Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)
quantanamera, OMG jaki ten Skwar jest pocieszny! more!! 👍
archeo trzymam! mam nadzieje ze to jakas prozaiczna glupia sprawka - delikatne podbicie czy cos w ten desen...
wątek zamknięty
archeo Ojej...trzymam podwójne kciukasy!!
Ostatnio Was trochę poobserwowałam juz było u Was tak fajniem, a tu taka beznadziejna sytuacja.
Podoba mi się Twój zwierz, zdrowia!! 😉
wątek zamknięty
Dzięki :kwiatek:.
Całą tą sytuacją jestem strasznie wygłupiona. Wszystko ok. a jak doszliśmy do boksu to noga już prawie jak balon powędrowała w górę. Jak ją stawia to delikatnie na czubku kopyta. I to wszystko absolutnie z niczego. Idzie normalnie, stoi 20 minut i rusza kulawy 🤔
Już myślałam ostatnio, że wszystko zaliczyśliśmy i teraz będzie z górki. Pracował ostanie 10 dni naprawdę fajnie a tu ... 😕
wątek zamknięty
a w ogole to Wam powiem ze super mi sie jezdzi, moj kon jest super i w ogole mam mega radoche za kazdym razem jak wsiadam. i bardzo bym chciala zaprosic do nas juz efke zeby pokrzyczala tylko... no tylko po co, jak po rozprezeniu kon jest mokry jak sciera. :/ ja bardzo lubie jak jest cieplo i nie przeszkadzaja mi upaly ale ta wilgoc w powietrzu... nie da sie oddychac :/
wątek zamknięty
kujka dokładnie tak jak piszesz, jak kobyła po rozprężeniu najfajniej chodzi to już trzeba kończyć , bo cała mokra 😵
wątek zamknięty
Trzeba chyba się przestawić na jeżdżenie o świcie....
aaaa ja już chcę wsiąść! Bardzo bardzo! A jeszcze nie mogę. 🙁 To zaraz idę sobie poczyścić.
wątek zamknięty
Sankaritarina, w moim wypadku jezdzenie o swicie wiazaloby sie chyba ze wstawaniem o 3 w nocy bo pociagi z Warszawy do Jeziorka tak bardzo czesto nie kursuja... 😉 takze 5 rano nie wchodzi w gre, chyba ze prosto po imprezie 😂
wątek zamknięty
Prosto po imprezie byłabyś rozluźniona jak nigdy! 😁
jeszcze o 19-20 jest spoko 🙂
wątek zamknięty
A ja jestem przerażona.
Mój koń ma najprawdopodobniej wilczy ząb w dziąśle, który się niewyrżnął i to na dodatek w dolnej szczęce. Masakra.
Szkoda tylko, że przez tyle lat żaden z wetów podczas kontroli uzębienia tego niezauważył. Dopiero w zeszłym tygodniu podczas gruntownego mycia głowy na myjsce wymacałam "coś" w pysku ...heh... 🙁
We wtorek wszystko się okaże, bo będzie miał robione rtg.
wątek zamknięty
Fantazja, tak jak pisze Nirv na razie się lonżujemy, ale jeżdżę na innych koniach 😉 Fantazja na pewno pozna Cię! 🙂
Nirv wiesz ja mogę i na oklep wsiąść na stępa na Mireczka zaryzykować 😎 pod pełną asekuracją 😁 i trzymam oczywiście kciuki :kwiatek:
wątek zamknięty
Hermes, a coś jeździłaś ostatnio? 😀 To, że ty na oklep możesz to wiem, ja też mogę, ale Pamir nie bardzo 😉
wątek zamknięty
Nirv, dzisiaj jeździłam, ale na Leśniakowiźnie 😎 bo muszę zaraz odwołanie pisać do liceum 🤔 a no to nie będę wsiadać na oklepa 😁
wątek zamknięty
Milusia, Twój Rudy mnie każdorazowo zachwyca 😍 Tworzycie świetny obrazek, więc wrzucaj jak najwięcej zdjęć, zawsze z przyjemnością Was oglądam!
Archeo, ja trzymam MOCNO kciuki, bo doskonale wiem jakich zdrowie kopytnego potrafi przysporzyć stresów...
wątek zamknięty
kopyciak, w końcu się udało 😉
[url=
http://www.sports-tracker.com/#/workout/ogur_ek/ej8sg85ige420phu]terenik[/url]
wątek zamknięty
Klami mimo to ufam, że coś się uda cyknąć 😀
Fantazja Muskat ma dużo takich schiz 😉 Kiedyś bał się własnych owijek, ale to długa historia...
milusia N i C. W N całą rundę: N-7, N-8, N-9. W C tylko C-3 i na wędzidle - jako wstęp do całej klasy, nie ma się co spieszyć.
Ja już w BB, po jeździe na rozprężalni - było ciężkawo, ale jutro, mam nadzieję, będzie idealnie 😉
Idę jeszcze na spacer do konia, jutro napiszę coś po startach 😀
wątek zamknięty
archeo żeby to nic poważnego nie było! Oczywiście mocno trzymam! 🙂
dwa Lolulki z dziś 🙂 , ja nie wsiadałam.

