Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

Porównanie byłoby trafne, gdybyś był szefem tego gniazda 🙂

No ale chyba żeby o czymś dyskutować , nie musze byc od razu Prezesem PZJ . 🤣 🤣 🤣 Wiem że temat drażliwy i pociąga za sobą różne emocje ,ale tym bardziej wart zastanowienia ,przybliżenia i dyskusji . Czyż nie tak . ??? 🙄

I chyba bardzo zgodny z tematem bo wielu on wkurza.( Osoba przybliżajaca temat ,czyli Smok też )  🤣  🤣 🤣 Ale posłańca się nie zabija ,nawet jeśli głosi złe wieści  😉
Przepraszam, zrozumiałam, że chciałeś się brać za rekonstrukcję, czy tam przybliżyć rekonstrukcję a nie tylko dyskutować o niej. tylko dyskutować to wszyscy sobie możemy 🙂
Przepraszam, zrozumiałam, że chciałeś się brać za rekonstrukcję, czy tam przybliżyć rekonstrukcję a nie tylko dyskutować o niej. tylko dyskutować to wszyscy sobie możemy 🙂

Tak ,ale ty wiesz ile tysięcy osób dzięki tej dyskusji zaznajomiło się z przepisami prawa ,obecną sytuacją i tym co ma nastąpić . Przestali zyć w niewiedzy ,p[rzestali dawać się wykorzystywać czy dawać nabijać w butelkę . Myślę że warto było. 🤣
Nikogo nie obrażam personalnie

Po drugie Mógłbym próbować coś zmienić gdybym nie spotykał po drodze takiego betonu jak ty (...)

nie, nikogo nie obrażasz personalnie  😵

Mnie w żaden sposób nie drażni fakt, że nastąpiła deregulacja zawodów - w tym intruktora rekreacji i trenera sportu
Drażni mnie jedynie sposób i ton smoczych wypowiedzi, nie poglądy (każdy ma prawo do swoich)...
[quote author=_Gaga link=topic=785.msg1929408#msg1929408 date=1384944145]

Mnie w żaden sposób nie drażni fakt, że nastąpiła deregulacja zawodów - w tym intruktora rekreacji i trenera sportu
Drażni mnie jedynie sposób i ton smoczych wypowiedzi, nie poglądy (każdy ma prawo do swoich)...
[/quote]

[quote author=_Gaga link=topic=71.msg1928295#msg1928295 date=1384854423]
Ja się z Twoimi poglądami kompletnie nie zgadzam - podobnie jak rynek jeździecki w mojej okolicy...   🤣 [/quote]

Spróbowali by inaczej  🤣

P.S Z tym drażnieniem ,to nie tak do końca ,bo ani nie podobała ci się moja wcześniejsza akcja uświadamiająca ,ani fakt przedstawienia deregulacji oraz zmian w PZJ-cie . Tak naprawdę masz bardzo radykalne i konserwatywne poglady które przedstawiałaś wielokrotnie a do mnie masz tylko anse że je ukazałem. Chocby tekst ze sraniem we własne gniazdo . Co to znaczy ??? że nie można zwrócić uwagi na nieprawidłowości ,albo ukazać zmiany ,albo stwierdzić że coś jest nie w porządku. tzn. Wszyscy mamy się cieszyć z tego co mamy ???  🙄
Lubisz pracę z zwierzętami?
Pasjonuje Cię jeździectwo?
Chcesz rozwijać swoje umiejętności?
Jesteś sumienny w powierzanych zadaniach?

Ta oferta jest dla ciebie...

Ośrodek Jazdy Konnej poszukuje osoby do współpracy...

