Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

kujka   new better life mode: on
19 czerwca 2012 14:03
Dzionka, ojtam ojtam, nie przejmuj sie beczkami. moze jak nie zapomne to cykne fote Gilowi zobaczysz jaki z niego PĄK (bo to juz nawet nie paczek)  😂
wątek zamknięty
tulipan, miałam przyjemność z Twoim koniem rywalizować podczas zawodów zeszłej jesieni, robił naprawdę fajne wrażenie 🙂
wątek zamknięty
Tulipan prześliczne zwierzątko! Wrzucaj jakieś aktualne foty 🙂
Zairka bardzo fajnie Grota wygląda jak na rekonwalescenta  🙂

A ja dziś miałam mega fajny koński dzień  😜 Najpierw obfotografowałam z każdej strony pewnego przepięknego kasztana  😍 za co dziękuję Petit  :kwiatek: a później wsiadłam na wałaszka, którego sobie poddzierżawiam i jeździło mi się tak dobrze, że aż mi banan z ust nie schodzi do teraz  💃 Tak mi się dobrze siedziało, że nawet usłyszałam pochwałę od Pani Instruktor, co się napraaaaawdę rzadko zdarza  😎
wątek zamknięty
grast, Mąka dzięki  :kwiatek:

wątek zamknięty
fin mam, mam, zaraz coś dodam. 😉
_kate ale słodziaaaak!  😜 uwielbiam takie maluchy! 😉
Szarlotka ale fajny macie ten staw, ja zawsze marzyłam, żeby tak sobie z koniem popływać... 😉
Dzionka ale fajniutki taki okrąglutki Dzionek! 😉 ja też filmik ze skoków bym z chęcią zobaczyła! 😉
ash sesja bajkowa po prostu! rewelacja! no i szacun dla fotografa!!! 😉
Frania o widzę, że też byłaś w Grzybowie! ogromne gratulacje!!! 😉 bardzo fajnie wyglądacie razem! powodzenia w kolejnych startach!
Wojenka już tyle razy pisałam, ale no nie mogę: Twój książę jest czarujący!!  😜 😍
tulipan ale maszyna z tego Twojego Shamrocka!!!  😜 czekam na fotki aktualne!!
Mąka świetny jest ten Twój młody!!!

A mi jak w pierwszy dzień zawodów poszło rewelacyjnie to drugi zdecydowanie nie należał do udanych, chociaż trenerka była zadowolona z niedzieli bardziej.
W LL zrzutka na ostatniej przeszkodzie, jak zawsze u mnie, z mojej winy, bo zostawiłam go trochę samego sobie, ale też jechałam w nerwach, bo nie zdążyłam się rozprężyć, bo przede mną wypadło chyba z 6 przejazdów...  😵 No i potem L-ka wszystko dobrze, pięknie, nie jechałam już na pałę jak w sobotę tylko wszystkie zakręty i najazdy były przemyślane, zabierałam się na każdej przeszkodzie, koń szedł równo w rytmie i wgl fajny był... No i dojeżdżam do szeregu i niby wszystko pasowało, nawet mam nagrane... I skoczyłam stacjonatę i Mały chciał mi spłynąć z oksera, więc go przytrzymałam łydką, a on odskoczył w bok, a nie w górę i na chwilę się zatrzymał, a potem wyskoczył z miejsca, wpadłam w okser, w drągi, połamałam sobą całego drąga na pół, uderzyłam głową , kręgosłupem i w biodro... I strasznie mnie kręgosłup bolał, ale w sumie nawet w miarę się czułam, i nagle wokół mnie pełno ludzi, lekarze, sędzia, trener, założyli mi kołnierz, zabrali do karetki, chciałam iść, ale mi nie pozwolili, na szczęście nic się nie stało poważnego, jestem tylko poobijana. Najlepsze jest to, że na filmie wgl nie widać, dlaczego spadłam, jadę sobie, jadę, jadę i nagle łubudu w okser... Masakra, taki wstyd... A żeby było tego mało, jak spadłam to koń przeskoczył i przeze mnie i przez okser z ogromnym zapasem... Strasznie chciałam poprawić ten szereg, a że wiedziałam, jaka jestem, że mam problemy ze skokami i wręcz miewam takie momenty, że się histerycznie i panicznie boję skakać, że moja trenerka wyjeżdża teraz na ponad tydzień i że jak tak zostawię to znów będę miała blokadę, to zbawieniem było dla mnie, gdy nagle się otworzyły drzwi tej przeklętej karetki i zobaczyłam tylko trenerkę, pytającą się mnie czy chcę poprawiać ten przejazd, jak lekarz pozwoli, bo jak mnie wynosili to tłumaczyłam im, że na serio mi nic nie jest.... Na szczęście pozwolili... 😉 Jak dziewczyny z mojej stajni dowiedziały się, że ja chcę koniecznie to poprawić to stwierdziły, że chyba jestem w jakimś szoku pourazowym, ale pojechałam, poprawiłam, skoczyłam szereg, technicznie zabrałam się na każdej przeszkodzie, a to była moja druga L-ka w życiu, a mam z tym problem czasami, miałam co prawda dwie zrzutki, ale to wynikało już ze zmęczenia Harona i złego podłoża, które było niestety strasznie kopne... Wygrałam sama ze sobą i jestem z siebie bardzo zadowolona, a najfajniejsze było to, że potem bardzo dużo ludzi przychodziło do mnie z gratulacjami... Bardzo cieszę się, że poprawiłam to, że wygrałam ze sobą i swoimi lękami i to był i będzie chyba milowy krok w mojej jeździeckiej karierze....
Ufff... Przepraszam, że taki wywód napisałam duży, już znikam, ale musiałam to z siebie wyrzucić. . . 😉 No i chyba pierwszy raz cały mój przejazd podobał mi się od początku do samego końca! 😉

