pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
03 kwietnia 2013 16:23
W sumie poniekąd ze względu na ilość włosów się na dredy zdecydowałam-nie mogłam już wyrobić z tą plątaniną dzikich loków i postanowiłam im pomóc się zaplątać zupełnie ale po mojemu 😉
Reakcje są różne,jak pracowałam w sklepie szefostwo nie miało z tym problemu chociaż zachwyceni też nie byli.Ale klienci raczej pozytywnie odbierali albo w ogóle bez emocji także i szefowa się nie przejmowała.Najwięcej problemów miałam przy pracy na produkcji-musiałam nosić czepek z czym był problem co do rozmiaru..Do tego dochodził brak tolerancji dla piercingu którego trochę mam.Ale i tak była to praca chwilowa także za dużo nie mieli do gadania.No a w pracy przy koniach to tam nikogo nie obchodziło 😉 Teraz szukam pracy właśnie,zobaczymy czy będą problemy..
A w szkole raczej bez większych zgrzytów,w lo dużo osób z kolczykami czy też "dziwnymi" fryzurami się przewijało.
U mnie z włosami jest różnie. Czasem je prostuję, czasem tylko suszę. Lubię zmieniać fryzury, więc muszę uważać żeby nie były za bardzo zniszczone. Dlatego pielęgnacja włosów jest dla mnie priorytetem. Codziennie rano odżywka chroniąca przed temperaturą i witaminki w tabletkach. I jakoś wytrzymują te bliskie spotkania z suszarką i prostownicą.
Ratujcie... z grzywką, czy bez? Już sama nie wiem... zdjęcie robione na szybko, żeby było porównanie:

Kajula wg. mnie dużo lepiej bez 🙂
Scottie   Cicha obserwatorka
21 kwietnia 2013 20:00
A mnie się bardziej podobasz z grzywką 😀
ash   Sukces jest koloru blond....
21 kwietnia 2013 20:04
Z grzywką lepiej!!! Zdecydcowanie!
21 kwietnia 2013 20:06
Ja również uważam,że z grzywką 😉 ewentualnie możesz pokombinować też z grzywką zaczesaną na bok ale wydaje mi się,że z prostą najlepiej.

edit:literówka
kurcze, na 20 znajomych tylko jedna osoba powiedziała, że bez, a tak każdy, że z grzywką  👀 tylko ja jakaś taka zdystansowana jestem do tej grzywki, bo wydaje mi się, że robi mi się od razu kwadratowa twarz i to zapuszczanie jest takie masakrayczne...
A grzywka na bok odpada 🙂
21 kwietnia 2013 20:30
Masz wysokie czoło! Twoja twarz jest stworzona do grzywki!
Ash, dobrze, juz nie krzycz  😁 we wtorek zrobie  :kwiatek:
21 kwietnia 2013 20:41
😀 Zrób zdjęcie 🙂  :kwiatek:
21 kwietnia 2013 20:44
No i dobrze!Gdybyś się bardzo nie czuła zawsze można zapuścić,jednak uważam,że to będzie strzał w dziesiątkę :kwiatek:
juz kiedys mialam grzywke 🙂

