PSY

Czy znacie jakąś godną polecenia hodowlę labradorów? Pytam na razie orientacyjnie, w przyszłości rozważam kupno psa tej rasy.
Mam pytanie czy znacie może kogoś kto ma na sprzedaż psa rasy chihuahua krótkowłosy? może być z rodowodem albo po rodzicach z rodowodem ale szczeniaki bez, rozważam kupno tych słodkich psiaków

cena najlepiej do 800zł
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 lipca 2012 20:57
Rozważasz kupno kundla, bo za 800zł ciężko znaleźć rodowodową cziłkę. Chociaż na Allegro właśnie jest taka na sprzedaż

http://allegro.pl/chihuahua-z-rodowodem-zkwp-i2485996173.html
http://tablica.pl/oferta/chihuahua-z-metryka-fci-ID1cLCx.html
kundla to aż tak bym nie nazwała bo nie chce mieszańca, po prostu bez rodowodu jeszcze znajdę do takiej ceny tak to przeważnie po 1200zł w górę

dziękuje bardzo za linki, ta na allegro prześliczna
Minęły dwa tygodnie od operacji, byłyśmy dziś na zmianie opatrunku i wszystko jest na dobrej drodze, za tydzień jedziemy na zdjęcie kontrolne i jeżeli wszystko będzie ok ściągamy opatrunek i zaczynamy pływanie  🏇

Dziś będąc u naszej wetki pierwszy raz w życiu widziałam na żywo flata.. piękne psisko  🙂
17 lipca 2012 21:30
angelika95, każdy pies bez rodowodu jest oficjalnie kundlem 😉 Zamiast wspierać pseudohodowle lepiej adoptować, np ostatnio we wrocławskim schronisku była przepiękna suczka papilonka.
jara no właśnie tak myślałam, że pies bez rodowodu to też kundel 😀 mam już dwa, a jednak ta rasa mnie urzekła i chyba nie odpuszczę javascript:void(0);
17 lipca 2012 21:44
Jeśli Ci bardzo zależy to poszukaj na forach adopcyjnych albo forach cziłkowych, czasem może jakiś pet się zdarzy (pies z rodowodem, ale np o wadliwym umaszczeniu).
Czasem na forach adopcyjnych są do wzięcia, takie najbardziej potrzebują pomocy. Szkoda dać za psa bez rodowodu osiem stówek i nakręcać komus biznes, często w piwnicy czy chlewie.

O, a tak wyglądała papilonka od nas 😉 Nadal do adopcji na mikropsach.
od kilku dni jestem posiadaczką tej pięknej suni  😍

i mam jedno pytanie...
bo odnośnie szkolenia mam wsparcie internetowe plus sama jakies tam pojęcie....
jakieś, bo jeszcze się uczę... kiedyś pracowałam z psami, ale było to X lat temu,
a jest to mój pierwszy WŁASNY psiak... ale jedno mnie denerwuje...

mam stajnię, ok 65 koni
konie w treningu są u mnie werkowane co 4-6 tygodni
klacze hodowlane co 2-3 miesiące, ale teraz mamy tak mokro,
że właściwie wszystkie konie musza być robione co 3 max 4 tygodnie  😫
ale nie o tym...

na podwórku jest błoto, kowal robi w ciągu tygodnia OKOŁO 10 koni (40 kopyt!)
zawsze sprzatało się to, ale wiecie - błoto wiele "wchłania" (zwłaszcza z ostatnich X lat)
i mimo iż ja nic nie znajduję to Missy dziś przyniosła mi z 10 kopyt  🤔
tzn nie przyniosła - ja jej zabrałam...  😵

ale w pewnym momencie zastanowiłam się nad tym czym jest to kopyto...
no, widomo - mega przysmakiem i radością dla niej, ale poza tym?
mi się to wydawało obrzydliwe, wstrętne i fuj...  👀

ale z drugiej strony kupiłam jej suszone świńskie uczy i kurze łapki jako przysmak  🤔wirek:

wiec stwierdziłam, że chyba kopyto nie jest większym obrzydlistwem niż to  😜

ale potem zostałam opierniczona, że bedzie po nich wymiotować...
i już totalnie nic nie rozumiem  🤦 
Jara urocza strasznie, jeszcze raz wielkie dzięki poszukam po adopcyjnych 🙂
analop, kiedyś w jakiejś końskiej gazecie (chyba świat koni) pisało, że psy nie powinny jeść kopyt, ponieważ jest to szkodliwe. Jutro przeszukam gazety i może coś więcej znajdę 😉
byłabym strasznie wdzięczna  :kwiatek:

najpierw jej zabraniałam, ale później przestałam rozumieć w czym kopyta (jako gryzaki) sa gorsze niż kurze łapki, świńskie uczy czy inne "syfy"  😡
analop to jest Leonberger?  😉
nie wiem jak kopyta, ale wiem, że psim przysmakiem (przynajmniej tak słyszałam i mój pies to potwierdza) są strzałki. Pytałam kiedyś kowal o ich szkodliwość, powiadział ze psy je lubą bo mają dużo soli mineralnych i smakowity zapaszek, ale są bardzo ciężkostrawne wiec mogą je jeść, ale w minimalnej ilości.

edit: w czym są gorsze?? przecież cały czas się kiszą w marynacie z pysznych końskich bobków 🙂. Mój pies perfidnie czatuje kiedy czyszczę kopyta i próbuje wyżreć wszystko co wypadnie z rowków.
Czy jest wśród forumowiczów osoba posiadająca psa rasy shiba inu?
Mamy tu specjalistę od dogoterapii?
Czy jest wśród forumowiczów osoba posiadająca psa rasy shiba inu?