wątek zamknięty
Gryglodor w takim razie należą Ci się mega gratulacje 🙂 Bo w tym wszystkim to chyba właśnie o to chodzi, żeby pokonywać swoje słabości 🙂
wątek zamknięty
kare_szczescie ooo, a na jakich zawodach ?
Libella gryglodor dzięki dziewczyny  🙂 Postaram się o jakieś zdjęcia  😉

A po pierwszej jeździe mogę powiedzieć tylko, że Smok całkiem inny od mojego Waldka  😁 Siedzi się wysoko i szeroko, kroki robi obszerne, przez co tempo jest dużo mniejsze. Krótki dziad, że chwila moment i tyłek ma pod sobą, dziwnie tak  😎
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
19 czerwca 2012 21:12
Jak tylko się dorobię czegoś godnego pokazania, to się pochwalę :kwiatek:
gryglodor, gratuluję! Super, że wsiadłaś i poprawiłaś 🙂 A jak malec?
wątek zamknięty
Gryglodor super  😀 gratuluje samozaparcia i determinacji  :kwiatek: następnym razem będzie dużo lepiej  😉

Ja na szybko się pokaże- odkurzyłam dzisiaj moją panne po ponad dwóch miesiącach  😀
Zadowolona to ona nie była  😂

Przekupny koń  😁 wystarczy włożyć ręke do kieszeni to już się przymila, bo wie że coś sie dla niej znajdzie

nasza pseudojazda  😀

i mocno zdziwione dziewczę  😀
wątek zamknięty
A ja mogę się się wreszcie pochwalić moim koniem, którego zdjęcia na forum pojawiły się chyba ponad rok temu. Odwiedziła nas dzisiaj forumowa Libella i dzięki niej mam wreszcie kilka zdjęć  :kwiatek:

wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
19 czerwca 2012 21:56
Petit., masz problem... przyjeżdżam i kradnę  😜
milusia, super, że rudy jednak zostaje. wiesz... takim koniem też można wygrywać. a praca choć cięższa - niż z koniem z wybitnymi predyspozycjami - bardzo satysfakcjonująca 🙂 trzymam za waszą parę mocno kciuki!
tulipan, co tu powiedzieć  😁 powodzenia w pracy z waldkiem teraz 🙂 i tak jak wszyscy czekam na zdjęcia 'smoka'!
wątek zamknięty
Petit. jaki szałowy komplecik  😜
baffinka Piękna rudzina, rude najlepsze! 😀
Hadżi jakoś normalnieje z zachowaniem, boi się jeszcze wielu rzeczy, no ale jest coraz lepiej, wszystko szło w dobrym kierunku... Do czasu  🙄 ...
Szaleństwa na padoku (zdj 2 szetland  🤣 )

pod siodłem

Aż do dziś  😵

A tak ładnie chodził ze stadem po śniadaniu do obiadu. Taki był kulturalny i grzeczny. No ale zaczepił kogoś, kogo nie należy zaczepiać, bardzo dużą klacz kutą na 4... Rana wygląda jak zwykłe obtarcie, ugryzienie, przejechanie po czymś ostrym. Ale nie w tym rzecz. On okropnie kuleje. Jutro dzwonię po weterynarza, jeśli nie przestanie 🙁 Bo są 2 opcje - albo panikuje, bo tam przy chodzeniu naciąga mu się skóra i to ona boli, albo niestety, coś z mięśniem, bo widziałam kilka akcji kobyły, która mu to zrobiła i jak ona kopnie to raz a bardzo porządnie... A pomyśleć że tak się dogadywali... Jestem dziś totalnie załamana, dziękuję Libelli oraz Szafirowej ;* za pomoc.
wątek zamknięty
konwalia, yyyy czemu koń kuty na 4 wychodzi ze stadem? 🤔
baffinka, ooo moje ulubione rude 😉 a co tam u gniadej?
gryglodor, gratuluje wytrwałości! następnym razem będzie lepiej!

