PSY

!!UWAGA WARSZAWSCY MIŁOŚNICY CZWORONOGÓW!!
Na facebooku pojawił się filmik pt "Tak się 'tresuje' psy w schronisku na Paluchu". Bardzo ciężko się go ogląda, ponieważ to co wyprawiają wolontariusze (?!) z leciwym psem przy 27 stopniowym upale, który zamiast obroży ma na szyi pętle z linki podchodzi niemal pod znęcanie się nad zwierzętami.
Podobno sprawa została już zgłoszona do TOZ-u, lecz wciąż nie wiadomo kim są ci ludzie i kto pozwala na takie traktowanie psa "przewodnikowi"
FILMIK:

Pomóżcie nam zidentyfikować osoby nagrane na filmiku!

Schronisko już odniosło się do całej sprawy na swojej stronie:
http://www.paluch.org.pl/

Konsekwencje zostały wyciągnięte. Matko, biedne zwierzę, nie mogłam na to patrzeć 🙁
Wojenka   on the desert you can't remember your name
02 września 2012 16:47
Dzisiejsze Rude z Pól Mokotowskich, gdzie spotkałyśmy nawet jedną re-voltowiczkę  😀
"Mama mówiła, żeby najpierw rozdzielić włosy palcami..."
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
02 września 2012 21:21
RaDag, dawno Cię tu nie było! Jak psiaki?! 🙂
Zaglądam czasem. Ale coś mało czasu mam ostatnio 😉
A dziękuję- bardzo dobrze.
Z tych co z mamą zostały-
Ash ma już 11 lat, jest ogolona, ale chodzi co dzień na długie spacery, ostatnio szaleje za wodą i wszędzie pływać chce- trzecia młodość.
Rino Tivio czarny bez zmian, wariatuńcio.
Z moich Kontra realizuje się jako niania, przytyła trochę (wreszcie!), szalona jest jak zawsze- kiedy nie jest "nianią" oczywiście 😉 Jest pokryta, ale zobaczymy co będzie, bo trochę późno kryłam.
Lawia dorośleje powoli (2,5 roku), zaczyna wyglądać i jest przesłodka =) Ona się dobrze czyje zawsze i wszędzie, i kocha wszystkich. W ciąży i po porodzie teść mi pomagał z opieką i nauczyła się mocno wymuszać na nim wszystko co chce 😉
No a mój kundelek mieszka z moją babcią żeby umilić jej samotność, ma 14 lat i przez ostatni rok baaaardzo się postarzał. Ale na razie radzi sobie ze wszystkim (choć bardzo słabo widzi).

No i chyba tyle u nas =)
03 września 2012 06:37
RaDag, no to super! 🙂😉

Bajaderka   👀 15 września, pod Galerią Dominikańską będzie parada spanieli 😉

Tet doszły mnie wieści (Ewa się pochwaliła  😁 ) że będziesz we Wrocławiu na wystawie ?  💃
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
03 września 2012 14:10
Bajaderka   👀 15 września, pod Galerią Dominikańską będzie parada spanieli 😉

no co Ty 😀 nic o tym nie wiedziałam  😵 dzięki  :kwiatek:
03 września 2012 14:17
Dokładne info

Zapraszamy na Paradę Spanieli do Wrocławia!

Parada odbędzie się 15 września. Każdy spanielek biorący udział w paradzie dostanie upominek. A po paradzie będzie wspólny spacerek po parku.
Jest to wspaniała okazja, aby poznać innych spanielarzy, zintegrować się, wymienić doświadczeniami, a dla naszych psiaków okazja do zabawy z innymi spanielkami.
Parada rozpocznie się o godzinie 12.00 koło Galerii Dominikańskiej.

Proszę o rozgłaszanie informacji wśród znajomych właścicieli spanieli.

Osoby zainteresowane udziałem w paradzie proszone są o zgłaszanie się na maila: asia_pie@op.pl , ponieważ organizatorzy muszą wiedzieć ile przygotować upominków.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
03 września 2012 16:25
ja nie wiem czy bede ale Guerra na 99%, znaczy na pewno chyba ze cos niespodziewanego wyskoczy 🙂 Wysylam suke z moja kolezanka, tyz zreszta cattla bedzie wystawiac, rudego. Zrobisz jej przyjemnosc jak podejdziesz i zapytasz czy mozna go po jajach pomacac  😀iabeł:  (ma bolesne problemy z ogonem i lekka przeczulice na te rejeny 🙂 )
03 września 2012 19:37
Jak wszystko dobrze pójdzie to będę miała zaszczyt poznać Guerrę 😉 Ewa pytała czy dałabym radę być na wystawię i pomóc z psem, porobić fotki albo nakręcić film 😉
Potrzebuję jakichś wiarygodnych statystyk ogarniających sprawę pogryzień przez psy. Chętnie z kilku różnych lat, bardzo chętnie statystyk policyjnych czy czegoś podobnego. Najbardziej zależy mi na samych rasach, ale dobrze by było, gdyby było coś więcej - np. informacje czy to były psy obce dla ofiary itp.

