Młode Konie

armara dziękujemy pięknie  :kwiatek: trzymam kciuki za kolejne maluchy  😅
Ruda dzięęęęki  :kwiatek: na imię ma Markus, ale Rudy, jakoś ładniej, krócej  😁
Branka si, si z P.B, dziękujemy !  :kwiatek:
Ententa ja też gratuluję, bo super Markus wygląda na zdjęciach, mam nadzieję ze w ruchu też jest mega postęp 🙂
ententa, Ty to nie dziękuj, bo ze zdjęć na zdjęcia widać, że odwalacie kawał dobrej roboty. Dawaj jak najwięcej fotek, bo nie dość, że się przyjemnie patrzy, to jeszcze kasztan 😜

galopada_, oby kiedyś tak wyglądała większość młodych polskich koni. Spodziewam się, że w ZT rozniesie konkurencję na łopatki.

Karol ma dużo stajennych ksywek, bo jego pełne imię jest rodem z mailingu o powiększaniu 🤣 Karol, Czarlie (the Unicorn), Twilight Sparkle, Latający Holender, Eno. Na chwilę obecną planuję mu jednak jego oryginalne imię zostawić, bo idealnie do niego pasuje, on właśnie jest Enormous Pleasure 🙂 Swoją drogą, właściciel wszystkie konie nazywa ..... + Pleasure. W Holandii wszystkie konie rocznikowo mają imiona na tą samą literę, w 2009 to było akurat E. Enormous Pleasure, Easy Pleasure, Enough Pleasure. Ze starszych np. Dark Pleasure, w kolejnym roczniku Fabulous Pleasure itd. Fajny pomysł, i się imiona szybko nie skończą 😉

I oczywiście dołączam się do pytania ElaPe. Ciekawość zżera  😍

Ambrozja, no tak, tylko na ile rzeczywiście ciekawość, a na ile chęć poczytania łatwo dostępnej pikantnej ploteczki 😉 Jeśli ktoś jest rzeczywiście ciekawy, to w sieci bez problemu można się dogrzebać cen. Np. związek hanowerski po korungach publikuje pełną listę koni, z filmami i cenami uzyskanymi na licytacji po premiowaniu i uznawaniu ogierków. Holandia i Niemcy są pod tym względem bardzo podobne.

ElaPe, pytanie po ile to jest temat rzeka. Zależy gdzie, czy kupujesz bezpośrednio, czy przez pośrednika, czy stajnię handlową. Zależy, jak zajeżdżony, bo takie z siodłem kilka razy na grzbiecie kosztują tyle, co surowe, ale już parę miesięcy później są znacznie droższe.

Ja mogę tylko uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć, że po tym, jak konia kupiłam, a na youtube został wrzucony filmik i kary jeszcze nie przyjechał do Polski, miałam całkiem realną prozycję ze Stanów na odsprzedanie gówniarza 😁 Z przebitką taką, że miałabym na rok utrzymanie Skwarka za free 😁

No nic, kilka zdjęć i zjeżdżam do stajni 🙂

Coś z kłusa (swoją drogą, co tam kłus. Jaki on teraz ma galop! W sumie, gdybym miała więcej wiedzy pół roku, to mogłabym się tego spodziewać, że koń z tak pracującym zadem będzie mógł absolutnie wszystko... heh).

Najlepsze jest to, że mimo, że w jeździe ma się ogromną ilość energii, turbodoładowanie i konia, który frunie, to w obsłudze i z ziemi ten koń jest niesamowicie łagodny, subtelny i towarzyski. Ale to już mój rudy mi robił z tym sporą zagwozdkę - on ma tak samo. Normalnie konie z przełącznikiem tryb superman / tryb pluszak 😉

zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
17 czerwca 2012 13:14
quanta no coś pięknego  😍 😜 tylko achy i ochy cisną mi się na usta 🙂

Moje brzydkie kaczątko z dzisiaj 🙂
klapcio89   Walczący z cieniem...
17 czerwca 2012 13:30
A ja się pochwale Moimi młodziakami  😀