A ja muszę się pochwalić - dzisiaj siedziałam na boskim koniu! Kobyłka tak chętnie współpracująca i tak świetnie ujeżdżona, że brak mi słów! Pokazała mi milion moich błędów, a i owszem (a najbardziej - problem z samym zagalopowaniem... Ale to też chyba kwestia, że Pamir galopuje od samej myśli niemalże 😁 ). Ba! Konisko tak miłe, że nawet taki dupoklep jak ja robił lotne, oraz kontrgalopy! Mam mega kopa do pracy... A możliwości pracy brak - Pamir jest lekko nieregularny zadem i czekamy na weta 🙁
wątek zamknięty
Nirv pw 😉
wątek zamknięty
gryglodor, super ! Moje gratulacje ! Wypadek przykry, ale grunt, że nic Ci sie nie stało, no i przewalczyłaś swojego stracha.

wątek zamknięty
baffinka ale radośnie razem wyglądacie!!! 😉
Petit. ale maszyna! świetny jest! 😉 a przepraszam za  🚫 co macie za ogłowie?  👀
konwalia kurczę trzymam kciuki za Was! i duuuuużo zdrówka!!
Nirv Wam też zdrówka życzę, bo widzę, że u Was to tak jak u nas, jak się z jednego wyjdzie, to zaraz coś nowego się pojawia...
Zu Malec rośnie jak na drożdżach, już jest taki ogromny, akurat mam fotki z dzisiaj:

wątek zamknięty
Petit. boskie zdjęcia i ten komplet  😜
konwalia bambarył zawsze coś sobie zrobi... ale dlaczego akurat, jak zaczynało się układać?!  🤬
jego przechodzenie kawaletek jest przeboskie  😁 Toż to 120cm triplebar  😂 a zdjęcia super :P A ja jestem waszym niezawodnym luzakiem  😀
gryglodor jaki śliczny źrebol  💘
edit: literówka
wątek zamknięty
Petit. wow. szałowy rudzielec  😀 co to?
Konwalia dzięki  :kwiatek: wiadomo, że najlepsze  😀 trzymam kciuki żeby to nie była jakaś poważniejsza sprawa
Gryglodor dzięki  :kwiatek: mały jest obłędny  💘  Które imie w końcu wybrałaś?
Nirv  :kwiatek: :kwiatek: gniada dwa tygodnie odpoczywała, bo ja miałam mały kryzys jeździecki. Od wczoraj wsiadam i chwilowo wozimy się bez celu. No i podłoże troche kiepskie nam się zrobiło po tych zawirowaniach pogodowych, a ona dość czuła  🙄 Za to dużo lepiej mi się siedzi po przerwie  😁
Zdrówka dla Pamira.

i dorzucam gniadule  😉

wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
19 czerwca 2012 22:28
Petit., Tulipan maszyny  😜

gryglodor gratulacje! Za pokonanie swoich wewnętrznych strachów! A maluch! co tu dużo pisać, nochala ma słodko malowanego <3 Rośnie jak na drożdżach! wymyśliłaś już mu imie?  😍
konwalia jak tylko słyszę ze koń został pokopany to mi się słabo robi i od razu przypomina kontuzja Lolka. Trzymam kciuki aby to nic poważnego nie było!  :kwiatek:
Baffi ostatnie zdjęcie rudej <3 
wątek zamknięty
Dziękuję wszystkim za miłe słowa  :kwiatek:

konwalia, paskudne to kopnięcie.
gryglodor, maluch cu-do-wny. Uwielbiam takie słodziaki. Szkoda, że rosną, bo ja bym mogła mieć takiego żrebaczka cały czas do głaskania i podziwiania;-)

