KOTY

wistra no to pieknie, w takim razie co z mięsa mogę mu dać żeby jak najmniej podrażniać układ pokarmowy?? Na dobrą karme dla wrażliwców bedę musiala poczekać bo u mnie w mieście nie uświadczysz.. Wszędzie zachwalano właśnie kurcze gotowane, ryż plus marchewka.
Najlepiej daj ciut i sprawdź jak będzie reagował. Jeżeli nie będzie biegunek, to znaczy, że działa dobrze.

Świetnie na problemy jelitowe sprawdza się też probiotyk. Ja podawałam FatrogerminaP. TO + mięso (kurak surowy) wyprowadziły Tiguana z mega chorowania. A też miał ciągle biegunki i nic na wadze nie przybierał (wzięłam go ze schronu). Miesiąc szukaliśmy. I długo był na mięsie, teraz mu trochę przeszło. Ale od tamtej pory (2 lata!!) ani razu nie miał biegunki i wymiotów (poza kłaczkiem)
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
06 sierpnia 2012 10:19
Moje nie miały z tym problemu, rozgotowany ryż i marchewka działają dietetycznie. 
Również przy ostrych biegunkach.
Wet dał mu jakieś tabletki na zatrzymanie i poradził rozgotowaną rybkę dać. Właśnie wrócilam, z kastracją jak mu tej kupy nie chwyci muszę poczekać.
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
06 sierpnia 2012 11:03
Czyli najlepiej posłuchać się weta 🙂
Biedny zwierzak biegunka=odwodnienie w taki upał :/
Miyako tyle dobrze, ze pije potezne ilosci wody, co chwile go widze to przy misce to przy kranie. Mam nadzieje ze mi sie nie odwodni.
Uff dzisiaj tak ciepło, ze oba się pokładają.
Cholerka, kota szukałam. Chodziłam po mieszkaniu, ciciałam, kicialam i nic. 33 metry i kota wcięło! Panika, bo niby balkon zabezpieczony, ale diabli ją tam wiedzą... przechodząc obok transportera zahaczyłam go nogą i uslyszałam "mrrrrru!" 😵

Śpi tam od kilku godzin.
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
06 sierpnia 2012 11:55
To jeszcze dobrze 🙂
Mój się rozleniwił i trzeba nosić miseczkę z wodą 😀 Cesarzowi trzeba służyć :P
Słońce pali a głupi na oknie leży, zganianie nic nie daje  🙄

Zawsze tam chłodniej.  Mój albo na oknie albo pod łóżkiem.  😁
Ja właśnie mocno zaskoczona jestem, bo ona do transportera bez problemu daje się zapakować, zagląda sobie do niego, ale nie zdarzalo się, zeby w nim pomieszkiwała 😉 A teraz leży zaparta o jedną ze ścian, głowę wywaliła na zewnątrz i lenistwo pełną parą.
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
06 sierpnia 2012 12:04
Moja kocha transporter gdy tylko otworzy sie drzwiczki bardzo szubko wskakuje.  😁  Również jak podniesie się na pewną wysokość 😀
rabat w zooplusie tanie-lato, daje 20% zniżki na akcesoria.
rabat tanie_lato daje 20% zniżki na wszystko

😵
Dziewczyny jakie suche polecacie w dobrej cenie, ale nie hipermarketowe?  :kwiatek:
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
06 sierpnia 2012 13:30
hate me!, Acana, Orijen, Totw, może Christopheus? Sanabelle i Miamor też nie są złe.

My zaczynamy w tym tygodniu suplementację. Ciekawa jestem jak ruda zareaguje na olej łososiowy.
😅 od 14 ani jednej śmierdzącej niespodzianki

A Applaws z suchych? 80% mięsa i brak zbóż wygląda zachęcająco.
Applaws suchy b. często powoduje luźne qpy niestety.
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
06 sierpnia 2012 20:55
sanna, nie dało się przejechać obojętnie obok tej kupki nieszczęścia.

Niestety jak to zwykle bywa chciałam dobrze i przedobrzyłam. Przez to, że mnie przypadkiem ugryzła nerwowo czekamy na rozwój jej stanu i mimo, że to wydaje się okrutne to wet nie podał jej dzisiaj kolejnych leków. Wytłumaczył to tym, że jeśli miałaby jednak nie przeżyć to lepiej dla niej i dla mnie, żeby nastąpiło to szybciej. Mam jednak nadzieję, że da radę, bo jak na mój gust to stan ogólny się poprawił, ale cały wczorajszy dzień i noc miauczała. Takie miauczenie może być objawem obrażeń głowy, ale też wścieklizny. Dzisiaj już trochę lepiej, bo ok 3-4h spała, napiła się też w końcu wody.

Dodatkowo okazało się, że na chwilę obecną jest ślepa. Przez mocno wysunięte trzecie powieki nie dało się jednak sprawdzić czy doszło do odklejenia siatkówki 🙁

Mąż "Pomysłowy Dobromir" wykombinował jej takie lokum - zaraz po zrobieniu:

i na koniec oczy, ale w linku, bo raczej nie dla wrażliwych
http://re-volta.pl/galeria/foto/75709

Re-voltowe kciuki bardzo potrzebne.
Horciakowa, trzymam kciuki mocno. Ale, jak dla mnie, to leki są niezbędne a tłumaczenie weta niezrozumiałe i po prostu głupie i okrutne.  .. Nie pojmuję.. Mam nadzieję, że kocio jest twardy i da radę!
Cenciakos, ładne zwierzę, zapewne widziałam, tylko tych mco bylo tak duuuzo!