Na pierwszym Norbi pseudo hucułek  😀
Pierwszy raz na jeździe bez lonży (3 raz pod jeźdźcem )
Spisał się rewelacyjnie, będzie z niego super spokojne konisko dla dzieciaków  🤣

Na drugim Walle
Drugi raz pod jeźdźcem i pierwsza jazda bez lonży
Na razie ma wielkie oczy na wszystko, ale pilnuje się i jest uważny
Nawet odpuszczał na lekki kontakt  😀
Będzie z niego sportowe konisko!
W końcu to krew Diabła :P

oba mają prawie po 3.5 roku 🙂

Dumna mamuśka  💘
quanta - Absolutnie nie miałam w tej mojej ciekawości żadnych złych zamiarów  :kwiatek: Po prostu byłam ciekawa ile takie cudo kosztuje.. Jest naprawdę zjawiskowy 🙂
17 czerwca 2012 14:11
klapcio89 przyznaj dla której pięknotki były kaloszki? ;]
quanta  twój kary naprawdę powala  😵
3-latek z takim samoniesieniem, obszernym ruchem i pracą zadu...rewelacyjny koń ci się trafił  😜

dodam zdjęcie kobyłki bo dawno nas nie było, a fajnie się rozwija i super mi się z nią pracuje
bardzo szybko wszystko łapie a jaka potulna przy pracy z ziemi  😀    😍
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
17 czerwca 2012 14:38
ElaPe, pytanie po ile to jest temat rzeka. Zależy gdzie, czy kupujesz bezpośrednio, czy przez pośrednika, czy stajnię handlową. Zależy, jak zajeżdżony, bo takie z siodłem kilka razy na grzbiecie kosztują tyle, co surowe, ale już parę miesięcy później są znacznie droższe

mi chodziło o zakres cen koni 3 letnich, z dobrych pochodzeniem ujeżdżeniowym jak twój kary,  wstępnie zajeżdżonych, w tej stajni  gdzie karego zakupiłaś - http://www.quality-horses.com/welcome.html
zabeczka17, pięknie Ci młoda wyrosła!
17 czerwca 2012 15:00
Mia dziękujemy ogromnie 🙂  :kwiatek:
Katharina   "Be patient and trust in the process"
17 czerwca 2012 18:49
Młodyy z dziś  🏇  😜

efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
17 czerwca 2012 18:55
galopada_, naprawdę szacun, baaardzo fajny koń ten Jusio! 🙂

Słuchajcie, wielkopomna chwila za mną.. wsiadłam na Krzysia 😀 tylko na chwilę ale jednak ten moment mamy za sobą! Co za uczucie  wsiąść wreszcie na własnego konia! Niesamowita radocha 😀
kujka   new better life mode: on
17 czerwca 2012 19:11
przyjechala ciotka od pierwszych razow i zadan specjalnych to musialo sie cos ciekawego zdarzyc 😀

nastepnym razem cykne sweet focie!
efka wieki nie pokazywalas Krzysia  😎
Doskonale cie rozumiem, ten pierwszy wyczekany raz to niesamowite uczucie.
17 czerwca 2012 19:33
FirstLight, no wiem wiem że nie pokazywałam, ale też nie bardzo miałam czas, bo zajmowałam się zawodowymi sprawami.. mam nadzieję że teraz już będę mogła częściej go pokazywać bo zmieniamy stajnię za trzy dni 🙂
efka...i takie rzeczy mnie omijaja 🙁Ksys to jeden z niewielu mlodziakow na rv, ktore w mojej ocenie sa prospektem na cos fajnego-zarowno papierowo, eksterierowo jak iuzytkowo i pewnie niedlugo potwierdzi sie to co sie mowi😉,  ze jest to kon nawet na duze rzeczy🙂 w koncu gote niemce chcieli u siebie, nie? 😅 😍 😎
17 czerwca 2012 19:40
Karla🙂, chcieli niemce, ale go nie oddam, będę sobie dupkę klepać i po lesie jeździć na wymarzonym koniu w razie czego.. dobra kończę głupoty gadać, bo lostak przeczyta i będzie lańsko 😉
efka
Moje wielkie gratulacje 🙂 Mam nadzieję, że po przeprowadzce będziecie się tutaj częsćiej pojawiać  💃
efka, tylko nie mów, że nie masz żadnej dokumentacji foto z wsiadania 🤬 Dawaj małego 😀 A za trzy dni to już regularnie i obowiązkowo! W ogóle to nieźle zleciało, co? Ty go kupowałaś w zeszłe wakacje?

