Młode Konie

deborah   koń by się uśmiał...
24 czerwca 2013 07:40
przy takim narybku jaki masz pod opieką musisz mieć oko do tego co dobre 🙂 ja cieszę się bardzo bo jak kupowałam to mówili że kot w worku że tyle kasy za młodziaka.. zaryzykowałam. to fakt. ale trafiłam!
galopada_   małoPolskie ;)
24 czerwca 2013 09:18
Deb ja mam tylko nadzieje, ze uda mi sie kiedys spotkac CB na zywo 😉
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
24 czerwca 2013 09:19
moj kon jest dziwny... w L olewa sobie totalnie szczegolnie male stacjonaty. pojechalam wczoraj nim jego pierwsze N i rewelacja  😍 😍 😍 totalnie inny kon. skacze, czujny itd tylko ja przeszkadzam  😁
deborah, jeszcze raz gratulacje! (nawet mój mąż, laik koński, jak puszczam mu filmy z CB jest pod wrażeniem 😀 )

margaritka, mój ma tak całe życie, skoki zaczynają się od 120 cm 😉
24 czerwca 2013 10:05
galopada_, to bardzo możliwe 🙂 będziemy się niedługo przemieszczać pewnie po PL 🙂

margaritka, gratulacje! matko Wy już N śmigacie.. przecież to taki źrebaczek był niedawno! domagam się zdjęć i filmów🙂

anai, dziękuję raz jeszcze.. kurcze to jakbym dobrze zainwestowała.. i to nie chodzi nawet o kase ale o emocje czas i zaangażowanie. teraz odbieram całość z odsetkami 🙂
24 czerwca 2013 10:12
Deb no ja niestety mieszkam na koncu jezdzieckiego swiata  😁
24 czerwca 2013 10:14
życie różne scenariusze pisze 😉
Zdjęcie poglądowe jak Deb jest wdzięczna z takiego konia 😉 Obiecała ,że tak zrobi no i zrobiła 😁

24 czerwca 2013 10:58
Kasija, szalona hehe

edit zdjęcia

24 czerwca 2013 11:17
deb za nisko dla CB! 😉
deborah super latacie ! I jaki fajny czaprak 😁
kermit   Horses horses everywhere ..
24 czerwca 2013 11:45
Deborah - pięknie lata, skrzydła ma ?  😉
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
24 czerwca 2013 11:58
galopada_, bardzo fajny dzieciuch 🙂

no i kryzys chyba też robi swoje :/

deborah, gratulowanie Tobie robi się już nudne ! ;p

no i widzę niezmienny zapas ;p

margaritka, mój olewa wszystko poniżej 90cm ;p chociaż jak długo nie skaczemy to i drągi na ziemi skacze ;p a wczoraj w terenie skakał wszystkie kałuże, nawet w stępie, tak dla zabawy, bo ani na nie nie fukał ani nie paczał, po prostu mial fun : ]

Kasija, no mój tak ma na codzień ;p bo codziennie jest cudowny... pytanie jak mu potem wynagradzać nie tylko to że jest 😀

subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
24 czerwca 2013 13:33
chwalę się, pierwsze dziecię po ogrze już jest  😅 😅 duma rozpiera !! 🙂 Jest klaczka, spora, urodzona wczoraj 🙂 Prawdopodobnie Nefretete hihi 🙂

pożyczone:

a u nas po staremu, jedne zawody odpuściliśmy, jedziemy w lipcu 🙂 skoki
Bischa   TAFC Polska :)
24 czerwca 2013 13:36
Alke fajną maść ma! 😀
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
24 czerwca 2013 13:38
Liczę, że jakieś białe łaty się ujawnią i bedzie złota krowa 😀
Nie było mnie tu ze zdjęciami całe wieki, ale mój chłop zaliczył wywrotkę podczas skakania na rowerze, ma rozbity bark, połamane żebra i z grubsza daje radę wciskać migawkę aparatu, na rower za prędko nie wróci  🙄
Załapałam się zatem na trochę Karolków:

