Mo B. , Pomagają dopasowane rękawiczki i kręcenie w dobrą stronę 😂 W którym uchu masz? Ja mam w lewym i odkręcam tak: lewą ręką dociskam dolną kulkę, żeby kolczyk jak najbardziej wyszedł, a prawą ręką kręcę w prawo.
A czasami sobie nie radzę- od jakiś dwóch lat nie mogę odkręcić labreta w tragusie. 😁
Koleżanka mi sprzedała dobry patent na babrzące się kolczyki. Męczyłam się z moim industrialem dobrze ponad pół roku, wczoraj chciałam go już nawet wyjąć. Kazała mi go wyjąć i posmarował liściem z aloesu. Przeszło 😲
Frania, skąd takiego liścia wziąć? 😁
lotka13, ja kiedyś jak zamówiłam swoją pierwszą sztangę do industriala, to myślałam, że jakąś trefną mi wysłali, bo żadnej kulki nie mogłam odkręcić 😂 W końcu jedna poszła, druga dalej ani drgnie. Czasem wystarczy poprosić kogoś, jak się dobrze widzi, łapie kąt i wie w którą kręcić stronę, to z reguły idzie 😁
Infantil, nie poradzę, ale po cóż Ci kolczyk, będziesz robić coś nowego? 😎
Nie mam pojęcia, mi dała koleżanka, chyba rośnie u niej w domu 😉
bardzo dużo ludzi ma aloesy w domach, zwykła roślinka 😉
A nie może być maść przeciwbakteryjna tribiotic? 😲 Bez recepty do dostania w aptekach. Moim zdaniem super na takie sprawy.
Założyłam w stare dziurki w uchu, nowe kolczyki i też miałam stan zapalny. Jeden dzień systematycznego stosowania tribioticu i jak ręką odjął. Tylko trzeba być systematycznym.
https://www.flickr.com/photos/graphicward/Moze ktoś tu znajdzie inspirację dla siebie 😀
Tribiotic nie działa na to ucho ani trochę.
Żaden Tribiotic, to jest maść posiadająca w składzie 3 różne antybiotyki plus sama konsystencja na bazie wazeliny mocno utrudnia gojenie - nie dopuszcza powietrza do rany. Używamy go dopiero, gdy inne środki zawiodą. Żadnego antybiotyku nie stosuje się na wszelki wypadek!!! Do zwykłego gojenia (lub z lekkimi przebojami) najlepszy jest Octenisept 🙂
A kto mówi o "wszelkim wypadku"? 😲 Ja mówię o stanie zapalnym.
Mi Octesnisept na nic nie pomagał nigdy , zawsze pryskałam ale nic nie dawało. Czy to na ranę na ręce po bliskim spotkaniu z krzakami ( do tej pory mam ogromną bliznę ) , czy tatuaż czy kolczyk w pępku zawsze pomagał mi tribiotic.
rosek0, ale octenisept to środek to dezynfekcji i oczyszczenia rany, bardziej profilaktycznie, do pielęgnacji, nie do leczenia... Tak jak MissTake pisała, do zwykłego gojenia bez powikłań.
racja, ale napisała,że z lekkimi przebojami. U mnie lekkie przeboje przeradzają się w ciężkie i on nie pomagał , zawsze przy nawet lekkich sięgam po tribiotic. Przecież uzywa się go raz na ruski rok, więc bez przesady, po co się męczyć , można zdusić w zarodku. Takie jest moje zdanie 😉
Polecam też spróbować mydła antybakteryjnego 🙂 Jako piercer jestem przewrażliwiona na punkcie Tribioticu z tego względu, że spora część moich klientów jest święcie przekonana, że na każde świeże przekłucie trzeba nakładać Tribiotic - czy coś się dzieje, czy się nie dzieje, "na wszelki wypadek". No a wtedy jeśli na wszelki wypadek nie pomoże i pomimo stosowania antybiotyku rozwiną się bakterie (np. beztlenowe - wywołane przez zatkanie rany wazeliną z maści), to już jest gorzej.
Wszytskiego trzeba używać z glową i słuchać swojego ciała 😉
Jeśli było to przepraszam 🤔 ale wyszukiwarka nie wypluła.
Usłyszałam, że tatuaż nieskończoności można zrobić w każdym studio za darmo, jeśli jest to równoznaczne z oświadczeniem woli dawstwa narządów. Coś mi się w to wierzyć nie chce, dlatego wolę się upewnić. Słyszeliście o tym? 👀
Tatuaż nieskończoności nie jest traktowany jako oświadczenie woli. Możesz je podpisać na papierze i nosić przy sobie, ale w razie czego nikt tatuażu uwzględniał nie będzie 😉
Libeerte, absolutna bzdurka 🙂
Jest jakies studio w Naleczowie? Wlasnie odkrecila mi sie kulka od kolczyka a do wawy wracam dopiero w przyszłym tygodniu.
A sama nie przykręcisz? 😉 Zawsze możesz podjechać do Lublina, w Nałęczowie to chyba tylko jakaś kosmetyczka..
Ale chodzi o to, ze zgubilam ta kulkę. Ale znalazłam w jakims sklepie labrety na szczescie
monisiaxp czyja to praca?
Cześć dziewczyny :kwiatek:
smarcik, odpowiem za monisiaxp - Sam Rulz
Machowa
Współczuję sytuacji... ale nie sądzisz, że skoro ma to być symbol, to musi być coś wyłącznie Twojego, osobistego?
Mamy Ci podpowiedzieć wzór?
Widzę, że Nav, ma kolejny tatuaż :P
Navvvvvvvvvvvv aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! 😜