Kto/co mnie wkurza na co dzień?
w sumie, to też znam taką parkę. No błagam, jak można 🤔
zagęszczenie emerytów...
o to też! Wszystkie babcie muszą rano pchać się do autobusu. Ludzie do pracy a babcie do kościółka, a ludzie nie mogą usiąść bo torby się zmęczyły i do kościółka muszą na siedzeniach leżeć.
[quote author=Cień na śniegu link=topic=20214.msg1779752#msg1779752 date=1368992269]
dlaczego ludzie rozmawiając przez komórkę i trzymając ją w lewej ręce, uporczywie przykładają ją do prawego ucha?
[/quote]
To jest akurat oczywiste: kwestia stronności półkul mózgowych. Przy pozornie identycznej sprawności lewego i prawego analizatora słuchowego, wrażenie lepszego słyszenia w uchu preferowanym jest przemożne. To zupełnie jakbyś pytała dlaczego większość ludzi pisze prawą ręką 🙂 Pytanie dlaczego nie trzymają telefonu w prawej? ano zazwyczaj dlatego, że jest silniejsza i nią się trzymają lub w niej coś trzymają. ew. piszą.
Ja akurat "słucham" lewym uchem, ale "patrzę" też lewym okiem
wkurza mnie teściowa. robi sensacje z tego, że moja mama jest chora i rozpowiada wokół. tylko nie raczy pomyśleć, że ktoś kto jest chory tego nie chce.. kurna czy ludzie muszą szukać sensacji i tematu do plot w czyimś nieszczęściu..? 🍴
Wkurza mnie , że jak pożyczę komuś przyczepę to nie szanuje ,jak tak można , więcej nie dam a konia na plecach niech targa 😤
Pogoda mnie NIE wkurza. Jest jaka jest. Wkurzają mnie prognozy. Nie sprawdzają się w 100%.
Weekend miał być jakiś masakryczny, nabrałam swetrów i książek a tu.... cudownie było.
A bywa odwrotnie. Kurczę, jakby wedle łupania w kolanie jakiegoś górala ustalali byłoby precyzyjniej.
Wkurza mnie Poczta Polska, tydzień temu paczka priorytetowa została nadana a jakoś do tej pory jej nie ma 🤬
Tania ja nie oglądam prognoz pogody, od pewnego dnia kiedy zapowiadali, że cały, calutki dzień ma lać żabami i zrezygnowaliśmy z pojechania na zawody, bo co to za przyjemność ubierać się w te wszystkie białe ciuszki, żeby moknąć i prać potem czarne ślady. Jakież było moje zirytowanie, jak tego dnia nie spadła ANI JEDNA kropla deszczu. 😤
fruity_jelly mnie właśnie zaproszenia ślubne nie mogą dojść od 1 maja!!! 🤬
I właśnie mam wieeelki wqqqrw bo miałyśmy z moją mamą podejrzenie że są mole spożywcze w domu, ona kupiła te płytki jakieś 3 tygodnie temu na feromony zwabiające samce i nic nie przyleciał. Dziś robię herbatęi co się okazało? Moja mama przykleiła te płytki do szafki stroną do której miały przykleić się mole - tam gdzie dokładnie nie dolega płytka lepiąca do szafki jest pełno moli z 15 dziadów 😵
Myślałam że umrę!!
roszczeniowa postawa mnie wkurza.
Siedzę w biurze, w warsztacie, facet wjechał na plac i siedzi w samochodzie, czekając aż ktoś do niego wyjdzie. widzi mnie przez okno, widzi wielki napis "biuro", ale się nie pofatyguje, tylko tam sterczy i czeka od pół godziny. nie będę drałować wózkiem przez progi, bo jaśnie królewicz nie ma ochoty zadka ruszyć 5 metrów do biura. ciekawe jak długo posiedzi.
