Re-voltowe Lobby Biuściastych

Isabelle, moj obfity cyc to zasluga stanikow z intimissimi wlasnie  😁 mam 83cm w biuscie i 74 pod biustem, a to daje nam rozmiar 65C jakby nie patrzec 🙂
Swego czasu dość sporo siedziałam w brafittingu, mocno się tym interesowałam, ale to było kilka lat temu 🙂 Ale rozmiar dobry i sprawdzony 🙂

Co do intimissimi, może i staniki się do niczego nie nadają, ale moje cycki bardzo je lubią  😁 Wyjątkowo ładnie leza na mnie ich staniki, uwielbiam ich koronki  😍 Esotiq mi znieksztalca biust, Konrada nic mi sie nie podoba. I w Szczecinie to tyle jezeli chodzi o kupno staniikow 🙁
Kajula - zależy ile jesteś w stanie wydać na stanik ale ja polecam polską firmę Effuniak Ewy Michalak. Jej staniki mają taka konstrukcję, że czynią z biustem cuda w każdym rozmiarze 🙂 Tylko ona szyje ściśliwe obwody więc jeśli normalnie nosisz 65 to u niej będzie to raczej 70. Zresztą ma własny kalkulator na stronie z już jakby uwzględnioną większą ściśliwością obwodów.
Ramires, dobrze zmierzyłaś obwód pod biustem? Jak najściślej, na wydechu?
Ja tego nie rozumiem, jeśli ktoś ma pod biustem np 75 cm to dlaczego nie może sobie kupić stanika o obwodzie 75 cm, tylko 65 cm? Było nie było to jest 10 cm mniej, nie mogli by szyć tak żeby to faktycznie było 75 cm? Sytuacja i tak jest już zagmatwana 😉

A druga rzecz - szukam stanika który nie wcinałby mi się fiszbiną zewnętrzną pod pachę. Swój biust mam dość wysoko z natury, podniesiony dobrze dobranym "wielkościwo" biustonoszem - pije mnie pod pachami. Mam trzy niby dobrze dobierane staniki i w każdym jest ten problem, w mniejszym lub większym stopniu. Może są jakieś mniej zabudowane po bokach modele, albo z krótszą fiszbiną? Rozmiar stanika "po korekcie" mam 75 G.
to i ja przenoszę się ze ślubnego tu 😉

W ślubnym pisałam, że miałam stanik D65 lub 70 - teraz nie pamiętam. Jest to stanik balkonik ale mimo wszystko, że był przez profesjonalistkę dopasowywany to źle mi dobrała 🙁 fiszbiny mi się w mostek wbijały a ramiączka w ramiona

W esotiqu mam 65-70 C i dobrze na mnie leżą, choć teraz zauważyłam, że trochę odstaje na jednym cycku.Może tak być, że stanik się jakoś zniekształcił albo cycek? Gdzie kupie jakieś fajne białe, ślubne staniki w tym rozmiarze, powiedzmy do 100 zł (więcej też mogę wydać 😉 )
ekhem taak, wiem, mam wielkie zebra :/
To i ja wpadam do wątku.
Jak rzuciłam okiem na tą Ewę Michalak, to ceny ma niezłe. Jednak 180zl to jest trochę. Chyba kupię sobie jeden do końca życia  😁
gwash - ponieważ, staniki są zrobione z materiałów, które w trakcie użytkowania się rozciągają to powoduje, że z czasem obwód przestaje podtrzymywać biust (a to on odgrywa najważniejszą rolę a nie jak powszechnie uważa wiele kobiet ramiączka) w efekcie zaczyna latać po plecach co rekompensują kobiety zaciąganiem ramiączek pod brodę i noszeniem obwodu na karku a cycki i tak wiszą smętnie spłaszczone 😉

heval - jak startowała to staniki kosztowały do 100zł w tym roku przegieła pałke i zrobiła kosmiczne podwyżki 🙁 ale dlatego ja szukam jej staników na allegro i forach wymiankowych, tam rozchodzą się jak ciepłe bułeczki 🙂
Ja tego nie rozumiem, jeśli ktoś ma pod biustem np 75 cm to dlaczego nie może sobie kupić stanika o obwodzie 75 cm, tylko 65 cm? Było nie było to jest 10 cm mniej, nie mogli by szyć tak żeby to faktycznie było 75 cm? Sytuacja i tak jest już zagmatwana 😉

mnie to wyjaśnili następująco:
różne są materiały, różne gumki i różne ciągliwosci. z resztą sama mam szwalnię, więc już przywykłam, że różne materiały są ciągliwe inaczej.
stanik w obwodzie nie jest sztywny, tylko jednak się go naciąga, jakby nie był zrobiony z elastyku - to by dyndał.

