Kto/co mnie wkurza na co dzień?

w sumie, to też znam taką parkę. No błagam, jak można 🤔
zagęszczenie emerytów...

o to też! Wszystkie babcie muszą rano pchać się do autobusu. Ludzie do pracy a babcie do kościółka, a ludzie nie mogą usiąść bo torby się zmęczyły i do kościółka muszą na siedzeniach leżeć.
[quote author=Cień na śniegu link=topic=20214.msg1779752#msg1779752 date=1368992269]
dlaczego ludzie rozmawiając przez komórkę i trzymając ją w lewej ręce, uporczywie przykładają ją do prawego ucha?
[/quote]
To jest akurat oczywiste: kwestia stronności półkul mózgowych. Przy pozornie identycznej sprawności lewego i prawego analizatora słuchowego, wrażenie lepszego słyszenia w uchu preferowanym jest przemożne. To zupełnie jakbyś pytała dlaczego większość ludzi pisze prawą ręką 🙂 Pytanie dlaczego nie trzymają telefonu w prawej? ano zazwyczaj dlatego, że jest silniejsza i nią się trzymają lub w niej coś trzymają. ew. piszą.
Ja akurat "słucham" lewym uchem, ale "patrzę" też lewym okiem
wkurza mnie teściowa. robi sensacje z tego, że moja mama jest chora i rozpowiada wokół. tylko nie raczy pomyśleć, że ktoś kto jest chory tego nie chce.. kurna czy ludzie muszą szukać sensacji i tematu do plot w czyimś nieszczęściu..?  🍴
Wkurza mnie , że jak pożyczę komuś przyczepę to nie szanuje ,jak tak można , więcej nie dam a konia na plecach niech targa  😤
Pogoda mnie NIE wkurza. Jest jaka jest. Wkurzają mnie prognozy. Nie sprawdzają się w 100%.
Weekend miał być jakiś masakryczny, nabrałam swetrów i książek a tu.... cudownie było.
A bywa odwrotnie. Kurczę, jakby wedle łupania w kolanie jakiegoś górala ustalali byłoby precyzyjniej.
Wkurza mnie Poczta Polska, tydzień temu paczka priorytetowa została nadana a jakoś do tej pory jej nie ma 🤬
Tania ja nie oglądam prognoz pogody, od pewnego dnia kiedy zapowiadali, że cały, calutki dzień ma lać żabami i zrezygnowaliśmy z pojechania na zawody, bo co to za przyjemność ubierać się w te wszystkie białe ciuszki, żeby moknąć i prać potem czarne ślady.  Jakież było moje zirytowanie, jak tego dnia nie spadła ANI JEDNA kropla deszczu.  😤
fruity_jelly mnie właśnie zaproszenia ślubne nie mogą dojść od 1 maja!!!  🤬
I właśnie mam wieeelki wqqqrw bo miałyśmy z moją mamą podejrzenie że są mole spożywcze w domu, ona kupiła te płytki jakieś 3 tygodnie temu na feromony zwabiające samce i nic nie przyleciał. Dziś robię herbatęi co się okazało? Moja mama przykleiła te płytki do szafki stroną do której miały przykleić się mole - tam gdzie dokładnie nie dolega płytka lepiąca do szafki jest pełno moli z 15 dziadów  😵
Myślałam że umrę!!
roszczeniowa postawa mnie wkurza.

Siedzę w biurze, w warsztacie, facet wjechał na plac i siedzi w samochodzie, czekając aż ktoś do niego wyjdzie. widzi mnie przez okno, widzi wielki napis "biuro", ale się nie pofatyguje, tylko tam sterczy i czeka od pół godziny. nie będę drałować wózkiem przez progi, bo jaśnie królewicz nie ma ochoty zadka ruszyć 5 metrów do biura. ciekawe jak długo posiedzi.
halo ma rację z tym lewym/prawym uchem. też tak czasem rozmawiam, że trzymam telefon lewą ręką przy prawym uchu, bo mi tak lepiej. i nie rozumiem, czemu to kogoś wkurza. tak jak nie otworzę butelki prawą ręką, tak nie będę rozmawiać lewym uchem 😉
W ogóle ustalmy, że korzystanie z MPK to nie jest najlepszym doświadczeniem w życiu człowieka.  😁

