konie fryzyjskie

Wszystkim uczestnikom jutrzejszego przeglądu i ibopu życzę SUKCESÓW !!!! Niech sterów nam przybywa  😅 😅 😅
Anettt, dziękuje za życzenia! Pierwszy raz w życiu byłam na takiej imprezie z moim maluchem, który zdobył czempiona... Jestem bardzo zaskoczona dużym profesjonalizmem, pięknym ośrodkiem, super końmi... Fajna impreza!!
beraiter GRATULACJE  :kwiatek:  😅 opowiedz cos wiecej 🙂
Lider goi sie bardzo ladnie i szybko wraca do zdrowia ,oby tak dalej 🙂
KarolaLiderowa dzięki za gratulacje... Jestem nowicjuszką w hodowli fryzów, które bardzo mi się podobają...
Dobrze, że Twój koniś do zdrowia wraca....
Marengo to Twój? Rewelacyjny chłopak 😉 Gratuluję
Moze jakies foto Championa co  👿 
Tak, Maruś jest mój... Dzięki za gratulacje.... Śmiali się pewni hodowcy, że taki mały, rudy i brzydki, usłyszałam wyzwiska innych hodowców głośno (nazwali mnie szuszwolem i brudasem)... A ich mina po czempionacie... Cóż...

zmniejsz zdjecie
Oznacza to, że Ci "pewni hodowcy" tak naprawdę nimi nie są. Koń łapał za oko zanim wszedł na trójkąt. Z koleżanką trafnie obstawiliśmy, że to on będzie miszczu.
Wawrek- poważnie??? Jej, miło mi... Widziałam wiele super fryzów wczoraj... Źrebole dwa razy większe od mojego, w życiu nie sądziłam, że mój rudzielec wygra... Sądziłam, że jest najgorszy z młodziaków, kobyła mi strasznie schudła przy nim, gdyż apetyt mu dopisuje zanadto.......
desire   Druhu nieoceniony...
08 października 2012 11:07
a mnie on strasznie za serce chwycił, chociaż nie widziałam jak się prezentował..  😀  beraiter gratulacje  👍
Dziękuję........ Mogę zapytać, co w nim Wam się podobało?
Pieeeekny rudzielec 🙂 beraiter to pewnie zwykli zazdrosnicy byli i tyle , ja bardzo nie lubie takiego gadania za plecami ale jak widzisz sprawiedliwosc istnieje haha  🏇 . Wiecej zdjec i opiszcie jak to wygladalo ,co Was zaskoczylo jak IBOP poszedl ej no nie badzcie WISNIE  🤬
Dziękuję........ Mogę zapytać, co w nim Wam się podobało?

Sędziowie w sumie powiedzieli wszystko. Koń dobrze rozwinięty, proporcjonalny, szlachetna i dobrze osadzona głowa, mocna szyja. No i bardzo dobry ruch!

Karola - foty będą pewnie wkrótce. Ja nie miałem jak pstrykać, bo na mikrofonie wisiałem, w konferansjerkę mnie wrobili 😉 
beraiter gratulacje 🙂😉)

A kto wygrał IBOP? I z jakim wynikiem?
08 października 2012 11:28
to i ja się pochwale, a co mi tam  🏇
moje dziecko 😉

"-she's very nice.
-yea, and very crazy !"  😁 😂

zdjęcia robione przez dwunastoletnią dziewczynke 🙂

no i wawrek w roli konferansjera z postawą pięciolatki  😁 👍

Nie było się kiedy wysikać to i nogi inaczej pracowały. A Twoja dwulatka desire fantastyczna, fakt. Oby jako dorosła potwierdziła, ba... poprawiła! Tylko na kolejny przegląd ciachnij odpowiednio wcześniej brodę i nóżki 😉
Beraiter - wielkie gratulacje!!

desire - bardzo fajna dziewczynka!

wawrek - Twoje zdjęcie świadczy tylko o tym, że było bardzo pracowicie, interesująco i wesoło.

Gratulacje dla wszystkich premiowanych, gratulacje dla wszystkich, którzy zaliczyli swój debiut! Czy istnieje szansa na podrzucenie mi na maila skanu katalogi i wyników  :kwiatek:
Beraiter-  szczerze mowiac dla mnie Twój to zaskoczenie z racji  pochodzenia, ale co tam, niech rosnie i pozostanie przy swojej klasie.
Gratulacje tym bardziej ze jak piszecie,  on z gatunku tych żóltych. Żółci góra!!!! 👍 :kwiatek:
Na pochybel "specom".

