chyba nie. wisi kartka na drzwiach ze prosi sie o uwage i nieprzeszkadzanie w godz 9-9.30 podczas przejazdow egz. ale to chyba z kursu sedziowskiego
A co powiecie na totalne zamkniecie duzej hali w dniach 5-8 marca. Ja jestem wprost "uradowana".
Juz nawet propozycje na ZOO wisza na stronie. Szkoda, ze nie robia P, bo my obydwie przyciete i * to na poczatek chyba dla nas za duzo, a Lka za malo... 🙄 No i boksy podrozaly? 250zl.
A co powiecie na totalne zamkniecie duzej hali w dniach 5-8 marca. Ja jestem wprost "uradowana".
a jaki jest powód?? Znowu coś "ulepszają"?
przeciez hpp jest, to chyba zrozumiale ze jest zamkniete, nie?
To fakt. Tylko, ze jak dla mnie smieszne jest to, ze z okazji imprezy stali pensjonariusze nie maja gdzie jezdzic.
Niech jeszcze pechowo popsuje sie pogoda to chyba bede biegac z koniem po stajennym korytarzu.
zgloszonych jest podobno 180 koni (przyjezdnych a do tego jeszcze pewnie kilka 'naszych'😉wiec nawet jakby hala nie byla zamknieta to ani przed ani po nie zdarzylabys pojezdzic
Tak, zdaje sobie z tego sprawe. Chodzi mi raczej o to, ze osrodek taki jakim mieni sie byc Hipodrom powinien zapewnic jakas alternatywe. Smieszne jest to, ze jesli popsuje sie pogoda to serio chyba z konmi po stajni bedziemy biegac.
pozwolę sobie się wtrącic - jako osoba stojąca z koniem w ośrodku, w którym bywają organizowane spore zawody - pensjonariuszom pozostaje robić dobrą minę do złej gry. Ośrodek nie jest z gumy... nie bardzo da się jakieś alternatywy w czasie trwania zawodów zaproponować.
U nas większość pensjonariuszy w dni "zawodowe" stara się robić swoim koniom wolne albo bierze je na jazdy np. wieczorem, kiedy robi się nieco luźniej w ośrodku. To półsrodki, ale chyba nie bardzo mozna coś innego na to poradzić.
Poza tym perspektywa się zmienia kiedy ktoś sam zaczyna startować 😉
caroline, zawody to sa tu prawie co weekend. Idzie sie przyzwyczaic. Idzie sie na dwor jak ladna pogoda tudziez wsiada bardzo rano lub bardzo wieczorem na hali. Normalka i nie ma problemu.
Natomiast teraz hala bedzie totalnie zamknieta az przez cztery dni.
A wolnego tez nie ma jak zrobic. Na 200 koni jakies 5 mini padoczkow. Nie ma szans.
z tego co się orientuje (chyba że zacofana jestem :hihi🙂 to hpp są 17-19 kwietnia
wlasnie z ciekawosci policzylam padoki. jest ich 12. z czego tylko dwa duze.
w kwietniu jest uj. teraz skoki
12?? Hmmm dwa trzeba odliczyc, bo tam tylko szkolki biegaja. Zostaje jedn duzy i kilka hmmm.... powiedzmy, ze to sa padoki.
Zreszta, mi i tak nie robi. Puscic go nie moge. Heh.
dlaczego tylko szkolki? szkolki maja chyba swoje godziny wyznaczone a potem sa wolna. trzeba sie wstrzelic. a dodatkowo ludzie puszczaja konie na te placyki szkolkowe
caroline, zawody to sa tu prawie co weekend. Idzie sie przyzwyczaic.
wiem jak to zabrzmi, ale wydaje mi się, ze tym razem tez nie pozostanie wam nic innego jak się z tym pogodzic 😉
Napisalam, ze tylko szkolki, bo maja wyznaczone godziny, ale praktycznie przez caly dzien. A potem jest jedna wielka bitwa calej piecdziesiatki o jeden padok. Hehe.
caroline, wiem, niestety... ale troche pomarudzic mozna... 😉
crazy, ale Ty sie gdzies na koniec swiata wynioslas.... 🤣
Ty sobie zwazaj 🙂
Tu sie swiat zaczyna:P
crazy, a Ty już po wyprowadzce? Masz Rudego ze sobą?
Czyli Kansasik z Tobą, ale Twój czy nadal p. Oli?
To raczej nie miejsce na takie rozmowy 🙂
crazy, fakt.
A tak swoja droga. Mocno sie dzis spoznilam i dotarlam kolo 14 i byl maly psikus, bo odznaki sie skonczyly... Anaa, bylas??
ja jednak nie byłam 🙁
w piątek wieczorem okazało się, że plany się zmieniły nieco i że sobotę spędzamy w zupełnie innym miejscu...
next time... 😉
Czy ktoś ma wieści na temat najbliższych ujeżdżeniówek? Kiedy i czy będą?
Lena.! zdjęcia są takie boskie że nie mogę się na nie napatrzec.! dziękuje Dobra Kobietooo .😀
Lena, ja myślę, że najbliższe uj. to jeszcze trochę za wcześnie---> zanim odrobisz, co napsułam... (widziałaś końcowy kłus, który zmienił się w końcowy galop, potem kontraglop, lotną zmianę, a potem znów galop?).
Hmmmmm.....
DZIS ZAKONCZYL SIE KURS SEDZIOWSKI (8/B,C/L/P/2009) KTO ZDAL?? BEDZIEMY WKROTCE WIEDZIEC. PROSZE SPRAWDZAC.http://www.skj-sopot.pl/ogloszenia.htmCiekawe kto zda, oj ciekawe bardzo.