PSY

Owsica jest już po kontrolnym rtg- staw zrasta się idealnie, nic się nie poprzesuwało. Od dziś bez opatrunków, jutro zaczynamy pływać  😉

Mia (jeszcze trochę przyćpana) pozdrawia i dziękuje za kciuki  🙂 Na pierwszym planie nasza chudziutka bezmięśniowa łapka.

Quendi nie wygląda źle 🙂 Cieszę się, że kciuki pomogły i dobrze się skończyło!
Quendi jaka ona pikna 😍 😍 😍 😍
no to właśnie gotuję kurze łapki... ciekawe co Czarny na to powie 🙂
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
24 lipca 2012 21:47
Pewnie oszaleje z radości 🙂
no dobra, a jakby im te łapki po prostu dać?
bez gotowania?
w końcu BARFowe jedzą całe. Kiedyś dałam grubemu i zjadł chętnie.
24 lipca 2012 21:50
I nic mu po tych łapach nie będzie, w sensie, że pożytek jest tylko z tej galarety. Wygotowany szpik i klej z chrząstek, magiczną moc ma właśnie ta żelatyna.
ja BARFowemu wilczakowi daję surowe, byłam przekonana że istotny jest sam fakt zjedzenia nóżki a nie czy ugotowane czy surowe, wszak zjada całe  🤔  a gotowanie odpada bo wcina samą surowiznę..
Pewnie oszaleje z radości 🙂

nie byłabym taka pewna, wczoraj kupiłam mu porcje rosołowe z gęsi i nawet nie tknął... jak zamieniłam na kurczaka to nawet się nie zastanowił i wciągnął całe 🙂
25 lipca 2012 07:49
Owsica basenowa  🏇

taa, pies wykąpany, pies nieszczęśliwy = kto pierwszy w największy szit  😵

dla mnie to z nóżkami jest bez sensu - tzn. jak jest kolagen w nóżkach po gotowaniu, to jest też przed.

edit. właśnie wróciliśmy ze spaceru.
Dziś też wspinaczki i pływanie.
Ach i skórowanie porzuconej "tratwy" - "ja nie dam rady? Ja nie dam rady?!"

Potem na chwilę w las i dzida, poszła suka  😵 coś zobaczyła. Łaskawie po paru minutach wróciła, ryj podrapany jeżynami, krople krwi  😁 tak się nakręciła, myśliwiec jeden, że tylko by tropiła i nie chciała wsiadać do samochodu z powrotem  🤬

za to jak padła w posłanie, to nie ruszy się do rana. O wiele lepiej to ich męczy niż 15km na rowerze  😀iabeł:

bo w holowaniu kija najważniejsza jest technika  😂

chodź skarbie bliżej brzegu

😀iabeł: - tzw. "chcesz w mordę?"

no prawie koniec pracy

łup - nara
Endurkana jednym ze zdjęć Twoja sucz wygląda jak skrzyżowanie piranii z kapibarą  🤣
Endurkana jednym ze zdjęć Twoja sucz wygląda jak skrzyżowanie piranii z kapibarą  🤣

😂

swoją drogą jutro sucz idzie na badania krwi i w piątek sterylka nas czeka.
Aż się trochę boję czy jej tam krzywdy nie zrobią. Niby rutynowy zabieg ale mimo wszystko  🙄
magija21   6 lat + vat :))
26 lipca 2012 10:40
Tak jak obiecałam, wstawiam małą śpiącą pociechę (w linkach, bo fotki duże) 🙂 :

1.
2.
3.

Przeszliśmy z Royal Canina na Acanę. W sklepie zoologicznym bardzo fajnie wytłumaczono nam, że Royal to jeden wielki marketing. Mają pokarm dla każdej z ras, a tak naprawdę czym ona może się różnić? Jakimś składnikiem x, którym jest nie wiadomo co 😉
Acana wydaje się OK, podobno ludzie produkujący ją są tak sfiksowani na punkcie psów, że swoje fabryki nazywają kuchniami 😀
26 lipca 2012 10:51
Endurka Twoja suka njest tak brzydka, ze az zajebista  😍
dziękować, dziękować 🙂

ale wiesz co, ona jest piękna  😀iabeł:
PumCass   zachowaj zimną krew!
26 lipca 2012 11:27

My się też ostatnio wodowałyśmy, ze znajomymi nad jeziorem  😀
Wilczyca to prawdziwa motorówka!  🤣

PumCass twój pies jest po prostu zjawiskowy. Zazdrość!
JARA łapki są szałem 🙂 od kilku chwil słychać tylko mlaskanie  😍
jest jakieś ograniczenie co do częstości podawania?
27 lipca 2012 19:26
Chyba nie ma, byle nie były podstawową karmą 😉 Obserwuj psa czy nie uczula go, jak kupa. Gorszy problem, że to jest trochę babrania przy robocie. Nóżki świńskie obiera się szybciej, ale dłużej trzeba gotować.

