Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Fantazja, super !! To chyba juz niedługo Fantazja bedzie u Ciebie !!

A ja mam foty z dzisiejszego treningu... Tzn. mam, ale fizycznie jeszcze nie, czekam aż pani fotograf sie zlituje. 😉
wątek zamknięty
Tuch Martuś sliczne foty, Lancelot wygląda bardzo ładnie.Masz wiecej fotek?
wątek zamknięty
no i cholera nie umiem z nią skończyć  😵

moja żaba cholerna  💘
myślę, że to samo przyjdzie, ze w koncu po prostu wezme i skoncze tak, ot tak. ale pewien sukces, bede tez jezdzic na duzych 🙂😉)
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
20 czerwca 2012 21:26
Klami, czekamy  😎
wątek zamknięty
Dziewczyny na prawdę dziękujemy za komplementy  :kwiatek:
Mamy o tyle dobrze, ze rzeczka graniczy z pastwiskami  😉

Faza  Lansik uwielbia pluskać się w wodzie więc wstawiam jeszcze jedno.

wątek zamknięty
Wkraczamy. 😉 Gotowi do startów. 😉

wątek zamknięty
20 czerwca 2012 21:42
Klami, widziałam już na FB. rewelacja. Jak patrzę na te zdjęcia ze skoków to łeb boli że takiego gówniarza kupiłam 😉
wątek zamknięty
Klami wow  😍 niesamowity Ogr  💘
wątek zamknięty
Klami, zbieram szczękę z podłogi. Już pewnie nie raz mówiłam, ale ogór jest fenomenalny!  👍
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
20 czerwca 2012 21:49
Klami, też już podziwiałam na fb i łaaaaał!  😜
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
20 czerwca 2012 21:56
Klami, super! wygląda dużo lepiej niż wcześniej jeszcze  😜
wątek zamknięty
deborah, Ty nie marudź, jeszcze go będziesz w kopytka całować za te 2 latka :P
Klami, super wyglądacie 🙂
wątek zamknięty
20 czerwca 2012 22:12
Anaa, 2 latka właśnie 😉 a miałam kupić profesora ... ale nie oddałabym go za 5razy więcej niż kupiłam teraz 😉
wątek zamknięty
deb, dziekujemy. Oj tam, cierpliwie poczekasz i za chwile tez bedziecie latać. Cleverek na pewno wynagrodzi Ci ta konieczność czekania. 😉
wilczyk, dziekujemy. 😉
huzarova, hehe, dziekujemy. Tylko żeby mu sie w tej głowie nie pprzewracało od tych komplementów.
Zu, dziekujemy. 😉
sei, dziekujemy.
Anaa, dziekujemy.

Wygląda to lepiej, bo i pracuje nam sie lepiej. Dogadujemy sie, chyba dość ostatecznie udało sie ustalic z nim kwestie posłuszeństwa. Znaleźlismy optymalne na tą chwile kiełznanie, którego słucha, ale sie go nie boi. No i podnosimy drągi do wysokosci, na których on w końcu uważa za stosowne w ogóle sie odbijać. Co prawda to nadal sa takie skoki na pół gwizdka, ale i tak mam ogromne problemy zeby sie zmieścic w jakiejkolwiek linii, o szeregu nie wspominając. Wychodza potem takie skoki jak na tym niebiesko-czarnym okserze.... że musiał nogi właściwie z przeszkody wyjmować, bo minimlanie za pózno go wycofałam w linii. Przy jego skoku i galopie wystarczy sie odrobinke spóznic zeswiadomym rozjechaniem odległości i już jest problem... bo sie nie zmieścilismy. Na szczescie on i tak na czysto z tego wychodzi.
wątek zamknięty
Klami, megaśnie! Kiedy zawody, kiedy volta ma trzymać kciuki? 🏇

konwalia, koniecznie daj znać co powie wet :kwiatek:

Libellka, a gdzie Lib stoi? Daleko do niej masz? Pewnie ma zajefajne padoki, co? 😉