Karla🙂, szczerze mówiąc to ja na forum widzę sporo ciekawych koni, ostatnio to mi nawet w oko wpadła taka spora, latająca po hali kłusem kobyła 🙂 Oby się teraz tylko dało te wszystkie stwory równie ciekawie poprowadzić 🙂
galopada_   małoPolskie ;)
17 czerwca 2012 19:58
efka miło mi słyszeć, szczególnie od osób spoza kręgu fanów małopolaków  :kwiatek:
quanta-mlodziakow takich ach och-poprawnych,z glowa db,prospekcikow do czegos ambitnego jest mhm no moze z 10-15,w moim odczuciu oczywiscie,ale moge sie mylic (ba!nawet bardzo bym chciala sie mile zaskoczyc i kiedys zobaczyc  takiego rvmlodegokonia na porzadnych zawodach w 130-140,3***w wkkw czy na jakims  GP w uj)
Ale to mowie o takich wiesz, ze paczysz,paczysz i sie odwadniasz,bo slina leci i leci😉 reszta jest z kategorii jak powiedzial czlonek komisji na ostatniej probie dzielnosci klaczy,no fajne,fajne,ale d..nie urywa😉do kochania, do noszenia szmat,pieknych,madrych,jezdnych itp.
ja mam kilku swoich mlodych faworytow ( w tym wlasnie Ksys,jeden od Ciebie, dwa od Lostak,jeden od galopady,mlody Deb), bacznie obserwuje inne koniska, ale no..nie ma efektu obadu szczeny-na razie mialam tak na  dwoch klaczach na trakach -Deb  widziala, jak sie zaczelam jakac przy Czamarze i Virze
wyjazdy do Niemiec i Holandii rozpieszczaja,sama wiesz, co tam pokazuja jako srednia polke,a juz te top five  wsrod mlodziakow...wiem,wiem tu mamy Polske😉

efka-Gribaldi tez po lesie popylal😉

Karla
Ej no chyba się obrażę  🤬 😁 IMO wszystkie re-voltowe "maluchy" są świetne, przede wszystkim są dopieszczone i zadbane  😅
Co do wycieczek - potwierdzam, ale nie ma co się dołować, może się kiedyś doczłapiemy do poziomu Niemiec czy Holandii...
no pod wzgledem dopieszczenia i zadbania to wiekszoc rzeczywiscie top5😀
sie nie obrazaj,bo ja sobie Arsenika mam wynotowanego i bacznie obserwuje 😎
noi wycieczki nie doluja,daja kopa i motywacje zeby zbierac na nasienie takiego np.  Diamant de... 😉
Śmieje się przecież 😉
Tak czy siak jeździć uwielbiam i bardzo mocno kombinuję, żeby się w tym roku na MŚMK wybrać  😜
17 czerwca 2012 20:41
quantanamera, mam go już ponad rok, bo kupowałam go w maju zeszłego roku. I kurde nie mam zdjęcia, bo w planie zupełnie nie było wsiadania.. ale jakoś dobrze nam poszło z siodłem i przewieszaniem 😉
efka, suuper! Zrób jakieś zdjęcia, bo dawno Krzysia nie było! On teraz pewnie zmienia się z tygodnia na tydzień :kwiatek:
kujka   new better life mode: on
17 czerwca 2012 21:31
bezrobotna ciocia juz sie postara o czestsze zdjecia. o to niech sie inne ciotki chrzestne nie martwia  😎
17 czerwca 2012 21:33
no żeby nie było że go ukrywam czy coś, to wstawiam z zeszłego tygodnia, wycięty kadr z filmiku

quanta Kary to mój ulubieniec z Twojej stawki, a więc dawaj więcej fot, muszę nacieszyć oczy 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się