telefony komórkowe
Na już muszę wybrać telefon, musi mieć wygodną klawiaturę, duży ekran,nie zaszkodzi jak będzie większy, dobry aparat i wi-fi.
Spośród ponad 300 udało mi się wyłowić kilka, które mnie najbardziej interesują, ciągnie mnie bardzo do HTC.
- HTC Desire S
-HTC Cha Cha
- HTC Evo 3D
- HTC Sensation
- Samsung Galaxy S II
- Samsung Galaxy Ace S5830
Florcik ja mam Samsung Galxy Ace. 😉 Źle nie jest. Aprat ma dobry,ale nie wiem czy można i jeśli można to jak zrobić zoom podczas przygotowywania się do zrobienia zdjęcia. ;/ Wi-fi też jest,ale na tym to ja się nie znam. 🙂 Klawiatura wygodna,bo można pisać pionowo,poziomo na qwerty,ale są inne kombinacje. 😉 Ekran czy ja wiem czy duży jest,możliwe,że tak.
I tutaj takie małe pytanie do posiadaczy Samsunga Galaxy Ace,jak można zrobić zoom? ;D
Ja od listopada uzytkuje LG p970 swift black i szczerze polecam. Leciutki,ekran duzy i baardzo wyrazny,bateria jak na tego typu telefony trzyma dlugo(przy przelaczeniu na 2g i uzywaniu jakis aplikacji,sluchaniu muzyki itp wytrzymuje pare dni;na 3g juz sporo krocej,jednak nie mam prpblemu jak niektorzy znajomi, ze do wieczora telefon jest rozladowany). Nic sie nie zawiesza(tfu tfu odpukac). mam nadzieje,ze dlugo mi posluzy🙂
mnie mój SE Live with Walkman zdenerwował raz, kiedy po aktualizacji nie działał mi dotyk na przycisku "back". wystarczyło naciśnięcie "home" i już wszystko śmiga (-:
bateria trzyma ok. 2-3 dni, zależy jak długo siedzę na re-volcie 😁
a ma ktoś Samsunga Nexusa?
a przy wybieraniu z :
samsung corby II
samsung galaxy mini
samsung galaxy y
który??
Ja dwa dni temu zostałam właścicielką SE LIve with Walkman i na razie jestem bardzo zadowolona 😉 I SMSy pisze mi się o dziwo szybko 😉 T9 extra troszkę gorzej jak muszę dodać jakieś dziwne słowo do słownika... Uważam, że powinna być szybsza opcja robienia tego a tymczasem jest zagmatwanie (albo ja jeszcze nie odkryłam szybkiej funkcji :P)
No i na wstępie miałam tylko przebój z kontaktami ale to w sumie przez program mojej starej Nokii... :/ Zapisał mi plik csv z kontaktami tak, żę na komórce numery telefonów były notatkami! Musiałam w exelu zmieniać w pliku nazwy tabel i przenosić nr. telefonu z NOTATKI do tabelki TELEFON KOMÓRKOWY, i to samo z nazwami... Niektóre były w nazwisko a niektóre nie wiadomo gdzie... MASAKRA! Z moimi 500 i więcej kontaktami bawiłam się z 3-4h... :/
Telefonik śmiga bardzo szybko, bateria dwa dni max jak go nie zadręczam internetem etc 😀
Za jakiś czas wydam druga opinie PO czasie 🙂
WitamMam pytanie do użytkowników i amatorów jabłuszek🙂, który są kierowcami. Jakich zestawów głośnomówiących lub słuchawek z Bluetooth używacie dla swoich Iphonów? U mnie jest taki problem, że mam małe uszy, słuchawka od Platronics'a mi wypada, bo ma za dużą tą część, która powinna pasować do ucha. Zastanwiam się nad zakupem czegoś takiego :
http://www.puro.com.pl/category/6-akcesoria/produkt,puro_zestaw_glosnomowiacy_bluetooth_v3_0,rid,2323.htmlCzy ktoś używa? Albo czy możecie mi polecić małą słuchawkę z mini silikonową częścią, którą wkłada się do ucha?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
ewamloda, nienawidze słuchawek,mi tryb głośnomówiący w zupełności wystarcza jak jest potrzebny,a do dyktowania smsa też mam aplikację 😉
Ktoś ja mam samo jak Ty🙂 no, a że stawiam na bezpieczeństwo nie tylko w kasku na koniu, to chcę zaiwestować w zestaw głośnomówiący. No z tą aplikacją do dyktowania sms to mnie rozbroiłaś, a jest coś takiego na Iphona? A możesz napisać jaki zestaw posiadasz jeśli jest kompatybilny z Iphonem?