więc różne staniki mają różnie ciągliwe obwody. ten, który rozciąga się mocniej-trzeba brać mniejszy, bo się naciągnie (a z czasem rozciągnie jeszcze mocniej), ten który jest mniej elastyczny-musi być większy, bo mniej się "nadda".  poza tym wedle tego co mi powiedziano- biorąc pod uwagę rozciąganie się obwodu ZAWSZE, należy przy mierzeniu zapinać się na "najluźniejszą" haftkę i później jak się rozciągnie - mamy zapas. gdy przy mierzeniu będzie dobry obwód na najciaśniejszą haftkę-nie mamy pola manewru i będzie na bank za luzny za jakiś czas.

odnośnie fiszbiny pod pachą- mnie powiedziano, że jesli fiszbina wypada pod pachą to miska jest za duża. a jeśli po zmniejszeniu miski cyc się wylewa - profil jest nie teges 🙁

Kajula, ja tam nie mam o tym żadnego pojęcia 😂 tak mi powiedzieli w sklepie, że często widzą staniki za spore kwoty z intimi i leżą po prostu źle, bo są kijasto skonstruowane. ile w tym prawdy? nie wiem, nigdy nie miałam.

nie ma w szczecinie nic z Dalii, panache? ostatnio mierzyłam jedną Dalię, wzór ala babcia, strasznie nie lubię miękkich staników z koronką. ale o dziwo... idealnie leżała. piersi okalone, baskinka przylega, cyc nie szpiczasty... nie spodziewałam się tego po tak paskudnym wzorze! i muszę go mieć obowiązkowo, na codzień. słabo cycki zbiera ale podtrzymuje rewelacyjnie. no i Panache sport jest taki... mocarny! nigdy takiego sztywniaka nie miałam. bardzo bardzo fajny!To i ja wpadam do wątku.
Jak rzuciłam okiem na tą Ewę Michalak, to ceny ma niezłe. Jednak 180zl to jest trochę. Chyba kupię sobie jeden do końca życia  😁

jak już wydam na panache i dalię to Effuniak to mój kolejny punkt! zwłaszcza, że ona w Łodzi ma sklep  😜
No właśnie te moje pancerne są i wcale się nie rozciągnęły (a mogłyby troszkę). Jak mi je pani zapięła ściśliwo na ostatnią haftkę tak dalej czuję się w nich ściśliwo 😀 i zapinam na ostatnią. A mam je ze trzy lata - w sumie pora na nowe. Tylko jakie żeby fiszbina nie uciskała mi pachy przy np siedzeniu?

Heval - właśnie bardzo ciężko sobie trafić ten jeden, jedyny najwygodniejszy stanik, często niestety pewne wady wychodzą po jakimś czasie, tak jak z tymi moim pachami 😀. Jak mierzyła staniki w stój i z opuszczonymi rękami to były ok 😉

Ja mam jeden z chińskiego sklepu, miękki, rozmiar 80D za 30 zł i leży idealnie.  Ale to był jeden jedyny taki na cały sklep, od razu wpadł mi w oko (choć byłam tam po strój na imprezę w stylu "dresiarze i blachary" 😀 ), reszta w tym samym rozmiarze to było zupełnie coś innego.
gwash,  a czasem nie jest aż ZA ciasny? jak stanik ma za ciasny obwód to fiszbiny też lecą do tyłu, bo się muszą dopasować do obwodu. fiszbina nie zostanie na tym samym miejscu, jeśli obwód się przesunie. znaczy zostanie-w tym samym miejscu obwodu a nie człowieka 🙂 tak z głupia frant, jeśli upija Cię pod paszką i jest zbyt ciasny to może... spróbuj przedłużki i zobacz czy się zmieni? na allegro kosztują ciut powyżej złotówki, w każdym sklepie są. wydatek żaden, a można spróbować
czy taki zwykły stanik jak ten: http://allegro.pl/esotiq-biustonosz-raff-bardotka-gratis-3kol-65c-i3822947909.html?test_ref=listing-normal
nadaje się do sukni śllubnej? Suknie przymierzałam w taki samym i był ok ale nie wiem czy mi nie spadanie 🙁

