tego co dokonał Małysz . Zasługa zasługą , ale ile można go w 60 % reklam oglądać 100 razy dziennie ? I raczej nie miał potrzeby zarobienia kasy , bo zarabiał wspaniałymi wygranymi - wybudował dom , wygrał 2 albo 3 auta , więc ma za co żyć z tego co wygrał na dobre 20 lat . Jeszcze żeby reklamował sportowy tryb życia , a on jakieś czekolady śmiady niezdrowe i zero sportu . Mieli się skocznią w Warszawie za jego protekcją zająć , a skocznia coraz bardziej się rozlatuje , nie ma połowy rozbiegu ( moja babcia u której bywam przynajmniej raz w tygodniu mieszka naprzeciwko tej skoczni ) .
To tak jakby porównywać ogiera który rozpoczął karierę hodowlaną z ogierem którego potomstwo odnosi sukcesy w sporcie pod względem wyników potomstwa - Kupicha jest w tej branży praktycznie nowy , a Stonsi ( których swoją drogą bardzo lubię ) to weterani rocka . Zobaczymy za pare lat czy będzie słychać o Kupisze i zespole "Feel" .
ale ile można go w 60 % reklam oglądać 100 razy dziennie ? 

Można chodzić do kina, albo oglądać filmy z płyt. Reklamy są tylko na początku i na pewno nie w ilości 100.

Aby nabrać wprawy należy ćwiczyć - włączasz telewizor, najlepiej TVN, albo inny Polsat i cytujesz klasyka kinematografii:

„Ile mózgów dzisiaj wyżarłeś, ty szklany kondonie?”  (o ile dobrze pamiętam: "Piotr Szulkin, „Wojna światów”)

... następnie wyłączasz telewizor (zwykle czerwony przycisk, pionowa, biała kreska, otoczona kółkiem takiegoż koloru, pamiętaj o bateriach, żeby zawsze mieć świeże, jeżeli czynność wykonywana jest pilotem)

Cytat z jakiegoś forum, wzmacniający pozytywne nastawienie:

Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Nie ma słów, które by lepiej opisywały rolę „telewizji całodobowej” w obecnej dobie.

19 marca 2009 20:18
Mówię o reklamach w ciągu całego dnia , na wielu programach filmy są przerywane reklamami . Oglądam zazwyczaj mało , ale telewizor niemal non stop gra bo ciągle ktoś coś ogląda i słyszę / widzę przechodząc ...
Strzyga, nie umniejszasz mi bo zdecydowanie wolę  wspomnianego Roguckiego i Comę czy Stones'ów 😉

ale wracając do sprawy, trochę nie spodobało mi się od której strony grzegorz się do tego zabrał i to które argumenty dorzucił do swojej wypowiedzi
mniej mnie interesuje już o kim to napisał 😉
zaba   żółta żaba żarła żur
19 marca 2009 20:22
ale telewizor niemal non stop gra bo ciągle ktoś coś ogląda i słyszę / widzę przechodząc ...

jak dobrze,że u mnie w domu nie ma czegos takiego jak telewizor!!!  😎
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
19 marca 2009 20:32
A w tą niedzielę u mnie w Lublinie będą przesłuchania do Szansy na Sukces i jakby ktoś się przypadkiem dostał to będzie śpiewał właśnie Feela  😁
  Wow, podwyższyłem ciśnienie zarówno fankom jak i nie-fankom talentu pana Kupichy. 🙂 W sumie fajnie, będzie ożywiona dyskusja. 😉