Nie wiem, ale podłączam się do pytania.  :kwiatek:
18 lipca 2012 10:03
Sierra, jak wystawa?

edit: w czym są gorsze?? przecież cały czas się kiszą w marynacie z pysznych końskich bobków 🙂

moje się nie kiszą, są 24h na pastwisku  😉
hmmm, ale z drugiej strony - kury i świnie też się kiszą, i to w większej ilości bobków niż słomy  😉

analop to jest Leonberger?  😉

Grmanischer Baerenhund  🙂
http://www.baerenhunde.de/
Harley na wystawie w swojej klasie spisał się na medal, dosłownie 😉

Co prawda był jedynym appenzellerem na CACIB'ie w Warszawie (szok! 😲 ), i początkowo zachowywał się jak pies szkolony do walk a nie jak miły towarzysz, to na szczęście na ringu zachował się jak anioł.  😀

Ładnie równo biegł, ładnie stał, dał sędzinie cały się obmacać i pokazał zęby jak na prawdziwego gentlemana przystało. I choć temperatura w słońcu wynosiła dobre 30 stopni, jak bez żadnego pytania owa dzielna kobieta zaczęła majzlować w pysku Harleya, miałam wrażanie że zrobiło się jeszcze goręcej. O dobre 10 stopni mi temperatura skoczyła!  😵 

Efekt końcowy: ocena doskonała i złoty medal, I lokata, NJwR, BOB i pochwała za miły charakter i doskonałą kondycję psa (tak myślę, bo oceniała nas Słowenka i zrozumiałam tylko kilka słów z kontekstu, rosyjskobrzmiącego kontekstu 😉 )

Oczywiście, zdaje sobie sprawę że nie licząc oceny (i dobrego opisu), to pozostałe tytuły dostaliśmy "za stawiennictwo", ale to zawsze i tak miło: taka nagroda za trud przygotowania i pokazania appenzellera na ringu. A kto wystawiał, to wie, że to nie taka prosta sprawa przy ich charakterrrku  🤬 
18 lipca 2012 10:16
Sierra, no i teraz powinnaś dostać kopa w dupe z pół obrotu! A wiesz za co? Nie chce mi się szukać, ale mniej więcej przytoczę Twoje słowa "ale ja nie wiem czy on sie nadaje, nie wiem czy go wystawić, a jak on jest brzydki i pokraczny?"  🤬  😁
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
18 lipca 2012 10:16
Sierra brawo dla CZekoladki 🏇 🏇 🏇
Analop sliczna mała!
Jara skąd mogłam wiedzieć, że nie jest!? Całe życie tylko molosy i molosy, TTB i TTB, boksery, cane, cane i boksery a tu nagle szwajcarski burek do bydla. I bądź tu mądry i pisz wiersze  🤔  😁

Teraz już wiem, że jest bardzo poprawny i że się podoba, ale przede wszystkim puchnę z dumy jak udało mi się go zsocjalizować do tego czasu. Jak przypomnę sobie niektóre apkowe obrazki z różnych ringów, gdy dopiero oglądałam tą rasę: powarkujące na ludzi, nie dające obejrzeć zębów, próbujące się spiąć na ringu psy, szarpiące się na dławikach... Ba! Jeden był wystawiany na wywijanej już na ringu na szybko swojej kolczatce  😲 Te psy cholernie trudno przekonać do obcych a na inne psy są cięte że hej. Wystawianie ich to zazwyczaj nie taka prosta sprawa... Takie wredne z nich Burrosławy 😉

A i mój dał mi się we znaki, jak weszliśmy na teren wystawy i szajba wzięła górę. Bo psy, bo suki, bo wszystko  🙄 Na szczęście ochłonął w porę, a ja z nim 😉
nie wiem czy jest jakiś forumowy shiba inu, ale znajoma jest hodowcą a ja bardzo polubiłam te rasę 🙂

mogłabym miec takiego szybowca, mimo że nie przepadam za małymi psami  🤔wirek:
gdzie kupie taką smycz?

Kiedyś takie smycze widziałam na samie w Auchan 😉
nie wiem czy jest jakiś forumowy shiba inu, ale znajoma jest hodowcą a ja bardzo polubiłam te rasę 🙂

mogłabym miec takiego szybowca, mimo że nie przepadam za małymi psami  🤔wirek:

A koleżanka- hodowca ma jakąś stronę internetową?  :kwiatek:
maleństwo   I'll love you till the end of time...
18 lipca 2012 11:24
xMonix, jako, że to moje zdjęcie, to się wypowiem - tę kupiłam w Tesco 😉
identyczną widziałam w lokalnym "wszystko po 5,99"
Sierra, gratulacje! 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się