21 kwietnia 2013 20:50
Tymi zdjęciami jedynie utwierdziłaś mnie w przekonaniu,że z grzywką wyglądasz obłędnie 😍
Do tego te oczy!
Kajula, po tych zdjęciach zmieniam zdanie, zdecydowanie lepiej z grzywką, drugie zdjęcie przepiękne! te oczy  😍
lacuna, Babi, dziękuję  :kwiatek: 😡
21 kwietnia 2013 21:15
Szał!!!!! ale laska z Ciebie  🙇
I Ty jeszcze pytasz czy z grzywką czy bez ? !
Kobieto ! Z Grzywką pięknie ! 💘
dziękuję bardzo dziewczyny za tyle ciepłych słów!  :kwiatek: we wtorek jestem umówiona do fryzjera... będzie grzywka  👀
Z grzywką! z grzywką!  🙂
Robił ktoś zabieg keratynowy?
JAk efekty? Zastanawiam się czy nie zrobić bo mam rozdwajające i puszące się włosy i dzisiaj fryzjerka zaproponowała ten zabieg ale nie wiem jaka jest jego skuteczność...
Ide na wesele niedługo, zapisałam się juz do fryzjerki i szukam pomysłu na to co moge zrobić z moimi falowanymi włosami, sięgającymi do zapięcia stanika, ale w internecie znajduje same takie 'piękności' http://www.stylistka.pl/katalog-fryzur/13352/ a ja szukam czegoś prostego i eleganckiego. Nie chce rozpuszczonych, bo w rozpuszczonych falach/lokach chodzę codziennie, prostuje raz na 3miesiące też, dlatego chciałam jakies dalikatne upięcie. Znacie może jakieś strony, na których pokazane są jakieś ładne włosy, a nie takie koszmarki? A może same macie zdjęcia swoich pomysłów na studniówki/bale/wesela itp? 🙂
yga   srają muszki, będzie wiosna.
06 czerwca 2013 22:21
Kajula- zdjęcia piękne, ale dla mnie lepiej bez grzywki  😉 IMO jesteś bardzo ładna, a jak mówią- ładnemu we wszystkim ładnie  😉 Jednak masz ładny kształt buźki, który trzeba pokazywać! Wierzę, że zdjęcia bez grzywki byłyby tak samo (jak nie bardziej) ładne jak te co wstawiłaś  😉
Sama od małego byłam przyzwyczajona do chowania wysokiego czoła, dopiero w agencji mnie namówili na jego odkrycie, była to dla mnie jakaś katastrofa, ale zaczynam sie przyzwyczajać  🙂 Co więcej- brak grzywki przy takim kształcie twarzyczki- bardzo ją wyszczupla !
Ronin.   Każdy orze jak może.
20 czerwca 2013 15:05
Jakie odżywki polecacie na przyśpieszenie wzrostu włosów ? Do mnie przemawia ta ,ktoś kiedyżś używał ?

http://topvit.pl/hairbell-odzywka-przyspieszajaca-wzrost-wlosow-250ml.html
Odżywka nie przyspieszy porostu, bo ma za krótki kontakt ze skóra głowy (o ile w ogóle ma). Porost przyspiesza sie wcierkami i suplementacją od wewnątrz. A jaki jest skład tej odżywki, bo nie jest napisane?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 czerwca 2013 15:11
Nigdzie nie opisali składu, więc nie wiadomo na jakiej zasadzie działa.
equum   Niech koń będzie z tobą.
23 czerwca 2013 17:00
Hej dziewczyny.
Mam pytanie czy jest szansa przejścia z takiego koloru włosów (1) do takiego (2) bez dekoloryzacji ?  😵
Bo chciałabym mieć jaśniejsze włosy a dekoloryzacji się trochę boję. Niby włosów mam dużo ale trochę mi wypadają.

(1-moje 'naturalne' kiedyś farbowane widać odrost)

(2-a tu mniej więcej taki kolor na jakim mi zależy)

Długo zastanawiałam się czy malować ale w moim obecnym kolorze czuję się po prostu źle.
Dochodzi do tego to, że moje włosy są albo niepodatne na farbowanie albo po prostu grube bo dziś kupiłam farbę sayossa (mroźny perłowy blond) i nałożyłam na pasemko dla sprawdzenia koloru i nawet nie złapało.. (trzymałam 45 min)
Może kąpiel rozjaśniająca? Nie praktykowałam ale na blogach jest sporo informacji na ten temat. Ja wiem tyle, że miesza się rozjaśniacz, szampon i odżywkę/maskę i taką miksturą masuje włosy przez ileśtam czasu, w zależności od efektu jaki chcemy uzyskać.
Nie wyświetla mi się niestety zdjęcie nr 1, ale kąpiel rozjaśniającą robiła Averis. 😉
equum skąd jest to drugie zdjęcie i co to za farba- wiesz może?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się