Moja kontuzjowana Bułeczka 🙁 Było podejrzenie złamania łapy, na szczęście prześwietlenie je wykluczyło. Nie chodzi, tam gdzie ją położę tam leży 🙁 Wyobraźcie sobie, że niosłam ją dziś na rękach do weterynarza. Waży 23kg, moje ręce odmawiają mi posłuszeństwa  😵

nie było tak źle z obieraniem, wyjęłam tylko długie kości. tym razem ugotowałam około 1kg łapek, mamy jeszcze 3 małe miseczki. Może następnym razem dołożymy świńskie jeszcze 🙂

co się stało bullce? smutna leżakuje 🙁
hej
Jaką rase psa byście polecili dla emerytów mieszkających w bloku?? prócz tak zwanych "sarenek". Labradory pewnie nie, bo muszą dużo biegać??
PumCass piękny pies. Wygląda jak wilk z lasu. Co to jest za rasa?? bo chyba nie taki  wilk jak te dzikie co??🙂
27 lipca 2012 19:40
Kilka dni temu zerwała pazura (widać na zdjęciu,najpierw pękł cały wzdłuż, a po tygodniu odlazł). Ale to nie od tego. Podejrzewam, że zeskoczyła z łóżka i niefortunnie stanęła. Łóżko mam nie wysokie, leżała na nim, usłyszała, że tłukę się w kuchni i już przyszła kulejąc. Wczoraj wieczorem kulała, a dziś przestała chodzić. Została wymacana przez weta i najbardziej bolesne okazało się dotykanie poduszek. Zanim poszłam do weta to sama ją obejrzała, czy nic się nie wbiło, ale mi nie pokazywała, że ją boli. Prześwietlenie nie pokazało złamań, idealne kosteczki, wszystko pięknie widać. Dobrze, że w samych psich stopach nie ma wiązadeł, są takie mirkowiązadła, których w razie zerwania się nie operuje. Podejrzewają, że albo wybiła jakiś staw albo coś naderwała. Ale musi ją bardzo boleć, bo ciągle leży. Po operacji żołądka czy po sterylizacji ledwo po wybudzeniu już chodziła i dokuczała. Dostała zastrzyk przeciwbólowy, od jutra tabletki.

Kalarepa wilczak czechosłowacki 😉
A polecam psa ze schroniska, najlepsze, najzdrowsze i najwierniejsze.
no tak ale psy ze schroniska też są różne a ja potrzebuje takiego co by za dużo nie chciał biegać i bardziej by wolał leżeć na kanapie.. Bo to dla moich teściów. Może jakiś mopsowaty??? A Teść to już nieco starszy człowiek. Więc nawet nie wiem w jakim typie szukać.
27 lipca 2012 20:02
Wiesz dzisiaj w schroniskach jest bardzo dużo wolontariuszy, którzy mniej więcej wiedzą jaki pies jaki ma charakter. Jest mnóstwo psów w domach tymczasowych, tam są sprawdzane w różnych okolicznościach. Albo zrób tak jak ja, daj ogłoszenie jakiego psa szukasz: płeć, wiek, charakter, wielkość.
http://www.dogomania.pl/forum/forums/97-Przygarne-psa

Też zależy czy Twoi teściowie chcą psa rasowego czy z pseudohodowli.
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
27 lipca 2012 20:14
no tak ale psy ze schroniska też są różne a ja potrzebuje takiego co by za dużo nie chciał biegać i bardziej by wolał leżeć na kanapie.. Bo to dla moich teściów. Może jakiś mopsowaty??? A Teść to już nieco starszy człowiek. Więc nawet nie wiem w jakim typie szukać.

przy mopsowatych jest sporo roboty jeśli chodzi o pielęgnacje okolic odbytowych i okolic oczu, ja polecam cavaliera, ale tylko ze sprawdzonej hodowli, ponieważ chorują na genetyczne mvd (Niedomykalność Zastawki Dwudzielnej Serca), więc lepiej mieć pewność, że rodzice są zdrowi. Niestety nie każdy chce na kanapowca wywalić od 1500 zł w górę
Mopsowate i inne krótkopyskie trzeba brać ze SPRAWDZONEJ hodowli, jest masa przypadków gdzie psy mają niestety problem z oddychaniem, za długim podniebieniem czy ulewaniem. Myślę, że podrośnięty ułożony piesek byłby najlepszy - dużo osób bierze psy do siebie na tzw. dom tymczasowy na odchowanie i szukają mu domu ucząc go "manier", możesz poszukać też w schronisku. Tylko tam nie wiadomo, jak z zachowaniem takiego psa zazwyczaj.
Ja się tym "zajmuję" więc z pseudohodowli nie wezmę.. szukam raczej jakiegoś psa w typie, często ludzie psy oddają za darmo przecież albo właśnie ze schroniska. A prezentu za 1500zł im robić nie będę, bo poprostu tyle nawet nie mam. Tylko poprostu szukam informacji w internecie na temat tych małych psów, co by się zorientować jaki pies byłby dla nich dobry bo im trzeba bardziej takiego leniucha. Dzięki Wam wiem już że mopsowate odpadają. Dziękuję  :kwiatek:
kalarepa myślisz, że starszym ludziom będzie starczyło siły na szczeniaka? Szczeniaki są absorbujące i pobroić lubią czasem 😉 Oczywiście nie mówię, że są źle. Ale osobiście proponuję psiaka ze schroniska. Jak mówiła JARA, wolontariusze znają psy i wiedzą jakie mają charaktery (przynajmniej niektóre), dodatkowo wejdź na kilka stron z ogłoszeniami adopcyjnymi. W ogłoszeniu jest opisany charakter.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się