czy lepiej ten  http://allegro.pl/konrad-seki-biustonosz-65c-bardotka-slubna-gratis-i3835030745.html?test_ref=listing-normal
W sumie - może..? O tym nie pomyślałam. Choć wydaje mi się że problem jest w tym że fiszbina jest za wysoko - powinna celować w środek pachy tak? To celuje, tylko że się w nią wpija 😉
Chuda - ja miałam na ślubie ten  http://www.onlyher.pl/products/167/p/858 to taki klasyk, wśród cielaków występuje w kroju plunge i half-cup. Jestem z niego ogromnie zadowolona, nosze go często a materiał się nie zmechacił. Bardzo ładnie kształtuje jeśli tylko jest dobrze dopasowany. Tylko to polska firma więc rozmiarówka trochę się różni od EU dlatego najlepiej wpisać swoje rozmiary w ich kalkulator. Ja przy 67/88 mam 65F. Ogólnie bardzo polecam tę markę i sklep, przyjazne babeczki tam pracują 🙂

ps. onlyher to ścislaki więc warto brać oczko więcej obwód niż wyskakuje w kalkulatorze, bo np 60 to u nich naprawdę pierun ciasny jest i ja ze swoim 67cm pod biustem nie mogłam w nim oddychać 😉
Idrilla ja bym chyba bardziej się skłaniała do takiego modelu  http://www.onlyher.pl/products/167/p/692#  ale nie wiem 🙂 Musze jutro się przejść po sklepach. Pójdę do babki, która mi źle dobrała stanik, może coś znajdziemy razem 🙂 albo do esotiqu a jak nie to będę zamawiać przez internet. Zamówię wcześniej, żeby jak coś odesłać
Pójdę do babki, która mi źle dobrała stanik, może coś znajdziemy razem 🙂

obawiam się, że to nie jest pomysł "Twojego życia" skoro już źle dobrała 😉
Tylko, że ja przymierzając nic nie czułam. Było dla mnie ok. Dopiero w domu na następny dzień poczułam, że jest źle
Bo dopasowanie stanika najrzetelniej ocenia się tak po dobie noszenia go 😉 Ja bym też nie ryzykowała wycieczki do tej samej babki, chyba że tylko po to żeby obmacać modele. Też kiedyś wróciłam do tych co źle mi dobrały bo chciałam zwrócić stanik, tak mnie zamotały, że wcisnęły mi kolejny stanik Kris Line, który rozciągnął się po paru miesiącach do stanu nieakceptowalnego . Także z doświadczenia nie polecam Hendersona i Kris Line bo maja bardzo wątłe obwody.
Tylko, że ja przymierzając nic nie czułam. Było dla mnie ok. Dopiero w domu na następny dzień poczułam, że jest źle

zrobisz jak uważasz 🙂 ja już wiem, że porządna cyckowa doradczyni dobierze taki stanior, że będzie dobry, bo wie gdzie może upijać i za wczasu dobierze tak, żeby dobrze leżał zawsze.
ekhem taak, wiem, mam wielkie zebra :/

eee, wcale nie to miałam na myśli 😉
Określanie rozmiaru z wymiarów to wróżenie z fusów, raczej nastawiaj się na to, że określisz w ten sposób rozmiar wyjściowy, czyli taki, od którego można zacząć mierzenie, niż właściwy, docelowy rozmiar.

np. Dwie osoby o obwodzie pod biustem 77cm mogą czuć się dobrze w dwóch różnych obwodach. Jeśli żeberka pokrywa więcej tkanki tłuszczowej, to ten wymiar można nieco mocniej zaniżyć i stanik w obwodzie 70(32) będzie ok. Dla osoby o mniejszej warstwie tłuszczyku to będzie za ścisły obwód i lepiej będzie się czuła w 75 (34). A to pomijając zupełnie rozciągliwość samego obwodu, która może być różna w różnych modelach 😉
Co masz na oku z Panache?
Tak, z tym, że u nas tylko 2 osoby się znają na rozmiarach. Niestety. Do tej babki pójdę zobaczyć co ma. bo przymiarkę mam dopiero w kwietniu także czasu na wybór jeszcze trochę mam. Bardzo mi się podoba ten stanik strapless u Ewy Michalak ale nie produkuje w moim rozmiarze. No chyba, że się jeszcze raz zmierzę i jej podam wymiary i zobaczymy co dobierze 🙂
ekhem ja tam troszkę tłuszczu mam, chociaż żebra same w sobie mam wystające od urodzenia, jak leżę na płaskim to się ze mnie śmieją, że mam 4 cycki.
Właśnie nie jestem pewna czy się zdecyduję na Panache bo nie mogę znaleźć modelu, który by mi odpowiadał wizualnie. Mimo że zdjęcia są na modelkach, więc niby wszystko powinno pięknie wyglądać, wszystkie staniki ustawiają piersi tak 'na boki'. Ja lubię bardziej modele zbierające wszystko do kupy, bo często chodzę w bluzkach/bokserkach z dekoltem. Nie lubię też tak bardzo zabudowanych staników
Właśnie się zorientowałam że mój do tej pory ulubiony stanik to 80D i tak jak miska jest ok, tak w obwodzie wszystko coraz bardziej lata i obciera :/ Za to stanik z Triumpha 70F kłuje odrobinę w żebra przy dłuższym noszeniu a miska jest za mała - robią się poduszeczki.
To jest jakaś loteria 🙄

