PSY

Wistra, prześmieszne naprawdę  😁

jestem pod wrażeniem komitywy międzygatunkowej 🙂 u mnie kotki miałyby żywot arcyciekawy, za to ultra krótki  😤
szosti97 co to za rasa? munsterlander? Od tak dawna nie siedzę w 'psach', że już pozapominałam  😵 ...

Mój sznaucero-kundlo dziwak cieszy się ze sniegu jak głupi 😉 wyciągam go też co dwa dni na wspólny jogging po parku. Jest strzyżony na sznaucera, więc trochę mu zimno... Zresztą zobaczycie za niedługo zdjęcia przed i po-zupełnie inny pies 🙂

"rudy" to golden retriever :p
"brązowy" płochacz niemiecki 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
29 października 2012 20:31
Jak nie lubię kotów, tak tego mi się zrobiło szkoda. Myślę "biedny kot", psu włączyła się godzina świni, kot ledwo ujdzie z życiem.. aż nie zobaczyłam kota-kung fu w 47 sekundzie  😁
29 października 2012 20:39
ola8719...., ale on kropiasty. Nie zagęszcza mu się na zimę sierść?

ale gladiator!

super kadr, aki ciepły 😉
Dzieki, dziewczyny. Bawi się psiak tak tylko z jednym młodym, cuda tu wyprawiają.
Gizmo boski, jakie ma szelki na sobie?
ekuss   Töltem przez życie
29 października 2012 21:27
ekuss mały OT: macie Frugo na Islandii?  czy to przywiezione?

mamy polski sklep 😀
PumCass   zachowaj zimną krew!
29 października 2012 22:47
ale Wam zazdroszczę tego pierwszego śniegu... 🙄

Zna ktoś może dobry sposób na psie przeziębienie?
Moja wilczyca od rana kaszle i chrząka. Do gardła sobie zajrzeć porządnie nie da, ale wydaje mi się, że jest lekko zaczerwienione, a nie jadła nic, co mogłoby je podrażnić...
Osowiała nie jest, z nosa nic nie cieknie, posiłek zjadła ze smakiem.
Jak na razie dostała rutinoscorbin i dawkę tantum verde. Mam nadzieje, że jej się poprawi bo chciałabym uniknąć kuracji antybiotykowej... 🙄

PumCass ja daję jeszcze chleba z miodem, a czasami z masłem i miodem. Ma pewno wspomaga, a miód oczywiście z pasieki. Mój pies i psy moich rodziców kochają chleb i słodkie, więc jedzą chętnie.
30 października 2012 06:37
PumCass, dawaj też psu tran i jak masz możliwość to uruchom nawilżacz powietrza.
30 października 2012 06:48
W Międzyrzeczu będzie kilka bulków, nawet miniatury 😉 Tak zareklamowałam te zawody, że okaże się, że ja sama nie pojadę.

EDIT:
Najmocniej przepraszam za posta pod postem, nie wiem jakim cudem dodałam dwa w odstępie kilku minut i nie zauważyłam tego  😵
PumCass, spróbuj jodogliceryny
my mamy permanentnie problemy z gadłem... w stadium poczatkowym syrop prawoślazowy łyżka stołowa 3x dziennie (albo pini, też dobry)
Relacjonuję 🙂
Leyla pierwszy dzień w domu zniosła dobrze, jak to po narkozie była ledwo żywa, w niedzielę zaczęła łazić, wychodziliśmy już na dwór, wczoraj za to śmigała jak nowo narodzona. Niestety kuleje na tylną łapkę, nie wiemy dlaczego, i znaleźliśmy jakąś miękką gulę wielkości przepiórczego jajka pod skórą. Jutro jedziemy do lecznicy i będziemy badać. Dziewczynka widać chyba nigdy nie była w domu/mieszkaniu, mało miała do czynienia z człowiekiem, nie rozumie jak się ją woła (w sensie chodź malutka no chodź), jest trochę przybita, zagubiona. Ale będzie dobrze. Oby 🙂 Nie ma też 2 ząbków z przodu na dole i jednego na górze. Eh, nie chce nawet sie domyślać jaką miała przeszłość ale już teraz może ją spotkać tylko wszystko co dobre.

