Re-voltowe Lobby Biuściastych
zajrzałam do kliniki stanika. już wiem. jednak źle dobrałam :/ echh czeka mnie wizyta w Mercado. ale to już po nowym roku. szkoda, bo mam jednak 3 fajne, tylko przymierzone staniki do wywalenia.
Honey, następnym razem zaproponuj koleżance, żeby znalazła tam np. 70F (albo inny niezbyt dziwny rozmiar; w sumie mógłby być jej rozmiar - gdyby miała dobrze dobrany). Może jakiś mały zakład? 😉
Isabelle - "nietypowe" rozmiary spokojnie można sprzedać na allegro 😉
Teodora, spoko już od tej strony uderzałam, ale ona twierdzi, że to ja świruję, bo jest w obwodzie o połowę węższa niż ja i mi nie wierzy w mój obwód 65cm, chyba twierdzi że u chińczyka sobie taką bieliznę kupuję. Brak słów...
Isabelle, ale po czym wnosisz, że źle dobrałaś? Bo jeśli trafnie opisałaś wcześniej odczucia w nowym staniku, to zaryzykuję i napiszę, że MUSI być lepiej niż było 😉 Rozmiar rozmiarowi nierówny, nawet między różnymi krojami może wypadać inaczej, a co dopiero dwoma różnymi markami. A Klinika akurat jest ściśle powiązana z Panache.
wewnętrzne końce fiszbin nie są przylegające do ciała. tak do 3/4 cycka siegają. nie wiedziałam, że powinien być większy, wtedy by tak nie było. a jeden cycek mi się przez to deformuje trochę, ale baba powiedziała, że tak ma być i te koncówki nie mają przylegać do ciała tylko mogą do połowy piersi.
odczucia mam DUZO lepsze. ale pewnie może być jeszcze lepiej. a już tak się cieszyłam. koszmarek.
Właśnie zostałam posiadaczka pierwszego dopasowanego stanika i po godzinie przymierzania jak założyłam swój wydał mi sie taaaki luźny 🙂 pani w sklepie przekonała mnie do miękkiego i mam nadzieje ze bedzie mi dobrze służył, bo zawsze nie lubiłam miękkich. Widocznie trafialam tylko na takie zniekształcające a ten jest cudny 😀
no to się porobiło.
napisałam mail do Gorsenii przybita brakiem fachowości a oni... zaproponowali mi wymianę i brafitting u nich. natomiast dziś byłam u nich w siedzibie i... chcą mnie "wykorzystać" i uszyć mi biustonosze na miarę... nie produkują balkonetek w moim rozmiarze, a chcą, żebym była zadowolona, więc zupełnie za darmo będę miała uszyte na mnie biustonosze, a oni wykorzystają mój biust jako... miarę i podstawę dla większego rozmiaru 🙂 jak Mariusz usłyszał, że moje cycki będą "modelem" to się za głowę złapał 😀
Isabelle o wow! Niesamowicie fajnie się zachowali! 🙂
A do mnie przyszły dzisiaj 2 staniki zamówione na Allegro (oba nowe z metkami, oba za ok 40 zł 😀): Curvy Kate Tempt Me i Miss Mandalay Gigi. Ależ one są piękne 😜
Isabelle, ale czad! Swoją drogą, w tą sobotę Klinika Stanika będzie w Siluecie w Łodzi, jakbyś miała czas i ochotę to polecam się wybrać, można poprzymierzać staniki za friko i może przy okazji czegoś się dowiedzieć 🙂
Edytka, zieloniutka jestem z zazdrości, uwielbiam obie marki! Życzyłabym, żeby się dobrze nosiły, ale jestem pewna że tak będzie 🙂
W ogóle nie wiem czy słyszałyście, że Curvy Kate doczekało się w końcu przedstawicielstwa w Polsce 🙂
ekhem, nie wiem jak długo będę czekała na "gotowca", więc może się wybiorę 🙂 jak dobiorą mi odpowiedni rozmiar panache zwykłego i sportowego to będę mogła zamawiać bezpiecznie przez net.
