PSY

Karmił ktoś może swojego psa Arionem? Kupiłam z polecenia hodowcy Puppy Large Breed żeby nie robić młodej żołądkowych rewelacji na dzień dobry. Cenowo wypada fajnie, chociaż ciekawa jestem opinii 😉

Podłączam się do pytania. Widziałam w internecie skrajnie różne opinie. Kupiłam raz chłopakowi to jadł, a dają u mnie w zoologicznym na wagę i całkiem korzystnie wychodzi cenowo.
Teraz testujemy karmę marki Brit i całkiem przypasowała, ktoś coś o niej powie?
escada Ludzka pufa  😀 skórzana z grochem(?) w środku, kupiona kilka lat temu w Klerze.
PumCass   zachowaj zimną krew!
14 grudnia 2012 21:54
też miałam taką pufę i Młoda za gówniarza uwielbiała na niej spać, niestety później z takim samym zamiłowaniem uwielbiała na nią sikać  🤣
i się powtórzę: Cudny rudzielec  😍
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
14 grudnia 2012 22:00
ja karmie Arionem premium, lamb&rice. jestem zadowolona. tzn w miare jakosc i dobra cena. nie mam chwilo kasy na lepsza karme, ale jakos nie spedza mi to snu z powiek
Pufa jest niezniszczalna: przećwiczona wielokrotnie przez niejedno zwierzę:

Obsikiwana też bywała  😀
Cudowny 'mebel' już widzę w nim Larwę we wszelkich pozycjach  😁
14 grudnia 2012 22:30
joakul moja najwyraźniej niezniszczalna nie była  😁 psy często się przy niej bawiły w "zagryzanie", a Młoda ze złości najczęściej łapała za nią i robiła dziury przez które wypadały styropianowe kulki...później jak zaczęło się osikiwanie pufy nawet mycie jej nie miało sensu bo styropian wszystko wchłaniał.......a taka była fajna... 🙄
escada Pozycje można przybrać na niej przeróżne: to mebel idealny dla wszystkich niezależnie od gatunku 😁 Ale psy i dzieci ubóstwiają ją wyjątkowo.
PumCass Ona jest z naprawdę grubej skóry- tak grubej i wytrzymałej że nie ma nawet żadnych przetarć od pazurów! Nie ma też szansy aby przemokła.
Co prawda swoje kosztowała, ale było warto 🙂
joakul Co do ariona to się nieźle nacięłam. Kupiłam Arion sensitive dla psów z wrażliwym układem pokarmowym i się nieźle zawiodłam. Po pierwszej misce pies miał biegunkę, gazy takie że w całym domu było czuć. Od razu kupiłam karmę (ten sam skład) innej firmy i calkowita poprawa 🙂
Ale myślę, że wszystko zależy od psa.
joakul, super pufa 🙂

Escada, badania krwi mamy regularnie, bo pies dostaje leki na padaczke i trzeba wsio kontrolować. Pól na pół to rozwiązanie idealne. Na razie pies czuje się ok a i zdrowie dopisuje (tfy tfu)

Dzięki dziewczyny za pomoc 🙂
Po wcześniejszych doświadczeniach z psimi dzieciakami

Poczekaj, daj jej szansę, niech się zaaklimatyuje i wejdie w nieco bardiej życiowy etap rozwoju 😁

A propos Brita-tylko linia Care, fajna jest! Ta podstawowa(niebieskie worki) to sajsik ale uważam, że jak kogoś przypili z kasą, psy nie umrą na niej.