Dziękuję Ci bardzo ! :kwiatek:
nie mam odzielnego zestawu,po prostu odbieram połączenia i wciskam - "głosnik"
a co do dyktowania smsów,to masz aplikację "Dictation"
http://itunes.apple.com/pl/app/dragon-dictation/id341446764?mt=8
Ktoś a nie przeszkadzają Ci szumy z auta? moi rozmówcy narzekają, że przez głośnik słuchać czasem zamiast mnie "ryk silnika" albo muzykę z radia. Mój wehikuł jest nieco wiekowy i różne odłosy z siebie potrafi wydawać🙂 nie jestem pewna w jakim stopniu oddzielny zestaw może to zniwelować?
Ktoś, wow sprawdza sie ta aplikacja? Wylapuje wszystkie slowa?
Tymczasem ja czekam na mojego evo 3d 😀
+z góry przepraszam za bledy-pisze z telefonu.
ewamloda, nie,jakoś nie przeszkadzają mi szumy 😉 z rozmóców też nikt nie narzekał 😉 nie wiem,jak takie zewnętrzne urządzenie mogłoby działać inaczej (w sensie lepiej) niż głośnik iphona 🙂
Florcik, no elaboratów w ten sposób nie piszę,ale do prostych komunikatów sprawdza się 😉
🙂 Czy jest może na forum jakiś użytkownik Noki Lumia610? Potrzebuję telefonu do rozmów, dużo piszę sms, słucham muzyki, a i w końcu chciałabym mieć porządny internet w telefonie.
Mam do wyboru:
Nokia Lumia610
Samsung Galaxy Ace S5830
Samsung Galaxy mini 2
Sony Ericson Xperia mini pro ( tutaj dużym plusem jest wysuwana klawiatura Qwerty, ale kto wie, może na którymś dotykowym będzie pisało się równie wygodnie xD 🙂
Nesca92, nie bierz Lumii, słyszałam bardzo wiele opinii,że przez Windowsa szybko sie psują.
Sama od lat wierna Nokii wybrałam Galaxy S III , i absolutnie nie żałuję.
To teraz nie wiem czy Samsung Ace czy SE Live with Walkman. ;p Bawiłam się wczoraj galaxy mini2 i odpada 🙂
Mam Nokie Lumie 710 od 4m-cy i nie mam z nią najmniejszych problemów, wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolona. Baz awaryjna, system się nie wiesza. Jedyny minus: bateria krótko trzyma.
W&P, ja z moich nokii, wprawdzie nie windowsowych, byłam zadowolona też. Do około pół roku-roku. jak się cholerstwa zaczęły wieszać, wygasać, to nawet głupiego smsa słuchając muzyki nie dało się napisać. teraz mam ją tylko do słuchania muzyki i ewentualnie awaryjnej rozmowy. swoją xperię neo v mam już trochę ponad pół roku i dalej mogę ją polecić, chociaż przyznam się, że niektóre funkcje dopiero niedawno odkryłam 😜 bateria trzyma mi słabo, ale przy moim użytkowaniu nie oczekiwałam cudów 😉 właściwie telefon służy mi za komputer-jest idealny do przeglądania każdego rodzaju stron internetowych, sklepów, komunikatorów itd. Jedyny minus dla mnie przy robieniu tego wszystkiego jest taki, że nie mogę sobie podłączyć dysku albo pendrive'a 😁 więc mogę szczerze polecić, pod warunkiem, że ktoś ma dostęp do ładowarki praktycznie codziennie 😉
Dziewczyny, mogłaby mi któraś wyjaśnić, bo od dzisiaj mam Nokie Ashe 302 i mam w usłudze w Orange 'dostęp do facebooków, nk i innych społecznościówek' i nie wiem teraz, czy jak się będę łaczyć z internetem, to będzie mi zabierało kasę z konta, czy to jest za darmo. Jestem w sumie taki nieogar internetowy z komórkami, bo do tej pory służyły mi tylko do smsowania, dzwonienia i ewentualnie mp3, więc przepraszam za głupote. :kwiatek:
Ja mam Samsunga Galaxy Ace, tego zwykłego 😉
I jestem zadowolona, chociaż z racji tego, że to mój pierwszy smartphone, więc nie mam porównania 😉
Android naprawdę jasny i przejrzysty, łatwo się korzysta z telefonu. Sporadycznie miewa problemy z łącznością, ale to raczej wina uroczej sieci, jaką jest Orange 😉 Ma fajne kompaktowe rozmiary, nie taki wielki jak SII.