A ja mam fotkę z dzisiejszego rozruchu 🏇 Więcej cyknąć się nie udało, bo Duch wyfruwał (dosłownie) z kadru. Pierwszy raz na dworze od... 10 miesięcy? Nie liczę spacerniaków. Jestem z siebie dumna, bo przestałam się bać niebezpiecznych sytuacji. Nie zamykam furtek, nie prosze nikogo by był cicho, bo a nuż koń odpali. Otwarty plac, koń brykał jak wściekły, jakiś pies zza płota okrutnie szczekał, ktoś prysnął (niechcący!) wodą ze szlaucha w naszym kierunku, a ja tyłek wciskałam w siodło i co najwyżej się śmiałam. I ten mój luz, i pewność siebie zaowocowała, bo daliśmy radę BEZPIECZNIE i całkiem sensownie dokończyć kłusy i stęp.

Czarna jeszcze jest asekuracyjnie, na hali już śmigamy bez 🏇

Moje dziecko naj naj najukochańsze! 😍
wątek zamknięty
amnestria, dziekujemy. A zawody bycmoże (o ile nam wszystko wypali w kwestiach transportowo-czasowo-finansowych) to 29.06-1.07 Biały Bór.
Juz Ci pisałam na fcb, ale napisze raz jeszcze. Suuuper ! Strasznie sie ciesz, że najgorsze macie juz za soba, i że tak świetnie sobie radzicie na rozruchu !!
wątek zamknięty
Klami, Klami, Klami pełen odlot  💃 ogros lata jak szybowiec  😜 kiedy coś startujecie?  👀
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
21 czerwca 2012 08:13
Petit. pieknie pieknie! Dawaj wiecej!
Zu, piszesz foty i wstawiasz jedna? pfff...

a propos koni kutych na 4... no to przykro mi ale ja bym tez nie chciala, by moj kon stal w stadzie z takim osobnikiem.
wątek zamknięty
Klami wyglądacie świetnie  😜! O skokach wiem tyle co o balecie, więc niewiele, ale za to rozumiem całkowicie problem dużych koni. Z Szymonem też mi się ciężko przestawić bo to kawał konia i jego jedna fula jest jak trzy Waldka. Co za tym idzie galopuje się wolniej (tzn. takie jest wrażenie), a kryje więcej terenu. No i łapie się na tym, że zamiast galopu roboczego wpędzam go ciągle w pośredni i jeszcze mi za wolno. No, a potem przy ewentualnych przejściach, lotnych czy ciągach koń nie daje rady bo zebranie jedzie do lasu galopem wyciągniętym  😁 Wczoraj to już całkowicie dałam czadu bo Szymek poczuł wiatr w grzywie, a ja oczywiście nieświadoma, że pędzimy miałam problem z zatrzymaniem  😎
wątek zamknięty
Klami bossski ogr  😍

Amnestria super super, wracajcie do formy, bierz się dzielnie za trenowanie i w teren może w koncu uda nam się pojechać  😉

Tulipan dawaj zdjęcia Szymona koniecznie

ja oddaję Agra na weekend cioci Kassce i mam plan w końcu ruszyć w przyszłą sobotę na zawody. Do ogarnięcia zostaje przyczepa, lekarz, klub i pzj, ale dam radę  😁
wątek zamknięty
O, i bardzo dobrze  😎  czekam na znaki 😉
wątek zamknięty
Klami pięęęknyy ten Twój koń!!

amnestria super, to teraz trzymam kciuki żeby wszystko szło do przodu 🙂
wątek zamknięty
Klami Świeetne zdjęcia, i jak ładnie kolorystycznie się ubraliście ;-)
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
21 czerwca 2012 09:35
amnestria, Ależ on się błyszczy!!! 🙂
kujka, No bo kurcze, serio nie ma czym się chwalić 😁 

wątek zamknięty
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
21 czerwca 2012 10:02
A ja się pochwalę kolejnym nabytkiem do naszej stajni: Sułtan sp 🙂