Mi w dalszym ciągu cudownie jest psa pędzić surowym truchłem, uwielbiam się w to bawić, zwierzę zadowolone i, co najlepsze....portfel ma się równie dobrze-genialny kompromis 🤣  Nie wiem tylko jak dam radę z dwoma bydlętami bez zamrażarki dodatkowej, co chwila będzie szło zamówienie na trupa a to już stwarza pewne problemy logistyczne bo część mięsa przyjeżdża do mnie z innego województwa.Trzeba będzie się uśmiechnąć do Mikołaja 😀iabeł:
Teraz drżę o mróz bo na balkonie siedi 10 kilo dzika a za chwilę dojedzie 15 wołowiny.....nie wyobrażam sobie odwilży w tej sytuacji 😤

Odnośnie tych zdjęć rtg, moje zwierzątko nosi pewne ślady zużycia aparatu ruchu związane z wiekiem i użytkowaniem.W takich chwilach dociera do świadomości upływ czasu.Szczęściem prognozy są dobre, to co się da-naprawiamy, na to czego się nie da-chuchamy i dalej możemy żyć jak do tej pory 🤣
Itak urosłam na klinikach...kondycja i utrzymanie mojego siedmiolatka zostały wychwalone, masa mięśniowa w opinii fachowca od fizjoterapii i rehabilitacji superfajna, trzymająca kościec w kupie.Ludzie spotykani na co dzień nie dają Tadeuszowi tylu lat, do tego się przyzwyczaiłam...ale taka sama opinia lekarzy naprawdę wiele dla mnie znaczy 😅 A ja się bałam, że zarzynam swoje zwierzątko ciut za mocno....
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
15 grudnia 2012 12:23
Blow, ja tez się zawsze cieszę jak mi ktoś mówi, że moje psisko nie wygląda na tyle ile ma, niestety czas leci :/
W dodatku wyszły nam problemy z tarczycą i to od tego psu jest cały czas zimno, a juz myślałam, że to przez to, że kanapowiec 😁 Teraz śpi pod kołderką, na spacerki ubieramy w derkę, czekamy obecnie na ivettową bo nasza już się ciut zniszczyła po tym wypadku co łapę sobie złamał 🙄
Niestety pies dalej kuleje na tę łapę, wet mówił, że zapewne nalało się za dużo na łokciu i można by zrobić kolejna operację i to spiłować. Tylko po co? Pies biega, kuleje tylko jak idzie wolno, nie zauważa, że jest trochę "upośledzony" ruchowo. Przy jego wieku nie ma sensu ryzykować z narkozą i operacją 🤔
A czy ktoś ma doświadczenia z karmą Flatazor?
ushia   It's a kind o'magic
15 grudnia 2012 15:36
jak  myslicie, taki kaftan bezpieczenstwa dla psow rzeczywiscie dziala?
http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=8542&cat=204
15 grudnia 2012 15:45
podejrzewam, że mało jaki pies wciśnięty w takie cudo czułby się komfortowo, a co tu dopiero mówić o poczuciu bezpieczeństwa  😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
15 grudnia 2012 16:15
Ushia po co Ci kaftan. Ubierz psa w tshirt. Dziala 🙂
Równie dobre może być tez końska owijka.
Blow Na szczęście ten najgorszy sikający szczenięcy wiek ma już za sobą ( na dniach skończy cztery miesiące), chociaż zastanawiam się ja bardzo będzie w stanie się rozkręcić jeżeli chodzi o pokłady energii 😁 Póki co jest bardzo grzeczna, szybko opanowała chodzenie na smyczy i generalnie sprawia wrażenie kumatej.
merciful dzięki za opinię 😉 Zobaczymy jak to będzie dalej przy przejściu na 'level wyżej' , na razie wszystko wydaje się być w porządku. 
Olsztyńscy psiarze  - słyszał ktoś o jakimś psim parku w okolicy Urani?
Joakul - cudowne dziecko  😍
15 grudnia 2012 19:55
JARA, Blow - ale tak serio serio? Bo rudy przerabia wszystko, lek separacyjny, destrukcyjne gryzienie, wycie, lekliwosc, agresje, co tylko sobie zazyczyc...
czystosci w domu uczyl sie cztery miesiace a i to dalej mu sie zdarza
nie dlatego ze nie rozumie - on ma zerowy kregoslup moralny, nic od siebie nie wymaga, totalny brak opanowania i samodyscypliny
wie czego mu nie wolno, ale tu i teraz dorazna przyjemnosc/wygoda sa dla niego istotniejsze
najwiekszym problemem jest koniecznosc zostawiania go w domu - albo rozpizd po calosci albo klatka i wycie (chociaz klatke mial wprowadzana stopniowo i delikatnie, spi w niej, je, sam tam wchodzi)

