Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Nirvette   just close your eyes
26 listopada 2012 21:04
[quote author=kiche_wilczyca link=topic=1320.msg1586161#msg1586161 date=1353060121]
Gdy brakuje owijek 😉

[/quote]

Hej, hej 😀 Akurat to jest z mojego photobloga 😉 zalozone tak bylo ''dla zartow'', a nie dlatego, ze brak owijek.  🙄
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
26 listopada 2012 21:11
Nirvette ale zawsze to jakaś opcja 😉 😁
wątek zamknięty
Nirvette - ale  kiche_wilczyca też dodała to dla żartu
wątek zamknięty
Nirvette   just close your eyes
26 listopada 2012 21:23
Tlumacze sie, wiem.  😡 ale sie wrecz przetraszylam jak zobaczylam moje zdjecie tutaj 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek tak działa hehe
Dobry patent też jest, założyć każdą inną owijkę, w różnych kolorach 🙂
wątek zamknięty
PumCass   zachowaj zimną krew!
26 listopada 2012 22:32
Cierp1enie:

😀

przepraszam za  🚫
wątek zamknięty
też tak zrobiłyśmy z forumową monią 🙂 jak byłam u niej

koniec  🚫
wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
27 listopada 2012 06:25
Cierp1enie:

http://wd2.photoblog.pl/np1/201009/83/75330121.jpg   😀

przepraszam za  🚫

świetne to kolorowe  🤣

nie cytuj zdjec!
wątek zamknięty
kiche_wilczyca   Emerytowany jeździec
27 listopada 2012 08:14
Nirvette - ale  kiche_wilczyca też dodała to dla żartu

dokładnie tak  🙂 Abslolutnie nie miałam nic złego na myśli  :kwiatek:

wątek zamknięty
było?
http://allegro.pl/srokaty-walach-siada-i2825320352.html
Ubawił mnie tytuł aukcji. Na temat konia są informacje mniej i bardziej ważne, kluczowe u tego jest że SIADA 😉
wątek zamknięty
dla qniarek to ważne  😁
wątek zamknięty
Ja uczę konia sztuczek i nie uważam to za coś złego. Wręcz przeciwnie, mój koń się rozwinął odkąd ćwiczymy 🙂
Ale sprzedawanie konia, który umie sztuczki.... dość ryzykowne !
Hehe zaznaczenie w tytule, że koń siada dość zabawne  😁
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
27 listopada 2012 16:27
Ja to bym chciała żeby mój siadał na komendę 🙂
wątek zamknięty
pampera - spokojnie, nikt nie napisał, że to cos złego 🙂
mówimy tu o tytule aukcji, nie wgłębiajmy się w tajniki sztuczek bo nie od tego temat
wątek zamknięty
27 listopada 2012 16:35
swoją drogą ładny zwierz, ale to chyba się bardziej nadaje do tematu ogłoszeń  😉
wątek zamknięty
"Źrebak doskonałej budowy ,bezproblemowy , zdrowy ,pod stała opieką weterynarza i podkuwacza."
: D
wątek zamknięty
budyń, a co jest dziwnego w podkuwaczu?
wątek zamknięty
Pierwszy raz słyszę takie słowo w ogóle, myślałam, że kowal jest wszechstronnie znanym zawodem i nie trzeba robić z niego podkuwacza.
wątek zamknięty
27 listopada 2012 22:00
Podkuwacz - rzemieślnik, który zajmuje się podkuwaniem koni oraz korekcją kopyt i chodu konia.
kowal - rzemieślnik zajmujący się kowalstwem. Zawód polegający na tworzeniu, (wykuwaniu) przedmiotów z metalu.  😉
wątek zamknięty
Dałabym okejkę, ale się nie da, więc dzięki za doinformowanie. Na przyszłość będę sobie sprawdzać takie rzeczy :P
wątek zamknięty
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
28 listopada 2012 09:34
dla qniarek to ważne  😁

