przeklejam posty Wrotka z filmikami:
takie preludium,wsiadłem po jeździe Ktośki,dlatego wytok został....jakość telefoniczna,bo to spontan 😁
brak scenariusza,brak pomysłu,brak próby generalnej 😉
[quote author=milenka_falbana link=topic=5.msg1396206#msg1396206 date=1336507946]
P.S. Oczywiście widzę różnice. Ale koń uwalony na przodzie, niedokraczający i sztywny tak samo. 🙇
napisz jeszcze,że dokładnie tak samo kulawy jak twój koń 😁...a to niedokraczanie to w której sekundzie? 😎
to coś od siebie to skoki? mamy już zaliczone jak coś 😉 i jak tylko na jeździe trafi się ktoś chętny do nagrywania wstawię filmik 🙂
powiedzmy że skoki, ale to dzisiaj to naprawdę gruby spontan,bez scenariusza i przygotowania.w sumie nawet trochę nie fair wobec konia, bo był już po pracy i ciężko się zdziwił.
największy problem, to się w te sznurki nie zaplątać, a najwieksza korzyśc, że zobaczyłem sie na filmie...i obowiązuje mnie od jutra ścisła dieta 👀
tu ktoś szczuplejszy, żeby nie było 😉
[/quote]
oraz przeklejam też mój post z moim filmikiem
[quote author=milenka_falbana link=topic=5.msg1396230#msg1396230 date=1336509027]
Nevada - lubię to😀
Magiczna kurtyna spadłaby z niejednego tutaj...🙂 Kurcze, nie mogę znaleźć tego filmiku Eli o którym juz mi tyle osób mówiło...
tak jak pisałam, filmiku na cordeo nie mam ale za to mam na wędzidełku.
W filmiku jest końkurs N-6 i takie elementy tam występują: kłus zebrany, zatrzymanie, wolta 10 m, łopatka, kłus dodany po przekątnej, zatrzymanie z kłusa, cofnięcie 3-4 kroki, stęp pośredni, stęp swobodny po przekątnej, zagalopowanie ze stępa zebranego, serpentyna o 3 łukach w galopie zebranym więc 1 łuk w kontrgalopie, wolty 10 m, dodania w galopie na długiej ścianie, wolta 20 m z oddaniem wodzy wew. na 3- 4 foule. Ocena to 62,9%
[/quote]