Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Klami w brązie będzie pięknie! Ogrzasty wygląda cudownie!
Niby wiem no, ale najbardziej dołuję się tym, że w tamtym roku jeździło mi się miło, i nawet jakoś to wyglądało. A teraz to jestem dupa a nie jeździec  🤔
Fantazja mówiąc krótko zwięźle i na temat... on się wścieka, ja się wściekam i generalnie nic z tego nie wychodzi. Aczkolwiek już niedługo będę miała prawdopodobnie pomoc z ziemi, więc mam nadzieję że się ogarniemy (a raczej ja...)
wątek zamknięty
Oooooo jakie wodne foty zdominowały 😀

W poniedziałek jedziemy z J na Służewiec. Niestety.
wątek zamknięty
Jasnowata, co się dzieje?
wątek zamknięty
Ciągle to samo. Koń pochodzi dwa dni z rzędu i noga zaczyna bolec. Pod pierwszym nakostniakem z dnia na dzień zrobił się kolejny. Boję się jutro jechac, żeby nie zobaczyc kolejnego wytworu, bo nie byłam u J od niedzieli.
wątek zamknięty
Forta, dzieki. Na razie wciaż nie zdecydowałam który brąz. Tak, calutki sprzet do wymiany. Ech.... wyczuwam bankruta.

Zairka, dzieki. Ten wiśniowy brąz jest piekny, ale troche sie go boje. Samo siodło jest przesliczne, ale obawiam sie, że jak założe siodło, ogłowie, popreg z fartuchem i napiersnik to bedzie.... za wisniowo. Plus nie dopasuje żadnych ochraniaczy / czapraka do tego tak zeby miało to sens.
Pączunio sie zaprezentuje jesli wszystko pójdzie pomyslnie. 😉 O ile dopisze nam szczescie to za jakieś 2-3 tyg.
A jak tam kara rekonwalescentka ?? Kiedy na chodzie bedzie ?

Shantowa, dziekujemy. 😉

Mąka, dzieki.
Niepotrzebnie sie spinasz. Jak cżłowiek za bardzo chce to nigdy nic nie wychodzi. Tak jest zawsze. Odpuść, rozluznij sie, może na chwile obniz poprzeczke. Zeby odzyskac pewność i przyjemność z jazdy. 😉
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
11 lipca 2012 20:07
Klami zacytuje sama siebie z poprzedniej strony 😁
[quote author=Libella link=topic=79631.msg1457741#msg1457741 date=1342004769]

Zairka a jak tam Wam idzie rekonwalescencja? Bo już chyba do przodu, co? 🙂

Ciągle coś się dzieje, że nie możemy się do końca wygoić i tak sie ciągnie  🙄
Wsiadam już na stępo-kłusy i wychodzi na padoczek sama na godzinę.
W jednym miejscu po wypalaniu dzikiego mięsa,  jeszcze nie do końca się wygoił strup i czasami sie rozwala i krwawi.
Najśmieszniejsze jest to że, w stępie i klusie jest czysta a w galopie ta noge oszczędza 🙄
[/quote]
wątek zamknięty
Klami, ale piękne zdjęcia, ło matko! Super śmigacie, aż chciałabym was kiedyś zobaczyć "w realu" 🙂

Jasnowata, trzymam kciuki za zdrówko!

Zairka, nie mogę się doczekać przyjazdu Zaira  😍

A my się z Dzionkiem ujeżdżamy. Jednak ta czerwcowa przerwa dała nam w kość i trzeba wrócić do podstaw. Już chyba Libella ostatnio to pisała, ja tylko potwierdzę - trudne to jeździectwo 🙂
wątek zamknięty
Mąka, skąd ja to znam..... ale wiedz, że będzie lepiej, cały czas będą wzloty i upadki
wątek zamknięty
Klami właśnie dlatego w ramach luzowania głowy swojej (a również Młodziana) nie było mnie w stajni dzisiaj, jutro też mnie nie będzie, a i nie wiem czy w weekend pojadę 😉 Musi się nam zacząć znowu chcieć.
Fantazja niestety tak to jest w pracy z żywymi zwierzakami 😉 Ale mam nadzieję, że szybko kryzys nam przejdzie

A ja jutro jadę do mojej poprzedniej stajni w odwiedziny. Nawet nie wiecie, jak bardzo się cieszę  💃
wątek zamknięty
Zairka, kurcze... ale macie pecha. A tak właściwie to wiadomo juz dlaczego tak sałbo sie goi ?? Cos mi swita, że badałas ją w kierunku czegos ??

Dzionka, dziekujemy. Zapraszamy. 😉 Sami mam nadzieje niedługo zaczniemy bywać w róznych okolicach kraju, również Wawy, na zawodach.