A ogłowie to totalny składak. Ogłowie USG, nachrapnik schumacher, naczółek schockemohle.
wątek zamknięty
sei apropo pracy z Waldkiem - dzisiaj popełniłam błąd bo z braku czasu wsadziłam na niego mamę i za dobrze się jej jeździło. A Rudy jaki wyluzowany był, aż nie mogłam wyjść z podziwu  🙂  😁
wątek zamknięty
Konwalia miejmy nadzieję, że to tylko stłuczenie 🙂 daj znać, jak obejrzy go wet!
Gryglodor śliczny źrebol  🙂
Petit twój koń jest serio zjawiskowy, na żywo robi chyba jeszcze większe wrażenie 🙂
wątek zamknięty
Gryglor dzięki  😀 widziałam twoje przejazdy ale w życiu bym nie pomyślała że z re-volty jesteś 😉 dzielnie ten ostatni przejaz jechalas!
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
20 czerwca 2012 07:13
Chcecie się z rana pośmiać ?  🤣
pozdrawia Was Matka Boska Konna  😁
foto Tristia

Jeszcze raz bardzo Wszystkim dziękuję, ja też się niezmiernie cieszę z podjętej decyzji. Rudy jest fantastyczny, ale proszę też o re-voltowe kciuki w jednej sprawie  :kwiatek: bo działają cuda.

Gratuluję dziewczyny udanych startów, postępów, treningów. Wszystkie futrzaki cudne. przepraszam, że tak zbiorczo ale cierpię ostatnio na straszliwy brak czasu  😵
kujka-dawaj Gila!!! co do tuszy Zwiastuna, to przytył, ale tyle ile miał przytyć. Wydaje mi się, że nie jest za gruby  👀  😉
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
20 czerwca 2012 07:40
Wczoraj kary poszedł pod siodło 🏇
Kondycji chłopak nie ma, bo po 40 minutach był cały mokry. Jeździliśmy co prawda na hali i było duszno, ale lepsze to niż stado ganiających gzów.
Brakowało mi tego 😅
Pełna mobilizacja, bierzemy się do roboty. Pamir za 2 tygodnie idzie pod opiekę naszej stajennej cioci, więc trzeba go ogarnąć.
Jak wrócę z podróży poślubnej to będziemy mieli już nowe podłoże na hali 🏇 🏇 🏇 🏇 🏇 🏇
Nirv daj znać co z gniadym! Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego.
Petit, wow! Ale piękny rudziszon!
juliadna jak tam Loluś?
wątek zamknięty
milusia Jeszcze pozdrawiająca 😁
Kciuki trzymam! 🙂

ash może się spocił i przez tą duchotę na hali. 🙂 ale rozumiem Cię - też zawsze halę wybierałam, żeby nie musieć się użerać z muchami. Teraz wyboru nie mam, trzeba przeżyć 😁

Petit., Jaki pink-power!

baffinka, Urodziwa ruda. Gniada jest dobra z tym jęzorem 😁

tulipan, Noo, całkiem całkiem ten kary. Daj potem jakieś inne zdjęcia! 🙂

Dzionka, Aaaa, Dzionek wygląda świetnie! 🙂 Porobi to tam zrzuci, co zbędne 🙂
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
20 czerwca 2012 08:11
milusia, fota wymiata  🤣
wątek zamknięty
Petit. pięknego masz tego kasztana, na prawdę robi wrażenie  😀

gryglodor
a źrebak jest słodziakowy na maxa!!! 😍
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
20 czerwca 2012 11:31
Sankaritarina-w zasadzie to błogosławi  😉
za kciuki ,,nie dziękuję"  😉
Wojenka-miałam z siebie niezły ubaw  😉
Podziwiam Twojego młodziaka. To najpiękniejszy arabek jakiego widziałam  😜 Mam nadzieję,że Werso za jakiś czas też się tak ładnie zaokrągli, bo na razie straszny szczupak z niego. Po kastracji mocno spadł z masy i nie możemy tego nadrobić, ale może po prostu potrzebuje więcej czasu  👀 Twój nadal jajeczny?
wątek zamknięty
milusia, hahahahah świetne zdjęcie  😂
masz ich więcej?
wybieracie się do Ani L w sobotę czy tam w niedzielę?
Petit., robi wrażenie  😜
gryglodor, śliczny źrebaczek  😀
baffinka, jaka tam pseudojazda, wszystko jest ok  😀

a ja dziś dostałam super wiadomość od szefowej
do końca miesiąca będę miała decyzję w sprawie przyjazdu Fantazji, kiedy, na jakich warunkach itp  😅
szefowa oznajmiła, że będą spore zmiany, a mianowicie powstanie szkółka jeździecka, na oddzielnym terenie, będzie zabrany jeden padok, nowe boksy itp
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.