Kącik Ujeżdżenia

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
15 listopada 2012 14:35
No i sobotni Aromer odwołany...
sei   . let's grow old together & die at the same time .
15 listopada 2012 14:56
wiadomo już wstępnie kiedy w 2013 są Halowe Mistrzostwa Warszawy czy coś takiego?  😡 startować mogą tylko osoby z okręgu czy konkursy są otwarte?
sei, myślę, że dowiesz się, jak będzie kalendarz na 2013 rok.
A na HMWiM zawsze równolegle odbywają się ZR, poprostu nie jesteś uwzględniania w klasyfikacji mistrzostw, ale jechać oczywiście możesz.
Odbędą się pewnie w Aromerze, jakoś w marcu.
16 listopada 2012 00:03
dzięki. chodziło mi chociaż o miesiąc i miejsce właśnie.
Może tu mi ktoś kompetentny powie jaki cel i działanie ma munsztuk z ruchomymi czankami?
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
19 listopada 2012 18:52
Pani Kasia Milczarek szuka luzaka/jeźdźca i mam dylemat czy się zgłosić. Co o tym myślicie?
Widziałam na fb  😀 Jeśli Ci pasuje i myślisz, że jesteś kompetentna, to dlaczego nie? 😉 Najwyżej Cię zwolni  😀
19 listopada 2012 19:04
No niby tak, tylko zapitalac tyle kilometrów z nastawienie, ze ma mnie zwolnić nie zachęca hahaha...  Zawsze lubiłam ujeżdżenie a siedze w mieście gdzie tylko skoki i skoki. Akurat w luzakowaniu to mam duże doświadczenie, potrzebuję 2-3 dni na rozeznanie i praca śmiga.
19 listopada 2012 19:06
próbuj 😉 też widziałam to ogłoszenie.
Ruchome czanki są propozycją dla koni które nie chcą zaakceptować normalnego sztywnego munsztuka. Możesz niezależnie działać prawą albo lewą czanką, jest to na pewno delikatniejsze.
kujka   new better life mode: on
19 listopada 2012 20:08
podejrzewam, ze powinnam zapytac o to w temacie o filmikach z netu, ale jakos mam wrazenie, ze malo ujezdzeniowcow tam zaglada, poza tym troche mi sie spiesz wiec...

podrzucilibyscie mi filmiki z fajnymi kurami? takimi z muzyczka wpadajaca w ucho, na ktorych kon naprawde zgrywa sie z muzyka? na pewno macie swoje ulubione. potrzebuje zrobic zajecia o koniach dla moich bachorkow-potworkow i chcialabym im pokazac (miedzy innymi) tanczacego konia 😉

bede baaardzo wdzieczna za pomoc  :kwiatek: 🙇
no wpisz sobie na youtube totilas kur i masz ;-) (of kors pod galem)
19 listopada 2012 20:11
liczylam ze podrzuci ktos cos czego nie znam. pamietam np ze kiedys widzialam kura posklejanego z takich radiowych kawalkow (byl eminem, jakis pop...) no wiesz, zeby zupelnie niewkrecone w konie dzieciaki rozpoznaly i zrobily "wooow ale fajnie!"
aaa.... szukam i nie mogę znaleźć nic ciekawego ;-/
.
kujkapodaje linka do jednego zabawnego filmiku
powinno się dzieciakom spodobać. Nie jest to typowe z zawodów-frak, białe bryczki, Francja elegancja itd., ale koń bardzo fajnie zgrywa się z muzyką 😉
edit.bardziej jako coś zabawnego niz przykład "kalsycznego" kura
Kujka, ja uwielbiam krótki, ale w 100% zgrany z muzyką ten filmik:
19 listopada 2012 21:29
19 listopada 2012 21:41
o, krol lew! super!!
dzieki dziewczyny!

i znalazlam eminema:
😉
Widzialas to?

Uroсza klacz, tanczy autentycznie, trafia w muzyke.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
20 listopada 2012 09:46
chyba każdy Matine widział po tysiąckroć
Ronin.   Każdy orze jak może.
20 listopada 2012 19:36
Czy ktoś wie co przepisy mówią na temat startów kucyków z dużymi końmi ?

W temacie muzyki !  🙂

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
20 listopada 2012 19:37
Musi być zrobiona osobna klasyfikacja dla kucy.
kujka,
Anky Van Grunsven Kur Music Experiment - ktoś się fajnie pobawił 🙂
Winyamaro and Catherine Haddad - możesz od razu do ok. 1:35. podkład ma z muzyki Pink
Just for the eyes...Juan Manuel Muñoz y Fuego XIII   - osobiście uwielbiam  💘 od razu lepiej przesunąć do 0:55
Kiedyś miałam wszędzie linki do jakichś filmików, które naprawdę bardzo fajnie wyglądały, ale gdzieś to wszystko uleciało...
Fuego aaah rozpływam się i najpiękniejszy kur!  😉
Ma ktoś może jakieś informację jakie konkursy będą na zawodach 1 i 2 grudnia w Januszewie? (dokładniej chodzi mi o P) podejrzewam, że P2 i P3 albo P3 i P4, ale nie ma jeszcze żadnych propozycji 
ahaoksą już propozycje [[a]]http://www.wmzj.pl/images/stories/PROPOZYCJE%281%29.pdf [[a]] 😉 Zawsze są podane na wmzj.pl w kalendarzu http://wmzj.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=261&Itemid=149  😉
basia16816 dzięki 😉
Podrzucam taką ciekawostkę - zaskakujące, jak mała jest różnica w ruchu koni. Totilas jest nieco bardziej koci w ruchu, ale Fuego dla odmiany ma mocniej pchający się zad. Ciekawe, czy taki typ konia się teraz szybciej rozpowszechni wśród gorącokrwistych półkrewków, czy koni PRE?

Edit: aha, uprzedzam, muzyka rodem z Drakuli 😉
quantanamera za pozno przeczytałam. W mieszkaniu cisza, ja głosniki na full a tutaj Transylwania  😂  🤬
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się