halo, flygirl a głodnemu chleb na myśli 😂 , ale Wy-Kobiety?! 😉 dorcia dzięki za docenienie
Time, ja ciągle mam wrażenie, że nie do końca wiesz czego chcesz... pstrykasz by pstryknąć i może się spodoba lub nie, trudno, ale ja nadal nie widzę nic prócz zwykłych zdjęć, czasami za ciasnych, czasami z brakiem koncepcji, czasami z cięciem nie tam gdzie trzeba... tyle dziewczyny tłukły juz linków że naprawdę nie sztuka sobie poczytać o kompozycji i dominantach, lub wpaść na pomysł opowiedzenia czegoś... człowiek jest trudnym modelem, ale jakże plastycznym, wystarczy trochę pomysłu na światło, jakies ciekawe tło i do tego fajna kompozycja i opowieść sama się snuje... z ostatnich wdg mnie najlepsze 2, coś opowiada, coś się dzieje, popróbowałabym może innego kadrowania, bardziej na buźki i nie bałabym się ciaśniejszego w przypadku tej kompozycji...
m.indira - akurat te zdjęcia pstrykane były bez żadnej koncepcji, ot tak, ale to Twoje zdanie więc spoko, w pierwszym bardziej chodziło mi o heliosowe tło.
byłam dzisiaj na występie pewnego zespołu tanecznego. ciemno strasznie, ciemny obiektyw (f/3.5-5.6), szumy okropne (ISO 1600). piękne te zdjęcia nie są, poprawiane dość znacznie w programie. to nie moja bajka, nie z takim sprzętem.
m.indira - akurat te zdjęcia pstrykane były bez żadnej koncepcji, ot tak, Ale dokładnie o tym samym m.indira pisała przecież. Tylko, że w kontekście całości a nie ostatniego postu.
Huculska ostoja - trzecie ciekawe przez kropelki przed i za GO ale kadr zrobiłabym inny, bo kwiatek od góry po prostu nie pasuje. Obróciłabym zdjęcie o 90stopni w prawo. m.indira - fajne, klimatyczne. Bardzo mi się podoba, bo mało jest dobrych zdjęć właśnie takich sprzętowo- backstage'owych zdjęć stajennych.
m.indira - akurat te zdjęcia pstrykane były bez żadnej koncepcji, ot tak, ale to Twoje zdanie więc spoko, w pierwszym bardziej chodziło mi o heliosowe tło.
Time to chcesz poznać czyjeś zdanie czy nie? nic nie pisałaś o heliosowym tle, który w dodatku akurat tutaj zupełnie nie powala resztę napisała nine i pewnie odpowiesz :ale to Twoje zdanie...
nine dzięki kobieto, musiałam edytować bo z wrażenia wypowiedzi Time zapomniałam podziękować 😉
W sumie jak już przy ludziach jesteśmy to wrzucę swoje. Rzadko focę samych ludzi, w sumie rzadko nie mam "kopyt" w kadrze 😉 ale skoro dałam się namówić na kilka zdjęć to przynajmniej się dowiem co myślicie.
Na pierwszym zwłaszcza- ręka (okolice nadgarstka) ostrzejsza niż twarz (oczy) ale może to tylko kwestia jakości zdjęć. Tak to całkiem przyjemne zdjęcia, może drugie kadrowałabym mniej centralnie (przesunęłabym się bardziej w lewo) ale nie jest źle, mimo wszystko chyba wolę twoje zwierzęce foty :kwiatek:
Przyszłam popłakać w Wasze rękawy - oddałam obiektyw do serwisu. Mam posuchę fotograficzną i nie wiem co ze sobą zrobić. Parę sesji po drodze się wykruszyło ŁEEEE. Mam nadzieję, że nadrobię niedługo, bo zwariuję.
Rambuesa to tylko moje skromne zadnie ale na 1 kompletnie nie pasuje mi rozmycie jeźdźca. Uważam że tu akurat całość powinna być ostra. Poza tym koń ma jakąś niezbyt szczęśliwą minę. Zdjęcie 3 takie nic nie mówiące ładne rozmycie tła i nic poza tym. 4 zbyt centralnie, przycięłabym tak żeby już nie było drzewa za to więcej przodu. Poza tym obrazek ok: konik ładny, jeździec dobrze na nim wygląda. Natomiast 2- jestem na tak :-)
Proszę o wyrozumiałość i konstruktywną krytykę, ponieważ to jedne z moich pierwszych zdjęć (dokładnie czwarty raz miałm w rękach moją pierwszą lustrzankę). Zdjęcia z tego samego miejsca co foty Rambuesy (razem pstrykałyśmy 🙂😉. Nie wiedziałam które wrzucić, bo mam ich dużo 🙂
dorcia Wtedy właśnie bawiłam się manualną ostrością i chciałam spróbować "co by było gdyby" jeździec był rozmyty. Nie wyszło za dobrze, więc nauczyłam się kolejnej istotnej rzeczy. Dziękuję za opinię :kwiatek: