Ślązaki - kącik oddanych miłośników rasy :)

Dobry wieczór, jestem tu nowa🙂 Chciałabym jednak przedstawić wszystkim mojego kochanego Grubego Konia🙂 Siedmioletni walach, prawie czysty ślązak🙂 Mamusia rasy sp i stąd prawie🙂

edit:zdjecia
Alusia jakii kooooń ! <3
Jakos dziwnie znajomo wyglada ten kochany Gruby Kon  😉
Averis   Czarny charakter
20 lutego 2013 20:56
Alusia, baardzo fajny zwierzak 🙂

Karutka nie widziałam prawie 3 tygodnie, więc wrzucam chociaż foty..(bo ich nie wrzucałam tutaj, prawda?).

Fajny konik..
NatHuragana   serce skoczka <3
21 lutego 2013 07:33
Alusia, gdzie trzymasz swojego giganta? Po  czym on? Kawal zwierza. 😉
Alusia, ale fajny! To zdjęcia ze stajni w której stoisz?
Averis, jakim cudem Twój koń jest taki fit? Rusza go ktoś pod Twoja nie obecność?

A ja się strasznie cieszę, bo dostałam telefon od Opolskiego ZOO, czy zrobię pokaz ujeżdżenia na moim ślązaku z okazji ich 60cio lecia 🙂
21 lutego 2013 09:20
kare_szczęście, kiedy będzie ta chwila? Chętnie się wybiorę was obejrzeć 🙂
NatHuragana, w czerwcu, czyli jeszcze sporo czasu. W pierwszej chwili się wystraszyłam, że chcą to robić w środku zimy  😂
Mam nadzieję, że będziemy miały okazję się poznać 🙂
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
21 lutego 2013 09:59
Alusia kawał konia! Chyba jednak geny śl wzięły górę  😉 Piękny jest.
21 lutego 2013 11:14
kare_szczęście, Faktycznie jeszcze dużo czasu, też liczę że się poznamy 🙂
asds   Life goes on...
21 lutego 2013 14:24
Wygląda na to ze z grubym na dłuższy czas się pożegnałam. Zostaje dalej w innej stajni w treningu.

Averis   Czarny charakter
21 lutego 2013 17:38
kare_szczescie, czasami pojedzie w teren 😉. No i kilka razy w tygodniu jest na lonżowniku. Ale on generalnie po prostu ma taką budowę 😁

On po roku odstawienia od pracy i jedzeniu trawy wyglądał tak

Asds -co to za trening? I kiedy ma wrócić?
Mój młody w kwietniu  jedzie do zajeżdżania. Już sie martwię... 😉
asds   Life goes on...
21 lutego 2013 21:03
Trening - bryczka. I wygląda na to ze na dłużej go chcą, a wiec może z rok lub dwa jeszcze tam będzie.
Na_biegunach   "It's never the horse - it's always you!" R. Gore
21 lutego 2013 21:46
Witam ślunskich  😀
Również mam ogromny sentyment do tej rasy^^ Nie ma to jak się ziemia trzęsie kiedy koń buja!
Od jakiegoś czasu poszukuję zdjęć old. ogier Glóckner. Wie gdzie można jakieś znaleźć?
Swoją drogą są śl. które maja 75% oldenburga - dziwne to jak na czystość rasy się patrzy  👀
Ślązaki przecież pochodzą od koni odlenburskich 🙂
Tak, zdjęcia ze stajni, w której stoi. W środku osiedla 🙂 Nie ma trawiastych padoków ale to jego pierwszy 🙂 Gruby Koń nie ma "znanych" rodziców. Ojciec to Regres a matka Rota po Nepal.
Nie dopisałam🙂 Pierwszy dom, oczywiście🙂
Dave Pooll  Potomstwo po Santiago jest w nowym typie, szlachetne, wysokie na nogach, z ruchem takim, że hodowcy sp-tków kręcą filmiki  😀
Ogier Lakmus, dobry chłop z niego był uśmiech

brawo! 😀 tak, to ogier Lakmus jest.

Glockner

asds ale, że bryczka - sport? 🙂

Small Bridge pokaż, pokaż (filmiki? zdjęcia?)! :kwiatek:
[quote author=Small Bridge link=topic=99.msg1696861#msg1696861 date=1361556210]
Dave Pooll  Potomstwo po Santiago jest w nowym typie, szlachetne, wysokie na nogach, z ruchem takim, że hodowcy sp-tków kręcą filmiki  😀
Zdjecie Glocknera ,rewelacja ,macie moze jeszcze jakies unikatowe fotki innych starszych ogierow albo klaczy 🙂
Kryj, tylko nastaw się raczej na siwego potomka, szlachetniejszego w typie  🙂
[quote author=Small Bridge link=topic=99.msg1696861#msg1696861 date=1361556210]

Kurcze właśnie nie wiem czy kryc nim czy nie....Ale jak jest okazja to chyba jedna klacz nim pokryje,mocniejsza oczywiscie 🙂
Zdjecie Glocknera ,rewelacja ,macie moze jeszcze jakies unikatowe fotki innych starszych ogierow albo klaczy 🙂
[/quote]

A o ktorym Santiago mowicie?  😡 Bo ja 3 takie znalazlam - 2 slazaki i 1 oldenburga.

Alusia - gdzie taka stajnia w srodku osiedla ?
Siwy og. Santiago po Aron, stacjonuje w okolicach Krakowa.
Tak myslalam, bo on taki dlugonogi i lekki 😉 Dzieki za odp 🙂

edit.

A co powiecie o dziadku Santiago - Eliocie? http://www.bazakoni.pl/horse_12193.html  Az sie dziwie ze tylko 300zl za stanowke.
asds   Life goes on...
23 lutego 2013 12:29
Raczej bryczka i agroturystyka.
Tak myslalam, bo on taki dlugonogi i lekki 😉 Dzieki za odp 🙂

edit.

A co powiecie o dziadku Santiago - Eliocie? http://www.bazakoni.pl/horse_12193.html  Az sie dziwie ze tylko 300zl za stanowke.
Eliot fajny ,ta matka Santiago,Sankcja  tez fajna klacz.
U Santiago wlasnie nie podoba mi sie ta dluga nerka i dosyc plaski zad. A czemu nie zostawisz sobie klaczki po Santiago?
Taki pięciogodzinny Nokturn
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Wielkość zdjęć oraz brak edycji postów.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się