telefony komórkowe

maiiaF, no C6 po przebojach. Ukradli mi ją, pół roku jej nie miałam, a potem odebrałam z prokuratury  😂
jest zawalona aplikacjami i bateria jej już umarła, trzyma niecały 1 dzień. Może jakiś format na 0 by się jej przydał
[quote author=marta__sz link=topic=76.msg1433153#msg1433153 date=1339943511]
SE W995 nie jest nowym telefonem, z netem na pewno nie będzie szaleństw.
Avila podobnie, nie ma co liczyć.

[/quote]

Dzieki za rady, to już wiem, że nic nie wiem  😜
poradźcie jakiś tel. do max 400 zł w tzw wolnym rynku, szaleć z internetem nie zamierzam, ale zeby cokolwiek działało, i zeby bateria nie siadała po 2 dniach,
Mam Motorolę Gleam+. Nie wiem co mnie podkusiło, zawsze brałam szajsungi. Rzeczy na minus: nie można wyłączyć polskich liter w sms; brak możliwości dodawania wyrazów do słownika; nie można podpiąć dzwonka pod kontakt no i brak przewracania ekranu :P W Avili coś takiego było i mi brakuje, np. przy zdjęciach. Dopisać pewnie by można też kiepski aparat, ale nie używam, więc mi to loto 😉
na +: klawisze  😍 nigdy więcej dotykowego. Jest trzeci dzień, bateria pełna; jest w miarę cienki i taki... kobiecy  😉
Póki co, trudno mi się przyzwyczaić do niego, ale jestem zadowolona  😀

Dzieki za rady, to już wiem, że nic nie wiem  😜
poradźcie jakiś tel. do max 400 zł w tzw wolnym rynku, szaleć z internetem nie zamierzam, ale zeby cokolwiek działało, i zeby bateria nie siadała po 2 dniach,
[/quote]

Obawiam się, że w smartfonach bateria mało kiedy trzyma więcej ni z dwa dni.
Ja używam iphonea 4 i bateria trzyma max 2 dni, nawet jak nie korzystam z neta.
W starszych modelach będzie trzymać dłużej ale z netem nie będzie dobrze, jakość wyświetlacza też średnio.

Facella   Dawna re-volto wróć!
17 czerwca 2012 18:53
wymieniam telefon i mam do wyboru SE Live with Walkman lub SE Xperia X8. ktory ogolnie lepszy? ktorys z nich ma QWERTY i przerzuca obraz po obroceniu do poziomu? patrzac na porownanie wydaje mi sie ze X8 wypada gorzej. no i podoba mi sie ten Walkman wlasnie, moj poprzedni SE to W350i wiec tez ta seria... w sumie to jestem prawie zdecydowana tylko chcialabym jakies opinie uslyszec, najlepiej od uzytkownikow, ale niekoniecznie.

i jak to jest z netem w telefonie? jak sie nie ma pakietu danych to mozna za darmo korzystac z WiFi i na pewno mi to nie bedzie ciagnelo srodkow z konta?
poza tym jak z tymi smartfonami? czytalam gdzies ze jesli sie nie powylacza pewnych opcji to one caly czas beda prowadzic transmisje danych nabijajac megarachunek... i sie troche boje q-;
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
17 czerwca 2012 18:58
WiFi jest za darmo tylko musisz mieć skąd ciągnąć. No i trzeba od razu jak telefon dostaniesz wyłączyć opcję pobierania danych pakietowych bo to one zjadają kasę 😉
Ja wybrałam już konkretnie: HTC Wildfire S lub SE Live with Walkman 😀
Teraz na dwóch forach komórkowych stworzyłam temat "który wybrać" żeby się fachowcy wypowiedzieli i podejmę ostateczną decyzję 🙂
18 czerwca 2012 13:50
BlueHorse czytajac o tym SE natknelam sie na opinie, ze tan wlasnie HTC jest do du...y, bateria trzyma krotko, a telefon dziala powoli, dlugo sie czeka na rekacje etc. ale swojego zdania nie mam (-;
Facella z tych 2 bierz SE Live. Model dużo młodszy, właściwie to następca x8ki. Lepszy aparat - 5 mp, procesor 1 ghz, lepsza jakoś dźwieku, więcej kolorów. Ja bym się nie zastanawiała 😉  Ma klawiature qwerty i przerzuca obraz w poziomie.

Co do internetu - wifi masz darmowo. W telefonach na androidzie wystarczy że w opcjach odznaczysz opcje - transfer danych i nie ma ryzyka że telefon pociągnie dane płatnie.

BlueHorse HTC ma mniejszy procesor, siłą rzeczy będzie chodził wolniej 🙂
Wilejka   nie. na wiele sposobów !
18 czerwca 2012 15:40
Dziękuję za odpowiedzi; jedno mogę napisać po 3 dniach użytkowania SE TXT - nie polecam !
18 czerwca 2012 15:47
poczytalam jeszcze w necie i tak jak od poczatku sie skladnialam - biore SE Live. duzo mi wyjdzie za zdjecie simlocka?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
21 czerwca 2012 19:11
Słuchajcie LG Ego czy samsung galaxy mini?
poczytalam jeszcze w necie i tak jak od poczatku sie skladnialam - biore SE Live. duzo mi wyjdzie za zdjecie simlocka?

W jakiej sieci konkretnie bedziesz kupowac?

Wiele modeli już nie ma fabrycznie simlocków..
Strzyga Nie wiem jak z LG, ale osobiście mam galaxy mini od ponad pół roku, i narzekać nie mogę 🙂.
In.   tęczowy kucyk <3
21 czerwca 2012 21:04
marta__sz, to zależy od sieci, nie od telefonu, czy będziesz miała simlocka.
Nie do końca się zgodzę, dawno temu t-mobile ogłaszało wszem i wobec,że telefony sprzedają bez sim loców, plus sprawę przemilczał a modele w większości są bez simlocków ( jakieś stare wyprzedażowe modele na pewno je mają).
Ponadto zapytałam w jakiej sieci chce nabyć więc chyba się nie do końca zrozumiałyśmy.
In.   tęczowy kucyk <3
21 czerwca 2012 22:09
Bo T-mobile nie zakłada sim locka na telefony, które sprzedaje.
Zrozumiałam cię doskonale, co nie zmienia faktu, że to nie zależy od telefonu "czy ma fabrycznie simlocka", bo na tej zasadzie to żaden nie ma, bo to sieć nakłada.
Siec zaklada ale w przypadku plusa czesc telefonow simlocka moze miec a czesc nie, w takim kontekscie zadalam pytanie. Jak sie ktos w tej sieci zdecyduje na starszy model to simlock moze sie trafic, moze od razu tak powinnam napisac.
Teraz chyba wszystko juz jasne.
22 czerwca 2012 16:08
[quote author=marta__sz link=topic=76.msg1437690#msg1437690 date=1340302979]

W jakiej sieci konkretnie bedziesz kupowac?

Wiele modeli już nie ma fabrycznie simlocków..
[/quote]
T-mobile. okazalo sie, ze bez simlocka (-;

a teraz mam problem z aktualizacja Androida, robie wszystko zgodnie z instrukcja,  a nie wychodzi. chociaz instrukcja dosc niejasna, ale probowalam na kilka sposobow...
Ponia   Szefowa forever.
22 czerwca 2012 20:29
Czy ktoś z Was posiada już Samsunga Galaxy S III?
In.   tęczowy kucyk <3
22 czerwca 2012 21:17
Ja mam, co byś chciała wiedzieć? 🙂
Ponia   Szefowa forever.
22 czerwca 2012 21:19
wszystko🙂
zadowolona jesteś?  działa bez zarzutu?
In.   tęczowy kucyk <3
22 czerwca 2012 21:28
Póki co tak, super jakość obrazu no i śmiga - na Samsungu wszystko otwiera się jakieś 5x szybciej niż na moim komputerze czy iPhonie 4s (ciągniemy z tego samego wifi, iphone ma miesiąc, laptop też, więc jeszcze nie zmęczone życiem).
Dopiero od poniedziałku mam, więc ciężko mi pisać obiektywnie "czy działa bez zarzutu" bo telefon nowy. Na razie wszystko pięknie ślicznie 🙂 Ale zadowolona jestem bardzo, chociaż nadal bardziej kocham swojego iphona 😉
Mogę porównać do iphona 4s, htc sensation, htc one x i samsung note jakbyś miała taką potrzebę 🙂
Ponia   Szefowa forever.
22 czerwca 2012 21:33
Dzięki😉 no ja w przyszłym tyg. dostanę swój  i jestem ciekawa opinii.
Od lat wierna nokii - po przebojach z C6,  mam już dość i mam nadzieję,że będę zadowolona😉

Chciałam Iphona  ale niestety jego cena przerosła budżet😉
Ponia, też byłam wierna Nokii, ale teraz nie zamieniłabym Samsunga Galaxy S2 na nic innego. Android jest znacznie bardziej "przyjazny", tzn. bardziej intuicyjny, więcej "ułatwia" użytkownikowi, ma dużo przydatnych i praktycznych rozwiązań.

Widziałam i macałam ostatnio S3 i jedyne, co mi w nim przeszkadza, to rozmiar. Myślałam, że mój S2 to wielka kobyła, a okazuje się, że są "gorsze" 🤣
In.   tęczowy kucyk <3
22 czerwca 2012 21:58
fin, Note to dopiero kobyła 😁
Ponia, myślę, że będziesz zadowolona, szczególnie, że symbian to najgorsze, co może być. Android jest wg mnie najbardziej user friendly, no i większość rzeczy masz za darmo, nie jak w iOS :P
Ja również posiadam S III i jestem bardzo zadowolona. Noszę go już dwa tygodnie, poprzednio miałam Galaxy S, pracuje o wiele lepiej. Ma kilka fajnych przydatnych bajerów jak np dzwonienie do osoby która do ciebie pisze poprzez przystawienie telefonu do ucha czy też naprawdę dobry aparat, świetna jakość nagrywanych filmików. Nie mogę na niego narzekać tylko rozmiar trochę straszy na początku. Polecam dokupić sobie etui na tyl i boczki telefonu coś jak to http://allegro.pl/etui-s-line-pokrowiec-samsung-i9300-galaxy-s3-iii-i2421965336.html jeśli zdarza ci się że telefon upada, niestety ma bardziej delikatną obudowę oraz wyświetlacz niż pierwszy Galaxy S 🙂
Ponia   Szefowa forever.
23 czerwca 2012 10:55
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😉

Hera,  o super, dzięki za link 😉
Oj zdarza się zdarza,  ale  ten pewnie przez najbliższe kilka miesięcy nie odwiedzi stajni :P
In.   tęczowy kucyk <3
23 czerwca 2012 18:50
Ponia, lepiej kup etui, bo telefon jest BARDZO delikatny. A crash testy ma okropne :P

Btw wczoraj się pół dnia bawiłam się Samsung Note. Beznadziejny klocek.
Czy ktoś mnie wyratuje?  :kwiatek: Jak się dodaje nowy kontakt w Samsungu Galaxy Y? Bo już nie mam siły...
Edit: już nieaktualne  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się