halo ma rację z tym lewym/prawym uchem. też tak czasem rozmawiam, że trzymam telefon lewą ręką przy prawym uchu, bo mi tak lepiej. i nie rozumiem, czemu to kogoś wkurza. tak jak nie otworzę butelki prawą ręką, tak nie będę rozmawiać lewym uchem 😉
W ogóle ustalmy, że korzystanie z MPK to nie jest najlepszym doświadczeniem w życiu człowieka. 😁
z Kolei Śląskich również 😉 pociąg, który jest dwoma pociągami w jednym, ręcznie wypisywane bilety i ogólny cyrk na szynach też dają popalić 😉
a dzisiaj wkurzyli mnie rowerzyści. szłam wzdłuż dwóch ścieżek rowerowych i na ok 15 napotkanych rowerzystów może 3 jechało ścieżką 😵 jechała taka większa grupka, a ja twardo szłam chodnikiem tuż przy granicy ze ścieżką i doszło do tego, że musiałam ich minąć wchodząc na ścieżkę 🤔wirek: no ludzie! nigdy ścieżką nie chodzę, a jak przez nią przechodzę, to się rozglądam, czy ktoś nie jedzie, więc co to ma być?
Dzisiaj mnie wkurzało prawie wszystko, od pogody zaczynając, przez komunikację miejską, na ludziach kończąc 😵 Będę mieć nadciśnienie jak tak dalej pójdzie...
Falazywi, tchorzliwi ludzie, ktorzy krzywdza.
Tania Myślę, że to wszystko zależy gdzie się sprawdza pogodę.
Ja w sobotę przez zupełny przypadek natrafiłam w internecie na prognozę w postaci video (już nie pamiętam z jakiej strony) - wszystko się pięknie sprawdziło,
niedziela była chyba najładniejszym dniem w tym roku 😉 Zawsze jak sprawdzam pogodę to wchodzę na 4-5 stron, żeby nie bazować na jednej.
Wkurza mnie tzw "thumb generation". Ostatnio jadę autobusem i widzę następujący obrazek: 4 młodych ludzi siedzący/stojący obok siebie, wszyscy z komórką w ręce, stukają usilnie sms za smsem, albo gadają przez całą drogę. Byłam kiedyś na spotkaniu z panią Wandą Półtawską, jedną z rzeczy, która powiedziała to zdanie: "Ja Wam współczuję, myśmy mieli łatwiej, gdyż nie było elektryczności' - czy coś pod ten deseń. W każdym razie chodzi o to, że te wszystkie ajpady, komórki, smartfony wcale nie ułatwiają kontaktów międzyludzkich.
Wkurzają mnie ludzie bez pokory i samokrytyki, wkurzają mnie ludzie, którzy oceniają innych na podstawie tego, jakie mają auto. Smutne.
I wkurza mnie jeszcze, się się wkurzamy. Czasem wkurzają nas zupełnie błahe sprawy, a życie jest za krótkie, żeby się nimi przejmować 😉
Lenna jak dla mnie najbardziej przykry widok to dwie osoby, z których jedna coś do drugiej mówi, a druga w tym czasie klika sobie w najlepsze w telefonie i od czasu do czasu kiwa potakująco głową. Totalna zlewka, a spotyka się to niestety coraz częściej. Ja z takimi osobami po prostu nie gadam bo jak dla mnie to lekceważenie, a nie mam na coś takiego ochoty. Druga sprawa to gadanie przez telefon podczas płacenia w sklepie. Jak dla mnie też totalna porażka i brak kultury ale takie teraz mamy czasy
Falazywi, tchorzliwi ludzie, ktorzy krzywdza.
oj, tak. to jest nawet bardziej przykre niż wkurzające. strzyga 🙇
Gdyby nie "krzywdzą" na końcu, to bym powiedziała, że mnie to dla mnie nie tyle wkurzające, co żałosne.
Wkurza mnie, że kupiłam coś na Allegro, okazało się, że jest okropnej jakości, z wadami (w opisie zero wzmianki, na zdjęciach nie było widać), a Sprzedający nie chce mi przyjąć zwrotu i uważa, że to moje osobiste fanaberie i preferencje, mimo że w poprzednich e-mailach przyznaje mi, że z przedmiotem jest coś nie tak. 😵
[quote author=Cień na śniegu link=topic=20214.msg1779752#msg1779752 date=1368992269]
dlaczego ludzie rozmawiając przez komórkę i trzymając ją w lewej ręce, uporczywie przykładają ją do prawego ucha?