Nie wiesza się, ekran dotykowy działa bez problemu no i nie rysuje się od byle czego - można trzymać z kluczami, długopisem w jednej kieszeni.
Co do zdjęć - ma zoom, ustawia się głośnością po lewej stronie telefonu. Aczkolwiek ten zoom jest marny, mimo że same zdjęcia wychodzą naprawdę niezłe jak na telefon.
Dostałam w pracy komunikację, że wymienią mi służbową Nokię na BB. Mam do wyboru BB Bold 9790 i BB Torch 9860.
Zależy mi na łatwości pisania maili (nawet tych bardzo długich), szybkości internetu, łatwości obsługi oraz braku awaryjności. Generalnie - ma się sprawdzać jako służobowy telefon 🙂
Prywatnie mam iPhone'a 4S więc filmy HD i inne cuda wianki nie są mi w BB potrzebne. Może ktoś miał/testował oba te BB i mógłby coś doradzić?
:kwiatek:
Mamy tutaj posiadacza Motorolli RAZR? pytanie mam co do ustawienia polskich znaków w smsach..
Po 2 miesiącach użytkowania tego telefonu jestem w mega szoku,że Motorola wypuściła taki super model 😉 nic sie nie zawiesza, nie zacina, zdjęcia są ok, fajne działania inteligentne, miło pisze się wiadomości. Wad nie zauważyłam.
czy w SE Live with Walkman da się wyłączyć polskie znaki? szperałam po ustawieniach, ale nic nie znalazłam. upierdliwe jest to, że jak piszę, to autokorekta, poprawiając słowa, poprawia też znaki na polskie 🤔
Facella jedyne co znalazłam to opcja OSZCZĘDNOŚĆ w ustawieniach ale do tego pewnie doszłaś - można wtedy napisać dłuższego smsa mimo polskich znaków a on jakoś je potem konwertuje czyli zapewne wysyła bez ogonków CHYBA 😉 Innej opcji słownika niestety nie widzę 😉 Bo rozumiem, ze chodzi Ci o pisanie smsów przy [pomocy słownika t9?
o, nie doszłam do tego! tak, o T9 mi chodzi. chyba go wyłączę i zobaczę, co wtedy zrobi autokorekta i czy w ogóle będzie działać...
Edit: poddaje się. Nie potrafie nawet T9 wyłączyć. I tej opcji oszczędności za cholerę nie ma. Mam androida 2.costam, nie potrafie go zaktualizować do 4.coś 😵
Wybaczcie głupie pytanie, ale czy karta pamięci microSDHC bedzie kompatybilna z samsungiem corby? 😡
dziewczyny słuchajcie czy któraś z was miała do czynienia z Samsungiem Advance i9070 ?
Zamówiłam go dziś ale on dość niedawno wyszedł i ciężko znaleźć opinię, a chciałabym coś wiedzieć od osoby która go posiada 🙂
Napisałam w wątku "wszystko co chcielibyście wiedzieć", ale mnie tu ładnie przekierowano. 🙂
Po utopieniu iphona w piwie na majówkę (w torebce się puszka otworzyła :zemdlal🙂 szukam telefonu do 500 zł, dobrego. Możecie coś polecić? Zależy mi na aparacie najbardziej. I lubię dotykowe, ale to nie jest mus
Edit: Emotka mi nie wyszła, poprawiłam.
Fredziae, nie wiem co prawda ile kosztuje (chociaż za dużo nie powinien już teraz), ale dotykowy z super aparatem to Nokia N8. Ja osobiście tego telefonu nie lubię (pewnie gdybym miała go w rękach przed iPhonem a nie po to by mi niektóre rzeczy tak bardzo nie przeszkadzały 😉 ), ale mój tata i znajoma mają i sobie BARDZO chwalą. A aparat ma na prawdę świetny.