Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Kajula, dziękuję!  :kwiatek: Czyli dokładnie taki, jakiego szukam, tylko czemu go nie ma nigdzie.  🤬 Muszę chyba wrzucić zdjęcie na telefon i pokazywać w drogeriach, może ktoś mi znajdzie w końcu  😵
Heval, moge podjechac do Superpharmu i Ci kupic, wyslac poczta 🙂 na allegro go nie ma, patrzylas?
Kajula, nie tam nie będę Cię fatygować  :kwiatek: Może w hebe będzie. A na allegro looknę, dzięki 🙂

e. na allegro jest, więc jak nie będzie tu, to zamówię
Gdyby co, to zawsze mozesz napisac, dla mnie zaden problem skoczyc, kupic i wyslac  :kwiatek:
Dzięki za chęci  :kwiatek: Ale mogę się cieszyć już, bo okazało się, że znalazłam w realu! Nie spodziewałam się, że tam będzie a tu nagle jest! Także mam, zoabczymy jak będzie się sprawować 🙂
w hebe jest sleek line w litrowych opakowaniach za 25 zł. Za to niesamowicie się zaskoczyłam, kiedy wchodząc do sklepu z żywnością z całego świata, czy jak to sie nazywa (na schodach między dworcem a złotymi) i znalazłam tam nie tylko olej kokosowy ale olej Amla za 9 zł. Patrząc na koszta wysyłki chyba nie przepłaciłam.
Powiedzcie mi, ten Amla się nakłada jak normalny olej? On nie jest na skalp, nie?
żużka, ten sklep z żywnością z całego świata też w podziemiach? Jezu, widzę, że w centrum wszystko jest  😍
Włosomaniaczki z wawy! Koleżanka szuka BDfm i w centrum w rossmannie nie znalazła, widziałyście gdzieś?
Rossmanów w centrum jest... kilka 🙂
Heval, nie, nie w podziemiach. Jak wejdziesz do zlotych tarasow, od strony dworca, ale przez podziemia, to po prawej stronie jest 🙂 tak jak sie idzie do carreofurra czy innego takiego dużego i ekspres. Był tez tam olej z gorczycy (?) też specjalnie do włosów, za 11 zł.,
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
19 stycznia 2013 18:19
Dziewczyny ten gliss kur to ten sam co ten, prawda?

Czy olej z orzechów włoskich nada się do włosów?

Edit. Czy glutek lniany po 10 dniach w lodówce będzie jeszcze dobry, czy lepiej się go pozbyć? 👀 Konsystencja i zapach niby ok 🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
19 stycznia 2013 18:33
Dziewczyny  piszą, że może siedzieć 2 tygodnie, moim zdaniem póki wygląda ok, pachnie ok i zachowuje się ok =)
Czy oprócz odżywki aik i z drożdżami piwnymi którąś z ultra doux jest zgodna z cg?
wasia   Goniąc marzenia!
19 stycznia 2013 20:00
Florcik
BDfm najprawdopodobniej został wycofany ponad miesiąc temu. Czy wróci? Nikt oczywiście nie wie.
szalonakobyła, chyba nie... Ale Fructisy są zgodne i mają fajne składy
cavaletti, :kwiatek: a podpowiedz mi który z fructisów byłby najbardziej dociązający? Bo ja mam puch niemiłosierny...
a u mnie jest mnóstwo BDFMu, tak samo jak i odżywki/maski/nowy olejek Alterry jest dostępny 🙂
szalonakobyła, miałam do czynienia tylko z Fruity Passion, ale to jest bardzo lekka odżywka, więc wspomagałam się olejem. Po myciu najpierw nakładałam odżywkę, potem jeszcze rozcierałam w dłoniach olej (z kiełków pszenicy) i wmasowywałam w pasma dosyć obficie, ale wiadomo - ilość oleju trzeba dopasować indywidualnie. Na minus - strasznie niewydajna. Kilka użyć i po odżywce, niestety. Ma fajny zapach i robi mi ładne locze. Zużyłam 2 butelki na pół z mamą (ale ona krótkowłosa, więc dużo nie nakładała). Pewnie jeszcze niejednokrotnie kupię.
Fructis Nuri Gładki ma skład podobny do AiK, ale bogatszy i fajniejszy. To będzie mój kolejny zakup, więc pewnie zdam relację. Ma wysoko niacynamid, a to jemu przypisuję zasługi robienia z moich fal rulonów. Jak kupię, to zdam relację.
Garnier Mega Objętość 48H może piórkować włosy ale, z tego co pamiętam, skład ma całkiem ok. Może trzeba będzie się wspomagać olejem.
Na inne nie zwracałam uwagi i ciężko mi znaleźć składy, żeby porównać 🙁 Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to wal 🙂
cavaletti, dzięki wielkie 🙂 to w poniedziałek lecę robić zapasy :kwiatek:
wiedźma, jaki nowy olejek?
w sensie migdały&papaja z pompką.
Patrzyła na Alejach Jerozolimskich i nie znalazła 😡.
ooo to garnier drożdże piwne jest zgodny z CG? 👀 a szampony z tej serii? konkretnie awokado/karite, nada się do oczyszczania?
fruity_jelly, jest zgodny, ale IMHO skład ma nieciekawy, nie kupiłabym go. Szampon AiK ma pq-10, jak wszystkie szampony Garnier Ultra Doux 😉
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
19 stycznia 2013 20:52
Florcik, przy hali mirowskiej jeszcze niedawno był 🙂
oj to chyba jednak zostane przy Naturii do oczyszczania 😉 po tym jak mnie uświadomiłyście, że masełko GlissKura ma pq to jak go użyję, do następnego mycia stosuję SLSy :P
fruity_jelly, nie przesadzaj 😉 Po jednym razie nie stworzy Ci się szczelna otoczka. Nie musisz po każdym użyciu stosować siarczanów. Chyba, że akurat tak Ci wypada w planie pielęgnacji, to ok 😉
Zu, o, tam tez była i nie znalazła.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
19 stycznia 2013 22:39
Może źle szukała- ostatnio powstała nowa półka z produktami dla kobiet w ciąży 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
19 stycznia 2013 23:24
wie ktoś gdzie można tanio kupić olejki eteryczne?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się