Zdjęcie jeszcze przed zakupem 🙂 Pod siodłem wkrótce jak do nas dojedzie 🙂 Misio  😍

wątek zamknięty
Gillian   four letter word
21 czerwca 2012 10:23
kto mi pożyczy żyletkę? bo idę się pochlastac  😵 kaletki mojego konia oszalały, wywaliły jak nigdy wcześniej, twarde, gorące i nie do ruszenia. W dodatku po ostatnim kłuciu zrobił się zrost i blizna, fajnie... koń chodzi całą dobę po padoku i powinien byc zadowolony, ale widzę po nim że tak nie jest, strasznie posmutniał i zmizerniał. Zresztą co mu się dziwic? ile można chodzic na spacery w ręku, łazimy tak już od pffff... ponad pół roku 🙁 ecchhhh a miało byc tak pięknie i jak zwykle wzięło i się zesrało, no 🙁
wątek zamknięty
Forta - postaram się zorganizować jakieś fotografa  🙂
wątek zamknięty
tuch, obserwuje Lansika odkąd go masz i jestem pod ogromnym wrażeniem, bo obecnie to dwa różne konie są, przyznaj się, że go podmieniłaś w między czasie 😁
Klami, om, mój ulubiony koń! Ależ on lata, jak samolot!  😍
amnestria, my to musimy się umówić - przyjadę do Julii tak żebyś była i wezmę aparat i będziecie mieli fotki  😉

A co robi mój koń? Stoi w boksie obecnie, nie wychodzi na padok i jak wychodzimy na spacery to wcale mu się chodzić nie chce... Rozgląda się chwile, chwile się poczłapie i podchodzi do mnie z miną 'Już mamusiu skończyłem stępować i idę się wytarzać'  🤣 Po czym tarza się jakiś milion razy  😁

wątek zamknięty
Gillian, rozumiem Cię i łączę się w bólu 🙁 Ja też dopiero co zaliczyłam dokładnie pół roku spacerów, a potem się okazało, że to wcale nie zamierza być koniec. Mega dół 🙁 Chociaż finalnie jakoś się to ułożyło, Ogryz zmienił stajnię i rozkochał w sobie absolutnie wszystkich. Ma doskonałą opiekę, dwie ciocie, które najchętniej zabrałyby go ze sobą do domu albo zamieszkały z nim w boksie. Gęba mu się zdecydowanie cieszy, myślę, że tak to już zostanie 🙂

Klami, wyglądacie tak super, że aż bym chciała poskakać 😀iabeł:

amnestria, juhuuu, Duszko-power 😀 Teraz już będzie z górki. A brykacze uczą siedzenia, oj coś o tym wiem 😉

A w ogóle patrzcie co ja mam 😀 Roto! Słooodziak 😍

Poza tym ostatnio sporo się dzieje, masa dylematów i przemyśleń w głowie. Trafia mi się okazja wyjazdu z końmi na dłużej, bezcennego pod względem szkoleniowym. Tylko nie wezmę ze sobą wszystkich ogonów 🙁 Jechałabym na kilka mcy, więc musiałabym zrezygnować z pracy ze złotym kucykiem. Strasznie mi szkoda go tak zostawić, w dodatku prawdopodobnie wylądowałby znowu na bezrobociu i w trybie boksowo-karuzelowym... Ehhh 🙁 A może pogadam z właścicielami i poszukam kogoś do dzierżawy / jazdy na 2-3 miesiące? Tylko znowu to też nie łatwe, potencjalny rajter nie może być za duży, ale z drugiej strony koniecznie ogarnięty jeździecko, bo złocisz to full ogier z całą gamą ogierzych zachowań i innych atrakcji... Co tu wykoncypować, żeby było dobrze?
wątek zamknięty
quantanamera, a zdradzisz gdzie masz możliwość wyjazdu?
Gillian, współczuję bardzo....  🙁  trzymaj się
amnestria, super wieści 😀
Klami, super!!!!! on po prostu lata  😜  😜  a na zawody to koniecznie jedźcie, z daleka kibicuję Wam
no, mam nadzieję, że to już w lipcu nastąpi
baffinka, normalnie jakbyś opowiadała o Fantazji.....  😁  to kobyła, zawsze będzie miała coś do powiedzenia 😉
kciuki się przydadzą, dzięki  :kwiatek:
Koniczyna, Matador..... jaki on.... biały  😁
daj więcej zdjęć bo na pewno masz 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.