wątek zamknięty
Marta jaka skupiona 😁
To Emerald? Pięknie wygląda Lolek w tym komplecie 😜
wątek zamknięty
ogurek super, nareszcie 🏇 i jak było? 👀
juliadna siwy jak zawsze zjawiskowy 😍
wątek zamknięty
Zaireczko zgadza się! 🙂 Bardzo go lubię w tym komplecie 😎 A jak Zair?
Kopyciak oo dziękujemy 🙂
wątek zamknięty
Wpadam tutaj z wielka prosba, poniewaz KR odwiedza chyba najwiecej osob 🙂
Jesli ktos z Was ma kontakt z lykawym koniem albo zna kogos, kto taki kontakt posiada, baaaardzo prosze o wypelnienie krotkiej ankiety i rozeslanie jej znajomym 🙂 Potrzebuje wynikow do pracy dyplomowej
http://www.ankietka.pl/ankieta/92234/badanie-czynnikow-mogacych-wplywac-na-lykawosc-u-koni.htmlBaaaaaaardzo dziekuje z gory ! :kwiatek: Pozdrawiam Kacik z glebokiego mazowsza ;p
wątek zamknięty
juliadna, ależ on jest przecudowny 😍
A ja jestem wściekła 🤔 wczoraj do Pamsa nie pojechałam, bo musiałam pisać z mamą podanie do szkoły i ogólnie ogarnąć dokumenty, a dzisiaj jest taka burza i nie mam jak jechać oprócz komunikacją miejską,a w burzę nie mogę jechać 😵
wątek zamknięty
Angeel ankieta wypełniona🙂
a ja tylko melduję, że u Reszki w porządku, ja jeszcze póki co udzielam się rzadziej bo jeszcze koncze zmagania z sesją(a raczej sesjami) ale juz koncówka🙂
Co do burzy u nas to ostatnio standard, rano się nie da funkcjonować bo jest duszno, parno i gorąco a wieczorami jak się chce jechac do konia to burza jak teraz.... ale i tak pojadę, najwyżej pojedzimy na hali, bo jednak chcę żeby Reś chodziła codziennie tylko wtedy zaczyna naprawde fajnie pracowac i sie uspokajać więć nie ma zlitujj🙂
wątek zamknięty
Ufff...
Z wielkiej chmury mały deszcz: ropa.
I to dużo i głeboko więc zamiast części podeszwy mamy kanion 😤
CHhociaż nadal opuchlizna mi się nie podoba. Jutro postepujemy żeby reszki ropy wypompować i zobaczymy
wątek zamknięty
archeo, dobrze że to tylko to! Trzymam kciuki za zdrówko i szybki powrót do zdrowia!
wątek zamknięty
archeo a to dobrze że to tylko ropa! Szybciutko wracajcie do zdrówka :kwiatek:
Met Jak chorowitka?Lepiej coś?
wątek zamknięty
juliadna, chyba powinnaś zerknąć do wątku in memoriam 🙁
mój koń chciał mnie dziś przyprawić o zawał. Wykąpałam, wyczyściłam, wyspacerowałam, ogonek popsikałam, no sielanka jednym słowem. Wrócił do boksu i zaczął się cyrk - rozgrzebał całą słomę, kładł się trzy razy, stał z dziwną miną i wyciągał głowę do dołu :/ ja już zdążyłam spanikować, a tymczasem konina zwinęła się w kłębek w słomie i zasnął, pochrapywał na całą stajnię. Brrrr, nie lubię :/
wątek zamknięty
Dzięki. Teoretycznie za 5 dni mogę wsiadać, tylko muszę podkuć na trzy tygodnie z wkładką żeby te dziurę zabezpieczyć.
Podkuwanie mi sie nie uśmiecha ale te trzy tygodnie przeżyje bo innej opcji zabezpieczenia nie widzę
Oczywiście od wczoraj panika u mnie była nieziemska. W nocy już widziałam złamania, zerwania ale po zejściu ropy od razu lepiej stanął, nadal nogę oszczędza ale jest lepiej.
Gillian dobrze Cię rozumiem. U mojego jednym z objawów kolki jest wydymanie warg. Robi to też jak coś nowego poczuje ale ja oczywiście od razu panika i osłuchiwanie całego brzucha
wątek zamknięty
Gillian, mi ostatnio Mirek jak byłam w stajni chciał się w boksie położyć, ale już uginał nogi, popatrzył na mnie i z taką miną śmieszną dał do zrozumienia: "Ejj, ciotka bujaj się no, ja chcę się położyć, a ty się lampisz!!" 😁
wątek zamknięty
Właśnie dostałam Pw od Averiszamurowało mnie! Cabrinha, Met A miałam taką nadzieje że bezie dobrze. Trzymajcie się mocno!
wątek zamknięty
juliadna, co się stało? napisz na pw
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.