Alvika, szkoda, że nie wiedziałam, że twoje koty były - patrzyłam nawet po nazwach hodowli, ale szybko zapomniałam, by na to zwracać uwagę i nie widziałam twoich. No nic.

Ogólnie zawiedziona wyszłam. Po 1 bengali mało, jeden kocur z nieproporcjonalnie dużą głową, jeden spał tak, że nic nie było widać, jeden beżowy jakiś nijaki jak dla mnie i jeden srebrny - może i ładny, ale też się zabunkrował pod posłaniem i g.. było widać. Po 2 wystrój klatek - olaboga! rewia mody i masakra. Kotów nie widać w połowie albo i w 2/3. Z jednej strony rozumiem, to żywe zwierzaki, mają prawo się bać, tłumy ludzi były. Z drugiej - przyszłam obejrzeć koty a nie klatki i falbanki  🤔 No i te wszechobecne 'SPRZEDAM'. To była wystawa czy ryneczek?  🤔 Po 3 - czy tylko ja mam wrażenie, że tam zdecydowanie za gorąco było?!

Horciakowa, ojoj.. jaka bida  🙁 zdrówka!

Jeśli ktoś pamięta moje małe czarne - żyje, ma się całkiem znośnie. Wyprowadził się jego najlepszy kumpel, więc bardzo(!) tęskni. Mój wyjazd mu nie pomógł. Już jest lepiej, ale widzę, że brak mu kumpla do tarmoszenia. Obecność rudej księżniczki zdecydowanie mu nie wystarcza.
Horciakowa chciałabym miec takiego męża 😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
07 sierpnia 2012 10:33
Horciakowa, bidulka  😕 trzymam wszystkie kciuki jakie tylko znajdę!

parę zdjęć chudzielca Jurka:
gimnastyka

kontemplacja

minologia

wiecie co zrobić, żeby kot się na życzenie oblizywał? posmarować mu nos niewielką ilością majonezu! obliże szybko, ale będzie się jeszcze lizał przez następne pół godziny  😁
Facella pierwsze rewelacyjne, trzecie urocze 😀 śliczny kot
Facella wygląda zupełnie jak mój Pasztet. Tylko chudszy.
kujka   new better life mode: on
07 sierpnia 2012 15:32
Facella, wlasnie tak sobie wyobrazam Pina jak juz bedzie duzy 🙂

swoja droga, Pinek rosnie jak na drozdzach i poza tym ze ciagle biega podgryza, rzuca sie i znow biega, to nauczyl sie przychodzic z mruczeniem na pieszczoty 🙂 No i z Kotem jest big love - bawia sie razem, spia, liza sobie uszy i futerka... wiec sielanka w czystej postaci. A niedlugo chlopcy jada na tydzien pod miasto i beda mieli ogrodek do dyspozycji. Z tej okazji zaczipowalismy juz malego, zaraz pod sstrraszna strzykawe pojdzie duzy!
Facella, fajny!

Mam pytanie - moje koty są obecnie na karmie Sanabelle Adult, kurczak, ktora wystarczy już tylko na kilka dni. Czy jedzenie z drugiego worka (Sanabelle Sensitive, drób) mogę podać w normalnej ilości jak skończy się obecny worek, czy lepiej wprowadzać po trochu, mieszając z końcówką tego co jest?
Moje 4 miesieczne kocie juz po odbiorze z hodowli.
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
07 sierpnia 2012 20:11
Facella, świetne miny 🙂
konia44, jaki cudny  💘

sanna, dla mnie też jest to dość okrutne, ale ufam mojej wetce i jej szefowi, bo wiele moich zwierzaków wyleczyła, zna się na rzeczy i na serio podchodzi do leczenia/pomocy z serduchem, ale jednak racjonalnie i rzeczowo.
Moim zdaniem z kociskiem coraz lepiej, miauczy w zasadzie tylko jak wejdziemy do pokoju i widać, że jest taka bardziej świadoma tego co robi. Nawet się dzisiaj myła.
Mam nadzieję, że nie są to tylko moje pobożne życzenia, tylko faktyczna poprawa. Jutro kolejna kontrola to będziemy wiedzieć więcej.

Ja za to za namową wetki zaliczyłam dzisiaj wizytę w poradni chorób zakaźnych. Lekarz jednak stwierdził, że mam czekać "przepisowe" 14 dni i obserwować kota i po tym czasie zadzwonić jaki jest wynik obserwacji. W razie "W" zdążą mnie zaszczepić.

Za kciuki dziękuję i proszę o jeszcze  :kwiatek:
Horciakowa, jak się kocia myje to naprawdę dobry znak :-) no i myślę, gdyby to była "W" to raczej nie byłoby tej poprawy a wręcz przeciwnie ale kciuki za obie sprawy wciąż zaciskam!
Facella, Konia, śliczne kociaki  😍
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
07 sierpnia 2012 20:57
magda, to może jakieś aktualne zdjęcie krawaciarza? Toż to już prawie dorosłe kocisko jest!
Dziewczyny jakie suche polecacie w dobrej cenie
taste of the wild
Prawie dorosłe? 3latek już  😉 i nadal w głowie pusto  😂 choć przynajmniej zaczął lepiej panować nad swoim ciałem i nie pamiętam już kiedy spadł na plecy  😂
Zdjęć brak. Za to sprawdzając ile dziad ma lat przypomniałam sobie historię mojej Totki i aż mi się łza zakręciła, bo przypomniałam sobie za co rodzinki mojej nie lubię  🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się