Mąka, i bardzo prawidłowo. Trzeba spuscic cisnienie.
wątek zamknięty
Jasnowata, trzymam kciuki, żeby niczego nowego Jasny nie miał i żeby wszystko się ułożyło!
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
11 lipca 2012 21:51
Zairka, kurcze... ale macie pecha. A tak właściwie to wiadomo juz dlaczego tak sałbo sie goi ?? Cos mi swita, że badałas ją w kierunku czegos ??

Miała mieć badania w kierunku cukrzycy, ale.... właścicielka stwierdziła że to zbędne... 🙄

aaa ja chce już wrzesień!!! 💃
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
12 lipca 2012 06:02
Jasnowata-trzymam kciuki. To rysiki?
Klami, Forta-piękne konie i fotki  😜
Mąka-mam nadzieje, że to przejściowy kryzys. pogoda jest teraz ciężka to i koniom się udziela  😉

Wiecie co, nade mną chyba na prawdę ciąży jakaś klątwa wyjazdowo-zawodowa  😵 W sobotę mamy zawody, koń pracuje super, chciałam się zmierzyć z Nkami i co? Nie dość, że nie wystawiono mi jeszcze 3 klasy, mimo wysłania dokumentów ponad 1,5 miesiąca temu (uwielbiam LZJ  :ke🙂 to wczoraj wieczorem uderzyłam się w kamienny schodek z takim impetem, że odkroiłam sobie koniuszek małego palca  🤔 Na razie nawet w klapkach boli, próbowałam wcisnąć jakieś rozczłapane adidasy i omal nie zemdlałam z bólu. Nie wiem czy w sobotę uda mi się założyć oficerki. Normalnie jest mi smutno  🙁 Macie jakieś sposoby na szybkie zagojenie rany i zniwelowanie bólu?  :kwiatek:
wątek zamknięty
Milusia,
ja mialam pare lat temu niemile spotkanie z kopytem w skutek czego stracilam natychmiastowo paznokiec na duzym paluchu. Kazde zalozenie butow bylo z zacisnietymi zebami,chodzic sie prawie nie dalo(paprajaca sie rana i zielono fioletowy opuchniety palec),ale ...nastepnego dnia po wypadku wcisnelam sie w sztyblety i normalnie jezdilam bo w czasie jazdy palec wcale nie bolal 🙂 sprawdz ,moze i u Ciebie bedzie podobnie,a zamiast oficerek wykombinuj latwiejsze w zakladaniu sztyblety.
wątek zamknięty
milusia, trzymaj się dzielnie i nie daj się. Tylko niech Ci się stopa wygoi - nie kombinuj nic na siłę.
Ja w sumie też mam pecha - jak mi koń ostatnio zaczął fajnie chodzić, to wczoraj z kumplami zorganizowały sobie wycieczkę z padoku i rozkładanie ogrodzenia na części pierwsze. Gdzieś wsadził tą swoją durną girę i dwie dziury ma - nad koronką i w pęcinie. Efek - kulawy w pień...
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
12 lipca 2012 08:20
Macie jakieś sposoby na szybkie zagojenie rany i zniwelowanie bólu?

Zebrać dobrą przygarść pajęczyn najleopiej z kurzem, przeżuć miękisz z kromki chleba i zagnieść z pajęczynami. Zakleć tym ranę i po 1 dobie śladu nie będzie.
wątek zamknięty
12 lipca 2012 08:31
kasska-hm, na razie to nawet ja założę buty sportowe boli jak...no bardzo boli  🙄 ale do soboty jeszcze jest czas. Jestem dobrej myśli  🙂
epk-o masz! a to łobuzy, mam nadzieję, że to tylko powierzchowne rany i nic mu poważnego nie jest. Z dwojga złego to wolę być jednak kontuzjowana ja niż miałby to  być koń  😉
ElaPe-jeśli maść antybiotykowa mi nie pomoże to przyrzekam, że w ramach desperacji wypróbuję Twój sposób  🍴
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
12 lipca 2012 08:33
milusia, kiedy te pajęczyny z chlebem to był bardzo popularny i ponoć bardzo skuteczny sposób na rany wszelakie... w XVII wieku 😉
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny, kciuki jak najbardziej wskazane.
Milusia, nie wiadomo, raczej nie, ale wszystko się okaże w klinice. Na razie dowiedziałam się, że to "bardzo nietypowy przypadek".
wątek zamknięty
12 lipca 2012 13:42
Livia-hmm brzmi ciekawie  😉 ale zawody odwołano, tak więc zostanę przy maści antybiotykowej  🙂
Jasnowata-trzymam kciuki, wiem jak to jest żyć nie wiedząc tak do końca co dolega Twojemu zwierzakowi, to chyba najgorsze co może być  🙄 Trzymaj się, musi być dobrze  :przytul:
wątek zamknięty
milusiu, generalnie jestem za tym, żebyś wyleczyła nogę, ale jak Ci zależy to może spróbuj kupić plastry żelowe (jeśli masz na palcu ranę), takie okrągłe, są w róznych rozmiarach - coś w tym stylu: [url=http://www.allecco.pl/produkt-Materialy_opatrunkowe_3M_VISCOPLAST_Plastry_zelowe_na_pecherze_duze_4_szt_-65433,1126.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-07&utm_content=65433#nclid=23d169575c93ae204728de87a3ab807a]klik[/url] a potem potraktować to zamrażaczem w sprayu dla sportowców, uśmierzy Ci ból na myślę 1-1,5h. Jest to jakaś opcja, ale nie gwarantuję, ze zadziała... 🙁
wątek zamknięty
Zairka, aaaaha. Rozumiem, chociaz nie rozumiem. No, ale tak juz bywa.