Tak Bischa L - jesteś rozhisteryzowaną, nie metrykalną nastolatką. 🙂 Nie dlatego, że słuchasz Feel'a, czy jesteś fanką talentu pana Kupichy, tylko dlatego że nie jesteś w stanie znieść, iż są ludzie którzy Feel'a/Kupichy nie trawią. To Twój gust, Twoja muzyka i nic mi do tego - szczerze mówiąc bardziej zaprząta mnie tajemnicza planeta Nibiru, niż to co znajduje się na Twej playliście. Jeżeli chcesz sobie poużywać po moim muzycznym guście, to mogę Ci podrzucić kilka nazw - lojalnie tylko uprzedzam, że będzie mi z tego powodu... strasznie wszystko jedno, bo nie potrzebuję, by inni mi potakiwali w kwestii doboru muzyki.
  W czym więc problem?
  W tym, że kiedy Wawrek i Żaba napisali, że Kupicha jest ich zdaniem żenujący i im się nie podoba, to natychmiast uznałaś to za powód by skontrować Ich zdanie. Spytałaś się: "co macie do Kupichy?". Z mojej strony uzyskałaś odpowiedź - jest dla mnie aroganckim liderem boysbandu.
  Co z tego wynikło, wszyscy mogli sobie poczytać.
  To Ty masz problem z moim gustem, nie ja z Twoim. Złego słowa bym Ci nie powiedział, gdybyś w jakimś temacie o muzyce pisała, jak to Ci Feel zasmakował, a Kupicha jest nowym Andrzejem Piaseckim polskiego popu. A to, że dla mnie to zespół, który omijam szerokim łukiem i znajduje go infantylnym, ba - o zgrozo! - nie podoba mi się zachowanie i wizerunek pana Kupichy to już moje zdanie. Zabronisz mi takiej akurat opinii o nim posiadać? 🤔
  Następnym razem, by uniknąć jakże przykrego pluralizmu poglądów dotyczących Feel'a, zrób taki o to sprytny myk:
Co macie do Kupichy?*

*Jedyna akceptowalna odpowiedź brzmi: Nic, to świetny zespół, a Piotrek jest chłopak marzenie!!!!! Jeżeli Twoja wypowiedź się różni - nie pisz nic

🙄

K_cian:

hmm..czy w takim razie, skoro głos i twórczość Roguckiego uwielbiam ale wizualnie nie podoba mi się za grosz i powiedzmy że mówi/robi poza sceną rzeczy których za grosz nie popieram a wręcz mogłyby mnie oburzyć, to znaczy że jest żałosny,śmieszny i że marny z niego muzyk? Nie świadczy to o tym, że marny z niego muzyk, ale już Jego zachowanie, może być dla kogoś przesłanką do określenia go mianem żałosnego itp. To, że taka Sylwia Gruchała zrzuciła z siebie ciuszki w sesji dla męskiego magazynu, nie jest przesłanką do oceny Jej jako sportowca . Do tego, że nie żywię już do niej szacunku jako kobiety - jak najbardziej. 🙄

tak trochę nie na miejscu chyba jednak jest wrzucanie do jednego worka twórczości wokalisty z tym jak się zachowuje w życiu codziennym , co mówi poza sceną, jak wygląda a już tym bardziej tego kto przychodzi na jego koncerty i jak ten ktoś się zachowuje na tych koncertach..podejrzewam że jakby Kupicha wyglądał jak wspomniany Rogucki albo Jagger i śpiewał dalej to samo to nie miałby tyle tych piszczących małolat dookoła wink
nie wiem też co powiedział i zrobił Kupicha dla Pearl Jam'u,ale czy nie przesadzacie? mnie jeśli już to interesuje jak śpiewa wokalista i co śpiewa a nie co w którym wywiadzie powiedział i jak bardzo wyolbrzymione ma ego  icon_rolleyes
Racja, ale gdzie ja w swojej krótkiej wypowiedzi podjąłem się oceny aż tylu aspektów życia i twórczości pana Kupichy? 😲 Kilka osób napisało, że go nie lubi, jest dla nich żenujący jako gwiazdka popkultury i tyle. Dla mnie też - sprawia wrażenie aroganckiego, Jego twórczość mi się nie podoba, uważam ją za infantylną. W czym problem?
  Nie krytykuję go jako wokalisty,bo ma przerośnięte ego. Uważam, że nie potrafi śpiewać i ma przerośnięte ego, 😀iabeł: co swobodnie pozwala mi go wrzucić do przegródki: "nie lubię".  W czym Bischa L ze swoim uwielbieniem dla Kupichy & Cohortes, jest lepsza od moich niezbyt ciepłych uczuć dla tego pana?