powiem szczerze, że jaram się jak fretka. nie sądziłam, że przejmą się "kimś maluczkim", bardziej napisałam maila informacyjnego, bo marka Gorsenia chce wyjść na czołowego polskiego producenta dużych staników, wiec powinni zwrócić uwagę na umiejetności pasowania w sklepach, które ujmują na stronie jako "sieć sprzedaży". nie prosiłam o nic zupełnie. myślałam, że oleją i tyle. a jutro mam przymaiarki i sesję z konstruktorkami staników 😀
Wybrałam się dzisiaj wreszcie do braffiterki. Mój "nowy" rozmiar 65F lub FF w zależności od modelu i najlepiej leży co?... Balkonetka! 😵 Premii już nie mam ale za to mam dwa cudowne panaszaki! 😍
Edytka, zieloniutka jestem z zazdrości, uwielbiam obie marki! Życzyłabym, żeby się dobrze nosiły, ale jestem pewna że tak będzie 🙂
W ogóle nie wiem czy słyszałyście, że Curvy Kate doczekało się w końcu przedstawicielstwa w Polsce 🙂
Miss Mandalay znam od dawna i bardzo je lubię, tylko kupowałam je w cenach normalnych. To pierwszy raz jak kupiłam taki fajny stanik za ok 40 zł.
Swoją drogą, ale w nim cycki wyglądają 😜
A Curvy Kate to mój pierwszy. Rozmiar ok, ale na mnie plunge wyglądają wybitnie źle, więc zostawię go do 'ciurania'
Czy mogłaby mi któraś podać mniej wiecej ceny Panache Sport ? Na stronie brak cen, a nie wiem jakich cen się spodziewać 🙂
około 200 zł za stanik, ok 300 zł za top z wbudowanym stanikiem lub kostium kąpielowy
czasami na ebayu uk można dostac panache za ok 120-150 zł
Właśnie wróciłam z nowym Panache, jutro będę testować 🙂
:kwiatek:
Mam pytanko - w klinice stanika, napisane jak wół jest, że ta część między miseczkami powinna przylegać do ciała, a jeżeli nie przylega, stanik jest za mały.
Schudło mi się ostatnio i mój ulubiony stanik zrobił się lekko odstający w miseczkach, a ten środek dalej jak nie przylegał tak nie przylega (dlatego czasami mnie obciera w miejscach gdzie konczą się fiszbiny (przyśrodkowo). Jak to ma działać...? Nie miałam do tej pory żadnego stanika który by przylegał w tym miejscu, czy to nie jest trochę utopijna wizja żeby tak leżał i dobrze wyglądał w nim biust?
A może to kwestia odrobinę za dużego obwodu...?
Albo kwestia anatomicznej budowy Twojej klatki piersiowej, to też się zdarza. Z mostkami różnie bywa, jak np mogę nosić tylko niskie plunge bo wszystkie inne wysokie mostki obcierają mnie i uciskają.
Mnie właściwie każdy stanik do tej pory obcierał w tym miejscu od czasu do czasu 🙁
Ramires, doedukowana po klinice stanika powiem:
baskinka różnie leży w różnych modelach. mnie przylegają tylko niższe, nie ma szans na przylegającą balkonetkę. nawet przy ogromnej misce. na klinice stanika dobrano mi pierwszy raz w życiu miękki stanik, w którym baskinka przylegała i cycek... był super zabudowany! po prostu... dobrze dobrany. nie zawsze pomoże to, że zwiększysz rozmiar. często... musisz zmienić stanik.
mierzyłam panache sport i dalię model ala babcia. obu pragnę w lepszych czasach finansowych 🙂
Ramires, może w obwodzie schudłaś też i za bardzo "lata"?