Quanta, piękny 🙂. Opowiadaj jak się Karolek sprawuje!
Quanta jestem totalnie zachwycona Twoimi zwierzakami *.*
Karolek jest bardzo miły i bardzo grzeczny, gdzieś tak od początku czerwca został wrzucony w tryb nieco mocniej pracowy, niż dotychczas (o ile można o pracy mówić, jak koń jest pod siodłem cztery razy w tygodniu w półgodzinnych sesjach). Oczywiście, jak to z pierwszym młodziakiem nie udało się nie napotkać na trudności (jak chociażby z większym zgięciem krótkich pleców) albo nie popełnić błędów (zrobił się za lekki na kontakcie i z szyją podążającą najlepiej w każdym możliwym gumowym bocznym zgięciu). Pilnie przypominamy sobie podstawy i jestem obecnie całkiem zadowolona z tego, jak mi się z Eno pracuje. W przeciwieństwie do Rudzielca zupełnie nie czuć u Karolka np. trzeciego dnia treningów pod rząd, to bardzo fajna cecha - no ale on nie ma tyle mięsa do dźwigania 😉
quanta, wszystkie Twoje konie są zachwycające, bardzo miło się na nie patrzy. Trapią mnie jedynie ich pełne imiona, zdradzisz sekret?  👀
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
24 czerwca 2013 22:42
subaru2009, biszkopcik - do schrupania!

quantanamera, no ładna wywrotka :/ to se zaszalał... to skoro już w temacie wywrotek to ja się wywróciłam z Buniem w terenie, koń cały ja niby też, generalnie groźna sytuacja miała weri hepi end, ale dzisiaj strasznie żebra mnie bolały... byłam na dyżurze, zrobili rtg, podobno nie ma dramatu ;p no ale odczucia niesamowite jak nie możesz wciągnąć powietrza ;p nie chce znać uczucia złamania żeber, obecne potłuczenie mi wystarczy ;p

no i zazdraszczam podnoszenia nóg, mój tak szura, że kowala nie potrzebuje : ]

Lov   all my life is changin' every day.
26 czerwca 2013 09:34
Słuchajcie, bo wiem, że wałach zagranicznej hodowli nie może iść MPMK, a czy same eliminacje? Tylko poza konkursem, czy jak?
Lov, iść to chyba może, tylko nic mu to nie daje.
Samemu wałachowi niewiele, ale jego właścicielowi może dać, bo przy dobrym zaprezentowaniu sie i dobrym wyniku może podskoczyć jego cena. Jak również jest szansa pokazania go ewentualnym kupcom.

edit: literówka
Wałachy zagranicznej hodowli nie są dopuszczane do mpmk.

"dopuszczone wyłącznie ogiery i klacze ras wierzchowych przewidzianych w programach hodowlanych do doskonalenia krajowych ras koni."

http://stara.pzhk.pl/art.php?id=mpmk_hod_zagr_2009.htm
26 czerwca 2013 18:50
Puma,to wiem. Ale chodzi o same eliminacje, bo w tym terminie jedziemy na zawody do BB i tak czy siak startujemy, więc dlaczego by nie w 5 latkach 😉

Ehhh, ale ten mój koń jest cholernie mądry. Trenejro dzisiaj skakał i Gad bez zawahania, wszystko śmigał z różnych najazdów, już stało takie konkretne 115, a on się nawet nie zająknął. A u mnie cholera jasna jest wyczulony na każdy błąd, i mnie na metrówkach i niżej porabia 😁 Cóż, czas się zabrać za leczenie głowy 😎
26 czerwca 2013 20:29
lov jedz 5 latki! moj jest polskiej hodowli, ale nie chce mi sie go przerejestrowywac i jade poza konkursem 🙂 a nowe doswiadczenie zawsze sie przyda
26 czerwca 2013 20:37
Moj Mlody chyba dorosl, bo wrocil do pracy wczoraj, a dzisiaj juz chodzil jakby nie mial 10miesiecznej przerwy , tylko chodzil pod siodlem 🤔wirek: ogolne ogarniecie, zero goniacego go zadu (:hihi🙂, palacych sie stykow ii innych szopek
26 czerwca 2013 20:47
margaritka, może w BB w sierpniu, ale nie wiem, czy chce mi się paszport pzhk wyrabiać, bo chyba muszę taki mieć, a mam dojczowski 😁 I jak już to trenejro, mi jeszcze te wysokości nie w głowie 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się