Oficjalny strój na zawodach jeździeckich

Dziewczyny, a co myślicie o takim kolorze fraka?
Myślę, że to już trochę przesada 😉
przepraszam, juz sciagam ostrzezenie  :kwiatek:

nie przeginaj, juz zdazylam przeprosic.
i proponuje wrocic do tematu.
Myślę że kolor okropny. Taki wyblakły 🤔

u mnie nie jest wyblakly, jest wlasnie oczojebny. i tez uwazam, ze to przegiecie.
Też uważam że to przegięcie. Twoje przeprosiny przeczytałam dopiero jak swój post dodałam.  :kwiatek:

Proponuje na przyszłość samemu sprawdzać link.  😉 Pani "będę to tępić" powinna dostać ostrzeżenie za zrobienie 🚫

Ktoś Jeszcze raz dziękuje  :kwiatek: :kwiatek:

Ja wole taki odcień czerwonego (equiline): 

Animo też dla mnie taki wyblakły jest.
Dramka, ale ten frak jest oczoje..nie różowy! A co do czerwonych, to fakt, ten który wstawiłaś jest ładny, a np. pikeur robi takie wyblakłe nie wiadomo co.
Nie powiedziałabym że wyblakłe..może masz na myśli stare modele?

mtl   I M Equestrian
10 sierpnia 2012 16:47
np. pikeur robi takie wyblakłe nie wiadomo co.

taki jakis "mdły" ten kolor... wez wyrazu... krój fraka tez mi sie jakos niespecjalnie podoba...  [apropos fotki Dramki] chyba ze to stary model?
Dramka, właśnie o ten softshell mi chodziło, dla mnie ten czerwony jest wyblakły.
Widziałaś w realu? Może taki na zdjęciu jest tylko

[img]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThTn-NcBGBgtTOn5uit1_WNUfD1F3d7ZqaT8hLoEZuPXGvT-Tyw2RiShw_[/img]

Dramka, przymierzałam ten czerwony, sama mam niebieski 😉  I one są takie właśnie lekko wyblakłe. Ładne, na żywo bardzo zyskują, ale czerwony nie jest takim prawdziwym czerwonym, a już nazwa "tomato" jest myląca (chyba, że mówimy o malinówkach 😉)
Ja nigdy nie gustowałam w czerwonych frakach, a fraki pikeura na mnie nie leżą - w biuście małe a talia duza
A ja właśnie kupiłam na Allegro nowiuśki , z metkami , czerwony fraczek Kingslanda za ....UWAGA!!!- 100zł.  😀
Jest cudowny  😍. Skrojony jak na mnie, bardzo kobiecy i wygodny  🙂. Dużo zyskuje w realu.Pierwszy frak który leży na mnie idealnie ,i podoba mi się bardziej niż na modelce  🙂 .
Dokładnie taki, tylko czerwony z granatowo białym kołnierzem (nie mogę znaleźć zdjęć czerwonego).
figaro2046, świetny. zazdroszcze Ci upolowania. ja na razie jeżdzę w niekońskiej marynarce. kiedyś może kupie...
equusmoth   Gudi &Greeys &Fokus
10 sierpnia 2012 21:58
Dramka dzięki za odpowiedź  :kwiatek:
Ja nigdy nie gustowałam w czerwonych frakach, a fraki pikeura na mnie nie leżą - w biuście małe a talia duza

Dramka - zazwyczaj mam ten sam problem  😀. Jak w klacie dobre , to jak worek w talii  😵
Jestem w szoku ,że ten Kingslanda wszędzie leży idealnie.
A po cichu mi  się marzy jakiś Animo... Ale  znowu tyle co ja startuje , tyle kasy- to bez sensu .
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
10 sierpnia 2012 22:30
figaro2046, świetny. zazdroszcze Ci upolowania. ja na razie jeżdzę w niekońskiej marynarce. kiedyś może kupie...

Próbuj upolować na zawodach. Najlepiej się przejśc w ostatni dzień zawodów jak już ludzie po mału zaczynają się pakować. Ja tak dostałam swój co prawda tylko HKM, ale za 70 zł.
figaro2046 - cudo nie fraczek! 😀  ma świetny krój! Właśnie o takim marzę 🙂

Constantia Najlepsze okazje są na allegro  😉

Odkąd mam equiline uznaje tylko fraki elastyczne  😀
Ten różowy z kingslanda to chyba tylko na kucach dla dzieci do lat 13  by uszedł 😉 .

Mam nadzieje że wątek dobry, jak to jest z bryczesami i kolorem leja? W przepisach jest o białych i jasno beżowych. Nie ma nic o leju. A ja chciałabym mieć bryczesy z ciemno brązowym lejem. Jak myślicie - mogę??
No właśnie ja też mialam straszny problem z doborem rozmiaru fraka,bo zaden nie lezał na mnie tak jakbym chciala,aż w końcu  szyłam na miare.
Ale jak szukalam to nie spotkałam elastycznych,może w ta strone pownnam uderzyć?
niestety innego zdjecia nie mam

edit: wstawiam nowe zdjęcie,poprzednie bylo za duze
Zorilla W ujeżdżeniu to chyba nie widać jaki masz lej  😉

NatLat Elastyczne o wiele lepiej się dopasowują. Jakie miałaś problemy z dopasowaniem?
Jak był dobry w ramionach to za mały w biuscie(mimo,ze nie mam go duzego),natomiast jak w biuscie ok to ramiona za duze.
Akurat mówię o skokach i kwestii czysto teoretycznej. W przepisach nic nie znalazłam...
Ja mam z szarym lejem na skoki, a marzą mi się z granatowym lejem. Są takie na rynku?
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
06 września 2012 12:37
anai, jeżeli by takie były,to dawno bym takie miała 😁

Zorilla, co nie jest zabronione,jest dozwolone 😁
Ja mam z szarym lejem na skoki, a marzą mi się z granatowym lejem. Są takie na rynku?

Nie spotkałam 🙁
Planuje sama takie stworzyć więc i tak chwile to potrwa, może w miedzy czasie zmienią przepisy  😀iabeł:.
Z granatowym to mój drugi typ, ale nie widziałam ani sklepowych ani materiału lejowego w granacie...
Tak myślałam. Szkoda, że dotąd na takie połączenie kolorów nie wpadli. Oglądając nową kolekcję eurostara już miałam nadzieję, że są, ale na zdjęciu znając życie kolory są przekłamane i to jest beż, i pewnie z szarym 🙁
esy
Esy nie są białe  🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się