I szczerze nie rozumiem potrzeby białych ochraniaczy.
Gdzie jest potrzeba białych ochraniaczy? (chodzi o potrzebę ze strony jeźdźca czy sędziów i przepisów?)
Ja szczerze mówiąc rzadko kiedy widzę kogoś w białych ochraniaczach na zawodach.
Nigdzie nie ma określonego koloru ochraniaczy.
Natomiast jeżeli chodzi o fraki, to nie spotkałam się nigdy z sytuacją, żeby sędzia sprawdzał, czy sprzęt jest "koński" czy nie. Sama jakiś czas jeździłam w marynarce z lumpeksu, bo chciałam czerwoną, a nie mogłam znaleźć nic ładnego w sklepach jeździeckich 🙂
Co do dekoracji, to ona zawsze jest w pełnym stroju, niezależnie od tego, czy sędzia pozwolił na starty bez fraka...
Wy pisałyście o białych ochraniaczach.
Ja się nigdy nie spotkałam z jakimikolwiek wymaganiami co do kolorów na koni.
nie ma nigdzie napisane, ze ochraniacze maja byc biale, tak samo nie ma nigdzie napisane, ze marynarka musi byc konska. ale albo jedzie sie w przepisowej koszuli, albo we fraku. rozowy sweterek to jakis absurd.
Słuchajcie mam problem i proszę o pomoc, bo ostatnio zwrócono mi na zawodach uwage (zresztą słusznie bo w przepisacj jest, że ma byc), że nie mam plastronu. Czy spotkał się ktos z koszulą od razu z plastronem? A jak nie to ma ktoś wizję jaki plastron do mojego fraka będzie w miare wyglądał? Bo wszystkie na które patrzę są wielkie i odpowiednie do tradycyjnych, w których szyja jest bardziej odkryta a ja mam stójkę i nie wyibrażam sobie gdzie i jak mam tam jeszcze plastron upchać żeby to jakoś snośnie wyglądało.... 🤔wirek:
tak wygląda frak:
Magdzior ja mialam taką z plastronem ale to było z 6 lat temu więc istnieć istnieją (albo istniałuy 😉 ).
Ale przeciez wystarczy koszula z biala stojka, nie musi byc taki plastron jak w linku. Chyba, ze przy Twoim fraku tej stojki nie widac tak jak w normalnych frakach.
Poproś dziewczyny z wątku DIY żeby zrobiły ci sam plastron na wymiar - będzie taniej i na miarę 🙂
Magdzior, może po prostu zawiąż sobie krawat? tylko wtedy koszula z kołnierzykiem i jest lege artis 😉
Ja mam białą stójkę jakby ktoś potrzebował :kwiatek:
Ale przeciez wystarczy koszula z biala stojka, nie musi byc taki plastron jak w linku. Chyba, ze przy Twoim fraku tej stojki nie widac tak jak w normalnych frakach.
A no wlasnie i tu pytanie, bo na skokach na pewno stójka wystarczy, ale na ujezdzeniu mnie upomniano, że powinien byc plastron, bo białą stójkę mam i ją widać. Ładne są te niektó®e plastrony z tym, że przy fraku, w którym pasuje je trozkę na zewnątrz wystawić i je widać jest ok, a u mnie to raczej średnio będzie, Ktoś w sumie z krawatem niegłupi pomysł prawie zmieściłby się w wolne miejsce, pomyślę jeszcze😉
domiwa, no musi być w plastron lub krawat wg przepisów w uj.
Dramka, a ty nie przesadzasz z tym łamaniem regulaminu i wrzucaniem tu linka do własnego ogłoszenia?
epk, to nie jest jej ogłoszenie,tylko Kucunia 😉
Ktoś, to nie rozumiem zdania:
Ja mam białą stójkę jakby ktoś potrzebował :kwiatek:
link faktycznie do czyjegoś innego ogłoszenia - sorki 😉
pytanie trochę z innej beczki...
do białych bryczesów i beżowej (jasny, ciepły kolor) koszuli brązowy czy czarny pasek? buty czarne, osprzęt konia brązowy. dylemat życia 😁
może ma i chce "oddac" komuś 🙂
hedonistka - pasek zawsze do butów 😉 czarny 🙂
epk nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu 🤔wirek:
Gdybym chciała sprzedać bym dała do ogłoszeń 🙄
Bezcenny plastron chętnie oddam - dzień dobroci dla zwierząt 😁
hedonistka wyrocznią mody nie jestem ale pasek czarny 😎
Ktoś, Dramka, uff, rozwiązałyście mój problem życia 😉
Dramka, mam już dość Twojego handlowania w każdym praktycznie wątku - mniej lub bardziej oficjalnie. W sumie gdzie się nie wejdzie tam są w taki czy inny sposób przemycane Twoje ogłoszenia lub teksty - "mam coś dla CIebie, napisz pw". I mam na to alergię.
W takim wypadku muszę mieć mega fory u modek 😁
Lecz się bo to nie alergia tylko jakaś obsesja 🤔wirek:
Proponuję sprawdzić znaczenie tych słów w języku polskim... Koniec off top, natomiast teraz zacznę to po prostu tępić, do tej pory tylko mnie wkurzało.
grozisz? :emota2006092:
proponuje znaleźć sobie jakieś zajęcie 🤔wirek:
a ja obie panie prosze o powrot do tematu watku. z gory slicznie dziekuje 😎
Epk a no nie doczytalam, ze chodzi o ujezdzenie. Zalozylam , ze o skoki. 😉 W takim razie zgadzam sie 😉
Hej dziewczyny.
Mam dziwne pytanie dotyczące bardziej estetyki
Czy mogłabym jechać na zawody w oficerkach z Tretornu?
Bo są to oficerki przeznaczone chyba bardziej do treningów..
zawody skokowe spokojnie, jeżeli malin bayard startuje w takich na międzynarodowych..
katija, przecież link do ogłoszenia u Dramki był ogłoszeniem Kucunia,a nie jej!
Ktoś, serio? 😡 o rany, dramka sie nawet o to klocic nie probowala.
przepraszam, juz sciagam ostrzezenie :kwiatek:
Dopiero teraz zrozumiałam o co chodzi 😲 Dałam link do ogłoszenia kucunia ❗
Oczekuje przeprosin i usunięcie komentarza mod dotyczące autopromocji i jaj
Ktoś A tobie dziękuje :kwiatek: bo myślałam że cała afera o używaną stójkę którą chce oddać 😵
katija A dlaczego miałabym o coś takiego się wykłócać? Nie weszłaś nawet w link?
Po epk mogłam się czegoś takiego spodziewać 🤔wirek: ale nie po tobie.. 🤔 masakra