Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Wsiadła tylko na chwilę, ale musiała zagalopować 😉
Czasem zdarzało mi się założyć siodło trochę za bardzo na łopatkach, ale minimalnie, a nie tak, że łydka znajduje się na łopatce konia 🤔
Nie dość, że niewygodnie koniowi, to jeźdźcowi przecież też. Pierwsze co bym zrobiła, nawet wsiadając na chwilę, to przesunęła siodło.
wątek zamknięty
Jak mi nie pasuje ustawienie siodła, nawet jak wsiądę i zobaczę, że mi się przekrzywiło to momentalnie schodzę i poprawiam do skutku! I cieszę się, że jestem w tym nadgorliwa.
wątek zamknięty
Wy się po prostu wszyscy nie znacie ! Tak się powinno siodłać konia  😁 Siodło na szyi a czaprak na zadzie.  😁
Szkoda tylko konika...
kurcze, wsiadła na chwile. No ok, wybaczam brak bryczesów czy getrów. Sztybletów... ale kask ? no i kurcze kto normalny galopuje na źle osiodłanym koniu. Tak jak piszecie, jak już musiała wsiąść no to chociaż mogła poprawić to siodło... a skoro wie, że siodło źle dopasowane to po co się pcha ?  😵
wątek zamknięty
Nigna - no własnie, ale po co w ogóle to siodło?
jakiś rodzaj treningu czy co?
zawsze puszczaliśmy konie w korytarz na samej tranzelce (oczywiście bez wodzy), pierwszy raz widzę siodło, serio  😵

w sumie tranzelka też po co?
my puszczamy tylko w ochraniaczach, czasami plus kantar  😉
wątek zamknięty
[quote author=Być. link=topic=1320.msg1530837#msg1530837 date=1348335501]
Jak mi nie pasuje ustawienie siodła, nawet jak wsiądę i zobaczę, że mi się przekrzywiło to momentalnie schodzę i poprawiam do skutku! I cieszę się, że jestem w tym nadgorliwa.

[/quote]

Dokładnie, ale ja już nic nie napiszę na temat siodłania, bo usłyszałam wczoraj, że jestem okrutna, bezduszna, czepiam się niewinnych, jestem wredna, każdego mieszam z błotem, jestem niemiła i siedzę na re-volcie
😁 😁 😂 😂
wątek zamknięty
[quote author=Time link=topic=1320.msg1529350#msg1529350 date=1348208022]
Nigna - no własnie, ale po co w ogóle to siodło?
jakiś rodzaj treningu czy co?
zawsze puszczaliśmy konie w korytarz na samej tranzelce (oczywiście bez wodzy), pierwszy raz widzę siodło, serio  😵

w sumie tranzelka też po co?
my puszczamy tylko w ochraniaczach, czasami plus kantar  😉
[/quote]
ja jak robiłam mojemu korytarz to miał założone ogłowie, żeby móc go złapać, bo było to na padoku 😉
wątek zamknięty
[quote author=Być. link=topic=1320.msg1530837#msg1530837 date=1348335501]

Dokładnie, ale ja już nic nie napiszę na temat siodłania, bo usłyszałam wczoraj, że jestem okrutna, bezduszna, czepiam się niewinnych, jestem wredna, każdego mieszam z błotem, jestem niemiła i siedzę na re-volcie
😁 😁 😂 😂
[/quote]
To cię podsumowano "pełną gębą".
Ale ważne, by się nie przejmować.  😉
wątek zamknięty
A czym tu się przejmować 🙂😉 opinią osoby która zagłodziła konia (i jej obrończyń), doprowadzając go do takiego stanu, że z ledwością stał na nogach?
wątek zamknięty
Tym bardziej tematu nie było.  😉
wątek zamknięty
widać ,że osoby tu piszące zamiast powiedzieć coś wprost,to wolą obgadać za plecami  😎
no cóż "kozak w necie dupa w świecie" czy jak to się tam mówiło  🤣

wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
23 września 2012 07:39
Nie wiem czy było...

wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
23 września 2012 07:52
lizzy ale była o tym mowa juz tysiąc razy- filmiki wklejamy gdzie indziej...
wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
23 września 2012 07:55
zabeczka17 zapomniałam ;< mogłabyś podesłać linkiem nie mogę znaleźć tego wątku.  Tak czy siak Mea Culpa  🙇
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
23 września 2012 08:03
🙂 nie wymagaj ode mnie cudów  😉 w niedzielę przy porannej kawie heheh  -jeszcze śpie  😎
tak ,,pacze i pacze "nawet znaleść nie mogę..  😉
wątek zamknięty
widać ,że osoby tu piszące zamiast powiedzieć coś wprost,to wolą obgadać za plecami  😎