wątek zamknięty
milusia, no to szczęście w nieszczęściu, teraz przynajmniej nie musisz się złościć o przepuszczone zawody na palec 😉
Nie tak dawno sama miałam pokiereszowany, z resztą żaliłam się tu w wątku. Boli toto masakrycznie 🙁
[sub](Wrażliwi nie czytać: u mnie spuchło tak, że aż popękała na samym palcu i okolicach skóra, a paznokieć podniósł się o pół centymetra w górę, teraz odrasta nowy normalnie i mam malowniczy schodek) [/sub] 🙄

Dziś mój blondyn przyprawił mnie i busch o atak ciężkiej głupawki, która nie chciała nam odpuścić dobry kwadrans. Cynamon na padoku zarzucił sobie tył derki siatkowej na grzbiet, z daleka świecąc swoim wielkim karym tyłkiem. Idziemy zgarniać szkapety z trawy, blondyn zobaczył Cynamona i mówi: "Ej dziewczyny, Wasz koń chyba zdjął sobie majtki"  😂

Pogoda odpuściła i można przyjemnie pojeździć na zewnątrz. W ogóle nawet (odpukać!) owady ostatnio też odpuściły - komarów nie ma, pojedyncze jusznice i z rzadka zaplącze się pojedynczy meserszmit (bąk bydlęcy?). Za to zachody słońca odstatnio wyłącznie w wersji promocyjnej - złote kolory, dziwne chmury, przepięknie 🙂 Muzyka w uszach, dobry koń pod dobrym siodłem i to jest po prostu to 🙂

Złoty Qucyk & Quanta & Queen:

No i jakieś wesołe gadki ze Skwarem:

wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
12 lipca 2012 20:50
Forta  ale sympatyczne fotki  😜
milusia aby szybko się zagoiło  :kwiatek:
Jasnowata trzymam mocno kciuki!
Zairka, ale on milusiński  😍
Quanta jakie wesołości 🙂

A ja mam multum zdjęć z dziś 🙂 Wiedziałam kiedy Brunatnej wcisnąć aparat bo dziś Lolesław był bardzo fajny. Niestety ja przekąbinowałam i przez chwilę nie było miło ale później już lepiej 🙂

próby juliadny w zrozumieniu kręciołków w stepie

wątek zamknięty
juliadna twoje konisko jest po prostu cudne 😉

My w końcu wracamy. Do lekkiej pracy, ale już pracy a nie zbijania bąków. Ącki nie zapomniał co to dragi i z utrzymaniem normalnej prędkości przed i po miałąm lekkie problemy:

Nikomu naprawdę nie życzę "przygód" ze ścięgnami...
wątek zamknięty
Wow... jaka "fulka" nad drągami. Hahahahaha
wątek zamknięty
xxagaxx, super wyglądacie!
wątek zamknięty
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
13 lipca 2012 09:06
xxagaxx - co to za siatka na oczy?
wątek zamknięty
Xxagaxx niezły pączek z tego Twojego Ąckiego  😁 fajnie wyglądacie!
wątek zamknięty
Dziewczyny ja złamałam sobie duży palec u nogi chyba gdzieś w domu. do dzisiaj nie wiem jak to się stało 🙂 być może jak wchodziła pod prysznic? W każdym bądź razie chodziłam i jeździłam że złamanym palcem kilka dni zupełnie o tym niewiedzac. Dopiero po kilku dniach kiedy nie mogłam już chodzic poszłam zrobić rtg no i wyszło że złamany, a ja już zaczęłam podejrzewać jakąś chorobę  🙂 Jakie było moje zdziwienie kiedy usłudzałam ze palec złamamy, lekarz pyta jak sie to stsło, w jakich okolicznosciach a ja sie na niego patrze i mowie ze nie wiem. Oczywiście na konia nadal wsiadałam i żyje a paluch nsdsl ładny i prosty 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.