Leyla i Lucky
Zna ktoś może dobry sposób na psie przeziębienie?
Jeżeli boli ją gardło, warto na jakiś czas przestawić na gotowane-mięciutkie, nie podrażni bardziej jak karma itd.

W Międzyrzeczu będzie kilka bulków, nawet miniatury 😉 Tak zareklamowałam te zawody, że okaże się, że ja sama nie pojadę.

I fajnie, dogtrekking nie wie co to ograniczenia rasowe 🤣 Już wiem, że przez bunkry wiedzie 3km trasy.
ash   Sukces jest koloru blond....
30 października 2012 08:50
A u nas taka świrówka:

wistra, wyje ze śmiechu! Łzy same ciekną po policzku, a ja nie mogę przestać się rechotać 🙂🙂
MoniaaA  świetne psiaki!
30 października 2012 11:24

dzięki za rady!  🙂
Co prawda chleba z miodem nie tknie, bo ani chleba, ani miodu nie lubi, ale z tranem i syropem (szczególnie na wieczór przed snem) na pewno spróbuje.
Dziś i tak jest trochę lepiej  😉

Blow my się barf-ujemy, więc podrażnienie karmą nam nie grozi i już od wczoraj praktykujemy wyłącznie delikatne, ciepłe posiłki  🙂

MoniaaA trzymam kciuki, żeby wymacany guzek nie był niczym poważnym! Fajnie te Wasze rudzielce wyglądają razem  😀
to ja przedstawię jednego z moich piesków

ulubiona pozycja do spania,tyłek w górę
to jeszcze jeden 😉

ostatnie takie chwile, chłopaki (kocie) jadą do nowego domu w sobotę
ash, dzięki🙂
PumCass, dzięki za kciuki, przydadzą się!
ola8719...., przepiękny Gizmo! pewnie sieje postrach u niektórych na ulicy? 🙂
wistra, cyrk normalnie🙂 Fajnie popatrzeć na tak radosnego psiaka
30 października 2012 17:02
I fajnie, dogtrekking nie wie co to ograniczenia rasowe
Tak się wkręciły, że jedna babeczka to nie wie, którego swojego bulka ma wziąć, więc może być z kilkoma (a że ma hodowlę miniaturowych bulków, to ma ich kilka) 😁 już trenują  😁
tak, o brązowego chodziło. Czyli dobrze celowałam w 'coś niemieckiego' 😁
Moniaaa sieje, sieje ale to tylko pozory. Pies jest przeuroczy i przekochany jeśli chodzi  o ludzi
Endurka niestety nie wiem co to za szelki mam je jeszcze po poprzednim psie, kupione na allegro, obecnie maja chyba z 7 lat juz
Jara zageszcza tylko jakos strasznie wolno to idzie
Blow dzięki  :kwiatek:
30 października 2012 21:13
chora Cadettka pozdrawia psi wątek 🤣

PumCass ładna bluza. Od pocztku ja brafujesz? Sama wszystko przygotowujesz czy kupujesz mrożonki?
30 października 2012 22:07
Zet można powiedzieć, że odkąd z mleka matki przeszła na pokarm stały  😉 Próbowałam przestawić ją na karmę, ale nie dość, że sucz ma tendencję do tycia, a karmy strasznie ją rozpychały, to na dodatek suchej karmy nie ruszy, więc musiałam jej zawsze z czymś mieszać (np. twarożek), a i to nie zawsze pomagało, bo albo nic nie zjadła, aby wylizała twarożek, a suche zostawało. 🙄 Wszystko zjadała, jak ją już prawdziwy, wilczy głód przycisnął : P
Przygotowuje sama, ale raczej nie trzymam się sztywnych zasad i przepisów  😉

edit: dopisek
W sumie fajnie, że pies nie daje wyboru. Mi się to upierdliwe wydaje.Wdlug zaleceń moja świrka powinna jeść 30 dkg dziennie, moze nawet mniej, bo teraz to przegania wzorzec samca ze swoją wagą. Ciekawe czy by się u niej sprawdziło.
31 października 2012 06:51
Pum ile Twój pies waży i ile kosztuje Cię miesięczne utrzymanie na barfie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się