Jeśli "obgadujemy" coś co faktycznie jest złe dla konia, jeźdźca i przeczyta to laik, który dopiero poznaje świat jeździecki to możemy go ustrzec przed takimi błędami...
(dobrze się wyraziłam ?)
bynajmniej taką mam nadzieję  :kwiatek:
zabeczka17 zapomniałam ;< mogłabyś podesłać linkiem nie mogę znaleźć tego wątku.   Tak czy siak Mea Culpa  🙇

Ja znam taki wątek:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,348.4530.html

wątek zamknięty

I tylko po to się zalogowałaś, by to napisać  🤣
Ci co mają wiedzieć wiedzą, a szczypiory nie muszą.
wątek zamknięty
[quote author=Kayaaa link=topic=1320.msg1531302#msg1531302 date=1348380041]

I tylko po to się zalogowałaś, by to napisać  🤣
Ci co mają wiedzieć wiedzą, a szczypiory nie muszą.
[/quote]

pfff... konto mam od dawna więc nie mam potrzeby logować się tylko po to, by coś tu napisać  🤣  🙄
ja to nie ty cierp1enie ze myślę iz jestem wszechwiedząca😉
wątek zamknięty
Zarejestrowana Sierpień 21, 2012, 20:54:26             tak tak idź napisz mi jeszcze jedno pw w obronie naszej Kasiulki 🙂
a co do 2 zdania, to tak masz rację jestem wszechwiedząca wtedy kiedy widzę krzywdę zwierzęcia i taka jestem, że reaguję.
Ci co bronią takich osób przyczyniają się do krzywdy tego zwierzęcia.

wątek zamknięty
desire   Druhu nieoceniony...
24 września 2012 11:28
pozytywny kwiatek na allegro  😁 😁 👍
wątek zamknięty
desire świetne, uśmiałam się :P
wątek zamknięty
Cierpienie btw sadze ze wiekszosc nie mialaby oporow powiedziec jej to samo  prosto w twarz  😁 ciekawe jaka by wtedy byla rozmowa 😉 ale jak to glupie jest to pewnie glupie zostanie i szkoda czasu i energii...
wątek zamknięty
desire leżę i kwiczę ze śmiechu, a współpracownicy chcą mnie oddać panom od kaftaników wiązanych z tyłu, bo oplułem kawą monitor i jeszcze nie jestem w stanie im wytłumaczyć o co mi chodzi  😁  Więcej takich kwiatków poproszę  👍
wątek zamknięty
desire, cudowne, razem z bratem się uśmialiśmy nieźle 😀
wątek zamknięty
pozytywny kwiatek na allegro   😁 😁 👍

Bombowy.  😍
wątek zamknięty
Genialne ogłoszenie !  😜  😁 👍
wątek zamknięty
myślę ze jak by Kasię konie nie interesowały czy też stałaby się im krzywda  to by to olała,a nie  wzywala weta czy jak ostatnio zawoziła konia do kliniki . nie wiem co osoby znajdujące się tu ,w watku Tb zrobiły ale moim zdaniem to nie jest fajne takie pouczenie czy też obgadanie i docinanie bo Ty wiesz lepiej itd. a wcale tak nie jest bo błędem jest oceniać coś z plotek czy tez ze zdjęć co innego widziec to w realu 😉
moja klaczka miała źrebaka,dostawała więcej  niż moja klacz huculska paszy treściwej i objetościowej,a źrebak tak ją "wyssał " że wyglądała jak bym ją głodziła - były widoczne dosyć żebra,brak brzucha ani mięśni normalnie szkielet konia obciągniętego skórą i sierścia.
aż się dziwię ,że się tu nie znałam ze głodzę konia  🤣 
a to ,że ktoś nie jest bogaty nie świadczy o tym ,że mając więcej niż jednego konia źle je traktuje ..no ludzie...
czy tylko bogatemu wszystko wolno ? nie. jak by ją nie stać było na ich utrzymanie i kupno to by zapewne nie kupywała.

