Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Tak, to ten 🙂
http://www.wprost.pl/ar/391416/ !!!! Super wiadomość. 💃
super wiadomość ! 🙂 
dziewczyny od kilku miesięcy wypadają mi strasznie włosy...możecie coś polecić co wiecie,że na pewno pomoże?
Zrobić badania 😉, mogłoby to być wiosenne przesilenie, ale kilka miesięcy do tego nie pasuje. 
W mojej Naturze pełne półki artiste 😉

Dwa pytania: gdzie kupić ten krem do kremowania, z woskiem pszczelim, jakiś na A? W Naturze nie ma :/
I drugie: ten krem Isany (shea i kakao) to chodzi o tubkę czy tą okrągłą "puszke"? Bo różnią się składami
Bay, krem Anida jest na Dozie. A z isany ma być w pudełku.

cavaletti,  :kwiatek:
dzięki :kwiatek:
[quote author=PonPon link=topic=88123.msg1709583#msg1709583 date=1362748735]
Sisisa - może Eco Hysteria? Fajny skład, dużo emolientów.

Używała któraś z Was tej odżywki?
[/quote]
Ja używam i jest moim emolientowym nr1 🙂 Zdetronizowała AiKa zupełnie! Nie obciąża, starczy na baaaardzo długo i ogólnie jest super! Innej z tej serii używała chyba Siempre i u niej na blogu jest recenzja.
(u mnie porowatość normalna z odchyłami w stronę wysokiej, włosy proste)

I henna jest super 😍 Koloru bardzo nie zmieniła, są za to rudawe refleksy (zamiast blond). Lekki przesusz się pojawił, ale 20min z maską sobie z tym poradziło. Teraz są tak fajnie odbite od nasady i... sama nie wiem. Porównywałabym efekt do dobrze dobranej ilości protein - lekko usztywnia 🙂

edit - zapomniałam po co weszłam na forum 😁 dzisiaj była dostawa w Kalinie! Czas na odnowienie zapasów szamponu i odżywki 😉
Bo właśnie zastanawiam się nad nią, chwilowo używam AiK. W kalinie zamówiła też balsam propolisowy i zastanawiam sie czy dorzucić tą odżywkę czy nie 🙂
PonPon, szkoda, że takie duże to opakowanie, bo dość droga ta odżywka, a jak mi nie przypasuje... Ehh.
Scottie   Cicha obserwatorka
11 marca 2013 17:58
Kupiłam dziś ten krem Isany, ale powiedzcie mi- czy inne jego rodzaje też się nadadzą do kremowania włosów? Ten shea ma strasznie dużo zapachu, nakremowałam sobie nim rękę ze 3-4h temu i ciągle go czuję. Może z innymi jest lepiej?
Sisisa - za AiKa płacisz 9zł za 200ml, tutaj 23zł za 500ml - wychodzi prawie tyle samo 🙂 Poczytaj - różne wersje są z różnymi olejkami, możesz pod tym kątem spróbować dobrać.
korsik - balsamy propolisowe są mega! polecam też szampony z tej serii
PonPon, niby tak, ale boję się, że znowu nie trafię... Tak jak z zachwalanymi wszędzie Kallosami...
Averis   Czarny charakter
11 marca 2013 18:14
Scottie, na włosach pachniał pięknie, ale fakt- długo czuć ten zapach.
W Naturze pełne półki! Nie miałam dzisiaj przy sobie pieniądzorów, więc kupiłam tylko jedwab Marion (GP nie widziałam 🙁). Następnym razem kupię różową Artiste i pewnie coś jeszcze 🙂 Jakieś propozycje?

No i Kallos u mnie cuda robi 💘
Scottie, ja kremowałam nim, potem umyłam i nałożyłam jeszcze na chwilę biovax i nic a nic nie czuć kremu 😉
Scottie, a jaki kupiłaś? bo jest kakaowy i jest jeszcze oliwkowy, oliwkowy nie ma tak intensywnego zapachu i chyba też się nadaje 👀 u mnie one do włosów odpadają, bo nie lubię się z tymi olejami, które ma w składzie ale z Anidy jestem mega zadowolona, ostatnio znalazłam dla niej nową funkcję jako odżywka b/s, w końcu włosy odpowiednio dociążone i się nie puszą i są taaaakie mięciutkie 😜
lubię to, że cały dzień pachnę po isanie czekoladą 😍
zaszalałam z zamówieniem z kaliny "trochę"... przez następne 3 miesiące szlaban na zakupy 🤬 z nowości zamówiłam szampon z eco hysteri, mydło aleppo i kilka tanich kremów (po 6zł)
Scottie, dla mnie zapach tego kremu jest największym minusem. Tzn. po myciu, odżywkowaniu i takich tam, zapachu kremu nie czuć, w trakcie, tzn. jak odżywka jest na włosach, niestety czuć. Ale można się przyzwyczaić.

