PSY
Karmił ktoś może swojego psa Arionem? Kupiłam z polecenia hodowcy Puppy Large Breed żeby nie robić młodej żołądkowych rewelacji na dzień dobry. Cenowo wypada fajnie, chociaż ciekawa jestem opinii 😉
Podłączam się do pytania. Widziałam w internecie skrajnie różne opinie. Kupiłam raz chłopakowi to jadł, a dają u mnie w zoologicznym na wagę i całkiem korzystnie wychodzi cenowo.
Teraz testujemy karmę marki Brit i całkiem przypasowała, ktoś coś o niej powie?
escada Ludzka pufa 😀 skórzana z grochem(?) w środku, kupiona kilka lat temu w Klerze.
też miałam taką pufę i Młoda za gówniarza uwielbiała na niej spać, niestety później z takim samym zamiłowaniem uwielbiała na nią sikać 🤣
i się powtórzę: Cudny rudzielec 😍
ja karmie Arionem premium, lamb&rice. jestem zadowolona. tzn w miare jakosc i dobra cena. nie mam chwilo kasy na lepsza karme, ale jakos nie spedza mi to snu z powiek
Pufa jest niezniszczalna: przećwiczona wielokrotnie przez niejedno zwierzę:

Obsikiwana też bywała 😀
Cudowny 'mebel' już widzę w nim Larwę we wszelkich pozycjach 😁
joakul moja najwyraźniej niezniszczalna nie była 😁 psy często się przy niej bawiły w "zagryzanie", a Młoda ze złości najczęściej łapała za nią i robiła dziury przez które wypadały styropianowe kulki...później jak zaczęło się osikiwanie pufy nawet mycie jej nie miało sensu bo styropian wszystko wchłaniał.......a taka była fajna... 🙄
escada Pozycje można przybrać na niej przeróżne: to mebel idealny dla wszystkich niezależnie od gatunku 😁 Ale psy i dzieci ubóstwiają ją wyjątkowo.
PumCass Ona jest z naprawdę grubej skóry- tak grubej i wytrzymałej że nie ma nawet żadnych przetarć od pazurów! Nie ma też szansy aby przemokła.
Co prawda swoje kosztowała, ale było warto 🙂
joakul Co do ariona to się nieźle nacięłam. Kupiłam Arion sensitive dla psów z wrażliwym układem pokarmowym i się nieźle zawiodłam. Po pierwszej misce pies miał biegunkę, gazy takie że w całym domu było czuć. Od razu kupiłam karmę (ten sam skład) innej firmy i calkowita poprawa 🙂
Ale myślę, że wszystko zależy od psa.
joakul, super pufa 🙂
Escada, badania krwi mamy regularnie, bo pies dostaje leki na padaczke i trzeba wsio kontrolować. Pól na pół to rozwiązanie idealne. Na razie pies czuje się ok a i zdrowie dopisuje (tfy tfu)
Dzięki dziewczyny za pomoc 🙂
Po wcześniejszych doświadczeniach z psimi dzieciakami
Poczekaj, daj jej szansę, niech się zaaklimatyuje i wejdie w nieco bardiej życiowy etap rozwoju 😁
A propos Brita-tylko linia Care, fajna jest! Ta podstawowa(niebieskie worki) to sajsik ale uważam, że jak kogoś przypili z kasą, psy nie umrą na niej.
Mi w dalszym ciągu cudownie jest psa pędzić surowym truchłem, uwielbiam się w to bawić, zwierzę zadowolone i, co najlepsze....portfel ma się równie dobrze-genialny kompromis 🤣 Nie wiem tylko jak dam radę z dwoma bydlętami bez zamrażarki dodatkowej, co chwila będzie szło zamówienie na trupa a to już stwarza pewne problemy logistyczne bo część mięsa przyjeżdża do mnie z innego województwa.Trzeba będzie się uśmiechnąć do Mikołaja 😀iabeł:
Teraz drżę o mróz bo na balkonie siedi 10 kilo dzika a za chwilę dojedzie 15 wołowiny.....nie wyobrażam sobie odwilży w tej sytuacji 😤
Odnośnie tych zdjęć rtg, moje zwierzątko nosi pewne ślady zużycia aparatu ruchu związane z wiekiem i użytkowaniem.W takich chwilach dociera do świadomości upływ czasu.Szczęściem prognozy są dobre, to co się da-naprawiamy, na to czego się nie da-chuchamy i dalej możemy żyć jak do tej pory 🤣
Itak urosłam na klinikach...kondycja i utrzymanie mojego siedmiolatka zostały wychwalone, masa mięśniowa w opinii fachowca od fizjoterapii i rehabilitacji superfajna, trzymająca kościec w kupie.Ludzie spotykani na co dzień nie dają Tadeuszowi tylu lat, do tego się przyzwyczaiłam...ale taka sama opinia lekarzy naprawdę wiele dla mnie znaczy 😅 A ja się bałam, że zarzynam swoje zwierzątko ciut za mocno....
