Nasza twórczość fotograficzna cz. II

m.indira, fajne cycki! 🤣
Uf, już myślałam, że tylko ja mam takie skojarzenia. 😁
m.indira   508... kucyków
26 maja 2012 11:04
halo, flygirl a głodnemu chleb na myśli  😂 , ale Wy-Kobiety?!  😉
dorcia dzięki za docenienie

Time, ja ciągle mam wrażenie, że nie do końca wiesz czego chcesz... pstrykasz by pstryknąć i może się spodoba lub nie, trudno, ale ja nadal nie widzę nic prócz zwykłych zdjęć, czasami za ciasnych, czasami z brakiem koncepcji, czasami z cięciem nie tam gdzie trzeba... tyle dziewczyny tłukły juz linków że naprawdę nie sztuka sobie poczytać o kompozycji i dominantach, lub wpaść na pomysł opowiedzenia czegoś... człowiek jest trudnym modelem, ale jakże plastycznym, wystarczy trochę pomysłu na światło, jakies ciekawe tło i do tego fajna kompozycja i opowieść sama się snuje...
z ostatnich wdg mnie najlepsze 2, coś opowiada, coś się dzieje, popróbowałabym może innego kadrowania, bardziej na buźki i nie bałabym się ciaśniejszego w przypadku tej kompozycji...

tutaj kilka przykładów z jednej ze stronek ze zdjęciami
http://plfoto.com/zdjecie,ludzie,zdjecie,2428332.html
http://plfoto.com/zdjecie,portret,zdjecie,2428207.html
http://plfoto.com/zdjecie,portret,bez-tytulu,2428030.html
http://plfoto.com/zdjecie,portret,zdjecie,2427795.html
http://plfoto.com/zdjecie,portret,bez-tytulu,2427804.html
m.indira - akurat te zdjęcia pstrykane były bez żadnej koncepcji, ot tak, ale to Twoje zdanie więc spoko, w pierwszym bardziej chodziło mi o heliosowe tło.

edit, znalazłam jakieś stare foto
Facella   Dawna re-volto wróć!
26 maja 2012 16:05
byłam dzisiaj na występie pewnego zespołu tanecznego. ciemno strasznie, ciemny obiektyw (f/3.5-5.6), szumy okropne (ISO 1600). piękne te zdjęcia nie są, poprawiane dość znacznie w programie. to nie moja bajka, nie z takim sprzętem.
trzynastka   In love with the ordinary
26 maja 2012 16:39
m.indira - akurat te zdjęcia pstrykane były bez żadnej koncepcji, ot tak,
Ale dokładnie o tym samym m.indira pisała przecież. Tylko, że w kontekście całości a nie ostatniego postu.

Huculska ostoja - trzecie ciekawe przez kropelki przed i za GO ale kadr zrobiłabym inny, bo kwiatek od góry po prostu nie pasuje. Obróciłabym zdjęcie o 90stopni w prawo.
m.indira - fajne, klimatyczne. Bardzo mi się podoba, bo mało jest dobrych zdjęć właśnie takich sprzętowo- backstage'owych zdjęć stajennych.
27 maja 2012 08:23
m.indira - akurat te zdjęcia pstrykane były bez żadnej koncepcji, ot tak, ale to Twoje zdanie więc spoko, w pierwszym bardziej chodziło mi o heliosowe tło.

Time to chcesz poznać czyjeś zdanie czy nie?
nic nie pisałaś o heliosowym tle, który w dodatku akurat tutaj zupełnie nie powala
resztę napisała nine i pewnie odpowiesz :ale to Twoje zdanie...

nine dzięki kobieto, musiałam edytować bo z wrażenia wypowiedzi Time zapomniałam podziękować  😉
m.indira - może źle to ujęłam, z resztą nie ważne, dzięki za opinie
27 maja 2012 15:53
W sumie jak już przy ludziach jesteśmy to wrzucę swoje.
Rzadko focę samych ludzi, w sumie rzadko nie mam "kopyt" w kadrze 😉 ale skoro dałam się namówić na kilka zdjęć to przynajmniej się dowiem co myślicie.

Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
27 maja 2012 16:59
Albo mi się wydaje albo na obu ostrość uciekła ci z twarzy na rękę 👀
27 maja 2012 17:04
O pierwszym mówisz? One jakościowo nie są najlepsze, może stąd to wrażenie.
27 maja 2012 17:08
Na pierwszym zwłaszcza- ręka (okolice nadgarstka) ostrzejsza niż twarz (oczy) ale może to tylko kwestia jakości zdjęć. Tak to całkiem przyjemne zdjęcia, może drugie kadrowałabym mniej centralnie (przesunęłabym się bardziej w lewo) ale nie jest źle, mimo wszystko chyba wolę twoje zwierzęce foty :kwiatek:
27 maja 2012 17:10
Ja też wole moje zwierzęce foty, ale trafiła się modelka, jęczała godzinami, że chce to jej tam 6 zdjęć cyknęłam :P
wczorajsze heliosowe 🙂
28 maja 2012 20:29
Time drugie o wiele ciekawsze, lepsza kompozycja i przemyślenie kadru

biorąc udział w zabawie miałam do wyboru dwa zdjęcia
drugim pochwalę się tutaj...
m.indira, i to byłby mój faworyt!!!!!!
Przyszłam popłakać w Wasze rękawy - oddałam obiektyw do serwisu. Mam posuchę fotograficzną i nie wiem co ze sobą zrobić. Parę sesji po drodze się wykruszyło ŁEEEE. Mam nadzieję, że nadrobię niedługo, bo zwariuję.
m.indira - dzięki i tak musiałam je ostrzyć w programie bo jakoś nie mogę jeszcze wyczuć heliosa ...
m.indira
Oba są genialne !
29 maja 2012 11:34
armara nie pozostaje mi nic innego jak podziękować za docenienie 😉
To i ja dorzucę parę swoich pstryków z niedzielnego wypadu do Łazienek 😉

Facella   Dawna re-volto wróć!
29 maja 2012 16:08
rambuesa, drugie boskie!

MsCarmen, jesli Cie to pocieszy, to ja mam 5 tyg. "odwyku" od aparatu... nawet nie z tego powodu, ze sie zepsul  🙄
Rambuesa to tylko moje skromne zadnie ale na 1 kompletnie nie pasuje mi rozmycie jeźdźca. Uważam że tu akurat całość powinna być ostra. Poza tym koń ma jakąś niezbyt szczęśliwą minę. Zdjęcie 3 takie nic nie mówiące ładne rozmycie tła i nic poza tym. 4 zbyt centralnie, przycięłabym tak żeby już nie było drzewa za to więcej przodu. Poza tym obrazek ok: konik ładny, jeździec dobrze na nim wygląda.
Natomiast 2- jestem na tak :-)
cieciorka   kocioł bałkański
29 maja 2012 18:51
nine, pierwsze fajne
m.indira, super
Proszę o wyrozumiałość i konstruktywną krytykę, ponieważ to jedne z moich pierwszych zdjęć (dokładnie czwarty raz miałm w rękach moją pierwszą lustrzankę).
Zdjęcia z tego samego miejsca co foty Rambuesy (razem pstrykałyśmy 🙂😉.

Nie wiedziałam które wrzucić, bo mam ich dużo 🙂
29 maja 2012 19:25
3 mi się podoba- kurz+światło 😜
dorcia Wtedy właśnie bawiłam się manualną ostrością i chciałam spróbować "co by było gdyby" jeździec był rozmyty. Nie wyszło za dobrze, więc nauczyłam się kolejnej istotnej rzeczy. Dziękuję za opinię  :kwiatek:
Tristia - 3 super, tylko po lewej stronie mocno prześwietlone, a tak to fajne 🙂
Misskiedis, Time- Dzięki. Tu mam bez przeróbki, to nie jest chyba takie prześwietlone:
tak chciałam Wam tylko pokazać jakie mam widoki codziennie 🙂! jakość niestety komórkowa, ale i tak fajnie wyszło 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się