gotowa jestem nie tylko kupic mu kaftanik ale i pomalowac w rozowe kwiatki jezeli by to mialo pomoc 😉
mojej nic nie ogranicza z kategorii ciuchowej nawet szyta rana i ubranko pooperacyjne 😀 a z lękiem sepracyjnym radzę sobie kongiem i włączonym telewizorem 😉
15 grudnia 2012 20:41
Ushia ciasno zalozony tshirt jest duzo tanszy niz kaftan. Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz ;-)
15 grudnia 2012 21:32
dobra, to bede opatulac rudego XD
mysle ze zdecydowanie taniej wyjdzie, zwlaszcza ze mam nieprzyjemne wrazenie, ze on cokolwiek ubranego zezre  😵
dzieki za rade  :kwiatek:

kong nie sadze, bo zostawialam go z koscia - zakopal w legowisku i wyl w najlepsze
moze radia sprobuje, choc jak muzyki slucham to szczeka na wieze...
Nigna   Warto mieć marzenia...
16 grudnia 2012 00:20
Dziewczyny szukam jakiejś książki o rehabilitacji psów z dysplazją. Spotkałyście się z taką książką ? byłabym wdzięczna za tytuły ewentualnie.
Czy ktoś reflektuje na takie 2 piłki: http://www.krakvet.pl/trixie-pilka-winylowa-11cm-3423-p-1578.html ?
Są większe od głowy mojego psa, a były dołączone gratis do puszek dla szczeniąt  😵
Odstąpię za koszt wysyłki (pewnie z 10zł)
16 grudnia 2012 10:47
Jak mają Ci zawadzać to ja przygarnę, rudy pozre z radościa 😉

a jak Twój zwierz z zabawą? Udało się go rozruszać?
Szkolenie już zaczęliście?
Nie bawi się bestia niczym. Tzn bawi się. W ganianie kotów. Zabawek nie umie używać  🙁
Leczymy łupież.
Wygojony po kastracji.
Nie szkolimy jeszcze - miałam giga problem z dojazdami po południu, bo grafik powalony (życie na wsi, faken!  🤔). Musiałby mi ktoś psa do pracy przywozić i dopiero wtedy moglibyśmy jechać  😵

Edit:
I zjada WSZYSTKO! Co nie znajdzie. Kawałek kartonu, który koty odgryzą, folię, okruszki, śmieci, taśmy, gumki, myszki kocie. Na spacerze gałązki, orzechy, ptasie qpy. Tylko szyszki mu nie podeszły. WSZYSTKO.
I jest wiecznie głodny. Ile by nie dostał, wszystko zeżre. Jak za dużo, to zwymiotuje i to też zeżre. (oczywiście, już wiemy, że tak robi, więc nie dostaje więcej niż swoja porcja, nawet, jak jęczy)
Takiego egzemplarza to jeszcze w życiu nie miałam.
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
16 grudnia 2012 17:53
wistra, mój też 🤔 taki wiecznie głodny, muszę go na dworze pilnować na każdym kroku :/ bo wszędzie wywalają odpadki, a on połyka w całości żarcie i potem muszę go reanimować, do tego żre gałęzie, trawę i śnieg jak opętany :/ i nie pomaga karcenie, nic kompletnie, a jak coś znajdzie i na niego krzyczę to tak szybko to połknie, że nie zdążę dobiec ;/
16 grudnia 2012 18:25
Wistra koty to tez zabawki  😀iabeł:
Nigna, nie wiem co to jest, ale może ci się przyda
Animal Physiotherapy
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się