PSY

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
27 czerwca 2012 10:42
Wczoraj dogomania wieczorem jeszcze działała.
Działa wam forum dogomanii? bo mi od wczoraj nie.... 🤔

a z innej beczki: Psiarzom mniejszym i większym  serdecznie polecam sklep germapol zwłaszcza jeśli chodzi o serwis - wysłałam do nich spaloną turbosuszarkę w piątek po południu szykując się na tydzień męczarni ze słabszą. Dziś rano kurier przywiózł mi już naprawioną  😍

poprawiam, że tak siebie zacytuję, GERMAPOLU zdecydowanie polecić nie mogę. Faktycznie sprawę załatwili szybko ale o niemal mnie nie zabili. Ich szanowny serwistant miał wymienić silnik w suszarce- nie wiem czy wymienił na orginalny czy zamiennk czy może zmienił śruby ale dziś gdy ją odpaliłam zaczęło wywalać korki. oczywiście do sklepu dodzwonić się nie da, na wiadomości nie ma odpowiedzi. Zrobili mi w sprzęcie zwarcie od silnika do obudowy!! po rozkręceniu u zaprzyjaźnionego elektryka okazało się że śruby dociskają do silnika przez metalową obudowę, mam szczęście ze mokrą ręką nie złapałam. Jeszcze nie wiem co zrobię ale tak tego nie zostawię, czeka ich jesień średniowiecza. narazie mam suszarkę bez śrub z silnikiem niewiadomego pochodzenia, i to wszystko za prawie 200zł no szlag mnie jasny trafi zaraz.
forum dogo działa 😀
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
28 czerwca 2012 07:33
Ludziki, proszę, podajcie mi namiary na sprawdzonych psich behawiorystów - okolice Trójmiasta (w opcji rozszerzonej do całego woj. pomorskiego), Warszawy lub Wrocławia. Dojedziemy, jak trzeba.
Wczoraj przed północą pożegnałam moją suczkę bolończyka  😕 Pusto w domu bez niej... Wszędzie chodziła za moją mamą, krok w krok... Miała około 16 lat, dysplazję stawu biodrowego i inne dolegliwości. Mam nadzieję, że jej ulżyło  😕
a "nasz" terierek trafił wczoraj do kliniki. Został potrącony, ma obite płuca i coś ze szczęką, może będzie potrzebna operacja  🙁  
I jeszcze do tego wszystkiego został na obserwacji dzisiaj, nawet nie chce mi się myśleć co musiał sobie pomyśleć (jest strasznie przywiązany do swojego pana i znanych mu ludzi, podejrzewam że coś typu "zepsułem się to mnie zostawili" )   🙁

Alten współczuję utraty pieska 🙁
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
28 czerwca 2012 08:59
Alten, współczuję. Dożyła pięknego wieku.

agnesix, Nie zamartwiaj się, szczerze wątpię żeby tak pomyślał. Skoro został na obserwacji to rokowania rozumiem jak najlepsze?
Swoją drogą, jak to się stało? Czy potrącający się jakoś zainteresował?
Ja byłam w życiu świadkiem dwóch wypadków takich wypadków, z jednego został mi kot, w drugim pies - pudelek nie przeżył, a facet nawet się zatrzymał.
najprawdopodobniej wszystko będzie dobrze, z tą szczęką tylko trochę problem ale jesteśmy dobrej myśli.
Piesek młody, jack russell terrier, strasznie szalony. No a niestety wypadek na własnym podwórku (jak to mówią, najgorsze wypadki na własnym podwórku się zdarzają)  🙁    Młody lubi rzucać się na opony (w tej sytuacji motocykla). W głębi duszy mam nadzieję, że po tym wszystkim zmądrzeje trochę, i nie będzie już głupich zabaw... 
Sama tego nie widziałam, jakoś wczoraj wieczorem to się stało. Ja się dowiedziałam dzisiaj bo mama nie chciała mnie już martwić. Sama nie spała całą noc.
Dzisiaj coś się okaże, mam nadzieję że dobrego.
28 czerwca 2012 10:00
Ludziki, proszę, podajcie mi namiary na sprawdzonych psich behawiorystów - okolice Trójmiasta (w opcji rozszerzonej do całego woj. pomorskiego), Warszawy lub Wrocławia. Dojedziemy, jak trzeba.

