konie małopolskie

o proszę, jaki ten świat mały 🙂 Muchozol swego czasu jeździłam w rodowitej stajni twojego koniura 🙂 ale Pielgrzym jakoś mi chyba umknął... to ten, który ślepy na jedno oko jest? czy u mnie w stajni był jeszcze jeden Pielgrzym? 🙂
.
Muchozol zakupiłaś go bezpośrednio od hodowcy? Jeździłam w Hrubieszowskim Klubie Jeździeckim, tam stała jego matka, która swoją drogą miała niezły temperament. No ale to na pewno miała po swojej mamie, która jak się na nią wsiada to albo stoi, albo galopuje 🙂 no i z Hrubieszowa, to pamiętam tylko jednego Pielgrzyma, który własnie był ślepy na jedno oko, ale to całkiem możliwe, że mieliśmy jakiegoś imiennika twojego koniura. Jeśli chcesz, to mogę popytać wśród dziewczyn, które jeszcze tam siedzą, bo ja od czasów przyjazdu do Lublina nie mam czasu żeby się tam pokazać 🙂
mils   ig: milen.ju
14 stycznia 2014 20:21
Edit.
O rany, kliknęłam zły wątek. Przepraszam, już uciekam!
.
Muchozol wiadomość poszła już gołębiem pocztowym (tak, tak, niezawodny facebook 🙂 ). jak dostanę odpowiedź to dam znać 🙂
.
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
31 stycznia 2014 21:13
Coś się cicho tu u nas zrobiło 🙂 Jak tam Wasze małopolaki zimową porą? Siwy pozdrawia! 🙂
Farifelia   Farys 21.05.2008
01 lutego 2014 20:53
Ale tam u was biało!  😲 U nas niestety zimy praktycznie nie ma i nie było. Owszem, mrozy przyszły ale bez śniegu. Delikatnie poprószyło i to wszystko a ziemia zmarznięta na kamień :/ Przez to nie mieliśmy nawet gdzie jeździć, ale na szczęście dziś już było u nas 8 stopni na plusie więc w końcu można było wybrać się w teren 😀
A siwe piękne, widać, że zima mu się bardzo podoba 😉
Ja dodam kilka zdjęć z grudnia kiedy to praktycznie było wiosennie 😀

I kończymy takim o to akcentem:
04 lutego 2014 11:17
Farifelia bardzo fajny ten Twój zwierzak 🙂 Przypomnij po czym jest 😉

Podsyłam zdjęcia Siwusa z wczorajszej sesji  😀 Zdjęcia autorstwa Mileny Ryśnik 😉
Moja Centuria (Arbon młp / Calina oo) niedługo kończy 6 lat

Czym ją karmisz, że tak się błyszczy? 😀
przede wszystkim dobrym siankiem 🙂 Ale to błyszczenie to głownie zasługa świecącego słońca 😉  🏇
Mozii, Centuria Wspaniałe konie !  😀  😍
Farifelia   Farys 21.05.2008
04 lutego 2014 18:17
Mozii dziękujemy 🙂
A Farys jest po Barnabie (Bawarka x Bolivar)  od Fiesty (Fala x Pluton) 😉
W maju kończy 6 lat.
Fantastyczne masz te zdjęcia siwego 😍
04 lutego 2014 18:23
korysindex4, Farifelia dziękuję  :kwiatek: Siwusowi ewidentnie służy nowe miejsce zamieszkania  😉
Mój konio-Bronio 3 dni temu skończył rok, a ja przegapiłam urodziny  😵

galopada_   małoPolskie ;)
07 lutego 2014 12:23
Destino (Dionizos / Druzja po Baryt) i okres brzydkiego kaczątka  😂 Jedyny koń, który nie wyglądał  w tym wieku jak kłak to Johnnie  😁

iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
07 lutego 2014 18:33
Jaki tam kłak, żeby wszystkie tak wyglądały! Chyba zaczyna już siwieć? Macie jakieś plany na przyszłość co do niego?
07 lutego 2014 18:35
Zależy jak dalej będzie się rozwijał. Fajnie się rusza, bardzo prosty na nogach, ciekawe jak w robocie będzie, no ale na razie to nie ma jeszcze roku. Już jest wstępnie zarezerwowany jeśli chodzi o sprzedaż 😉
Skąd wy macie ten śnieg ?!  👿
07 lutego 2014 18:39
zapraszamy na południowy wschód 😉
[quote author=galopada_ link=topic=98.msg2005944#msg2005944 date=1391798396]
zapraszamy na południowy wschód 😉
[/quote]

Obawawiam sie jak dojade na moim dwukołowcu to stopnieje  😀
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
07 lutego 2014 21:07
[quote author=galopada_ link=topic=98.msg2005936#msg2005936 date=1391798139]
Zależy jak dalej będzie się rozwijał. Fajnie się rusza, bardzo prosty na nogach, ciekawe jak w robocie będzie, no ale na razie to nie ma jeszcze roku. Już jest wstępnie zarezerwowany jeśli chodzi o sprzedaż 😉
[/quote]
Uhuhu już rezerwacja! Nieźle. Ale o licke będą/będziecie się starać?
07 lutego 2014 21:12
na razie nie ma nawet roku. nie wiadomo co bedzie za 2 lata 😉
galopada fajny maluch ! 😀
A to mój ogierek małopolski, od Enigmy  i po Bahrajnie.  Ma 9 miesięcy.
"Kantar jest fioletowy!!!!"tu po prostu oświetliło go słoneczko.. 🤔
Ogier z różowym kantarem, no nic tylko lać  🤬  👿

😁
07 lutego 2014 23:31
Lać to za to po Enigmie. Zrebak jest OD klaczy PO ogierze 🤬
Ogier z różowym kantarem, no nic tylko lać  🤬  👿

😁

Po pierwsze jest to fioletowy kantar....ale widać ktoś tu kolorów nie rozpoznaje...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się