KOTY

2kg za 10euro? Fajna cena  😲
Ja kupilam za  3€ 300g na sprobowanie, bo szkoda mi bylo znowy wyrzucac karmy
Pisałam wczoraj o kotce moich rodziców, dzisiaj wet się bardziej przejął, jak usłyszał że pomimo podania antybiotyku, przeciwzapalnych i przeciwbólowych nic nie przeszło.
Skierował na powtórne USG, oprócz tego powiedział, że w poniedziałek zrobi badanie krwi i moczu, ale najpierw chce miec świeże usg. Cieszę się, że tym razem nie zbył mnie tekstem 'proszę dawać karmę Urinary i będzie dobrze".
Kot się wyraźnie meczy, sika wszędzie tylko nie do kuwety 🙁
Znalazłam kandydata na drugiego kota.
Zaliczkowałam już i na początku kwietnia jedziemy po niego.
Pan ze zdjęcia 🙂
branka, współczuję :C Ja kiedyś siedziałam 5godz. z kotem w gabinecie, czekając na operację i rycząc cały czas. Nie robiłam im dobrej reklamy (musieli w tym czasie przyjmować inne zwierzaki, bo jak 😀), ale panie weterynarki były bardzo miłe, a Pinki do dzisiaj jest tam rozpoznawany jako "ten fajny kot", albo "ten kot od fajnych jelit" 😀
Mój misiek(potem musiałam czyścić czaprak z kłaków   :lol🙂:
przepraszam za jakość szajsungową :P
tajnaa, jest boski! co to za kiciuch?  💘 💘 💘
Niebieski Maine Coon 🙂
Tajnaa, co to za hodowla?
Czy ktoś z Was stosuje u kotów probiotyk EM?  🤔

Ja stosuję. Już drugi litr leci. O ten stosuję: http://www.probiotics.pl/probio-emy/dla-zwierzat/pro-biotyk-em15
Tajnaa, co to za hodowla?

http://www.mainestorm.com/
strona średnio aktualna, ale hodowle maja zarejestrowaną.
eNIKa   "Stars can't shines without darkness"
12 marca 2014 22:13
Słuchacie mam problem... Dziś zerknęłam przypadkowo do ucha mojej Maine Coonki i się przeraziłam... Ma takie twarde, czarne grudki - trochę w konsystencji jak cukier w całym uchu 🤔 NA zdjęciu widać słabo, ale głębiej jest tego cała masa... W necie znalazłam info o kocim świerzbowcu ale jest to niemożliwe, bo to kotka niewychodząca, nie mająca kontaktu z obcymi zwierzętami. Do weta możemy iść dopiero w sobotę więc może któraś poradzi co to może być ??? Do tej pory nie było problemów z ropieniem, woskowiną itp... Zachowuje się normalnie, nie drapie jakoś szczególnie tego ucha. HELP  😲
Moze to byc jak najbardziej swierzbowiec, nawet jeżeli kot jest niewychodzacy.
Musisz dać wymaz pod mikroskop, lekarz musi ew dać odpowiedni lek......przez neta wróżki nie uleczą 😉
eNIKa   "Stars can't shines without darkness"
13 marca 2014 06:21
Świerzbowiec uszny przenosi się tylko przez kontakt bezpośredni. Nie są źródłem zakażenia np. przedmioty, z którymi stykał się chory kot. Tak czy siak w sobote idziemy do weta  🙄
Już drugi raz z rzędu nasza emerytka olewa mysz, którą jej łapię: http://akhal-tekes.blogspot.com/2014/03/a-little-mouse-and-two-cats.html

Dobrze, że mamy jeszcze czarną Krystynę...
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
13 marca 2014 17:23
dziewczyny kojarzy któraś z Was gdzie znajdę taką zabawkę dla kota: http://demotywatory.pl/4305647/Naprawde-niesamowicie-sie-ubawilem-z-tej-twojej-zabaweczki  :kwiatek:
madmaddie   Życie to jednak strata jest
13 marca 2014 18:19
jaki gruby kot 😀

nasz drugi raz w tym roku, zaczął kłaczyć.  😵
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
13 marca 2014 22:35
A ja właśnie oddałam Krystiana dziewczynie mojego brata i mam w perspektywie pierwszą od dawna spokojną noc bez gryzienia po nogach  😜 Mam nadzieję, że się dogadają, bo muszę wyjechać na kilka dni  😉
A kociaki z miotu C skończyły wczoraj 13 tyg

Citra:

Czar:

Cud:
Cudne 🙂 🙂 🙂
Świetne są.

Ostatnimi czasy miałam urwanie głowy z kotką nie moją, ale mieszkającą w rodzinie. Nawet nie wiedziałam, że drugi człowiek potrafi być tak nieodpowiedzialny i zwyczajnie olać sprawę, pomimo że wałkowałam temat parę miesięcy. Uniósł się honorem i tak oto zapadły ciche dni, chociaż absolutnie mi to nie przeszkadza. Jego sprawa, ja swoje zrobiłam. Kotka będzie miała brzydką bliznę, ale na szczęście tylko tyle.
Bischa   TAFC Polska :)
15 marca 2014 19:18
Przedstawiam 11-letniego, 9 kg Pana Kota, czyli Globiego, którego przez tydzień mam pod opieką. Muszę porozmawiać z właścicielką jak wróci, bo karmi go mokrym Whiskasem i Kite Katem, suchym RC :/. A miewa problemy z nerkami.

A tu ja z Globim 😁
Lucy jako mistrz drugiego planu
Czy znacie karme Medica Pet Balance ?  Bede wdzieczna za opinie  :kwiatek:
Ja dzisiaj odwiedziłam wistrę i jej wesołe kocie stadko  💃  Zakochałam sie w koratach, nie boją sie niczego, momentanie zainstalowały się na moich kolanach, ubaw był ogólnie nieziemski - do fontanny z wodą można wpaść z parapetu  🤣  Bardzo kontaktowe rozrabiaki, ale w porównaniu do mojego salcesona kociego to sa w rozmiarze XS  😀

Dziękuję za gościnę  :kwiatek:
Zapraszamy czesciej :-)

Citra odsypia kastracje...
busch - fajny kot, taki grubiutki. Można się do niego przytulić  😀

Orientujecie się co się stało z tymi kotami które w tamtym roku zabrali z interwencji z Warszawy, chodziło wtedy o orientalne odmiany. Czy ma ktoś u siebie taką bidę na DT?
Bischa   TAFC Polska :)
17 marca 2014 19:19
A nie chodziło o "mojego" z tym przytulaniem? 😁 Busch chyba kota nie wstawiała 😁
sanna sorry za OT, ale za każdym razem jak widzę Twój avatar to się zastanawiam czemu masz na nim zdjęcie mojego czarnego 😂
Mój kocur upodobał sobie do spania .... łóżeczko dziecka, fotelik dziecka i wózek dziecka. Mam sądzić, że jest zazdrosny? :-/
Citra sama zdjęła sobie w nocy ubranko. Bez rozwiązywania  🤔 🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się