Blow, ja tez się zawsze cieszę jak mi ktoś mówi, że moje psisko nie wygląda na tyle ile ma, niestety czas leci :/
W dodatku wyszły nam problemy z tarczycą i to od tego psu jest cały czas zimno, a juz myślałam, że to przez to, że kanapowiec 😁 Teraz śpi pod kołderką, na spacerki ubieramy w derkę, czekamy obecnie na ivettową bo nasza już się ciut zniszczyła po tym wypadku co łapę sobie złamał 🙄
Niestety pies dalej kuleje na tę łapę, wet mówił, że zapewne nalało się za dużo na łokciu i można by zrobić kolejna operację i to spiłować. Tylko po co? Pies biega, kuleje tylko jak idzie wolno, nie zauważa, że jest trochę "upośledzony" ruchowo. Przy jego wieku nie ma sensu ryzykować z narkozą i operacją 🤔
A czy ktoś ma doświadczenia z karmą Flatazor?
jak myslicie, taki kaftan bezpieczenstwa dla psow rzeczywiscie dziala?
http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=8542&cat=204
podejrzewam, że mało jaki pies wciśnięty w takie cudo czułby się komfortowo, a co tu dopiero mówić o poczuciu bezpieczeństwa 😉
Ushia po co Ci kaftan. Ubierz psa w tshirt. Dziala 🙂
Równie dobre może być tez końska owijka.
Blow Na szczęście ten najgorszy sikający szczenięcy wiek ma już za sobą ( na dniach skończy cztery miesiące), chociaż zastanawiam się ja bardzo będzie w stanie się rozkręcić jeżeli chodzi o pokłady energii 😁 Póki co jest bardzo grzeczna, szybko opanowała chodzenie na smyczy i generalnie sprawia wrażenie kumatej.
merciful dzięki za opinię 😉 Zobaczymy jak to będzie dalej przy przejściu na 'level wyżej' , na razie wszystko wydaje się być w porządku.
Olsztyńscy psiarze - słyszał ktoś o jakimś psim parku w okolicy Urani?
Joakul - cudowne dziecko 😍
JARA, Blow - ale tak serio serio? Bo rudy przerabia wszystko, lek separacyjny, destrukcyjne gryzienie, wycie, lekliwosc, agresje, co tylko sobie zazyczyc...
czystosci w domu uczyl sie cztery miesiace a i to dalej mu sie zdarza
nie dlatego ze nie rozumie - on ma zerowy kregoslup moralny, nic od siebie nie wymaga, totalny brak opanowania i samodyscypliny
wie czego mu nie wolno, ale tu i teraz dorazna przyjemnosc/wygoda sa dla niego istotniejsze
najwiekszym problemem jest koniecznosc zostawiania go w domu - albo rozpizd po calosci albo klatka i wycie (chociaz klatke mial wprowadzana stopniowo i delikatnie, spi w niej, je, sam tam wchodzi)
gotowa jestem nie tylko kupic mu kaftanik ale i pomalowac w rozowe kwiatki jezeli by to mialo pomoc 😉
mojej nic nie ogranicza z kategorii ciuchowej nawet szyta rana i ubranko pooperacyjne 😀 a z lękiem sepracyjnym radzę sobie kongiem i włączonym telewizorem 😉
Ushia ciasno zalozony tshirt jest duzo tanszy niz kaftan. Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz ;-)
dobra, to bede opatulac rudego XD
mysle ze zdecydowanie taniej wyjdzie, zwlaszcza ze mam nieprzyjemne wrazenie, ze on cokolwiek ubranego zezre 😵
dzieki za rade :kwiatek:
kong nie sadze, bo zostawialam go z koscia - zakopal w legowisku i wyl w najlepsze
moze radia sprobuje, choc jak muzyki slucham to szczeka na wieze...
Dziewczyny szukam jakiejś książki o rehabilitacji psów z dysplazją. Spotkałyście się z taką książką ? byłabym wdzięczna za tytuły ewentualnie.
Czy ktoś reflektuje na takie 2 piłki:
http://www.krakvet.pl/trixie-pilka-winylowa-11cm-3423-p-1578.html ?
Są większe od głowy mojego psa, a były dołączone gratis do puszek dla szczeniąt 😵
Odstąpię za koszt wysyłki (pewnie z 10zł)
Jak mają Ci zawadzać to ja przygarnę, rudy pozre z radościa 😉
a jak Twój zwierz z zabawą? Udało się go rozruszać?
Szkolenie już zaczęliście?
Nie bawi się bestia niczym. Tzn bawi się. W ganianie kotów. Zabawek nie umie używać 🙁
Leczymy łupież.
Wygojony po kastracji.
Nie szkolimy jeszcze - miałam giga problem z dojazdami po południu, bo grafik powalony (życie na wsi, faken! 🤔). Musiałby mi ktoś psa do pracy przywozić i dopiero wtedy moglibyśmy jechać 😵
Edit:
I zjada WSZYSTKO! Co nie znajdzie. Kawałek kartonu, który koty odgryzą, folię, okruszki, śmieci, taśmy, gumki, myszki kocie. Na spacerze gałązki, orzechy, ptasie qpy. Tylko szyszki mu nie podeszły. WSZYSTKO.
I jest wiecznie głodny. Ile by nie dostał, wszystko zeżre. Jak za dużo, to zwymiotuje i to też zeżre. (oczywiście, już wiemy, że tak robi, więc nie dostaje więcej niż swoja porcja, nawet, jak jęczy)
Takiego egzemplarza to jeszcze w życiu nie miałam.
wistra, mój też 🤔 taki wiecznie głodny, muszę go na dworze pilnować na każdym kroku :/ bo wszędzie wywalają odpadki, a on połyka w całości żarcie i potem muszę go reanimować, do tego żre gałęzie, trawę i śnieg jak opętany :/ i nie pomaga karcenie, nic kompletnie, a jak coś znajdzie i na niego krzyczę to tak szybko to połknie, że nie zdążę dobiec ;/
Wistra koty to tez zabawki 😀iabeł:
Nigna, nie wiem co to jest, ale może ci się przyda
Animal Physiotherapy