Pomorskie
http://www.behawioryscicoape.pl/d/szukaj/pomorskie

Wrocław
http://www.behawioryscicoape.pl/d/szukaj/dolnoslaskie/109

Mazowieckie
http://www.behawioryscicoape.pl/d/szukaj/mazowieckie
W jakim wieku pies już osiąga pełną dojrzałość tzn może zapłodnić suczkę ?
Mam w domu rocznego shih tzu i golden retrieverke która ma cieczkę...
Czy w ogóle shih tzu może "dać radę" zapłodnić golden retrievera (3 razy większego do siebie)?
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
28 czerwca 2012 10:29
da rade, wielkosc nie ma znaczenia, a roczny pies juz dawmo jest dorosly pod wzgledem plciowym
Wet dzwonił, i podobno w nocy wystąpiło krwawienie (związane z tymi płuckami obitymi). Dostał antybiotyk i jutro wraca do domu 🙂
Kamień z serca mi spadł.
28 czerwca 2012 14:47
Endurka  👀 jakiego kupiłaś tego Wolfsbluta?
U mnie konina kompletnie się nie sprawdziła. Były zatwardzenia i niechętnie psy karmę jadły. Mam worek dzika (Dark Forest) i 2kg jagnięciny (Ranch Lamb - odkupiony okazyjnie przez Dogomanię). Obie póki co jedzą.

Widzę, że jest nowy WB dla szczeniaków i seniorów - na mięsie z kozy i koninie. Skład taki sobie, bo przy szczeniakach jest ok 25% ziemniaków i 23% kozy + konina, tak przy seniorach 42% ziemniaków i 23% kozy + konina.

No i okazyjnie też kupiłam 4kg White Wolfa Dish of Fish, nawet nie wiedziałam, że wprowadzili nową karmę. Granulki przypomniają Fish4Dogs
Podstawowy skład karmy stanowi łosoś, świeże mięso z łososia, pstrąg, makrela, dorsz, śledź, a także bataty i zielony groszek, słodka pulpa buraczana, lucerna, olej ze słonecznika, olej z łososia, witaminy i minerały, jak również formuła Allergy-X, stanowiąca unikalną mieszankę ziół, łagodzącą objawy alergii u psó
u mnie dzika kaczka robi taki efekt WOW 😉
28 czerwca 2012 18:23
Kurde, bardzo dużo osób chwali Wolfsblutową kaczkę, a ja się tak boję jej kupić.

Dzisiaj do mnie przyszedł Alan, syn mojego kuzyna, który nic a nic nie boi się psów. Zawsze jak przyjdzie to musi Zivę wygłaskać, wycałować, wyklepać. Przewiesi się przez nią, wygłaska po brzuchu, szepcze do ucha, podnosi łapy itd. Chłopiec jest chory, w ogóle nie powinien żyć, a dzięki kontaktowi z psami zaczyna powoli mówić. Niestety nie udało mi się uwiecznić jak latarką naświetlał Zivie kropki, łapy i brzuch  😁

JARA, ostatnie ujęcie jest cudowne. W ramkę i na ścianę 😀
JARA piękne zdjęcia 🙂 dzięki Tobie straszliwie polubiłam te psy. widać ile szczęścia daje małemu kontakt z Zivą 👍  😍 i nic a nic nei widać po nim że jest chory !
JARA boskie dzieciaki - ten dwu i czworo-nożny!
I fantastyczne ściany!
u mnie dziś też psy solidnie wybiegane na torze, zaraz jakieś foty wrzucę 😉

edit. już są 🙂
poranna rozgrzewka

ruszamy 🙂

trop... i nie było potem psa 😉 po pewnym czasie, objawiła się na wołanie skacząc z kilkumetrowej skarpy  😵

pit-stop i do domu 🙂
Behawioryści po kursie coape, sorki ale w większości przypadków fachowcy z bożej łaski-nie polecam sugerować się teoretyczną listą z internetu.Alvika, masz pw.
28 czerwca 2012 21:44
Endurka fajne masz te psiaki, za rzadko zdjęcia wstawiasz 🙂

Jaaak mnie palce bolą  😵 od obierania kurzych łapek na galaretkę dla psów  😵
W jakim wieku pies już osiąga pełną dojrzałość tzn może zapłodnić suczkę ?
Mam w domu rocznego shih tzu i golden retrieverke która ma cieczkę...
Czy w ogóle shih tzu może "dać radę" zapłodnić golden retrievera (3 razy większego do siebie)?

