Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

chyba nie. wisi kartka na drzwiach ze prosi sie o uwage i nieprzeszkadzanie w godz 9-9.30 podczas przejazdow egz. ale to chyba z kursu sedziowskiego
A co powiecie na totalne zamkniecie duzej hali w dniach 5-8 marca. Ja jestem wprost "uradowana".
asior   -nothing but eventing-
28 lutego 2009 18:08
Juz nawet propozycje na ZOO wisza na stronie. Szkoda, ze nie robia P, bo my obydwie przyciete i * to na poczatek chyba dla nas za duzo, a Lka za malo...  🙄 No i boksy podrozaly? 250zl.
A co powiecie na totalne zamkniecie duzej hali w dniach 5-8 marca. Ja jestem wprost "uradowana".

a jaki jest powód?? Znowu coś "ulepszają"?
przeciez hpp jest, to chyba zrozumiale ze jest zamkniete, nie?
To fakt. Tylko, ze jak dla mnie smieszne jest to, ze z okazji imprezy stali pensjonariusze nie maja gdzie jezdzic.
Niech jeszcze pechowo popsuje sie pogoda to chyba bede biegac z koniem po stajennym korytarzu.
zgloszonych jest podobno 180 koni (przyjezdnych a do tego jeszcze pewnie kilka 'naszych'😉wiec nawet jakby hala nie byla zamknieta to ani przed ani po nie zdarzylabys pojezdzic
Tak, zdaje sobie z tego sprawe. Chodzi mi raczej o to, ze osrodek taki jakim mieni sie byc Hipodrom powinien zapewnic jakas alternatywe. Smieszne jest to, ze jesli popsuje sie pogoda to serio chyba z konmi po stajni bedziemy biegac.
caroline   siwek złotogrzywek :)
28 lutego 2009 18:49
pozwolę sobie się wtrącic - jako osoba stojąca z koniem w ośrodku, w którym bywają organizowane spore zawody - pensjonariuszom pozostaje robić dobrą minę do złej gry. Ośrodek nie jest z gumy... nie bardzo da się jakieś alternatywy w czasie trwania zawodów zaproponować.
U nas większość pensjonariuszy w dni "zawodowe" stara się robić swoim koniom wolne albo bierze je na jazdy np. wieczorem, kiedy robi się nieco luźniej w ośrodku. To półsrodki, ale chyba nie bardzo mozna coś innego na to poradzić.
Poza tym perspektywa się zmienia kiedy ktoś sam zaczyna startować 😉
caroline, zawody to sa tu prawie co weekend. Idzie sie przyzwyczaic. Idzie sie na dwor jak ladna pogoda tudziez wsiada bardzo rano lub bardzo wieczorem na hali. Normalka i nie ma problemu.
Natomiast teraz hala bedzie totalnie zamknieta az przez cztery dni.
A wolnego tez nie ma jak zrobic. Na 200 koni jakies 5 mini padoczkow. Nie ma szans.
z tego co się orientuje (chyba że zacofana jestem :hihi🙂 to hpp są 17-19 kwietnia
wlasnie z ciekawosci policzylam padoki. jest ich 12. z czego tylko dwa duze.

w kwietniu jest uj. teraz skoki
12?? Hmmm dwa trzeba odliczyc, bo tam tylko szkolki biegaja. Zostaje jedn duzy i kilka hmmm.... powiedzmy, ze to sa padoki.

Zreszta, mi i tak nie robi. Puscic go nie moge. Heh.
dlaczego tylko szkolki? szkolki maja chyba swoje godziny wyznaczone a potem sa wolna. trzeba sie wstrzelic. a dodatkowo ludzie puszczaja konie na te placyki szkolkowe
caroline   siwek złotogrzywek :)
28 lutego 2009 19:06
caroline, zawody to sa tu prawie co weekend. Idzie sie przyzwyczaic.
wiem jak to zabrzmi, ale wydaje mi się, ze tym razem tez nie pozostanie wam nic innego jak się z tym pogodzic 😉
Napisalam, ze tylko szkolki, bo maja wyznaczone godziny, ale praktycznie przez caly dzien. A potem jest jedna wielka bitwa calej piecdziesiatki o jeden padok. Hehe.

caroline, wiem, niestety... ale troche pomarudzic mozna... 😉
Chodzcie do mnie:P
crazy, ale Ty sie gdzies na koniec swiata wynioslas....      🤣
Ty sobie zwazaj 🙂
Tu sie swiat zaczyna:P
crazy, a Ty już po wyprowadzce? Masz Rudego ze sobą?
2 Rude i 1 Gamon🙂
Czekaj czekaj.
Dwa rude??
Czyli Kansasik z Tobą, ale Twój czy nadal p. Oli?
To raczej nie miejsce na takie rozmowy 🙂
crazy, fakt.

A tak swoja droga. Mocno sie dzis spoznilam i dotarlam kolo 14 i byl maly psikus, bo odznaki sie skonczyly... Anaa, bylas??
ja jednak nie byłam 🙁
w piątek wieczorem okazało się, że plany się zmieniły nieco i że sobotę spędzamy w zupełnie innym miejscu...

next time... 😉
Czy ktoś ma wieści na temat najbliższych ujeżdżeniówek? Kiedy i czy będą?
Lena.! zdjęcia są takie boskie że nie mogę się na nie napatrzec.!  dziękuje Dobra Kobietooo .😀 
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
01 marca 2009 20:24
Lena, ja myślę, że najbliższe uj. to jeszcze trochę za wcześnie---> zanim odrobisz, co napsułam... (widziałaś końcowy kłus, który zmienił się w końcowy galop, potem kontraglop, lotną zmianę, a potem znów galop?).
Hmmmmm.....

DZIS ZAKONCZYL SIE KURS SEDZIOWSKI (8/B,C/L/P/2009) KTO ZDAL?? BEDZIEMY WKROTCE WIEDZIEC. PROSZE SPRAWDZAC.
http://www.skj-sopot.pl/ogloszenia.htm

Ciekawe kto zda, oj ciekawe bardzo.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się