Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!

No widzisz jak te zdjęcia przekłamują? To tak jak i u mnie. Ale i tak wam ładnie 😉 ja tez słyszałam o grzybach już, tylko że podobno robaczywe na razie. Ciekawa jestem kiedy my sie wybierzemy w teren, zeby zobaczyć STRASZNE CZARNO-BIAŁE POTWORY pasace się na pastwiskach 👀
Pojechałam dzisiaj w teren i co? Miałam bliskie spotkanie z lochą i jej młodymi 😵 Z początku serce stanęło mi w gardle i nie wiedziałam co robić, ale po krótkiej chwili młode się spłoszyły i matka uciekła razem z nimi. I teraz tak się zastanawiam czy dziki mają dla koni jakąś "taryfę ulgową" czy również zdarza się, że atakują? Wolałabym się na przyszłość wystrzec takiej sytuacji.
Livia   ...z innego świata
16 czerwca 2012 14:23
chesnut, o kurcze, ale wrażenia... Dobrze, że locha uciekła...

Mój koń dziś był spokojnym towarzyszem dla młodej klaczy, która szła drugi raz w życiu w teren 🙂 Spacer udał się znakomicie, młoda była super spokojna - chyba bardziej nawet niż przejęta właścicielka, a mój standardowo miał wszystko w zadku (bo wyszalał się wczoraj :hihi🙂 🙂

ekuss   Töltem przez życie
16 czerwca 2012 18:42
A my się dzisiaj woziłyśmy na biało-czerwono i w dodatku z flagą 😀 Aż auta zwalniały hahaha

Ja dziś byłam w terenie ze znajomą na arabku.
Teren z przygodami.
Najpierw obie na raz zaliczyłyśmy glebę. Arabek przestraszył się kałuży wielkości dłoni i zrobił zwrot o 180 stopni, a mój koń przestraszył się zwrotu araba i zrobił podobny.
Obie w prawie tej samej chwili leżałyśmy na ziemi.  😂

A potem w drodze powrotnej do mojej stajni jechałyśmy tzw "prostą galopową" która kończy się dosłownie przed bramą stajni. I jako, że mój koń od ponad roku chodził w tereny sam, to przy innym koniu zachowuje się obecnie jak dzikus.
Galopujemy tą prostą galopową, galopujemy. I wołam do kumpeli "tylko nie galopuj obok".
A ta radośnie z bananem od ucha do ucha zaczyna galopować obok.  😉
Na co mój koń tylko okiem łypnął przez chwilę na araba i dziiiida do stajni.
Poniesiona byłam jak ta lala.
Dobrze, że arab grzeczny koń, dał się zwolnić i został w tyle. Jak został w tyle, to mój przestał się nakręcać i udało mi się wjechać w las.

Tak więc zaliczyłam dziś i glebę i poniesienie.  😀
Aczkolwiek tak czy inaczej wracaliśmy do stajni przeszczęśliwi. Ściurani ale zadowoleni.

Tu widać jaki mój koń mały. A po prawej załapał się ogon araba. Straszne są komary w lesie.  🤔

Livia kto wam robił fotkę ,jak byłyście we dwie  ? 

ekuss ale z was kibice

tunrida kiedy wasze tereny będą nudne , chyba nigdy  😁 
Anderia   Całe życie gniade
16 czerwca 2012 19:45
Livia kto wam robił fotkę ,jak byłyście we dwie  ? 

Obstawiam samowyzwalacz  😁
tunrida zawsze jakieś przygody! Toć ja na moim wypłoszu mam ich mniej 😉
W tym tygodniu zaniedbałam się terenowo, jakoś tak zawsze albo za bardzo cięły owady, albo nie było czasu. Jutro to zrekompensuję  🙂
16 czerwca 2012 19:52
Anderia, monia, haha, faktycznie nie napisałam dokładnie 😁 Byłyśmy we dwa konie, ale był z nami jeszcze mój chłopak i to on robił zdjęcia 🙂 Jak jestem sama, to proszę napotkanych ludzi o zdjęcia, jak jedziemy z koleżankami wierzchem to robimy sobie nawzajem 🙂

tunrida, łomatko, ty to zawsze masz jakieś przygody! Dobrze, że po tej glebie wam konie nie uciekły... 🙂

ekuss, fajne zdjęcia z flagą 🙂
Nie...ja tych nudnych terenów po prostu nie opisuję. To dlatego tak to wygląda.  😉
m.indira   508... kucyków
16 czerwca 2012 20:48
jadąc leśną drogą zobaczyłam osrane liście roślin na dole, a w górze takie cuś, mamuśka dzielnie darła ryja kilkanascie metrów dalej, ale "maleństwo" cisza

no i nastepnym strzałem polującego z aparatem było to
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
16 czerwca 2012 21:44
ekuss: ale kibice z was 😉
A ja Wam zazdroszczę. Kiedy jadę do lasu to jedyne, co widzę to drzewa, rzeczka i ewentualnie ludzie. I gdzie tu coś ciekawego? Ani sarny, ani dzików, ani żadnego łownego ptaszyska, no nic.
U nas zeby spotkać lesnych mieszkańców to nie trzeba za brame wyruszać. Sarny, daniele itp. same przychodzą i wedrują przy padokach. Rano zapuszczaja sie nawet na plac.