Wawrek boska fota... 😜 Desire 😅

Wyniki beda  niedlugo na stronie ZHKFwP i Amarotso nie zaboli jak tam raz zajrzysz....
HKFzMoreny - popełnię ten grzech i zajrzę  😉 A tak całkiem na poważnie to kilka dni temu próbowałam założyć konto na forum ZHKFwP i coś nie mogę. Zero odzewu od administratora,że konto aktywne. Coś źle robię czy mam czekać cierpliwie?
Desire- bardzo podobała mi się Twoja dziewczynka!!
HKF z Moreny- dla mnie to też całkowite zaskoczenie, ale chyba komisja holenderska ma jakieś pojęcie o fryzach, zwłaszcza tych uznanych w Holandii...
Amarotsa- dziękuję....
chyba komisja holenderska ma jakieś pojęcie o fryzach, zwłaszcza tych uznanych w Holandii...

Jestem pewna ze ma o wszystkich fryzach, niezależnie od miejsca ich wyhodowania i uznania... 🥂
08 października 2012 14:59
zdjęcia  a raczej totalna amatorszczyzna - oglądacie na własną odpowiedzialność  😁 💃

edit: zły link dałam, cholender..  🤔 😡 😵
Komisja zrobiła na mnie duże wrażenie, ośrodek super, piękne fryzy...
Ciesze się, że mogłam wczoraj uczestniczyć w premiowaniu...
bry

beraiter GRATULUJE !!!!   😅

Karolinko super,że u Lidera wszystko ok , dobrze że już macie to za sobą

desire maleństwo przepiękne  😍

wawrek ale masz pozę hehe nieźle Cię ujęli  😂

Anettt czy mój e-mail dochodzi co Ciebie  ❓ ❓ ❓

muszę koniecznie na taką imprezkę pojechać ....

tak na szybko bo czasu brak na pisanie  🙄

i chciałam się pochwalić , że przez ostatnie dni nasza para czyli moje kochanie  i ja zaczęłyśmy tworzyć całkiem niezły dueciek   😅 😅 😅 trener przeżywa szok  😜 😜 😜  a ja euforie hehe

Agika tak dochodzą przepraszam ale ja chora, mąż chory , synek chory  😵 zadzwonię do Ciebie  😀
beraiter GRATULACJĘ bardzo się cieszę i nie przejmuj się zazdrośnikami !!! ale musieli mieć miny  😲
desire świetny fryzio
wawrek  🏇
Agika to dopiero poczatek, a bedzie jeszcze lepiej zobaczysz 🙂 .
Lider to naprawde madry chlopiec i widac ,ze jakims tam szacunkiem mnie darzy 🙂 , Pan Doktor odwiedza nas codziennie i wystarczy ze mu zaglada pod brzuch, a ten juz macha nagami i straszy go . Ja natomiast mam mniej wdzieczne zadanie bo myje mu to codziennie i wiecie ,ze ani razu Lider nawet ogonem nie ruszyl? 
jaki wzrost powinien mieć fryz?

ja osobiście lubię konie 170 i większe, ale gdzieś mi się obiło o uszy, ze koń powyżej ... cm nie ma prawa wpisu w Holandii (i to było napewno mniej niż 165, ale nie pamiętam)  🙄
Karolinko no mam taką cichą nadzieje,chociaż tak się zapowiada  🏇 co do Lidera to chyba nie podlega wątpliwości i dyskusji ,że oboje macie szacunek i zaufanie do siebie  😎

Anettt dużo zdrówka dla was !!!

Beraiter-  szczerze mowiac dla mnie Twój to zaskoczenie z racji  pochodzenia, ale co tam, niech rosnie i pozostanie przy swojej klasie.
Gratulacje tym bardziej ze jak piszecie,  on z gatunku tych żóltych. Żółci góra!!!! 👍 :kwiatek:
Na pochybel "specom".

A co Cię tak zdziwiło w pochodzeniu mojego malucha? Ann jest bardzo szanowanym ogierem w Holandii...

Wszystkim gratuluję miłości do czarnych pereł!!!
jaki wzrost powinien mieć fryz?

ja osobiście lubię konie 170 i większe, ale gdzieś mi się obiło o uszy, ze koń powyżej ... cm nie ma prawa wpisu w Holandii (i to było napewno mniej niż 165, ale nie pamiętam)  🙄

dla klaczy Stb - 154 cm w kłębie
dla klaczy Ster - 156 cm w kłębie
dla klaczy Kroon - 158 cm w kłębie
dla klaczy Model - 160 cm w kłębie
dla wałachów Stb - 156 cm w kłębie
dla wałachów Ster - 158 cm w kłębie
dla ogierów Ster - 158 cm w kłębie

Na tegorocznym przeglądzie najwyższa klacz Stb miała 172cm 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się