Znajdę coś takiego? Szukam od dłuższego czasu, niestety nieskutecznie. Mogą być artykuły, mogą być tabele. Znalazłam książkę "Zachowanie agresywne u psów" (James O'Heare), ale nie chcę obecnie kupować (może ma ktoś na dysku?).
A my skoczyliśmy do domu 🙂

Jako, że tu sami psiarze to pozwolę sobie wstawić informację - sprzedaję stół trymerski. Może ktoś akurat poszukuje?
edit: sprzedany  💃
Czy ktoś używa szelek do transportu i mógłby polecić jakieś konkretne?  🙂

dorzucam dzisiejszą owsicę 🙂

domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
06 września 2012 20:19
Moja prywatna wydra🙂
Słyszał ktoś o karmie Sam's field?
Słyszał ktoś o karmie Sam's field?

Czarny wgrał ją kiedyś na zawodach, bardzo chętnie jadł (wersja z kurczakiem). A teraz w związku ze zmianą karmy będziemy ją znów testować. Od dziś będzie królowała w misce Czarnego.
10 września 2012 08:13
Wyszła nowa karma Purizon, jestem ciekawa czy to nowy wypusc Orijena/Acany, bo opakowanie łudząco podobne i składowo całkiem całkiem.
JARA a możesz się jakoś wypowiedzieć o Sam's Field? w sensie jak widzisz skład
10 września 2012 10:46
Najfajniej wypada Sams Field Fresh Chicken & Potato Junior Large
- minimum 50% kurczaka
- tylko 2 wypełniacze /kukurydza i ziemniaki/
13kg ok 145zł

Sam's Field Fresh Salmon & Potato Adult ma całkiem przyjemny skład: 26% mięsa i też dwa wypełniacze. Jednak nie ma szału przy tak wysokiej cenie: prawie 200zł za 13kg.

Natomiast Sam's Field Lamb & Rice Light & Senior ma jeszcze mniej mięsa i oprócz ziemniaków i kukurydzy ma też ryż. Cena już mniejsza, bo ok 155zł.

Myślę, że ta dla szczeniąt jest fajna składowo jak na taką cenę. Myślę, że byłabym nią skłonna karmić swoje psy (gdyby były szczeniakami i Buła nie miałaby alergii 😉 ).
Karma dla dorosłych jest też ok, ale uważam, że za taką cenę można kupić fajniejsze karmy np. Lukullusa, Brit Care (lamb and rice) czy TOTWA.
Też zastanawia mnie ten Purizon. Teraz będziemy testować TOTW, Brit Care szału nie zrobiło  😉
10 września 2012 11:19
Mam zamiar na wystawie we Wrocławiu kupić wór karmy, może akurat trafi się Purizon rybny, a jak nie to kolejny worek Fish 4 Dogs  💃 bo to jest póki co moja karma numer 1.
Chyba zostaniemy jednak na dłuższą metę na rybnych karmach, przeplatanych jagnięciną, bo wynalazki typu dzizczyzna czy konina raczej średnio nam służą.
A co myślisz o rybnym TOTW? Bo zastanawiam się czy wybrać Pacific Stream czy High Prairie..
10 września 2012 11:33
Każdy TOTW jest dobry 🙂
10 września 2012 20:40
ja teraz testuję TOTW Sierra Mountain i jestesmy bardzo zadowoleni  🤣
maleństwo   I'll love you till the end of time...
12 września 2012 12:37
Niedawno JARA 'świętowała" rok z Maszką, a dziś ja. Równo rok temu zamieszkałą ze mną Leeloo. Minęło jak z bicza strzelił (bo i dużo - za dużo- się przez ten rok wydarzyło), psica okazała się nie lada czortem i stworzonkiem o wielu twarzach, nieco innym niż się zdawało, ale jest strasznie wierna i kochana, i cieszę się, że ją mam.

I kilka zdjęć Lilacza wakacyjnego

ze mną w Bydgoszczy

i szaleństwa nad jeziorem

12 września 2012 13:58
Ja zycze jeszcze piekniejszego kolejnego roku!
maleństwo   I'll love you till the end of time...
12 września 2012 18:54
JARA, taki jest plan 😉
12 września 2012 19:21
A u nas jesień i leje deszcz od rana 🙁

12 września 2012 20:20
A u nas jesień i leje deszcz od rana 🙁

ale to nie przeszkadza psom w zabawie 😀 mój to ma bzika na punkcie deszczu  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się