17 czerwca 2012 15:27
m.indira, Klami, ale super 😜 Takich widoków to u nas niestety nie ma, zazdroszczę!

Ja dziś byłam znów na bosalu, koń spisał się bardzo fajnie, ale też jechaliśmy w trójkę 🙂 Chyba częściej będę brać w teren bosal, ale na razie tylko na wyjazdy "grupowe" 🙂
17 czerwca 2012 15:30
Klami Ty masz daniele hodowlane, a moje jest nie zakolczykowane 😉
17 czerwca 2012 16:30
Wczoraszy wyjazd w teren do lasu Nieporęckiego. Jest to większy troszkę las niż legioowski i zawiera też główną atrakcję w postaci jeziorka

Uczestnicy: Negocjacja i ja + koleżanka na Nefretete

Się na trochę zamieniłyśmy konikami więc na zdjęciach jest koleżnka na Negocjacji a ja Nefretete.

pod górkę

Rozdroże - ale stać nie można bo bąki chcą się przyssać

kopanie nogą w wodzie jeziorka

picie

o a co tam jest?

wychodzimy

dalej wychodzimy

krople wody na zadku

Wody nie zazdroszę, no mój koń nie lubi, no i okolicy mamy, ale piaskowych dróg bardzo bardzo
ElaPe Zawsze się gubiłam w tym lesie..Marcin musiał mnie odnajdować polonezem i zanim galopowałam do domu  😁 żartowaliśmy że jak kobyła zobaczy poloneza to będzie za nim gonić 😵
m.indira, to są hodowlane ?? Własnie zastanawiało mnie dlaczego są zakolczykowane. One normalnie "dziko" biegają po lesie. Do nas przychodza przez dziure w ogrodzeniu i tarzaja sie w piachu na placu.
cieciorka   kocioł bałkański
17 czerwca 2012 19:46
A dzikich zwierząt się nie znaczy? Czy to tylko na animal planet nadajniki dostają? 🙂
Stajnię mamy na obrzeżach miasta i takie wizyty też się nam przytrafiają  😀
17 czerwca 2012 23:14
swoimi czasami Pokemonowi sarny w treningu towarzyszyły 😉
Klami jak najbardziej hodowlane, może komuś zwiały lub wypuszczone zostały dla zasiedlenia lasu z jakiejś hodowli, u nas są dwie takowe w pobliżu ale na wolność nie wypuszczają
Cień na śniegu to macie świetne towarzystwo, kontakt z innymi zwierzakami wskazany  😁 🙂
ElaPe no nie, wszyscy mi ostatnio próbują udowodnić, że mam gorzej nie mając wody blisko stajni... widać , że tereny sprawiają wam przyjemność 🙂
Klami świetne zdjęcia, chyba i ja będę musiała wybrać się wreszcie z aparatem w teren! 😀
swoją drogą ja w terenie to tylko spotykam sarny [ które próbują się ścigać z końmi lub wylatują nagle na siagę "pomiędzy kopytami" ], łosie [uciekające gdy tylko zobaczą zbliżające się konie ], jaskółki, bociany i inne ptaszyska 😀

ElaPe jak ja wam zazdroszczę tych piasków 🙇, uwielbiam takie zadki zroszone wodą po kąpieli 🤔wirek: 😉
m.indira super spotkanie, śliczny danielek 🙂
livia no to masz konia przewodnika, tylko się cieszyć 🙂
eskuss fajny pomysł no i widzę ze Twój koń niezłe sztuczki potrafi 😉
18 czerwca 2012 09:35
ElaPe, super zdjęcia! A woda musiała być cudowna w taki upał 🙂

Cień na śniegu, nasza stajnia jest w środku miasta, a też miewamy takie widoki po naszych łąkach 🙂 Kiedyś już tu wstawiałam 🙂
http://re-volta.pl/galeria/foto/66529

palemka, byłam z niego strasznie dumna 🙂 Mimo, że towarzyszka była bardzo spokojna 😉
18 czerwca 2012 10:05
ElaPe Zawsze się gubiłam w tym lesie..Marcin musiał mnie odnajdować polonezem i zanim galopowałam do domu  😁 żartowaliśmy że jak kobyła zobaczy poloneza to będzie za nim gonić 😵

teraz to ja znam ten las nieporęcki lepiej niż ten przy torach, legionowski, w którym sie kiedyś zgubiłam.

Livia: ile razy tam jestśmy w ładny dzień to zawsze ktos na kocyku polegiwuje nad jeziorkiem.  Fajnie byloby sobie postój zrobić na małą kąpiółkę ale nie ma jak.

Tajfunowa: dobry terenik nie jest zły, szczególnie jak nie jest za gorąco ani za bardzo muchi nie gryzą 🙂

Palemka: no dróżki sa przewspaniałe i piaskowe i bardziej ubite
🙂

sally_96 ale cudnie, ale chyba nie za gorąco było? A co tam w oddali widać?
palemka Ciepło nie było bo to kwiecień był :P A w oddali widać cypel na Rewie 😉
ekuss   Töltem przez życie
18 czerwca 2012 20:24
[img]http://eskuss fajny pomysł no i widzę ze Twój koń niezłe sztuczki potrafi[/img]

No do tego ma akurat talent 😀 A raczej pociąg do ciasteczek  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się