Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Fantazja, Nie musisz czytać pw. Informacja została podana w tym wątku, gdzieś w połowie strony:
http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,784.1110.html

wątek zamknięty
Sankaritarina, dzięki, nie zaglądam tam... ale Cobrinha już mi napisała 🙁
wątek zamknięty
Cobrinha bardzo współczuję. Trzymaj się dzielnie.
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
08 lipca 2012 17:07
Zaireczko zgadza się! 🙂 Bardzo go lubię w tym komplecie  😎 A jak Zair?

Zair wraca dopiero we wrzesniu ale za 3 tygodnie jade w odwiedziny do niego 😅
Za to chyba sie złamie i tez zainwestuje w emeralda 😉
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
08 lipca 2012 17:17
Zairka o fajnie! to wymiziaj go! Ha! w stajni znajoma też się zasadzała ;p
wątek zamknięty
Mam zdjęcie z wczoraj

i sprzed kilku miesięcy jakieś

wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
09 lipca 2012 09:37
Fantazja-na tym drugim możesz kogoś nabrać, że to Fantazja  🙂 (Co to za ochraniacze?)
xxmalinaxx-jak tam poszły zawody? melduj nam szybciutko  😀
wątek zamknięty
milusia, no faktycznie 😉  a ochraniacze to przody Professional Choice, tyły WW Double Lock

wiecie co? moja szefowa napisała notkę na fejsie na swojej stronie, gdzie pisze, że jest zadowolona z zawodów, koń na którym jechała pierwszy raz Inter II szedł bardzo fajnie, choć jeszcze wszystko do podszlifowania, ale lody przełamane, jest bardzo szczęśliwa, dziękuje swoim rodzicom, trenerce, chłopakowi i 2 groomom: mi i jeszcze jednemu....
poczułam się potrzebna i miło mi się zrobiło, że wyróżniła także mnie  😀 
wątek zamknięty
milusia ciężka walka 😉
Pierwszego dnia w N był mocno usztywniony, wynik końcowy miałam 60% z groszami, mniej niż bym chciała - no ale trudno. C przejechałam ze spłoszeniem i pięknym baranem przy drugiej lotnej zmianie  🤣 Ogółem wywalczyłam 58%, jak na pierwsze C mnie to zadowala, a że koń głupiał - no trudno.

Drugiego dnia jechałam już tylko N, w połowie przejazdu rozpętała mi się burza - moje szczęście xD, a to odbiło się dość mocno na wyniku i 59%.
Niedzielnego N trochę nie rozumiem, zresztą nie widziałam protokołów, niestety, w każdym razie tylko 57%, a jechało mi się najlepiej z tych wszystkich przejazdów.
Ogółem jak zwykle po zawodach, dużo do poprawy, ale sam koń się spisał, zobaczymy, co będzie dalej... Okazja do poprawy wyników nadarzy się za 3 tygodnie, więc już niedługo 😉

EDIT
Przejazdy mam nagrane, w wolnej chwili wrzucę na yt 😉
wątek zamknięty
Zairka do września już blisko  🙂
Fantazja jaki słodki kucor!
Xxmalinaxx ważne, że do przodu, zawsze jest nad czym pracować 🙂 Wrzucaj filmiki!

A ja miałam ostatnio sporo przemyśleń i dochodzę do wniosku, że jazda konna to hardkorowo trudny sport 😉 Chwila nieuwagi i człowiek zaczyna robić takie błędy, że aż strach... 😉 Także jestem na etapie przywracania się do stanu używalności... I nawet załapałam się na fotę z tego procesu 😉
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
09 lipca 2012 12:41
Fantazja-super  😀
xxmalinaxx-najważniejsze to próbować, walczyć i wyciągać wnioski  😉 Błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi. Zawsze jest coś do poprawy, ale fajnie, że konisko Ci się spisało i jesteś zadowolona. Czekam na filmiki  🙂
Libella-ale dużyyy zwierzak. No i masz racje to hardkorowo trudny sport!
wątek zamknięty
o Libella super Cię w koncu widzieć na koniu!  😀
wątek zamknięty
Milusia no zdecydowanie wyższy od Libelki 😉
Forta hehe, super siedzieć na miłym koniu 😉 A co u Wróbla słychać? Muszę się do Was kiedyś w odwiedziny wprosić 🙂
wątek zamknięty
To sobie na zawody pojezdziłam... jak nic. Kon skacze jak szalony, pracuje fantastycznie.... ale trzeba zmienic siodło, wiec za chwile bede bankrutem totalnym...... za nic nie wysupłam kasy na zawody. :/

xxmalinaxx, super ! Grunt, że pozytywnie i do przodu. Wiesz nad czym musisz pracowac, wiec do dzieła. Nastepnym razerm bedzie jeszcze lepiej. 😉
wątek zamknięty
Libella,
o wow, nie poznałam! 🙂
wątek zamknięty
Libella, hardkorowy, ale i uzależniający strasznie. Fajnie Cię widzieć na koniu 🙂

Fantazja, fakt, bardzo miły gest 🙂 Ja to z niecierpliwością czekam, aż gniada do Ciebie przyjedzie, mam nadzieję, że nas tu po uszy pozalewasz zdjęciami, masz spoko fotografa tam na miejscu, łapie bardzo dobre chwile 🙂

A propos chwil i łapania 😁 mam wspomnianą wcześniej próbę szybkiej sesji ogłowiowej, było już dość ciemno, koń świeżo po wykąpaniu, ale chciałam sprawdzić rozmiarówkę i przy okazji coś ustrzelić. Eno - zdrabniany ostatnio przez mojego faceta do Enenka 🙂 - ma zaiste telent do pozowania 🤣

Ubieramy na szybko ogłowie, uwiąz na szyję, konia przed stajnię, już widzę, jak da radę chociaż na chwilę go czymś zając i skupić 😵

Quanta: Eno, słuchaj uważnie, bo nie będę powtarzać 😉 Taka jest instrukcja pozowania - uszy do przodu, patrzysz w tą stronę, spróbuj przez chwilę nie przeżuwać i w ogóle oddawaj co tam za siano chomikujesz w policzkach:

Eno: Tak jest dobrze? Przecież pozuję!