z Kolei Śląskich również 😉 pociąg, który jest dwoma pociągami w jednym, ręcznie wypisywane bilety i ogólny cyrk na szynach też dają popalić 😉
a dzisiaj wkurzyli mnie rowerzyści. szłam wzdłuż dwóch ścieżek rowerowych i na ok 15 napotkanych rowerzystów może 3 jechało ścieżką 😵 jechała taka większa grupka, a ja twardo szłam chodnikiem tuż przy granicy ze ścieżką i doszło do tego, że musiałam ich minąć wchodząc na ścieżkę 🤔wirek: no ludzie! nigdy ścieżką nie chodzę, a jak przez nią przechodzę, to się rozglądam, czy ktoś nie jedzie, więc co to ma być?
Facella   Dawna re-volto wróć!
20 maja 2013 18:08
Dzisiaj mnie wkurzało prawie wszystko, od pogody zaczynając, przez komunikację miejską, na ludziach kończąc  😵 Będę mieć nadciśnienie jak tak dalej pójdzie...
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 maja 2013 18:34
Falazywi, tchorzliwi ludzie, ktorzy krzywdza.
Tania Myślę, że to wszystko zależy gdzie się sprawdza pogodę.
Ja w sobotę przez zupełny przypadek natrafiłam w internecie na prognozę w postaci video (już nie pamiętam z jakiej strony) - wszystko się pięknie sprawdziło,
niedziela była chyba najładniejszym dniem w tym roku  😉 Zawsze jak sprawdzam pogodę to wchodzę na 4-5 stron, żeby nie bazować na jednej.

Wkurza mnie tzw "thumb generation". Ostatnio jadę autobusem i widzę następujący obrazek: 4 młodych ludzi siedzący/stojący obok siebie, wszyscy  z komórką w ręce, stukają usilnie sms za smsem, albo gadają przez całą drogę. Byłam kiedyś na spotkaniu z panią Wandą Półtawską, jedną z rzeczy, która powiedziała to zdanie: "Ja Wam współczuję, myśmy mieli łatwiej, gdyż nie było elektryczności' - czy coś pod ten deseń. W każdym  razie chodzi o to, że te wszystkie ajpady, komórki, smartfony wcale nie ułatwiają kontaktów międzyludzkich.

Wkurzają mnie ludzie bez pokory i samokrytyki, wkurzają mnie ludzie, którzy oceniają innych na podstawie tego, jakie mają auto. Smutne.

I wkurza mnie jeszcze, się się wkurzamy. Czasem wkurzają nas zupełnie błahe sprawy, a życie jest  za krótkie, żeby się nimi przejmować  😉
Lenna jak dla mnie najbardziej przykry widok to dwie osoby, z których jedna coś do drugiej mówi, a druga w tym czasie klika sobie w najlepsze w telefonie i od czasu do czasu kiwa potakująco głową. Totalna zlewka, a spotyka się to niestety coraz częściej. Ja z takimi osobami po prostu nie gadam bo jak dla mnie to lekceważenie, a nie mam na coś takiego ochoty. Druga sprawa to gadanie przez telefon podczas płacenia w sklepie. Jak dla mnie też totalna porażka i brak kultury ale takie teraz mamy czasy
Falazywi, tchorzliwi ludzie, ktorzy krzywdza.

oj, tak. to jest nawet bardziej przykre niż wkurzające. strzyga 🙇
Dworcika   Fantasmagoria
20 maja 2013 20:11
Gdyby nie "krzywdzą" na końcu, to bym powiedziała, że mnie to dla mnie nie tyle wkurzające, co żałosne.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 maja 2013 20:39
Krzywdza. Boli. Bardzo.
Wkurza mnie, że kupiłam coś na Allegro, okazało się, że jest okropnej jakości, z wadami (w opisie zero wzmianki, na zdjęciach nie było widać), a Sprzedający nie chce mi przyjąć zwrotu i uważa, że to moje osobiste fanaberie i preferencje, mimo że w poprzednich e-mailach przyznaje mi, że z przedmiotem jest coś nie tak. 😵
[quote author=Cień na śniegu link=topic=20214.msg1779752#msg1779752 date=1368992269]
dlaczego ludzie rozmawiając przez komórkę i trzymając ją w lewej ręce, uporczywie przykładają ją do prawego ucha?