Tak samo dla qniarek możne jest, aby koń był trudny i stawał dęba  🏇
wątek zamknięty
no no, stawanie dęba to podstawa. Właściwie poza tym koń nic nie musi umieć. No bo co za szpan mieć focię że koń poprawnie kłusuje czy coś, jak stawanie dęba wygląda o wiele bardziej słitaśnie? Bo mam wrażenie że spore grono quniareczek trzyma konie głównie (wyłącznie?) dla słit foci.
Pampera - bez obrazy  :kwiatek:
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
28 listopada 2012 10:34
Sztuczki rozwijają więź człowieka z koniem i są bardzo fajnym urozmaiceniem codziennych treningów 😉 Nie widze w nich nic złego, także na zdjęciach.
Co do ogłoszenia uwierzcie mi że SĄ ważne dla niektórych osób. Śmiejcie się ale znam osobiście osobę która miała kupić konia totalnie nie ogarniętego pod siodłem, tylko dlatego że znał sztuczki. I nie była to quniarka a dorosła i znana końska fotografka ; ] Tak wiec informacja że umie siadać może zaważyć na sprzedaży konia 🙂
wątek zamknięty
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
28 listopada 2012 13:42
Nigna- nie przeczę temu, co napisałaś, ale trzeba to umieć robić z głową, a nie, że szalona nastolatka bierze nieogarniętego konia tylko po to, żeby sobie porobić zdjęcia na dębującym koniu 🙄
Dobra, koniec  🚫
wątek zamknięty
a na galopuje ciągle to samo  😵
http://forum.galopuje.pl/f,jak-rozpoznac-zebranie-konia-podczas-jazdy,71556,0.html
Może głupie pytanie ale dopiero uczę się, jak zbierać konia, oczywiście już pod okiem osoby doświadczonej, ale nie polega to na tym że ona na mnie patrzy potem ja to ćwicze i znowu przyjeżdża popatrzeć na mnie, chodzi o to że siedząć na koniu nie potrafie rozpoznać czy koń idzie zebrany, wiem że powinien mieć uwypuklony grzbiet, obniżony zad itd i kiedy na mnie patrzy ktoś to mi mówi czy koń idzie dobrze, ale jak mi każe samej rozpoznać to po prostu niewiem potrafie tylko zobaczyć po szyi, ale samo 'zaokrąglenie' szyi to nie jest zebranie..

wiesz co musisz patrzec sie na jego glowe jesli ma zganaszowana to znaczy ze jest zebrany

to chyba sie nie znasz... bo zebranie to jest zganaszowanie!!! czyli dobre ustawienie glowy

ten konis jest zebrany czyli zganaszowany

eej..a jak się w ogóle konia zbiera (to znaczy co się robi wodzami, co łydkami?!)

jedynie posty jestemzlasu trochę ratują sytuacje..

albo to : http://forum.galopuje.pl/f,czy-ja-naprawde-mam-dar,89724,0.html

Ostatnio podczas prób skoków spadłam i bardzo dotkliwie się potłukłam. To nie byl mój pierwszy upadek ale było bardzo dużo ludzi którzy obserwowali innych jeźdzców i mnie przy okazji też. Rozbeczałam się i instruktorka poszła mnie uspokoić. Mówiła o tym ile już ona razy spadła i żeby się nie poddawać a ja powiedziałam, że nie chcę już jeździć konno wtedy ona się przeraziła i powiedziała ,że dzieci  dzieli się na te, które jeżdżą z przymusu na te, które chcą jeździc ale im nie wychodzi i na te które mają dar. Powiedziała, że ja właśnie mam dar do jazdy. a na to powiedziałam ,że może będę jeździć. Ale jak przyszłam do domu mama ostudziła mój zapał. Powiedziała,że raczej zaliczam się do tych, którym nie wychodzi i instruktorka tak powiedziała tylko po to żebym nie przestała jeździć i płacić jej kasy.Teraz dręczą mnie wątpliwości. Jeżdżę od  marca 2011 r. kiedy to miałam 1 karnet {10 jazd} jak do tąd miałam 8 karnetów. A i w zimie miałam przerwę { 4 miesiące}. Mam troche problemy z zagalopowaniem, kłusem wysiadywanym i galopowaniem. Jak myślicie czy naprawdę mam talent do jazdy???

wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
29 listopada 2012 09:21
Karino1998 pewnie u nas byłoby to samo gdyby nie nasze moderatorki i krytyka  😁 Chyba takie "quniarki" boją się tu zaglądać że dostaną opierpapier 😀
wątek zamknięty
lizzy masz racje . Ja tu czytam ale raczej staram się nie pisać , a jak czegoś nie wiem to 10 razy się zastanowie czy nie było 😀
wątek zamknięty
te same słit kuniareczki, które z uporem maniaka uczą konie dawania łapy i stawania dęba nie umiejąc przy tym prosto usiedzieć w siodle i wyegzekwować pośredniego kłusa, zapewne będą zainteresowane ofertą, w której nabyć można
Żywego JEDNOROŻCA!!

http://tablica.pl/oferta/klacz-lipicaner-ID1Uvmd.html
wątek zamknięty
Karino1998, wyświetla mi się głównie "konto usunięte", ale wydaje mi się, że te odpowiedzi (o zebraniu) to była ironia. czytałam to już wcześniej i pisały tam osoby, które w innych wątkach pisały z sensem.
wątek zamknięty
Nie wiem czy było. Ale jak tak popatrzyłam na kucysia, to mi się go szkoda zrobiło  🙁
szczególnie że ta dziewczyna na lekką nie wygląda...
http://www.photoblog.pl/vivent/138268605/latamy.html
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.