PSY

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 czerwca 2012 21:00
Dwa miesiące od zakończenia cieczki, ale jak ciężarna to zdąży się oszczenić. Chyba, że zafundujesz aborcję.
Dramka powinnaś do weta iść żeby zadecydował czy sterylka aborcyjna potrzebna czy nie. (Ja nie wiem kiedy może ciążę stwierdzić to już ktoś mądrzejszy musi się wypowiedzieć)
Standardowo wykonujemy usg u suki 25-28 dni po kryciu. Można wykonać wcześniej, ale przyjęło się mówić, że do tego czasu ciąża może zostać przez sukę wchłonięta.

Dramka - ten miesiąc czasu od cieczki jest po to, by sunia zdążyła się po niej "oczyścić". Jednak w Twojej sytuacji wybrałabym się do weta wcześniej. Sądzę, że na podstawie usg czy chociażby badań krwi jest w stanie określić czy suka zaskoczyła czy nie. Jeśli chodzi o aborcje to czym wcześniej tym bezpieczniej.
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
06 czerwca 2012 19:48
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mk4bmK-acEM#!
rozwalila mnie totalnie! slucham tego w kolko od godziny  😜 😜 😜
06 czerwca 2012 20:52
Sporo w sieci jest filmów z Miszką 😉
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
06 czerwca 2012 23:10
ten jako wyjatkowo mi sie wkrecil🙂
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
07 czerwca 2012 10:48
Moja Pani stróżująca 🙂 :

07 czerwca 2012 13:07
Ja tak zazdroszczę wrocławiakom, którzy mieszkają na Nowym Dworze  😜 Parku Tysiąclecia  😍

To jest takie piękne miejsce  😍

Ma ktoś jakieś opinie nt karmy proformance?
Jara - zdjęcia z dwoma mordkami łooootwartymi. Jest przeboskie!
JARA 3 zdjęcie ge-nia-lne!  😂
cieciorka   kocioł bałkański
07 czerwca 2012 16:42
JARA,
to jest po prostu boskie!
07 czerwca 2012 16:49
Synchroniczne przytupajki 😉
Faktycznie bardzo udanie złapany moment! 🤣
Mam rocznego psa rasy shih-tzu i odkąd go mam był karmiony suchą karną royal canin i mokrą karmą CESAR. Ostatnio dowiedziałam się, że CESAR polecany mi przez panią z hodowli nie jest rewelacyjny i chciałabym go zmienić na GRAN CARNO ANIMONDY (podobno bdb karma).
Pytanie jak zmienić karmę, aby nie doprowadzić do rewolucji żołądkowej u psiaka?
Mieszać-stopniowo zwiększać ilość nowej zmniejszając ilość poprzedniej aż wyeliminuje się starą całkowicie.
Dziękuję za odpowiedź, a jeśli mój piesek je jedną puszkę dziennie, to ile taki proces mniej więcej potrwa - 2tygodnie ?
Jeszcze jedno, problem karmy się pojawił kiedy u weterynarza okazało się, że młody roczny piesek ma już kamień na zębach. Nie pomyślałam, żeby o to spytać wtedy weta, więc pytam Was co sądzicie/czy jakieś polecacie witaminy które podaje się psu dodatkowo do jedzenia?
To, ile ten proces potrwa, zależy tylko i wyłącznie od reakcji Twojego psa, musisz go obserować 🙂 jego Qpę przede wszystkim ale i samopoczucie czy bączki/ich brak.

Na kamień nazębny zawsze polecam surowe kości wołowe, wszystkie dentastixy i inne dentakarmy uważam za ściemę 😀iabeł:
a gdzie taką surową kość wołową dostanę? tzn czy w sklepie mięsnym jak pójdę i poproszę to nie spojrzą na mnie  🤔 ?
I czy dla małego psa -shih tzu -taka surowa kość jest odpowiednia ?
Szukaj w mięsnych 🤣 Fakt, że nie we wszystkich dostaniesz ale trzeba wyśledzić, jak już sie znajdzie, wiesz gdzie wracać po to.Dla małego psiutka może faktycznie lepiej byłoby cielęcą.Wiem, że w Macro można kupić paczkowane chyba po kilogramie fajne świeże cielęce kosteczki 😍
U mnie w każdym mięsnym są ,,kości dla psa" 😉 Leżą gdzieś z boku albo na zapleczu, Panie sprzedają za symbolicznego grosika, żeby coś w kasę wbić 😉 Oczywiście wołowa (zazwyczaj udowe, ramienne, łopatki)
A ja mam do Was takie małe pytanko: Jak mam nauczyć swoją collie, żeby wyskakiwała  do dysku(latający talerz, zabrakło mi słów)?  👀 .
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź  😉
JARA masz niedaleko od siebie równie piękny park wschodni  😍
maleństwo   I'll love you till the end of time...
08 czerwca 2012 18:25
Nie było mnie dobre 3 miesiące. To się melduję z moją Atomówką.
Sucz się wreszcie odkarmiła i ogólnie odkuła - jest ładnie zaokrąglona, energii ma za pięciu, zrobiła się śmielsza i potwornie pyskata. W domu jest nadal idealna, natomiast stosunek do psów dalej pozostawia wiele do życzenia - ON'ów, husky i tego typu psów nienawidzi. Małe psy jej aż tak nie ruszają, nawet ma na osiedlu dwóch kolegów i koleżankę.
Aby jakoś ja wybiegać - bo cztery dość długie spacery nie starczają - zaopatrzyłam się w psi uchwyt do roweru i biegamy. Leeloo zachowuje się, jakby całe życie śmigała przy rowerze - ot, założyłam jej uprząż i poszła.
A, no i rozsmakowała się w podróżach - zaliczyła ze mną i moim tatą weekend na Suwalszczyźnie, jeździ ze mną po okolicach Olsztyna - do tego stopnia lubi, ze na spacerach klei się do zaparkowanych samochodów i usiłuje ludziom wsiadać do bagażników :p

i małe podsumowanie foto:

mała furia

"siostrzyczce" już kradnie tę piłkę... Bezczelna jest

Hańcza zaliczona

:P

pierwsze kroki przy rowerze - z tatą

i już w trasie, ze mną

JARA, trzecie zdjęcie miażdży system 🙂
czy mamy tu użytkownika / użytkowniczkę, który/a zna się na bullowatych?  👀
JARA 😉
escada racja! Ja inteligentna jak zwykle...
Zastanawiam się nad kupnem Owczarka Niemieckiego. Miał ktoś z was styczność z tą rasą? 😀 Możecie mi napisać coś więcej na temat tych psiaków? 🙂
Na pewno brać psa z pewnych rak i uważać na dysplazję stawu biodrowego.  😉

Posiadam jednego ON'ka i muszę powiedzieć, że mimo swoich lat to bardzo zdziecinniały osobnik mi się trafił. Z moich obserwacji wynika, że pies wybiera jedną osobę - główną - , za którą poszedłby w ogień, ale słucha się każdego członka rodziny, jeżeli jest odpowiednio traktowany i ułożony. W tresurze łatwy, pojętny. Zdarzają się psy łagodne jak baranki, a innym razem dość ostre osobniki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się