Quanta (atak śmiechu): To się nigdy nie uda 😁

Eno: Ja mam i tak lepszy pomysł na pozowanie, zobacz:

Eno: No głaskaj konika! Konika się głaska i mizia:

Oj Skwarowi o wiele łatwiej zrobić dobre zdjęcie 🤣 On się od razu naskwierczy na coś i udaje szampiona, a tu jak widać 🤣
Udało się zrobić cudem kilka w miarę ogarniętych, rezultaty zaraz wrzucam do ogłowiowego 😉

wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
09 lipca 2012 18:48
quantanamera 3  😜 Przepiękne! Ale się uśmiałam  😂 Za to przykuwa uwagę tajemniczy tatuaż  😎 nie wiem jak ja to zrobiłam że go dopiero teraz zauważyłam.

wątek zamknięty
quanta ogłowie cudo 😉 Ha! Gdyby nie juliadna tatuażu bym nie zauważyła.. Tajemniczy niczym "dziewczyna z tatuażem" 🤣
wątek zamknięty
Libella, na początku pomyślałam że na Dzionku jeździsz, co za konia dorwałaś?
Klami, to jeszcze nie koniec sezonu, zawody są cały rok, jeszcze wiele wiele przed Wami
quantanamera, możliwe że gniada przyjedzie transportem 18 lipca - 20 lipca, jeśli drugi transport nie będzie nic miał w najbliższym czasie lub będzie droższy
a fotograf to ja  😁  i czasami autowyzwalacz (czy jak to się tam nazywa)
będzie mi ciężko robić "nam obojgu razem" zdjęcia
ale poproszę kogoś kto strzeli kilka
fotorelacja będzie na pewno
ogłowie fajne, to BR?
wątek zamknięty
Kasska, co, za dużego konia mam pod tyłkiem? 😉
Fantazja muszę się temu Dzionowi przyjrzeć, bo z nim bym go nie skojarzyła  😁 A dorwałam Najgrzeczniejszego Konia Świata 😉 Już kiedyś, daaawno, daaawno temu na nim jeździłam. Wałach znajomych, teraz go sobie poddzierżawiam.
Quanta i to jak uzależniający 😉 Pięknie mu w tym ogłowiu!
wątek zamknięty
Libella Super zobaczyć Cię na koniu ;-)

Quanta Ledwo koń zajeżdżony, ale ogłowie munsztukowe już czeka,...  😎
wątek zamknięty
juliadna, łooooo, toż ja dziarę noszę już prawie pół mojego życia 😁 Jak sie mi kiedyś uda, to bym ją przepuściła od szyi aż do kostki, taki tribalek to by było coś 😎
A trzecie foto, no cóż, zapozował  🙇

Fantazja, naprawdę Ty sama? 😲 No to podwójny respekt, bo właśnie na zdjęciach łapiesz fajne chwile. Takie reporterskie te fotki, na każdej się dzieje jakieś story, uwielbiam takie zdjęcia oglądać.
Ogłowie BR 🙂

Petit., to akurat nie na niego 😉 Rudzielec niedługo dorośnie, ale potrzebny był model na rozmiarówkę. Jemu zafunduję jakieś zwykłe, chociaż ten munsztuk ma taki myk, że mu można odpiąć dodatkowy pasek wędzidłowy i używać jako zwykłe ogłowie.
wątek zamknięty
a ja dziękuję Ewuś za przemiłe popołudnie i pyszne ciasto  :kwiatek: no i niedługo zarzucę Was zdjęciami Wróbla

Libella przyjeżdżaj koniecznie, tęsknimy za Tobą
wątek zamknięty
Quanta A dlaczego  dla tego zwykłe? Ślicznie mu w nim, więc zostaw dla niego ;-) A Rudemu kup ciemny brąz z diamentami w kolorze topaz  😎
wątek zamknięty
Fantazja, ech.. niby tak, ale ech. Teraz sie tak fajnie dotarlismy, wszystko jest super. Szkoda, szczególnie, że ogólnie jest mało zawodów w kalendarzu. A sezonu halowego nie lubie. :/

Mam zdjecia z treningu. 😉 Tzn. fizycznie jeszcze nie, bo pan fotograf nie chce dać. 😉 Kiedys beda. 😉
wątek zamknięty
Klami a w jakie siodło celujesz?

my mamy zajawkowe od Ewuś  :kwiatek:
wątek zamknięty
Fistaszkowe fotki z roboty

wątek zamknięty
Forta, Stubbena, bo oferta okazała sie najciekawsza finansowo-organizacyjnie. Mam nadzieje, że któryś model mi przypasuje. W tygodniu zaczynamy testy.
wątek zamknięty
milciaaa Jaki ten Twój fistaszek ładny i błyszczący. No i nawet ładnie kroczy.
wątek zamknięty
Quanta uwielbiam twoje dopiski  😀 Karol pięknyy  😍 .
Forta boskie !  😂
milciaaa Jaki ładny ten twój fistaszek  🙂 .
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.