DIY - zrób to sam

komplement, komplement !
choruję na te ubrania od dłuższego czasu, ale właśnie jak napisałaś Zara poszła z cenami i koszule [ takie jak wstawiłaś ] kosztują po 200zł 😀
Takie cudeńka robicie metodą decoupage'u, że postanowiłam spróbować i ja🙂 Na pierwszy rzut poszła stara deska do krojenia.
cieciorka   kocioł bałkański
12 maja 2012 15:49
@g@, pięknie, ale już tylko jako ozdóbka raczej, a nie sztuka użytkowa 😉
Eeee, jest jeszcze użytkowa druga strona deski🙂
Moja mama w swoim prezencie- pomalowanej sukience 😉 Może być?

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg861/scaled.php?server=861&filename=img0021sq.jpg&res=landing[/img]
Fajne fajne, niczym 3D
Witajcie. Jakiś czas temu wstawiałam Robiego uszytego dla Pierwszej Córeczki, teraz na urodzinki Druga Córeczka dostała Pingu. Jak Wam sie podoba?
Jaki uroczy pingwinek  😍
galop, cudny!
BASZNIA   mleczna i deserowa
15 maja 2012 19:16
Atamanka, wow!! Sama sama?
monisiaxp dzięki, rzeczywiście trochę trójwymiarowo wyszło 😉

BASZNIA sama, patrzyłam na wydruki kilku różnych podobnych wzorów i powstał ten :kwiatek:
BASZNIA   mleczna i deserowa
15 maja 2012 20:14
Cudeńko. A nie mój klimat, wiec tym bardziej...
Miło mi, że się podoba :kwiatek:
dziekuje Sznurka i Monisia. Fajne uczucie jak robi sie cos dla Wlasnych  Dzieci a one to potem uwielbiaja :-)
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
16 maja 2012 06:59
galop, Pingwinek boski. Czy mogę Ciebie prosić o tutorial na niego? Sama pokuszę się takiego przytulaka uszyć.
kolejne DiY

krzesło z odzysku zwykłe,pełne ze sklejki
Mąż wyciał mi serduszka w oparciach ,ja obszlifowałam,pomalowałam(10 Razy 😉)
Poduszeczka światowa,bo z worka jutowego po paragwajskich ziemniakach 😂

i mam komplet 4 krzeseł rodem z "Tęczowych misiów"

Efekt:

bardzo lajk it!
Czy da się jakoś obić, albo pomalować pudełko metalowe (takie po czekoladkach) żeby jakoś ładniej wyglądało ? Jak tak to czego użyć ?
dragonnia pewnie. zeskanuje i przesle. chcesz tu na forum czy na meila?
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
21 maja 2012 06:06
Jak Ci wygodniej.  😀
Dworcika   Fantasmagoria
23 maja 2012 17:44
Mam w planach uszycie pluszaka. Najchętniej slonia z trąbą w górze, ale nie takiego, jak sznurkowe (chociaż pasiaty dalej za mną chodzi!), tylko raczej coś w tym typie:

Mam niestety raczej dwie lewe do takich rzeczy i tak "na oko" to nidyrydy. Znajdę gdzieś w necie wzór na pluszaka w takim typie?
ja też zaczynam coraz częściej siadać do maszyny, głównie z racji tego, że prowadzimy z mamą sklep z firankami i zaraziłam się szyciem firanek  😍

ale chciałabym też umieć szyć pluszaki, sznurka, może wstawisz instrukcję krok po kroku dla przykładowego pluszaka?  🙇
Dworcika   Fantasmagoria
23 maja 2012 20:58
Ha! To ja dodam jeszcze, że będę to dziergać ręcznie 😁
Po głębszym zastanowieniu doszłam do wniosku, że porywam się z motyką na slońce i pomyślę nad prostszym wzorem. Z doszywanymi nóżkami :P
To ma być w sumie w ramach pierwszego pluszaka dla chrześniaka (jak się już urodzi, mam jeszcze trochę czasu), slonik na szczęście 🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
23 maja 2012 21:09
Ale chcesz to szyć, czy dziergać? i czy dziergać w znaczeniu robienia na drutach czy szydełkowania?
asieńka, ale na to nie mam żadnego wzoru
rysuję na papierze słonia czy konia, potem robię wykrój, wycinam i zszywam
a to moje oostatnie
Dworcika   Fantasmagoria
24 maja 2012 08:34
Strzyga, szyć. Ja na szydełku jestem w stanie dziabać tylko do przodu - taki sznurek na odstresowanie łap 😁 Druty mialam w rękach tylko jak trzeba się bylo pod gipsem podrapać.
25 maja 2012 21:06
wiecie może jak "namnożyć" koraliki, jak łączyć dla uzyskania takiego efektu?
Ho jest haft koralikowy 🙂 w google wyskakuje sporo instrukcji jak sie to zaplata 🙂 sama też robie takie ozdoby w tej technice 🙂
26 maja 2012 11:21
sasqach, o wow! jak wpisałam "haft koralikowy" rzeczywiście dużo wyskoczyło, a w grafikach jakieś mega zaawansowane!  😲
Challenge accepted  😀iabeł:
Dzięki! Najbardziej mi chodzi o zrobienie takiej "liny" z koralików, takiego "gronka", ale to oblatanie kamieni też fajnie wygląda i może też spróbuję, bo akurat mam zapas podobnych do sutaszu 🙂
Hm, nie znalazłam instrukcji na linkę, będę zatem kombinować sama, podpierając się innymi tutorialami 🙂
Farbowałyście kiedyś tkaniny? Mam białe szorty i chcę od dołu zafarbować na fuksjowy, żeby przechodził do góry w biały, ale boję się, że będzie farbować. I nawet jakbym musiała prać osobno to zafarbuje mi biały element 🙁. W pasmanterii znalazłam barwniki do tkanin w saszetkach, za grosze. Używałyście?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się