To jest akurat oczywiste: kwestia stronności półkul mózgowych. Przy pozornie identycznej sprawności lewego i prawego analizatora słuchowego, wrażenie lepszego słyszenia w uchu preferowanym jest przemożne. To zupełnie jakbyś pytała dlaczego większość ludzi pisze prawą ręką 🙂 Pytanie dlaczego nie trzymają telefonu w prawej? ano zazwyczaj dlatego, że jest silniejsza i nią się trzymają lub w niej coś trzymają. ew. piszą.
Ja akurat "słucham" lewym uchem, ale "patrzę" też lewym okiem
[/quote]
A tego to nie wiedziałam!
Śmieszy mnie taki męczenie sie z telefonem, bo ja słucham dobrze prawym i lewym. Nie ma to dla mnie żadnej różnicy i myślałam, że wszyscy ludzie tak mają. A słuchają prawym uchem z przyzwyczajenia...
Wkurzam się, a raczej mam totalnego srala. Zastanawiam się co robić aby zapobiec najgorszemu.
Chemia chemią, ale psychicznie wysiadam 😡
http://www.swiatkoni.pl/journalism/18,internetowi-jezdzcy-apokalipsy.htmljakoś wkurza mnie ta baba. no wkurza i już. i wciąż mam wrażenie, że czepia się społeczności re-volty w tych swoich "publicystykach"..
Mój pech :/
3 dni temu zgubiłam(?) opakowanie na aparat, miałam tam mój obiektyw portretowy z jaśniutkim światłem ;( i pieniądze (powyżej 100zł, obiektyw koło 700zł) ;(
Dziś wysiadł mi obiektyw Sigmy ;( od tak... wczoraj wieczorem robiłam nim zdjęcia, wszystko ok.
Dałam baterię do ładowania, chcę zrobić foto, w ogóle nie ostrzy mi z odległości (aparat nie ma tego zielonego punkcika), na MF w ogóle aparat mi bloku ustawianie samemu ostrości.
Podłączyłam kita, wszystko ok.
Ehhh nic tylko się pociąć 😤
http://www.swiatkoni.pl/journalism/18,internetowi-jezdzcy-apokalipsy.html
jakoś wkurza mnie ta baba. no wkurza i już. i wciąż mam wrażenie, że czepia się społeczności re-volty w tych swoich "publicystykach"..
A czy ona też, oprócz re-volty, nie krytykowała gry howrse? 😉
taaa i szmatoholików też
Może ktoś ją skrytykował na forum 😁
[quote author=Dementek link=topic=20214.msg1781136#msg1781136 date=1369128485]
taaa i szmatoholików też
[/quote]
O właśnie na to natrafiłam:
http://www.swiatkoni.pl/journalism/8,klub-nieanonimowych-szmatoholikow.htmlNormalnie... Co to za farmazony jakieś?! 😵 parafrazując to, co mnie totalnie zmiotło: świadomie nie kupują lepszego sprzętu, narażając konia na niebezpieczeństwo, bo liczy się tylko nowy czaprak?! 🤔wirek:
Dodam, że nigdy nie miałam pociągu do szmatoholizmu, czasami tego nie rozumiałam, ale nigdy nie potępiałam i bronić przed takimi atakami będę.
Tylko czemu sprowadza szmatocholizm tylko do czapraczków 🤣 Przecież szmatocholicy kupują i ochraniacze pod kolor i podkładki. Chyba zazdrości;p
gdzie było o howrse? w jej artykułach na śk nie znalazłam nic
Wkurza mnie, że moi sąsiedzi prowadzają swojego ogromnego owczarka niemieckiego bez kagańca. No cholera jasna. Prowadzą go na smyczy, jak zobaczy człowieka skacze z zębami a oni ledwo utrzymują go. No ja pieprze... Serio, kiedyś im sie naprawdę wyrwie a ja nie chcę do końca życia chodzić z bliznami na całym ciele. 😤