Konie czystej krwi arabskiej

morze ech 😍 może lato zacznie się tam wiosną, powodzenia :kwiatek:
ganasz, piękne zdjęcia
mam w stajni znów wojne wschodu z zachodem

a miało być spokojnie 🤔

i nawiązując do rudości arabskich- Gaiya jest w domu 😉 a tak marudziłam, że hodowałam i hodowałam i nic swojej hodowli w domu nie zostało
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
17 marca 2013 20:30
Złota kupiec zrezygnował?
nie🙂

była na sprzedaż i... jest u mnie

ten cholerny sentyment to mnie kiedyś wykończy
Gaiya super wygląda
17 marca 2013 20:34
hehehhe,to super! wrzuć nowe zdjęcia piękności🙂
jedyne foty jakie mam na komputerze
drugie zdjęcie fot. Sylwia Iłenda
17 marca 2013 20:49
Złota wow- ale z niej piękność! I jaki jaki kawał baby  🙂  Rośnie jak na drożdżach
Złota, piękna jest 🙂
Złota cudeńko 😀
a my z racji tego, że w lesie jest niezbyt ciekawie, trenowaliśmy się na padoku 🙂
Thilnen   Dżamal Ad-Din
18 marca 2013 18:58
Dawno mnie tu nie było 🙂 Mój arabek ma 5 lat i od wakacji po trochu na nim jeżdżę, ale nie przemęczamy się. Tu parę zdjęć z niedzieli:

zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
18 marca 2013 19:09
Bader co tak mało zdjęć wstawiłaś ??  🤣 na fejsie jest dużooo więcej  🙂
Złota dawaj więcej zdjęć  😀
Thilnen przypomnij proszę co to za koń  :kwiatek: bo ja mam potęgującą sklerozę....

a u Nas była dzisiaj Ms Carmen i uwaga  😎 mam znowu fotki  😜 Tak tak  😁

stępik w derce uszytej od Ivett

kłusik

i galopik

Thilnen   Dżamal Ad-Din
18 marca 2013 19:22
To Dżamal Ad-Din, kupiłam go 3 lata temu jako 2-latka z (nieistniejącej już) stadniny w Niewierzu, jest po Girlan Bey'u od Danami. Pracuję z nim metodą Parelli, sama go zajeżdżam, jak widać z nie najgorszym skutkiem 🙂
Thilnen trochu masz za duże ochraniacze
Thilnen o rany, ale się zmienił! 😲
Thilnen   Dżamal Ad-Din
18 marca 2013 19:33
Epikea - ale one się ledwo na nim dopinają... Może trochę za nisko je zapięłam, dlatego tak wyglądają. Rozmiar FS.
ashtray - zrobił się z niego dorosły koń i na dodatek wierzchowiec 🙂
mam te same ochraniacze, ale u nas FS jest idealny na zady
na przód mamy PS
tak wystające dołem ochraniacze to proszenie się o kontuzje
pojedziesz w teren, uderzy o cos tą dolną krawędzią i gora wbije się w staw nadgarstkowy

w stajni w FS na przodach chodzą konie 160cm+
Thilnen ja też mam PS na przody i FS na zady. To FS mogłoby być nawet ciut mniejsze i byłoby idealnie.
Swoją droga fajny zwierzak 😉
Thilnen   Dżamal Ad-Din
18 marca 2013 19:56
Ok, dzięki za uwagę, teraz kiedy to obrazowo opisałaś to mnie bolą zęby 😉 Swoją drogą mam spostrzeżenie: Dżamal bardzo delikatnie pachnie. Jak bawiłam się kiedyś z innymi końmi, to całe ręce, ubranie i w ogóle wszystko przesiąkało intensywnym, końskim zapachem. A u niego jest inaczej, nawet jak biorę do domu rękawiczki, w których go czyściłam, to nic nie czuć. Czy Wasze araby też tak mają?
Na początek wypadałoby się przedstawić w wątku 😉
To jest Zafira, nie bez przyczyny przezywana Zadziorkiem, w rocznicę naszej znajomości

podczytuję wątek od dawna, a do napisania po raz pierwszy skłoniły mnie problemy faletty
sama długo miałam podobne z dobraniem siodła na szeroki, krótki, bezkłębiasty grzbiet, więc pomyślałam że pokażę co w końcu kupiłam za niedużą cenę - może innym arabiarzom się przyda:

siodło leciutkie, z elastyczną terlicą skórzaną i ustawnymi, szerokimi, dobrze rozkładającymi ciężar panelami, trzypunktowe przypięcia popręgu, no i w końcu nic nam się nie rusza, nie przesuwa na szyję, koń rozluźniony i zadowolony, jak dla mnie też wygodne

