Kącik WKKW

Ha! Auffarth ma medal!  🏇
No cóż, niemiecka perfekcja 🙂 🙂
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
31 lipca 2012 15:22
Jung prowadzi  😅 i niech tak zostanie 😀
I zostało 😀  💃 🏇 😅
Bardzo ładnie szedł Sam pod Jung'iem 😜

Trzymam kciuki za szwedkę 😉
Wega jedzie bez ochraniaczy na przodach czy słabo widzę?
A ja za Junga trzyymam))))
Aaaaaa Jung złoto!  😜
O nie... na ostatniej przeszkodzie 👿
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
31 lipca 2012 15:27
Mnie wygrana bardzo cieszy 😀
gdzie Szwedka miała zrzutkę?
Martuha, też tak widziałam 😉
Szwedka zrzuciła ostatnią.
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
31 lipca 2012 15:29
Masakra na ostatniej przeszkodzie o.O
Przejazd Junga był dużo ładniejszy, zasłużył na zwycięstwo 🙂
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
31 lipca 2012 15:33
Wega jedzie bez ochraniaczy na przodach czy słabo widzę?

WKKW-owcy czasami jadą skoki bez ochraniaczy - po prostu konie po krossie słabiej "czują drągi" i łatwiej o zrzutkę...
o widzisz,  a myślałam, że to może jakiś problem techniczny 😉  :kwiatek:
tyły miała
Buuuuuuu!!!!  🙁
Skończyło się.
A tak było pięknie.
WKKW to Królowa Dyscyplin Jeździeckich. Chylę nisko czoła przed zawodnikami.  🙇
I znikam z kącika. Miło mi było. Do zobaczenia za 4 lata.
asior   -nothing but eventing-
31 lipca 2012 15:48
[quote author=queridiculomasgrande link=topic=815.msg1477748#msg1477748 date=1343737387]
Spisak się wycofał 🙁

a co mógł  zrobić, jak miał ponad 20 pkt, karnych za przekroczenie normy czasu, a koń w crossie galopował bardzo ciężko?.
Widocznie miał wcześniej kontuzję, i nie mógł trenować formy, albo nabawił się wczoraj nowej, i stąd to spóźnienie....Paweł pewnie to czul i przyoszczędzil wczoraj konia , widać na nic się to zdało..., niestety :/
[/quote]

Wag mial duze spoznienie, bo jest koniem bardzo mocno idacym do przodu, a ze kros byl techniczny, Pawel musial go skracac mocniej. Duzo walki = strata czasu i spoznienie. Nie ma to nic wspolnego z kontuzja z wiosny  🙄
Buuuuuuu!!!!  🙁
Skończyło się.
A tak było pięknie.
WKKW to Królowa Dyscyplin Jeździeckich. Chylę nisko czoła przed zawodnikami.  🙇
I znikam z kącika. Miło mi było. Do zobaczenia za 4 lata.

e tam, kto wie, moze cie przywieje duzo wczesniej 😉

Jesli chodzi o kros - moi znajomi, ktorzy byli na miejscu wlasnie opowiadali, ze teren parku byl malutki, ciasno bylo wszedzie, nie bylo miejsca na zadne galopady, tylko same esy-floresy, trzeba bylo mocno tymi konmi wykrecac, zeby sie gdziekolwiek zmiescic. Podobno z perspektywy widza przeszkody wygladaly latwo, (tiaaa, wlasnie takie sa najgorsze 😉) nie wrzucili poziomu ****, tylko ***, gdyz bali sie o bezpieczenstwo niektorych mniej "obytych" zawodnikow. Przeszkoda wodna byla ponoc wyjatkowo plytka, gdyz teren parku jest chroniony i nie wolno nigdzie konkretnie kopac, wiec zrobili cos "prowizorycznego".
Oprocz tego marudzili pod nosem o katering itd, ale wydaje mi sie, ze takie rzeczy nie beda was interesowac 😉
asior Ty bardziej w temacie, to może będziesz znała odpowiedź na moje pytanie z poprzedniej strony, które umknęło w natłoku innych postów 😉. Pytałam o to, dlaczego tylko Spisak pojechał na Igrzyska, czy reszta się nie zakwalifikowała i na jakiej to jest właściwie zasadzie 😉. Byłabym wdzięczna za odpowiedź  :kwiatek:
ciekawe czy dla koni takie burze braw idące falą od przeszkody do przeszkody też potrafią być motywujące w jakiś sposób, czy tylko go rozpraszają ❓

[quote author=Ktoś link=topic=815.msg1477843#msg1477843 date=1343739540]
dempsey, konie na tym poziomie to sportowcy z krwi i kości,też ich to motywuje,tez mają takie strzały adrenaliny,ze doping tylko to wzmaga.
[/quote]
czytalam gdzies, ze jest dokladnie jak pisze ktos- te konie doskonale wiedza o co chodzi, czuja i pomaga im doping. czytalam rowniez, ze z tego powodu nalezy wyjezdzac na zwycieskim koniu do dekoracji (wlasnie na tym, a nie na innym jesli sie jechalo na kilku) poniewaz one zdaja sobie sprawe z tego co sie dzieje i motywuje je to.
Jung zrobił sobie wymarzony prezent urodzinowy 🏇
To on ma urodziny? Pewnie przynioslo to mu szczescie 😀
Niemiecka Wikipedia twierdzi, że ma: [url=http://de.wikipedia.org/wiki/Michael_Jung_(Reiter)]http://de.wikipedia.org/wiki/Michael_Jung_(Reiter)[/url] 😀
2 x złoty medal to faktycznie całkiem miły prezent na 30ste urodziny 🤣
Ojjjj, zaloze sie, ze impreza bedzie przednia - dwa zlote medale i jeszcze ta trzydziestka 😀 Chyba polskie wesela beda na tym wymiekac 😉
asior   -nothing but eventing-
31 lipca 2012 19:31
asior Ty bardziej w temacie, to może będziesz znała odpowiedź na moje pytanie z poprzedniej strony, które umknęło w natłoku innych postów 😉. Pytałam o to, dlaczego tylko Spisak pojechał na Igrzyska, czy reszta się nie zakwalifikowała i na jakiej to jest właściwie zasadzie 😉. Byłabym wdzięczna za odpowiedź  :kwiatek:

Nie mielismy ekipy na MS ani na ME wystawionej, ani takiej, ktora by ukonczyla. Zagrana ekipa na tych imprezach, to prawo startu ekipy na IO.
Sa tez jakies inne formy kwalifikacji, ale nie wiem do konca o co chodzi, az tak sie tym nie interesowalam 😉
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
31 lipca 2012 19:36
A jest szansa że ktoś pojedzie na następne IO?
Ja mysle, ze powinnismy zrobic jakas re-voltowa zrzute na naszych forumowiczow 😉
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
31 lipca 2012 19:41
Miyako, jeśli ktoś wypełni minimum kwalifikacyjne i nasze władze sportowe go wyślą, to pojedzie. Dobrze kojarzę, że Kazimierczak wypełnił minimum, a nasze władze sportowe go nie wysłały??
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
31 lipca 2012 19:50
Nie chce mi się wierzyć że mamy słabych jeźdźców.  Cały czas chodzi o kasę, rząd woli pakować w durną piłkę. :/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się