Ja też noszę tylko niskie, wysokie balkonetki, nawet te idealnie dobrane, to jest tragedia dla mnie :/
Hej🙂 Przybywam z pytaniem - jak wypada Freya i panache na tle rozmiarówek innych firm? Mam chrapkę na stanikowe zakupy przez neta, ale boję się strasznie, że nie trafię z rozmiarem. Póki co mam Panache Sport rozmiar 60F i Freya wymierzone na 60E (aczkolwiek podobno tylko ten model, generalnie moim rozmiarem jest 60F również). Czy 60F to wg każdej firmy będzie 60F ? Zakupy stacjonarne w Gdańsku wychodzą mi niestety trochę drogo,a czas uzupełnić szafę 🙂
O właśnie! Gdzie internetowo i niedrogo można kupić stanik i ew. wymienić, jeśli rozmiar będzie zły? Nie mam w ogóle czasu nigdzie podjechać, a potrzebuję nowego stanika, zdecydowanie. 🙁 Jest w ogóle taka opcja?
To zależy jakie firmy Cię interesują i ile to jest "niedrogo" 🙂 ?
Czy 60F to wg każdej firmy będzie 60F ?
absolutnie nie. niektóre są mało/dużomiseczkowe, niektóre obwody są mniej/bardziej ciągliwe. krój inny i już inaczej leży. ja sie trzymam zasady, że idę zmierzyć do sklepu i zamawiam przez net konkretny rozmiar i profil. ale znalazłam sklep, gdzie są ceny "internetowe" więc już będę kupować stacjonarnie.
w moim odczuciu to, że stanik jest 20 zł tańszy to kiepski biznes na internetowe zakupy. bo jedna wymiana rozmiaru i już mamy drożej niż stacjonarnie.
Idrilla, w tej chwili wszystkie w sumie. 🙂 W szafie mam same Avocado i Panache. Myślałam o czymś tak w okolicy 100zl. Chodzi mi oczywiscie o kakies sprawdzone miejsce, gdzie faktycznie bed problemu daloby sie stanik wymienic, bo generalnie umiem znalezc jakieś sklepy w Google. 🙂
vodka, rozumiem, że tym razem szukasz czegoś innego niż Panache? Jeśli tak, to oprócz tego co pisała Isabelle uczulam, że polskie 60F to zupełnie co innego niż 60F brytyjskie. A jeśli wpadł Ci w oko jakiś konkretny model Panache to pisz jaki - może będę wiedziała jak wypada w stosunku do sporta. Z Freyą niestety nie pomogę za bardzo.
Ja się podzielę małym odkryciem.. staniki Change są super! Akurat jest wyprzedaż sezonu, zaryzykowałam i kupiłam internetowo (na
answear.com) - ceny super przyjemne w porównaniu do brytyjczyków, jakościowo wydają się być ok (ale mam kilka dni zaledwie, więc trudno powiedzieć co będzie dalej w las) no i są śliczne. Z tym, że ja jestem konstrukcyjnie mało wymagająca, a w ofercie przeważają nisko zabudowane sztywniaki. Niemniej polecam 🙂
Z tańszych, a dobrych mam też jeden Parfait by Affinitas - świetnie się nosi, mimo, że krój nie jest moim ideałem.
Dziewczyny, tak mnie w slubnym temacie zainspirowalyscie nowym stanikiem, ze przyszlam tutaj 😁
Gdzie kupię stanik w rozmiarze 65c? Zawsze kupuję 65b w Intimissimi, bo nigdzie nie ma mojego 65C, ale w obecnej kolekcji nic mi się nie podoba, a potrzebuję nowy biały stanik (najlepiej bardotka). Mam jeden piękny z Intimissimi własnie, ale jest już tak okropnie sprany, ze nadaje się do śmieci 😕 😕 😕
Z Konrada nic mi się nie podoba, Esotiq w ogóle mi nie leży… Pomocy 🙇
Kajula, z tego co mi powiedziano na klinice - każdy stanik intimisi się nadaje do śmieci, bo bardzo szpeci cyc. najlepiej się przejść gdzieś gdzie oferują brafitting, bo może nie 65c a... więcej (patrząc na Twój urokliwy cyc z wątku ślubnego) ?
Przy obwodzie pod biustem 77 a w biuscie 99 jaki to okolo rozmiar Panache? Bo znalazlam 2 rozne wersje:/