no ale co tu ma do tego że na jego koncercie jest tłum rozszalałych nastolatek? co ma do tego jak wygląda - kiczowato czy nie kiczowato i jaką muzykę śpiewa?I czy śpiewa ją w boysbendzie czy nie?  bo jednak mam wrażenie że o to też ta wypowiedź zahacza i to już ma się jak piernik do wiatraka jeśli mowa o sposobie bycia człowieka, to jaki ma sposób lansowania w mediach, w wywiadach to naprawdę inna już bajka    Są to kolejne przesłanki, by ktoś stwierdził, że może mu być z tym Panem nie po drodze? Jak dla kogoś wygląda kiczowato, to dlaczego ma nie wyrazić swego zdania w wątku traktującym o gwiazdkach mass-mediów? Dlaczego nie może napisać, że irytuje go medialny wizerunek Kupichy jako Wielkiego Artysty (odsyłałem przecież do programu Kuby Wojewódzkiego), skoro jego zdaniem do tego miana aspirować nie ma żadnego prawa?

Grzegorz2, i w tym momencie napiszę tak: w sumie to i racja  😉
Ja mam taki prosty wewnętrzny test na Kupichów różnej maści:
-zadaję sobie pytanie: czy wydałabym 5 zł i poświęciła kwadrans na pójście na koncert takiej gwiazdy?
Jeśli moje wenętrzne JA krzyknie: NIE! -to go słucham i unikam.
Buu, a liczyłem, że się jakaś kłótnia rozkręci, czy cuś i będą ostrzeżenia i wywalone posty i zdjęcia interlokutorów w kompromitujących sytuacjach. 😉
Tak jeszcze raz podkreślę - nie mam do nikogo "wątów", że słucha X-a, czy Y-ka. Mam takowe, jeżeli ktoś mi sarka, że tego X-a/Y-ka nie słucham i nie lubię.
Grzegorz2,  😁 a wojna w kisielu może być? bo to już prędzej, przynajmniej słodko by było  😉
podejrzewam że tutaj kolejny raz rozchodzi się o nie trafie w to co autor miał na myśli 😉 a ja naprawdę nie lubię się kłócić
chociaż ponoć w formie pisemnej chcąc nie chcąc wypadam dość zgryźliwie  👀
asds   Life goes on...
20 marca 2009 14:09
k_ciankuno ależ co tymówisz! Gdzie ty zgryźliwie wypadasz 🙂

A tak co do watku koszmarów....To moze by jeszcze tego Pana z TV co po wszystkich show sie prowadza zeby sławnym byc? PAmietam ze beztaleńcie wybitne i taki mało  zachęcający wygląd  😁

A co do Feel'a według mnie to kaszana, Polska kopia zachodnich trendów muzycznych, które z drugiej strony sa przez zachód skopiowane od japończyków 🙄
opolanka   psychologiem przez przeszkody
20 marca 2009 16:08
Buu, a liczyłem, że się jakaś kłótnia rozkręci, czy cuś i będą ostrzeżenia i wywalone posty i zdjęcia interlokutorów w kompromitujących sytuacjach. 😉

wiesz Grzegorzu, ostrzegi zawsze rozdać można :P Bo jedna z modek nawet muzyki Feel w aucie słuchać lubi :P

A tak serio - dopiero dzis obejrzałam filmik z Jolantą... M A S A K R A ....  🤔wirek:
ten Kupicha to pajac 🤣
asds   Life goes on...
20 marca 2009 17:33
JA ostatnio dostałąm jakiegoś dziwnego natchnienia do słuchania Debussego, Pavarottiego i Boticceliego......no ale jak w radiu ciągle to samo leci to co sie dziwic
Lotnaa   I'm lovin it! :)
20 marca 2009 18:35
Czy Kupicha i Feel to ta sama osoba?  😡
(wybaczcie moją ignorancję w świecie polskiego popu).
20 marca 2009 18:38
zdjęcia interlokutorów w kompromitujących sytuacjach. 😉

Posiadasz takie?  👀

Lotnaa, google, a raczej blog na onecie,  prawdę Ci powie  🤔wirek: http://kupicha-feel.blog.onet.pl/
opolanka   psychologiem przez przeszkody
20 marca 2009 18:47
Lotnaa - Kupicha to wokalista zespołu Feel 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się