kącik kłusaczy

Wojenka   on the desert you can't remember your name
22 kwietnia 2012 22:02
A przyjeżdżacie niebawem do Warszawy?
Mam nadzieję, tylko ciężko trochę z czasem, a poza tym bardziej się opłaca zapakować 8 koni i pojechać 300km do Berlina niż zasuwać z jednym ponad dwa razy dalej do Warszawy 😉 Ostatnio mieliśmy jechać ale nie wypaliło. No i mam nadzieję, że ja też tam będę, ale u mnie też słabo z czasem(ciężko pogodzić szkołę, wyścigi, treningi i skoki niestety  🙄 )
Fajnie by było zobaczyć efekt swojej pracy  🙂
22 kwietnia 2012 22:18
To dawaj znać jak coś od Was będzie leciało, bo nawet nie wiem kogo szukać w zapisie.
Jutro leci zapis na 5 i 6.05. Startowała będzie Matia de Ceton i ja prawdopodobnie też pojadę jako luzak  😜
Frania - jak poszlo?😉

No ze skokow chetnie bym cos wstawila, ale ja na naszej klusaczce nie skacze, bo za cienka w uszach na nia jestem😉 skacze natomiast na pol-klusako-pol-folblucie 😀
ale mam klusaczke na filmiku, my taka sobie rekreacja z aspiracjami, ale jak widac, ruch ma babsztyl calkiem ladny😉 na jezdzca niekoniecznie paczymy  😁

Jutro jak będzie po wszystkim dam znać  😉

Całkiem fajne konisko 🙂 chodziło cos w sulkach?

Ostatnio na dysku znalazłam parę zdjęć klusakow że skoków z czasów w których jeszcze miałam trochę czasu, żeby się w to pobawić. Jak wrócę do domu to wstawię.
Juz po. Ogolnie rzecz biorac nie poszlo za dobrze.

Wczoraj ostatnie miejsce. Zepsul sie nam samochod i z berlina do Warszawy jechalismy 12 godzin, wyladowalismy na miejscu jakies 2 godziny przed startem i kobyla nie za bardzo miala sile sie jeszcze scigac  👿 ale mimo to powinno to wygladac lepiej.

Dzisiaj znowu ostatnia mimo, ze szla duzo lepiej dystans byl dla niej o jakies 500m za dlugi. Ogolnie rzecz biorac jej driver byl zadowolony.

Kobyla przez ostatnie 4 lata nie chodzila w sulce, w miedzyczasie dala 2 zrebaki. Mi sie wydaje, ze przez ten czas stracila duzo swojego dawnego zadziora i nie jest juz taka waleczna jaka byla kiedys. 

Za tydzien wystartuje we Wroclawiu, a potem nie wiadomo co z nia bedzie. Albo sprobujemy ja jeszcze odpalic, zmienic cos w treningu, albo wraca z powrotem na pastwiska, a troche szkoda by bylo bo ja ciagle po cichu licze ze kiedys bede mogla jeszcze na niej wystartowac   😉

Zdjecie z wczoraj, ktorego autorem jest Witek Sudol:

Wojenka bylas?

P.S. przepraszam ze pisze tak jak pisze, ale mam klawiature bez polskich znakow
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
07 maja 2012 13:54
Frania, 13 maja Wrocław ?
Ruda_H   Istanbul elinden öper
07 maja 2012 15:46
Frania trzymam kciuki za Wrocław. Mam nadzieje, że kobyła odpali wrotki  🏇

nasze dziewczyny tym razem w Warszawie spisały się dużo lepiej. Rive zgarnęła 3 i 2 miejsce, Lera dwa razy 3 😉
Tak. 13 będzie 🙂 ale czy się stara baba ruszy tym razem to nie wiadomo 😉
07 maja 2012 20:17
Byłam, widziałam  😀. Wypatrywałam Cię nawet, ale nie wypatrzyłam...
Ja miałam okazję popracować trochę w Norwegii w zeszłe wakacje, więc pozwolę sobie wkleić parę zdjęć z tamtejszej stajni 🙂
Szkoda, że u nas to wciąż tak mało popularny sport, bo to naprawdę fajna sprawa i bardzo sympatyczne, współpracujące konie 🙂

i sulka po małym wypadku :P

sushi na jakim torze?

