Oficjalny strój na zawodach jeździeckich

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
15 maja 2012 07:06
malinowaa, a skąd taki wniosek? startuję w takich od ZR po CSN,nikt nigdy nie miał mi nic do zarzucenia w tej kwesti...

Demonowa, z tego co pingwiny pisały,możesz,ale musisz mieć rajtrok/frak w tym samym kolorze.ale nich jakiś pingwin to uszczegółowi 😉
Czy mogłaby mi jakaś dobra duszyczka powiedziec coś o bryczesach na zawodach skokowych? Ostatnio spotkałam się ze stwierdzeniem, że białe bryczesy z szarym lejem nie wszędzie mogą byc dopuszczone. Jak to wygląda w praktyce? 😉

Ja się nigdzie z takim stwierdzeniem nie spotkałam  🤔
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
15 maja 2012 07:41
Ktoś, dobrze prawi. Na ujeżdżenie oficerki muszą być czarne lub w kolorze fraka.
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
20 maja 2012 15:08
to ja z ciekawostek podrzucę, że w Indiach nagminnie na zdjęciach z zawodów widzę ludzi, którzy zamiast sztylp mają ... owijki zawinięte na nogach o.O albo bandaże elastyczne... to jest dopiero ekstrawagancja :] haha

a mi się marzy jakiś jasnobrązowy ładnie spasowany i z fajnymi detalami rajtroczek
w Indiach tez krowy chodzą po ulicy  😉
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
23 maja 2012 22:24
To ja jeszcze raz, z kolejnym pytaniem. 🙂
KLIK- jak dużym wstydem jest jechanie w takich czapsach towarzyskie LL i L? Czy w ogóle mnie dopuszczą w czymś takim?  😡 A w takich?: KLIK

Wybaczcie, nie do końca się orientuję.  😡
malinowaa, w tych drugich spokojnie nawet regionalne zawody 😉 - w niższych klasach pewnie się sędzia nie czepi, w tych pierwszych samej mnie byłoby głupio 😉
Nawet ogólnopolskie 😉 Ja zimą startuje w regionalnych w termobutach i nikt mnie się nie czepia
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
24 maja 2012 13:36
Dzięki za odpowiedź! 🙂
Dramka do ogólnopolskich jeszcze baaardzo daleka droga, ale zapamiętam, tak na przyszłość.  😁
w tych Mountain Horse'ach startowal moj kolega na ZT nie wygladaly zle i nikt sie nie czepial. on mial dodatkowo buty i strzemiona do kompletu
Planuję pojechać na zawody towarzyskie i chciałam się spytać o strój. Czy na towarzyskim można startować w zwykłym białym polo bez marynarki? Czy lepiej jednak zainwestować w koszulę?
Na towarzyskich to sobie możesz startować w czym chcesz  😉
Słuchajcie. Czy taka koszela granatowa bedzie ok ??
http://www.equishop.pl/zobacz,1475,kat,223,damska-koszula-konkursowa#
Czy bezpieczniej wybrac wersje białą ??

Pytam, bo już sama nie wiem co jest do przyjecia w praktyce, a co nie ??
klami Ja startuje w granatowej i nigdy nie miałam z tego powodu kłopotu  😀

http://allegro.pl/equishop-pikeur-20-koszula-damska-granat-38-i2458487572.html
Ja kupiłam taką granatową  😀
ekuss   Töltem przez życie
02 lipca 2012 18:19
To ja chyba przebiję wszystkich  😂  Z odznaki xD Po prostu nie miałam innego koloru 😀😀 Mam też jeden jaskrawo pomarańczowy 😀

To ja też z pytaniem.
Jak to jest z kompletem frak + cylinder na ujeżdżeniu? Widziałam już połączenia marynarka + cylinder, raz nawet frak + kask, co o tym sądzicie..?
Wg mnie cylinder + czarna dłuższa marynarka to jeszcze, ale frak i kask?
02 lipca 2012 18:33
Chyba zależy też od wieku,bo dzieci chyba nie mogą w cylindrze
xxmalinaxx, są konkursy, gdzie trzeba w jaskółce - koniecznie. A w kasku - można Zawsze. Amerykanie już chyba przywykli.
W Kanadzie już chyba bodajże Trzeba  w kasku i cylindry poszły do lamusa.
W Niemczech pewne lobby próbuje także taki przepis przeforsować.
halo jakie konkursy wymagają jaskółki bezdyskusyjnie?
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
02 lipca 2012 20:45
Od klasy CC na ZO.
figaro2046 bogata  😎 zdecydowanie lepiej wygląda na modelce
Koniczka dzięki, uspokoiłaś mnie 😉
02 lipca 2012 21:28
Widziałam gdzieś cylindro-kask,ale nie mogę go nigdzie znaleźć...
xxmalinaxx, czyli chodziło ci o "po cholerę jaskółka, gdy niepotrzebna" a nie "jaskółka + kask, fuj!"? 🙂
Ma ktos marynarke turniejowa Spooks ?? Jak z jakoscią / wyglądem w rzeczywistosci itd. ?
Ta marynarka ładnie wygląda na szczuplutkich dziewczynkach, jest bardzo krótka.
figaro2046 a możesz powiedzieć co to za koszulka (firma, model)? bo naprawde ładna  😀
Ta marynarka ładnie wygląda na szczuplutkich dziewczynkach, jest bardzo krótka.

klami jest szczupla 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się