Da radę. Znajomy został olśniony i widział na własne oczy mieszankę husky i jamnika. Natomiast ja widziałam inną mieszankę z dużą suczką i mikrym psem, więc nic nie stoi na przeszkodzie.  😉
JARA - jak to obierasz? jaką galaretkę?
Dzięki za miłe słowa, jak tak, to wstawię jeszcze kilka  🤣 a trudno mi się je robi, gdy sama się wspinam, gonię z psami i asekuruję wspinaczkę juniora  😵
Sesja by się przydała, póki jeszcze jest nas 4 - 2 psy i my  😎
Więcej fot mam suki, lepiej jakoś pozuje i ma zupełnie inne usposobienie, jest co uwieczniać 😉

- tu stanęła jak ofiara, wygląda na 3x grubszą niż jest  😵

Endurka, suka to bulldog amerykański?Czy inny olde english? 🤣 Fajna wyprawa a najbardziej podoba mi się przeszczęśliwy upierdzielony Malec 😅

To ja wrzucę Kwietnego Tadeusza

Blow prawdopodobnie BA, a oficjalnie wszystko kundle - obydwa z adopcji, bez papierów.
BA tak czy siak chyba nie miewają u nas papierów? 😉
niby nie są uznane przez FCI, ale jakąś dokumentację posiadać mogą. Znajoma kupiła sukę 10 lat temu, z pierwszego polskiego źródła - miała metrykę i czip.
Za to wizualnie i osobowościowo są z moją klonami, poza tym, że tamta jest większa niż moja.
Przejrzałam przelotem wątek i kilka psiaków widzę, że odeszło... strasznie mi przykro.. trzymajcie się!
Alvika,  :przytul:

Blow, Tadzio w kwiatach pierwsza klasa 🙂

Endurka, strasznie uśmiechnięte pysie 🙂 Przemiłe!
Ja galaretkę robię wrzucając kurze łapki do garnka(np6), zalewam wodą tak żeby były zakryte,dorzucam pokrojoną marchewkę.. i gotuję na oko 😉 Czy to pół godziny czy 40min nie potrafię teraz powiedzieć. Jak lekko przestygnie wyciągam nogi, obcinam pazurki 😉 i wyciągam wszystkie długie kości - te w samych palcach zostają.
A potem w opakowania po serkach itd i do zastygnięcia. Tosiak uwielbia 🙂

JARA, ostatnie przepiękne!

A u nas lato pełną gębą... coś tam sobie dłubiemy i bawimy się dalej.. no i nieoficjalnie Toska jest multi championem - LT-LV-PL CH i został nam ostatni CACIB do wzięcia do intera... i czas 😉 który jak zwykle złośliwie nie chce współpracować z terminami wystaw na Litwie..
No i mamy za sobą pierwszy konkurs tropowców - ostrzelanie bułka z masłem jak się okazało, odłożenie( zostawia się psa na siad lub waruj,odchodzi, znika z jego pola widzenia... po 3min pada strzał, po kolejnej minucie drugi, minutę później można wrócić po psa a on ma ani drgnąć ) poszło nam myślę, że całkiem nieźle...  4ptk/4ptk i nawet jej rzęsa nie drgnęła!Jaka ja byłam dumna!!
Na ścieżce tropowej poszło nieco gorzej.. ale warunki były dość ciężkie i ostatecznie nie zaliczyły jej także psy dużo bardziej doświadczone niż Toska ( m.innymi suka mająca już wniosek na championa pracy z jednego z międzynarodowych konkursów tropowców) , ostateczny wynik 5 psów zaliczyło.. na 17 startujących 😉
Ale atmosfera i pyszna nalewka z porzeczki wynagrodziły cały trud 😉 Tosia pocieszyła się dodatkowo kąpielą w mega błotnistej kałuży i w ten oto sposób swój debiut uznałyśmy za udany. 😉

i tyle od nas 😉
30 czerwca 2012 07:07
Wczesniej robilam galaretke z chrzastek indyka (razem ze sporymi kawalkami miesa). Gotowalam z warzywami i pietruszka. Teraz robilam z kurzych lap dokladnie jak opisuje k_cian, ale obieram nawet te kosci z palcow. Uszy az sie trzesa.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się