Wojenka ja głównie w stajni byłam, na trybunie byłam tylko jak Ruda biegła 😉

Frania  Travpark w Bergen 🙂
Coś wątek śpi. Pobudka!  🙂

Mam kilka zdjęć autorstwa flygirl  :kwiatek:
Jedna z moich gwiazdeczek- nazywa się O 🙂

Rover:

I Red:
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
10 sierpnia 2012 17:23
Jezuniu jaka Red jest olbrzymia, przepiękna  😍
Matia wczoraj druga w Warszawie! 😀
Faith wiem, że to nie wątek interpretacyjny ale jak widzę takie pieprznięcie w wewnętrzną wodzę na drugiej sekundzie to mi się nóż w kieszeni otwiera!!
nevada2012 mhm. a to jedno szarpniecie chyba tak toba wstrzasnelo ze przytlumilo ci sluch  😎 filmik krecila moja instruktorka i wlascicielka konia, ktora na biezaco koryguje moja jazde, i slychac ja wyraznie "jak ci sie podwiesza to reaguj natychmiast a jak jest dobra to chwal". to wlasnie byla reakcja, z tego co pamietam na zawieszenie i brak reakcji na moje wyjechanie dolem. na pewno nie zrobilam sobie ot dla czystej przyjemnosci szarpniecia bo konia kocham jak swojego, chucham i dmucham jak tylko moge. wiec masz racje - daruj sobie interpretacje bo jest mylna.
Ja wpadam tylko, żeby się pochwalić, że Matia dzisiaj wygrała na Służewcu  😅
Szkoda tylko, że tego nie widziałam  🙁
14 października 2012 19:41
dziękuje i dziękuje za link do zdjęć  🙂
Cieszę się tym bardziej, że jak tata zdecydował, że odpalamy ją od nowa i zaczynałam ją jeździć to wszyscy się pukali w głowę, że takiego starego konia (jeszcze do tego po źrebakach) będziemy odpalać i mówili, że nic z tego nie będzie  🥂
halo halo  🙂
ktoś tu jeszcze zagląda? co u waszych kłusaków?

Wrzucam fotki autorstwa flygirl jakby ktoś był zainteresowany 😉

i emerytka :
Kasia Konikowa   "Konie mówią...po prostu słuchaj..." Monty Roberts
10 marca 2013 07:35
A co tu tak cicho?  😉
Mój kłusak amerykański Maurice  🙂

Ruda_H   Istanbul elinden öper
28 czerwca 2013 20:09
W tym roku kłusaki odwiedzą Sopot ! Dwa weekendy wyścigowe 13-14.07 i 20-21.07  🏇

szczegóły na stronie hipodromu  http://www.hipodrom.sopot.pl/pl/imprezy/wyscigi
28 czerwca 2013 20:16
Mój kłusak Maurice skończył w tym roku 10 lat, tuptamy sobie rekreacyjnie  🙂

Stoweczka dla (juz nie) Mlodego 😀
HEJ właśnie zostałam włascicielką klaczy rasy kłusak amerykański ma imię DOLCE OUI jest hodowli austriackiej kojarzy ktoś ją?
28 sierpnia 2013 17:37
siwa300, mój Maurice też amerykański i też hodowli austriackiej  🏇 Gratuluję zakupu!!! Pochwal się koniecznie zdjęciami. Ja dorzucam nasze najbardziej świeże  🙂

Mam ją od tygodnia, kupiłam  całkiem nieświadoma co kupuje bo od handlarza .jak pstryknę jakies zdjęcia to wrzucę tylko nie wiem kiedy mam mało czasu POZDRAWIAM
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się