Thilnen zapach wydaje mi się ze od maści zależy, moje siwe chyba trochę delikatniej, inaczej pachną
(jedna siwa to powyższa arabka, a druga małopolka, a pachną podobnie, inaczej od gniadych)

zduśka, nie no ja nie mogę
zazdraszczam - Rudy zawsze elegancki, ubrany pod kolor
zakupiłam derke... czerwoną
czuję się przy Was jak daltonista
Wojenka   on the desert you can't remember your name
18 marca 2013 20:46
Zduśka, wydaje mi się, że Rudy przypakował! Wygląda apetycznie! Dawaj więcej!

A a propos siodeł, taki nowy Mclellan wydaje się być bardzo fajny!
18 marca 2013 21:01
Złota a wiesz, że ja jakoś nie przykładam większej uwagi do kolorystyki  😁 dzisiaj wyjątkowo Dominika kazała się lansować  😂 
ja mam 1 derkę polarową , więc do szmatocholików mi daleko  😎

Wojenka cieszę się, że się podoba .. ! No ja mam nadzieję, że przypakował .. bo przecież jeździmy i jeździmy  😁 a mi to prawy biceps przypakował  .. od wyrywania wodzy przez Rudego 😎 , chociaż muszę przyznać, że coraz przyjemniej zaczyna się na nim jeździć  🙂

wstawiam jeszcze dwie fotki

zduśka,  przykładasz czy nie- Callisto zawsze jest elegancki- ładnemu we wszystkim ładnie🙂

zdecydowanie przypakował, a od kastracji to w ogóle- teraz jak inny kon zupełnie
Złota
widzę, że Gaiya wróciła, znalazlam tego QH na sprzedaż już. Ty to masz rotację koni  😁
frynia,witamy w wątku.
Napisz coś więcej o Zafirze.
frynia - co to za siodło?
Złota
widzę, że Gaiya wróciła, znalazlam tego QH na sprzedaż już. Ty to masz rotację koni  😁

ano... a miało być tak pięknie i spokojnie już
widać życie bez niespodzianek byłoby za nudne
19 marca 2013 08:59
[quote author=Złota link=topic=752.msg1719614#msg1719614 date=1363643777]
zduśka,  przykładasz czy nie- Callisto zawsze jest elegancki- ładnemu we wszystkim ładnie🙂

zdecydowanie przypakował, a od kastracji to w ogóle- teraz jak inny kon zupełnie

[/quote]

😡 dziękuje w imieniu swoim i konia !
Myślę, że kastracja to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć w przypadku tego konia.. dopiero teraz mogę powiedzieć, że zaczyna nam się milej jeździć. Wiadomo są trudne momenty, spięcia..ale chyba każdy to przerabia  😉 A praca ( uczciwa praca z rewelacyjnym trenerem ) daje nam efekty. Mam nadzieję, że niebawem się ogarnę w miare jeździecko i pojadę na jakieś zawody - ale najpierw odznaka  😁 i już widzę, że będzie z tym mega problem ...

a tak z innej beczki, powiedz czemu sprzedajesz Smarta ? może być na pw  :kwiatek:
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
19 marca 2013 11:29
Bo ta cała odznaka to debilizm. Czytałaś na FB wypowiedź Rinaldo Kieconia w tym temacie? Ma świętą rację.
19 marca 2013 11:46
no wiem właśnie.. odznaka jeździecka to jedna wielka bzdura  🤔
w moim przypadku skoki to dramat i nie rozumiem czemu mam płacić kasę za dodatkowe treningi za naukę czegoś co tak naprawdę w przysżłości nie będzie mi do niczego potrzebne a po za tym ja tego nie czuję i nie mam zamiaru poczuć  🙄 ( tym bardziej, że mój kierunek to ugniatanie kapuchy , a skoki to ewentualnie w terenie przez kłody leżące nam na drodze  😎 ) ehhh...

zła jestem na to wszystko  🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się