Te inne kremy z serii pewnie nie mają shea?
12 marca 2013 19:03
fruity_jelly, kupiłam ten z masłem shea i kakao- jeszcze nie kremowałam, ale jak popatrzyłam na skład (dopiero po kupnie :/ !) to chyba moje włosy nie będą się z nim lubiły... Mam nadzieję, że chociaż dobrze nawilża- zużyję go do stóp 😉 A dziś nałożę pierwszy raz na noc na włosy.
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20368 oliwkowy też ma shea 🙂 ale składowo chyba trochę gorszy od wersji z kakao
Jako początkująca włosomaniaczaka zadam jedno z najgłupszych pytań : jak nakładać odżywkę?
Kiedyś ktoś mi powiedział, że nie można nakładać jej na skórę głowy i juz się tak jakoś u mnie utarło, że zawsze wmasowuje tylko w pasma. Jednak ostatnio byłam u fryzjera i panie tą odrzywkę nakładała na całą głowę.
Są jakieś za i przeciw? I czy odżywka nałożona tylko na pasma działa tak samo jak ta wmasowana w głowę?  🙂
Plackowata, teoretycznie nakładana na głowę może spowodować przyklap, obciążyć i spowodować nadmierne wypadanie włosów.
13 marca 2013 16:14
Trzeba czytać instrukcję użycia na opakowaniu. Jeśli jest napisane, żeby nakładać tylko na długość włosów, to tak trzeba robić, bo: patrz wyżej, odpowiedź Sisisy. Jeśli jest napisane, żeby na nakładać na skórę głowy i włosy (Biovaxy są takie), to na skalp można nałożyć/wmasować, ale też trzeba uważać z ilością- żeby nie przesadzić, bo włosy mogą się szybciej przetłuszczać.
Dziewczyny moje drogie, jakie pijecie drożdże, które są najlepsze? Bo czytałam, że te z Biedronki się zmieniły i się źle rozpuszczają?
Chciałam zacząć kurację drożdżową, ale nie wiem czym?

Boję się, co to będzie, jak ja to połknę  😡
ja kupuję w Lidlu - drożdże Babuni. W innych spożywczych też są. Dobre tylko troszkę droższe są w takich małych posteczkach, nazwy nie pamiętam.
Cześć dziewczyny ja tu tak nieśmiało zaglądam od jakiegoś czasu i w związku z tym wszystkim co wyczytałam zaczęłam stosować szampon Hipp. Włosy mam odrośniętę z krótkich, farby nie widziały, w sumie bezproblemowe poza głupią długością. Szczerze mówiąc jestem z tych co to szampon, raz na jakiś czas nafta, jedwab kiedy miałam długie i tyle jeśli chodzi o pielęgnację.
Niestety po tych 3 tygodniach używania dziecięcego szamponu mam koszmarny łupież- dlaczego? I co mogę zrobić żeby zniknął?
Wcześniej stosowałam Nizoral lub H&S i faktycznie przechodził.
Włosy na Hippie są jak dla mnie bez zarzutu.
http://swiatzapachow.blogspot.com/2012/12/chcemy-wosy-jak-roszpunka-olejek.html#comment-form
Używała któraś? Jak u was się sprawdzał? Kusi mnie tym porostem włosów, ale jednocześnie to wypadanie... 👀
flygirl, ja używam. Bardzo fajnie podnosi włosy u nasady. Co do przyrostu to nie wiem, w końcu używam tylu rzeczy...
Używałam łopianowego z kaliny - na skórę głowy mój faworyt. Mam wrażenie, że koi i nawilża, bardzo ogranicza wypadanie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się