To jest akurat oczywiste: kwestia stronności półkul mózgowych. Przy pozornie identycznej sprawności lewego i prawego analizatora słuchowego, wrażenie lepszego słyszenia w uchu preferowanym jest przemożne. To zupełnie jakbyś pytała dlaczego większość ludzi pisze prawą ręką 🙂 Pytanie dlaczego nie trzymają telefonu w prawej? ano zazwyczaj dlatego, że jest silniejsza i nią się trzymają lub w niej coś trzymają. ew. piszą.
Ja akurat "słucham" lewym uchem, ale "patrzę" też lewym okiem
[/quote]

A tego to nie wiedziałam!
Śmieszy mnie taki męczenie sie z telefonem, bo ja słucham dobrze prawym i lewym. Nie ma to dla mnie żadnej różnicy i myślałam, że wszyscy ludzie tak mają.  A słuchają prawym uchem z przyzwyczajenia...
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
20 maja 2013 22:20
Wkurzam się, a raczej mam totalnego srala. Zastanawiam się co robić aby zapobiec najgorszemu.
Chemia chemią, ale psychicznie wysiadam  😡
desire   Druhu nieoceniony...
20 maja 2013 22:21
http://www.swiatkoni.pl/journalism/18,internetowi-jezdzcy-apokalipsy.html

jakoś wkurza mnie ta baba. no wkurza i już.  i wciąż mam wrażenie, że czepia się społeczności re-volty w tych swoich "publicystykach"..
Mój pech :/
3 dni temu zgubiłam(?) opakowanie na aparat, miałam tam mój obiektyw portretowy z jaśniutkim światłem ;( i pieniądze (powyżej 100zł, obiektyw koło 700zł) ;(

Dziś wysiadł mi obiektyw Sigmy ;( od tak... wczoraj wieczorem robiłam nim zdjęcia, wszystko ok.
Dałam baterię do ładowania, chcę zrobić foto, w ogóle nie ostrzy mi z odległości (aparat nie ma tego zielonego punkcika), na MF w ogóle aparat mi bloku ustawianie samemu ostrości.
Podłączyłam kita, wszystko ok.
Ehhh nic tylko się pociąć  😤
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
21 maja 2013 10:28
http://www.swiatkoni.pl/journalism/18,internetowi-jezdzcy-apokalipsy.html

jakoś wkurza mnie ta baba. no wkurza i już.   i wciąż mam wrażenie, że czepia się społeczności re-volty w tych swoich "publicystykach"..

A czy ona też, oprócz re-volty, nie krytykowała gry howrse?  😉

taaa i szmatoholików też
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
21 maja 2013 13:53
Może ktoś ją skrytykował na forum  😁
Facella   Dawna re-volto wróć!
21 maja 2013 14:30
[quote author=Dementek link=topic=20214.msg1781136#msg1781136 date=1369128485]

taaa i szmatoholików też
[/quote]
O właśnie na to natrafiłam: http://www.swiatkoni.pl/journalism/8,klub-nieanonimowych-szmatoholikow.html
Normalnie... Co to za farmazony jakieś?!  😵 parafrazując to, co mnie totalnie zmiotło: świadomie nie kupują lepszego sprzętu, narażając konia na niebezpieczeństwo, bo liczy się tylko nowy czaprak?!  🤔wirek:
Dodam, że nigdy nie miałam pociągu do szmatoholizmu, czasami tego nie rozumiałam, ale nigdy nie potępiałam i bronić przed takimi atakami będę.
Tylko czemu sprowadza szmatocholizm tylko do czapraczków 🤣 Przecież szmatocholicy kupują i ochraniacze pod kolor i podkładki. Chyba zazdrości;p
gdzie było o howrse? w jej artykułach na śk nie znalazłam nic
Wkurza mnie, że moi sąsiedzi prowadzają swojego ogromnego owczarka niemieckiego bez kagańca. No cholera jasna. Prowadzą go na smyczy, jak zobaczy człowieka skacze z zębami a oni ledwo utrzymują go. No ja pieprze... Serio, kiedyś im sie naprawdę wyrwie a ja nie chcę do końca życia chodzić z bliznami na całym ciele.  😤
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się