więc trochę pomyślcie sobie,bo ciekawa jestem czy wy byście byli zadowoleni gdyby ktoś wam tak obrabiał 4 litery za plecami  😀
i może to i jest jakiś "pouczający" wątek dla laików wkraczających w świat jeździectwa ale zapewne  mało nowicjuszy wie o tym temacie 😉

wątek zamknięty
Tak,tak Kayaa ciocia kupi berecik.  🥂
wątek zamknięty
Kayaaa - porozmawiaj z voltowiczką o nicku skraweknieba, sprzedała Pani K. Florydę, jak śledzisz bloga to wiesz jaki to koń. Koń po jakimś czasie zaczął wyglądać tak http://www.photoblog.pl/sskraweknieba/113076820/z-dzisiaj.html. Powiedz mi czy ten koń wygląda normalnie, czy faktycznie nie ma się do czego przyczepić?? I Floryda nie schudła od źrebaka tylko z niedożywienia, jak po nią przyjechali to ledwo stała na nogach. 
Obecnie ten koń wygląda tak http://www.photoblog.pl/sskraweknieba/131948627/flunia.html tak dla porównania można sobie zobaczyć.
Pani K. nie tylko z tego jest tu znana, a też z wizyt tozu, z dębowania i skokach w zaawansowanej ciąży, za lonżowanie i zmuszanie do skoków źrebaka, za oprowadzanie dzieci na 2latku itd itd. Nie wspominając już o tragicznym siodłaniu, o wyryjonych koniach na co róż to nowych patentach.
Czy faktycznie do niczego nie można się doczepić??
Dobrze, że zabrała konia do kliniki, tylko zamiast parę tygodni wcześniej brać 2 konie na raty, powinna odłożyć te pieniądze, zwłaszcza że u nich krucho z kasą. Teraz nie trzeba byłoby prosić ludzi o pomoc i pożyczać po znajomych, by opłacić klinikę, wetów itd itd.
I tu nie chodzi o to, że ludzie którzy nie mają kasy, nie mogą mieć koni, ale osoby które nie mają kasy nie powinny mieć takiej ilości koni, bo ciężko zapewnić im godne warunki. Po prostu wzięła kolejne konie, kiedy już była u nich ciężka sytuacja, a co najlepsze wzięła je na raty.
Najlepiej bronić swojej koleżanki zaciekle, a osoby które coś jej wypomną zmieszać z błotem, jak to robicie u mnie na fotoblogu ze swoją kompanką i prowokatorką.
Ta osoba jest dla mnie jednym wielkim kwiatkiem i to moje zdanie, takie samo jak ona ma o mnie, że jestem wszechwiedząca, bo jej nie współczuję.

Nie chce mi się ciągnąć tego tematu, zaraz Pani K znowu napisze milion notek o mojej osobie  😂 i rzesze jej fanek będzie pisać jaka to jestem bezduszna, bo nie chcę pomóc a tylko gadam.
Jak można zauważyć lubię pomagać tym którzy na to zasługują, czy to Pszczółka, czy Sławek, w odbudowie stajni, bądź w leczeniu konia, czy czasami fundacje -Tara bądź Met.
wątek zamknięty
cierp1enie, naprawdę nie wiem, czy jest sens ciągnąć dalej tą dyskusję?

dużo jeszcze razy wyciągniesz jeszcze historie tej siwej klaczy?
nie wiem skąd masz informacje o kłopotach finansowych Kasi i jej rodziny? żyjemy w takich czasach, że mało kogo stać na wyłożenie z marszu 2 i pół tysiąca, bo koń miał wypadek. to że ktoś ma taki kłopot też kwalifikuje go do kwiatków?
co do lonży źrebaka, ostatnio kolejny wet potwierdził, że jest taka potrzeba. czy to, że jak sama napisałaś jesteś wszechwiedząca dotyczy też tego, że jesteś mądrzejsza od kolejnych weterynarzy, badających konia?
a na temat jazdy w ciąży to ja naprawdę już się nie wypowiem... to indywidualna sprawa każdej kobiety i jej partnera.

pozdrawiam, pani "tylko koni żal"
zapraszam na swojego bloga, na pewno wkrótce podeślesz jakiegoś linka do mnie, jako że na pewno jestem kwiatkiem, bo mam zdanie odmienne niż Ty.

edit: a może uspokoi Cię jeżeli zobaczysz ksero z kontroli i opinii weta z inspektoratu? powiedz słowo Kasi, na pewno Ci prześle  😉
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
24 września 2012 21:39
To ja może postaram się zmienić temat http://mistrzowie.org/463542/Konik 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.