Wymagania:
dyspozycyjność czasowa
wiedza ogólna z zakresu pielęgnacji i hodowli koni
mile widziane umiejętności jeździeckie
sumienność i zaangażowanie
pracowitość

Oferujemy:

atrakcyjne wynagrodzenie
zakwaterowanie i wyżywienie
pracę w młodym zespole
system szkoleń

Cv wraz z listem motywacyjnym prosimy o przesłanie na adres: biuro@toporzysko.pl

takie ogłoszenia mnie wpieniają. Cholera wie, czego oni chcą, nie wiadomo co to za posada, co tam do roboty, o co w ogóle chodzi. rownie dobrze mogą szukać instruktora, speca od gnoju jak i nastolatki na oprowadzanki.
Wkurza mnie opera mydlana czerwonego diabła.
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
29 listopada 2013 10:31
dodaj że z upieczonym Kurczakiem  😉
Tania, mnie też, ale kurczak sama wywołała go swoim wpisem. Wiedziała w jaki sposób on kończy, więc było do przewidzenia, że po napisaniu o siodle i reszcie zacznie ją obsmarowywać.
Współczuję jej sytuacji i ja na jej miejscu zrobiłabym wszystko, żeby możliwie najszybciej się odciąć od takiego osobnika.
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
29 listopada 2013 10:33
To nie jest wkurzające tylko smutne, że ludzie nie potrafią załatwiać prywatnych spraw
Tania, mnie też, ale kurczak sama wywołała go swoim wpisem. Wiedziała w jaki sposób on kończy, więc było do przewidzenia, że po napisaniu o siodle i reszcie zacznie ją obsmarowywać.
Współczuję jej sytuacji i ja na jej miejscu zrobiłabym wszystko, żeby możliwie najszybciej się odciąć od takiego osobnika.

No tak. Jak to mówią: kto się kładzie z psami, ten się budzi z pchłami.
Mnie ten facet trochę śmieszy. Ma 32 lata, a zachowuje się jak 15-letni gówniarz.
Kurczak może wywołała burzę swoim wpisem, ale to, co robi ten typ... żałosne.
Tania, bardzo mądre przysłowie.

Dworcika, tak. Tylko doświadczenie mi mówi, że to jak woda na młyn. Ona napisze 1 zdanie, on przez miesiąc będzie uprawiał pieniactwo. Dla własnego zdrowia psychicznego lepiej się nie dać prowokować.
a mnie wkurza właśnie, że wszyscy jak jeden mąż stanęli po stronie kurczak -  WHY?
nie dopuszczacie do siebie myśli, że może jest inaczej?
na podstawie 2 wpisów wydać wyrok, że ktoś jest złodziejem a ktoś inny pokrzywdzoną bidulką

obydwie strony zachowują sie dziecinnie i wg. mnie nie na miejscu, ale nie przesądzałabym kto ma rację

może jedna - a może druga strona
a może obie
a może NIKT?
Dodofon, może dlatego, że kurczak od jakiegoś czasu żaliła się, że ma problem z odzyskaniem konia. Nie obsmarowywała nikogo na forum, nawet nie mieliśmy pojęcia, że chodzi o kogoś z forum. Były osoby, które zaangażowały się osobiście w pomoc znają więcej faktów niż podane na forum.
a mnie wkurza właśnie, że wszyscy jak jeden mąż stanęli po stronie kurczak -  WHY?
(...)

Tak jak pisze bera. Kurczak opisywała sytuację od jakiegoś czasu. No i znam ją i z forum i z priv korespondencji.
Dodo-gdyby Tobie ktoś obcy tu dokuczał, też bym bez namysłu stawała w obronie.
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
29 listopada 2013 11:21
Tylko pytanie kto tu komu dokucza? Kurczak sama założyła watek, wiedziała co się z tym będzie wiązało jak czerwony diabeł to przeczyta.
Zacznie się impreza godna sylwestra  😉
Tylko pytanie kto tu komu dokucza? Kurczak sama założyła watek, wiedziała co się z tym będzie wiązało jak czerwony diabeł to przeczyta.
Zacznie się impreza godna sylwestra  😉

No właśnie o to chodzi. Pożar w stodole. Ja bym była za skasowaniem wątku w dziale "konie". Bo tylko narobi przykrości.
Kurczak: emocje na supełek. Spokojnie i rzeczowo.
[quote author=Dodofon link=topic=785.msg1938109#msg1938109 date=1385722947]
(...)

Tak jak pisze bera. Kurczak opisywała sytuację od jakiegoś czasu. No i znam ją i z forum i z priv korespondencji.
Dodo-gdyby Tobie ktoś obcy tu dokuczał, też bym bez namysłu stawała w obronie.
[/quote]

Taniu - dziękuję za potencjalną "pierś" w obronie mojej osoby  :kwiatek:

Ja doskonale Ciebie rozumiem - ale z urywków postów kurczak, trudno sie domyśleć całej sytuacji. To ktoś (nie obrażając "ktośia"😉 ukradł siodło i TV, to nagle ukradł konia, to nie ukradł, a policja już jest zaangażowana, a prokurator, a zgłoszenie o oczernianie itd.
Dla mnie licza sie fakty. Kurczak nigdzie nie napisała - od x lat byłam z panem Y, mieszkałam u niego, podczas związku koń stał w jego stajni płaciłam za niego, kupiłam siodło, on mi je ukradł , nie chce oddać, sprzedał itd. Tylko urywek - Uwaga Pan Y jest złodziejem - ukradł mi TV i siodło. a tu głębsza afera. Nawet tak głęboka jak Rów Mariański. Nie wydaję sądów ani wyroków na nikogo.
Kurczak zaczęła wątek - włożyła kij w mrowisko. Trzeba brać odpowiedzialność za to co sie pisze. Za to, że ludzie zapytają - gdzie masz dowód zakupu siodła i TV, przelew, gwarancję itd.

Poza tym - mi to trąci emocjonalną walką - po co osobny wątek - jest wątek o nieuczciwych r-v = wiec tam miejsce całej tej afery.
Jestem tego samego zdania co Dodofon.
Sprawa skojarzyła mi się z niedawno oglądanym odcinkiem MAX TV ("Mariusz Max Kolonko Mówię jak jest" 🙂😉 pt jak działa wymiar sprawiedliwości w Ameryce. Zacytował tam słowa Donalda Trumpa, będące odpowiedzią na zapytanie reporterki po wyroku wydanym w sprawie wytoczonej przez Trumpa byłej Miss, czy kandydatce w konkursie na Miss. Dzieczyna powiedziała, że wybory sponsorowane, czy organizowane przez Trumpa były z góry ustawione. Trump sprawę wygrał i laska miała mu zapłacić 5 mln dolarów. Reporterka zapytała, czy nie jest mu jej żal, przecież ona nie ma takich pieniędzy. Trump rzekł: "Trzeba było nie otwierać dzioba".
Hm... to się tak łatwo ocenia na chłodno. Ale gdy lawina emocji ruszy, trudno ją zatrzymać.
Gdy lawina emocji ruszy to sie kopie w drzwi albo rzuca miesem a nie wywleka sprawe na forum.
Dla mnie niesmaczne, z kazdej strony.
Hm... to się tak łatwo ocenia na chłodno. Ale gdy lawina emocji ruszy, trudno ją zatrzymać.

Wiem, ale tak jak napisała faith, są lepsze metody na rozładowanie takich napięć.
Wkurza mnie ta inwazja na forum , najpierw się pieprz.... jak króliki a potem się żrą jak psy . Potem wciągają cały świat w swoją wojnę  🤔wirek: 
Wkurza mnie ta inwazja na forum , najpierw się pieprz.... jak króliki a potem się żrą jak psy . Potem wciągają cały świat w swoją wojnę  🤔wirek: 

padłam  😂 😂 😂
Same bijecie piane i lejecie wode na mlyn 🙂

Mnie nic tu nie wkurza, chyba mam za duzo dystansu i luzu w sobie 😉
Zen ubiegłaś mnie, własnie chciałam napisać że ekscytujecie się bardziej niż sprawa tego warta 😉
Zen ubiegłaś mnie, własnie chciałam napisać że ekscytujecie się bardziej niż sprawa tego warta 😉

to po co czytasz i robisz wpis?
Bo gdzie nie wejdę sprawa kurczaka. Ok, załóżmy że siodło i TV skradzione. Jak się natknę przy próbie sprzedaży to powiadomię 🙂
luzik edyta  🙂
opolanka   psychologiem przez przeszkody
29 listopada 2013 12:44
Dziewczyny dajcie spokój, niech to sami załatwią. Nie ma co się mieszać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się