Końska rewia mody cz. 3

Impuls jest z takiego matrialu przypominajacego irchę, a Brillant z takiego sliskiego przypominajacego satyne
wątek zamknięty
przede wszystkim jest różnica w cenie  😂
tak jak widzę po opisach na stronie sklepu to różnią się materiałem:

Impuls:
wykonany z materiału przypominającego irchę, wewnątrz mocna bawełna

Brilliant:
wykonany z materiału przypominającego satynę, wewnątrz mocna bawełna

z tego co słyszałam różnią się jakością  😉

edit: pisałyśmy w tym samym czasie  😡
wątek zamknięty
jakością........czyli rozumiem że droższy lepszy?
wątek zamknięty
KuCuNiO   Dressurponyreiter
16 lutego 2009 20:14
Impulsy są trochę lepsze jakościowo. Staranniej wykonane i wolniej się zużywają. Poza tym trochę sie różnią kolorami i lamówkami:-)
Ja wolę Impulsy od Brilliantów.
wątek zamknięty
Brialliant:

Impuls:
wątek zamknięty
Mi materiał impulsów jakoś nie podchodzi...
wątek zamknięty
Monny   bez odbioru .
16 lutego 2009 20:39
fin, mnie się podoba czekolada, granat i bordo 🙂
wątek zamknięty
materiał w impulach to taka alcantara, czyli coś podobnego jak w anky, ES max itp. czaprakach 🙂
brillanty są ze zwykłej błyszczącej bawełny 🙂
wątek zamknięty
SIWA FOLBLUTKA   i jej miedziana arabka
16 lutego 2009 20:44
Dziekuję :kwiatek:. Z najnowszej kolekcji w różu dostępny jest chyba tylko Cotton i Brilliant?
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
16 lutego 2009 20:54
kurcze... zerknęłam na fotki tych brilliantów i spodobał mi się biały 02 (03 też jest niezly 😉 ale 02 chyba by mi do owijek sportivów pasowal... 😉)... za to szary (24) mi sie calkiem odwidzial 🤣

(tu zerkałam: 😉)
wątek zamknięty
Mi się nowa kolekcja nie podoba. I dobrze, bo ostrzę sobie zęby na inne kolory i nie będę miała nowych pokus  😀
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
16 lutego 2009 22:05
wiem ze watek opanowany przez eskadrony, ale powiedzcie jak z jakoscia potnikow waldhausen? chodzi mi konkretnie o model verona o taki:
(zdjecie ze str oksera)
wątek zamknięty
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
17 lutego 2009 07:40
Dodałam je do wątku szity krótkowieczności. Po dwóch praniach wygląda jak szmata. Zmechacony na potęgę, jakby miał co najmniej kilka lat. Używam go teraz do lonżowania, długo pewnie nie pociągnie.
wątek zamknięty
wasia   Goniąc marzenia!
17 lutego 2009 08:18
fin
nie przejmowałabym się za bardzo tymi jasnymi kolorami  😉
Mam b. jasne czapraki + owijki. Czapraki spokojnie 2-3 jazdy z owijkami to samo. Wystarczy po jeździe je szczotką przetrzeć.  😉
Co do koloru to na moim gniadym (kolorystycznie b. podobny to Twojej kobyły) genialnie wygląda groszek Eskadrona, bordowy, czarny, szary i wszelakie beże oraz granaty  🙂   
wątek zamknięty
A propo brilliantów, ja mojego mam już rok a nadal wygląda jak nówka a z pewnościa go nie oszczędzam... 😉

Jak zawszę na ostatnią chwilę i dzięki fartowi kupiłam eskadrona cottona marcepan  😜
wątek zamknięty
A jaką macie poradę na zmechacone czapraki? Np. od niewyregulowania rzepów co do szerokości przystuł? Bo właśnie przez moją nieuwagę ucierpiał mój mięciak. oO'
wątek zamknięty
Co prawda nie probowałam ale domyślam się, że się nadaje - golarka do swetrów 😉

np.   http://www.nokaut.pl/oferta/golarka-do-swetrow-akumulatorowa-dy-954.html
wątek zamknięty
Dziewczyny mam prośbę  😉 Macie zdjęcia skarogniadego we fiolecie w różnych odcieniach fioletu? Z góry dzieki  🤣
wątek zamknięty
Tyle że moje zmechacenia są specyficzne. To nie są takie kluki tylko taki... meszek? Może by to uczesać, czy coś?
wątek zamknięty
Iszka,

[quote author=kare_szczescie link=topic=29.msg169934#msg169934 date=1234129910]
Pinesska, też mam ten czaprak. Jest świetny 🙂 Mi się jeszcze marzy ten żólty i błękitny. Jak ktoś chce zasponsorować mojemu grubemu mogę podać numer konta 😉

[/quote]

Dzięki uprzejmości kochanej czarownicy (T&N  :kwiatek🙂 mam zdjęcia Czardaszo w śliwkowym komplecie:

I jak wam się podoba? To - waszym zdaniem - jego kolor, czy nie? (Bom ciekawa waszego zdania, bo swoje i części moich czarownic już znam 😉  :kwiatek🙂

Ja mam jacsonowy mieniacy fiolet-moze byc? 🙂

wątek zamknięty
Co prawda nie na skarogniadym ale na gniadoszu 😉

Libelka:
Mój fioletowy na koniu wygląda tak:
wątek zamknięty
martynkakoniki, wiesz jaka to maść skarogniada? 😉
wątek zamknięty
Nie mam fotki ale powiem, że będzie ładnie wyglądał fiolecik na skarogniadym 🙂
wątek zamknięty
Moja kumpela ma fiolecik na skarogniadym hucułku 😀 slicznie wyglada 🙂
wejdzcie sobie na naszego pb http://www.photoblog.pl/skawinki/29772315 i tu pedzi sobie w fioletowej aneczce, do ktorej ma jeszcze owije 🙂
wątek zamknięty
martynkakoniki, wiesz jaka to maść skarogniada? 😉

kurde.. umknęła mi ta maść skarogniada, nie wiem jak to się stało..  🤔wirek:  🤔
wątek zamknięty
Nie nooo, mnie urzekla nowa  derka eskadrona dralonowa ta rozowa... Pewnie nabęde  
wątek zamknięty
nie wiem czy ten link sie tu juz pojawil ale....

http://sprzetjezdziecki.com/pl,category,113231,najnowsza,kolekcja,eskadron,wiosna,lato,2009.html

edit:

a co powiecie na karego w jasnozoltym ? 🙂
wątek zamknięty
Dzięki wielkie dziewczyny  :kwiatek: ślicznie wyglądają!mam nadzieje,ze i mojej bedzie psować  😉
wątek zamknięty
martynkakoniki, zdarza się 😉

Iszka90, wg mnie do skarogniadego będzie na pewno pasował taki bardziej jaskrawszy fiolet, coś typu Pinesski... no i Anka😉

Angeel, koniecznie jasnożółty dla karego!
wątek zamknięty
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
17 lutego 2009 18:15
Angeel,
Jasniutki zółty - tak (ale stonowany, a nie cytrynowy; np. taki jak odcień gelb eskadrona) - to jak narazie najpiekniejszy kolor dla karego jaki znalazłam. Nawet kiwi które uwielbiam niesamowicie wypada słabiej na karym.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.