edit: cofam, Jasmine jest śliczny
Ja chyba sobie zrobię prezent i kupię drugą dalię  💘
Mi przyszla wlasnie moja pierwsza w zyciu Freya upolowana na ebayu. Podoba mi sie, chociaz tak zabudowanego pod pachami stanika jeszcze nie mialam. Mimo wszystko model fajny i sliczny 🙂

O taki: [[a]]http://www.ebay.de/itm/Freya-Bh-Lyla-Dirndl-Balconett-Bh-Lakritze-Farbe-Neu-Fruhling-Sommer-2013-/301043573626?pt=DE_Damenunterw%C3%A4sche&var=&hash=item461798637a[[a]]#payCntId
Idrilla, noo 100zł to jeszcze, ale niedługo to może do 300zł dobije? Na dłuższą metę taniej by mnie wyszło zrobienie sobie pancernych cycków, co się będą same trzymać na miejscu 😁

Isabelle, nie wiem, o czym do mnie mówisz 😀 dopiero do domu wróciłam i zaczynam się zapoznawać z tymi firmami.

gwash, dobiłaś mnie 😉 jak sobie kupię stanik za dwie stówy a ten mnie będzie pod pachami pił, to się zdenerwuję.

Heval, za 2 stówy to masz bardzo duży wybór. w sklepie stacjonarnym Dalia która mi sie podobała kosztowała 120-130 zł, a panache sport około 180 zł.

zastanów się nad Gorsenią, tylko też trzeba dopasować. ja mimo dopasowania w firmie i tak nie jestem wybitnie zachwycona, bo jednak mnie uciska. ale na pewno w innym rozmiarze da się dopasować ładnie a i ceny niskie (poniżej 80 zł są śliczności a do wykonania nie mam najmniejszego zarzutu!)

jeśli nie masz mega nietypowych czy mega wielkich cycków to spokojnie da się coś ładnego i porządnego dopasować do 140 zł. np taka Dalia polecona mi przez pracownicę sklepu piękna nie była, ale ultra wygodna. i... sama zadarła bluzkę i miała na sobie taki sam! mówiła, że chodzi w nim już prawie 4 lata. więc 130 zł na 4 lata? no grosze.
Isabelle, i to mnie pociesza 🙂 Zaraz pooglądam wszystko i zobaczę, jak to wygląda. Ale trochę mi głupio przy obcej kobiecie się rozbierać, żeby sobie macała, czy mi stanik pasuje. Jakoś tak dziwnie  🙄

Mogę mieć jakiś niezbyt piękny, byle wygodny, bo na przykład teraz mam taki, niby ładny, elegancki, ale cholerstwo mnie pije tu i tam i nosi się strasznie. Mój niegdyś ulubiony stanik teraz się zrobił jakiś luźny i mi lata po całej klatce piersiowej, gdyby nie ramiączka to bym go na plecach pewnie miała  😵
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
21 stycznia 2014 16:18
Heval, a to ta obca kobieta to ma coś innego niż ty? To tak jak z ginekologiem, ona już tyle biustów widziała i dopasowywała bieliznę, ze jej to nie rusza
Heval - ja jak byłam w takim sklepie to babeczka wchodziła do kabiny jak już miałam stanik na sobie, poprawiała ramiączka, sprawdzała obwód, fiszbiny i ewentualnie układała lepiej piersi w misce - nic strasznego 🙂 Z tym, że ja znałam swoje wymiary i wiedziałam, że są dobrze zmierzone, nie wiem jak wygląda sprawa jak się wchodzi i mówi, że się nie zna swoich wymiarów 🙂 Ale wtedy chyba mierzą i tak przez cianką koszulkę bez stanika. Przynajmniej w przymierzalni leżało kilka takich bawełniaczków na ramiączka.
safie, niby tak, ale lekarz to lekarz jednak.
Idrilla, wymierzę się w domu 🙂

P.S. znowu mi blokuje dojście do strony, bo suwaczki mogą być złe dla komputera. Ile można.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się